Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tolvajok generációja?
  2013-10-08 02:16:28, kedd
 
   
  A Metropol c. lap (Soros Gy. lapja) hasábjain megjelent Frei Tamás írása Nizzából "Tolvajok generációja" címmel


Provokatív és az idősebb generáció ellen hangulatot keltő írásában megemlíti, hogy főleg Nyugaton a fiatalabb generáció tudatába egyre mélyebben rágja be magát a "tolvaj-generáció" kifejezés.
Tolvajok a mai 60-100 évesek, és a már éppen nyugdíjasok is, vagy akik pár év múlva lesznek azok.

Ők lopták el a mai fiatalok jövőjét, szerinte ez a legszerencsésebb generáció, mert nem rázta meg az életüket háború, és évtizedekig fognak még a mai fiatalok hátán élősködni.
Élősködni!!!

Tény, hogy vannak, akik próbálnak békétlenséget szítani a generációk között.

Nemrégiben az ATV Start Plusz műsorában egy Kiss Zoltán nevű, túltáplált kinézetű blogger tette próbára a nézők türelmét, és vélhetően a széket is, amin ült. Ő radikális nyugdíjcsökkentésért harcol, mondván, hogy a mai nyugdíjasok felélik a jövő erőforrásait, és azt is nehezményezte, hogy nem halnak meg időben (!!!).
Emellett léteznek olyan szakértők, akik teljesen egyoldalú kimutatásokkal és érvelésekkel szintén az idősebb generáció ellen lobbiznak.


Nekik üzenem a következőket:

Nemrég halt meg Vaclav Havel, aki az 1968-as Prágai Tavasz nevezetű mozgalom egyik élharcosa volt. Ezt a ,,prágai tavasz"-t tiporta el 1968 augusztus 20-án - a szovjetekkel közösen - a magyar néphadsereg páncélos alakulata. Ezeket a sorköteles kiskatonákat azután tartalékos állományba helyezték és 50 éves korukig bármikor mozgósíthatóak voltak akár a lengyelek felkelésének leverésére... stb. Ők már mind meghaltak... a hozzátartozóiknak, pedig soha nem volt ünnep augusztus 20-a!

Ez a korosztály valósította meg az un. Új gazdasági mechanizmust 1968-tól kezdődően - gebinben.

Erről is mélyen hallgatnak a közgazdászok és a történészek. Ráadásul, az általam tisztelt Kun Miklós történész megírta a Prágai Tavasz történetét és a könyvének egyik ismertető videójában azt nyilatkozta, hogy az egyetlen nép volt Kelet-Európában a cseh, amelyik 1968-ban kísérletet tett a szocialistának nevezett gazdasági és politikai rendszer reformjára...

Ezt a fajta történelmi csúsztatást NEM HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL!!!



Annál is inkább NEM, mert az 1968-as új gazdasági mechanizmust megvalósító magyar munkásnak és parasztnak köszönhető, hogy Magyarország a legvidámabb barakk lehetett ebben az un. szocialista táborban!!! Ennek a nemzedéknek az önfeláldozó munkálkodásának lehet köszönni a VALÓDI MAGYAR MEGMARADÁST és mindazt, ami előkészítette az 1990-es rendszerváltozást.

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95912&n=furaila&blog
_cim=Új gazdasági mechanizmus - gebinben, parasztság, munkásság



http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95911&n=furaila&blog
_cim=Az új gazdasági mechanizmus - gebinben, társadalombiztosítás
Társadalombiztosítás az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS idején (1970-1980-as évek)


A társadalombiztosítás, vagyis: egészségügyi biztosítás, meg nyugdíjjárulék fizetése csak jogviszony után járt a munkát végzőknek. Azért volt oly fontos, hogy legyen ÁLLAMI CÉGNÉL (termelőszövetkezetnél, illetve vállalatnál) munkaviszonya minden aktív korú munkavállalónak, mert a betegbiztosítást és a nyugdíjjárulékot az a cég fizette utánuk.

