Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 4. hét szombat 04.28
  2018-04-28 08:59:23, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás - első missziós útjukon - elkezdik a pogányok között a térítő munkát.
Pál apostolnak pizídiai beszéde utáni szombaton szinte az egész város összegyűlt, hogy hallja az Isten igéjét. Amikor azonban a zsidók meglátták a nagy tömeget, féltékenység fogta el őket, és rágalmakat szórva akarták meghazudtolni Pál szavait.
Pál és Barnabás azonban bátran kijelentette: ,,Először nektek kellett hirdetnünk az Isten igéjét. De mivel ti visszautasítjátok, és nem tartjátok magatokat méltónak az örök életre, most a pogányokhoz fordulunk.
Ezt a parancsot adta nekünk az Úr: A pogányok világosságává rendeltelek téged, hogy üdvösségük légy egészen a föld végső határáig."
A pogányok ennek hallatára örvendezve magasztalták az Úr tanítását. Hittek is mindazok, akik az örök életre voltak rendelve. Az Úr igéje így az egész környéken elterjedt. A zsidók azonban felbujtották az előkelő vallásos asszonyokat meg a város elöljáróit, és üldözést szítottak Pál és Barnabás ellen. Ezért kiutasították őket a városból. Ők pedig - (vádképpen) - lerázták ellenük lábuk porát, és Ikóniumba mentek. A tanítványok pedig elteltek örömmel és Szentlélekkel.
Ez az Isten igéje. ApCsel 13,44-52

...... ......


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki Jézust látja, az látja és ismeri a mennyei Atyát is.
Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok."
Fülöp megjegyezte: ,,Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk."
Jézus így válaszolt: ,,Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: »Mutasd meg nekünk az Atyát?« Nem hiszed talán, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, és a tetteket is Atyám cselekszi, aki bennem van. Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem! Ha másért nem, legalább a tetteimért higgyétek!
Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek.
Bármit kértek majd nevemben az Atyától, megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban. Ha pedig tőlem kértek valamit a nevemben, azt is teljesítem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,7-14

Imádság
Megfeszített és föltámadt Urunk! Taníts meg minket arra, hogyan küzdjük meg a mindennapi élet harcait, és így teljesebbé váljon életünk. Te türelmesen és alázatosan