Ebből következik az a NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, hogy ez a korosztály, melynek tagjai az 1960-as években vált munkavállalóvá és arra kényszerült, hogy a 2. illetve a 3. gazdaságban dolgozva keresse meg a MEGÉLHETÉSRE VALÓT, ez után a munkája után nem fizethetett sem egészségügyi biztosítást, sem nyugdíjjárulékot.
Következésképpen, ez a korosztály - 2008-tól kezdődően nyugdíjba vonulva - ha ilyen (ön)kizsákmányoló életvitel után még megélte ezt a kort, minimál-nyugdíjra lesz ítélve.
Vagy még arra sem, mert teljességgel kiürítette a Gyurcsány-kormány a nyugdíjalap kasszáját is. Azért is volt oly sürgős nekik az egészségügy gyors átalakítása, hátha a tömegesen ellátatlanul maradók meghalnak közben és ,,megoldódik" a fizetésképtelenség problémája...

Bóna Mária Ilona
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
Címkék: következésképpen, betegbiztosítást, legszerencsésebb, nyugdíjjárulékot, munkavállalónak, munkálkodásának, szocialistának, kimutatásokkal, munkavállalóvá, nyugdíjjárulék, mozgósíthatóak, kizsákmányoló, munkaviszonya, előkészítette, nehezményezte, békétlenséget, erőforrásait, felkelésének, egészségügyi, következőket, mechanizmust, érvelésekkel, szovjetekkel, magyarország, ellátatlanul, megélhetésre, kiskatonákat, közgazdászok, teljességgel, biztosítást, történészek, nyugdíjasok, megvalósító, évtizedekig, csúsztatást, valósította, idősebb generáció, fiatalabb generáció, legszerencsésebb generáció, életüket háború, generációk között, nézők türelmét, jövő erőforrásait, 1968-as Prágai, szovjetekkel közösen, magyar néphadsereg, sorköteles kiskatonákat, lengyelek felkelésének, korosztály valósította, általam tisztelt, könyvének egyik, szocialistának nevezett, Soros Gy, Frei Tamás, Start Plusz, Kiss Zoltán, Vaclav Havel, Prágai Tavasz, HAGYHATOM SZÓ NÉLKÜL, VALÓDI MAGYAR MEGMARADÁST, GAZDASÁGI MECHANIZMUS, ÁLLAMI CÉGNÉL, NAGYON FONTOS TÉNYÁLLÁS, MEGÉLHETÉSRE VALÓT, Bóna Mária Ilona,
Nagyné Györgyi (#1)   2013-11-20 17:44:13
Kedves Bóna Mária! Kifelejtette, hogy míg a munkáltató fizette utánunk a nyugdíjjárulékot, az akkor is tőlünk került levonásra, ha nem is így jelent meg. A mi munkánk után járó bérből levették az adót, akkor is, ha nem így jelent meg. Érdekes, hogy csak a Gyurcsány koa nyugdíjkasszát, amikor ők emelték a nyugdíjakat, bevezették a magánnyugdíjpénztárakat, - lemondva erről az állami bevételről a jövő érdekében. Talán a magánnyugdíjpénztári 3 milliárdot is ők tapsolták el? Aki ennyire sem tud objektív lenni, az ne is kritizáljon másokat!
farkas géza (#2)   2013-11-20 20:27:52
3000milliárdot nem hármat,és nem a nyugdíjasok hibája hogy húsz év alatt szétverték a magyar ipart és mezőgazdaságot
Bóna Mária Ilona (#3)   2013-11-21 02:38:08
Úgy tűnik, hogy mindennek az a ,,burzsoá-demokratikus rendszer" az oka, amelyik a minimális bérből való megélhetésre kényszeríti az embereket. De még így is egyet kell érteni eme megállapítással, mert ez való IGAZ! Csakhogy, nem ,,oka", hanem okozata a mostani pártokráciának, melynek a lényege a parlamentáris diktatúra. Nem véletlen, hogy diktatúrába torkollott az amit rendszerváltozásnak hazudtak, mert valójában egy SZOCIALISTÁNAK HAZUDOTT DIKTATÓRIKUS TÁRSADALMI AL- és FELÉPÍTMÉNYT kellett volna lebontani úgy, hogy közben ebben az ÉPÍTMÉNYBEN bent élőket nincs hova menekíteni az ,,átépítés" idejére. De még most sem vette kezdetét az átépítés! Mert még mindig érvényben van az a bizonyos PAKTUM http://furaila.xfree.hu/212714 ami miatt olyan ez a rendszerváltozásnak hazudott akármi, mint a nyóóóóckeres volt tanácsi bérlakások tatarozás helyetti alá-dúcolása. Folyamatosan dúcolgatunk...

Nehezíti a dolgot, hogy valójában nem a szocialistának hazudott gazdaság összeomlása vezetett az 1989-es államcsődhöz, hanem az az egypárti diktatúra, amivel rátelepedett a hatalmas FÜGGETLENÍTETT APPARÁTUSÁVAL (MSZM, KISZ, és ágazati szakszervezetek) az intézményekre, vállalatokra, üzemekre (mezőgazdaságira is). Ezeknek a hatalmas apparátussal jelen lévő bürokratáknak a bérét, az irodák infrastrukturális fenntartási ktg-eit, (de még a reprezentációs ktg-eit is) az adott vállalat nyereségéből fedezték! Ezzel valósággal FELÉLTÉK mindazt, amit a dolgozók - az ,,élőmunkások" - megtermeltek!!!

Akkor miből fizettek bért a dolgozóknak? Akik nevében -nem csak mellesleg - gyakorolták a HATALMAT! (Ez is egy akkora paradoxon, h. megérne egy másik vitát!)

Bizony, tessék csak belepillantani ezekbe az 1989-es MSZMP KB jegyzőkönyvekbe, http://furaila.xfree.hu/234611 melyekből egyértelműen kiderül, hogy , már az 1970-es évektől kezdődően, attól a rothadónak hazudott kapitalista nyugattól fölvett kölcsönökből!!!

De még ez sem csillapította kielégíthetetlen mohóságukat és gátlástalanságukat ezeknek a pártappascsikoknak! Van egy máig érvényben lévő törvényrendelet 1982-ből, ami teljességgel bizonyítja ezen előző állításomat! Ez, pedig az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet(Tvr.) Ezen belül, pl. a 9. cikkelyének 2. szakasza alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható) adósság fejében.
Részletesen itt megtekinthető:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=onPlusO ne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe

Akkor már nem is csodálkozhatunk azon, hogy az ,,uralkodó osztálynak kikiáltott munkásosztályhoz tartozók voltak az 1980-as években a legszegényebbek!
Ismét az OK-OKOZATi összefüggésre tessék figyelni!!!
Vagyis, az ország- és a benne élő munkásság (,,élőmunka") eladósításával együtt járt az elszegényedés és minden más. Így például a munkás-származású fiatalok továbbtanulási aránya egyre csökkent.
Ezek után már azon sem lehet csodálkozni, hogy "... a kilencvenes évek kezdetétől ... az új helyzetbe került magyar társadalom elenyésző kisebbségének jelent reális kibontakozási lehetőséget. A többség számára a korábbi értékrendek felbomlása és a társadalmi kommunikáció új eszközeinek hiánya egyfajta funkcionális analfabétizmust eredményezett. Ha mindezekhez hozzáadjuk, hogy 1990-ben a 15 éves és ennél idősebb népesség 20,7 %-a nem rendelkezett befejezett 8 osztályos általános iskolai végzettséggel, és 1,2 %-uk iskolába sem járt, megállapíthatjuk, hogy Magyarország lakossága kettészakadt: a még mobilizálható tudással rendelkezőkre és a reménytelenül leszakadókra." És akkor még nem is beszéltünk az előbb idézett szociográfia szakmunkásairól. Ők a további 42,5 %-ban találhatók (a középfokú és felsőfokú szakképzettségűekkel együtt) - egy 1990-ben elvégzett statisztikai felmérés szerint.(KSH Statisztikai Évkönyv 1991.)

Tetszik érteni? 1990-ben a 15 éves és ennél idősebbek 20,7 %-a NEM VÉGEZTE EL A 8 ÁLTALÁNOST!!! És 1,2 % ANALFABÉTA VOLT!!!

Nos, ez mind annak a magát szocialistának hazudó rendszernek a SARA, amiben a mai napig dagonyázunk!!!

És ezzel az osztályáruló HATALOMMAL kötötte meg a PAKTUMOT úgy a magát demokratikusnak HAZUDÓ új HATALOM, hogy MINDEN FELELŐSSÉGET áthárított az egyszerű polgárra, a volt melósra, aki elveszített mindenét és mehetett a munkaügyi hivatalba munkáért könyörögni. Ahol a régi-új bürokraták úgy kezelték őket, mintha ők árulták volna el a szocializmust!!! Mondván: ,,TI AKARTATOK KAPITALIZMUST!!! Hát, akkor most itt van nektek és egyétek meg, amit főztetek!"

ÉS AZÓTA IS A KAPITALIZMUST OKOLJA MINDENKI . Ez enyhén szólva tragi-komikus!!! Jelentem, 1990-ben egyetlen párt sem kampányolt a kapitalizmussal!!! Tehát, ebből logikusan következik, hogy senki nem a kapitalizmusra szavazott, amikor az MDF-re, SZDSZ-re, mint magát demokratikusnak és szabaddemokratának hazudókra adta a voksát!!!
Nagyné Kovács Györgyi (#4)   2013-11-21 16:42:55
Annyira csapongó és összefüggéstelen az "érvelése", ami nem is érvelés, mert semmilyen logikai sorrend, vagy következtetés nincs benne, hogy nem érdemes ilyen alapon vitatkozni sem.
Farkas Gézának köszönöm a javítást.
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hazára minden embernek szükség...  Szép álmokat!  Fekete István - Akác  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Szép álmokat!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Elköszönt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem számIt  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Gonosz démon-álarc  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Albert Einstein gondolata  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  képre írva  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Esti kép  Facebookon kaptam  Png virág  Png ház  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Hogy lehet megtartani  képre írva 
Bejegyzés Címkék
idősebb generáció, fiatalabb generáció, legszerencsésebb generáció, életüket háború, generációk között, nézők türelmét, jövő erőforrásait, 1968-as Prágai, szovjetekkel közösen, magyar néphadsereg, sorköteles kiskatonákat, lengyelek felkelésének, korosztály valósította, általam tisztelt, könyvének egyik, szocialistának nevezett, fajta történelmi, legvidámabb barakk, önfeláldozó munkálkodásának, 1990-es rendszerváltozást, munkát végzőknek, 1960-as években, munkája után, nyugdíjalap kasszáját, egészségügy gyors, tömegesen ellátatlanul, következésképpen, betegbiztosítást, legszerencsésebb, nyugdíjjárulékot, munkavállalónak, munkálkodásának, szocialistának, kimutatásokkal, munkavállalóvá, nyugdíjjárulék, mozgósíthatóak, kizsákmányoló, munkaviszonya, előkészítette, nehezményezte, békétlenséget, erőforrásait, felkelésének, egészségügyi, következőket, mechanizmust, érvelésekkel, szovjetekkel, magyarország, ellátatlanul, megélhetésre, kiskatonákat, közgazdászok, teljességgel, biztosítást, történészek, nyugdíjasok, megvalósító, évtizedekig, csúsztatást, valósította, néphadsereg, nyilatkozta, megmaradást, vállalatnál, legvidámabb, mechanizmus, generációja, kényszerült, fizethetett, gazdaságban, nyugdíjalap, egészségügy, önfeláldozó, nemzedéknek, átalakítása, szocialista, tartalékos, generációk, állományba, problémája, túltáplált, nemrégiben, sorköteles, parasztnak, biztosítás, kiürítette, parasztság, jogviszony, korosztály, következik, köszönhető, történelmi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1092
  • e Hét: 2802
  • e Hónap: 11406
  • e Év: 47347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.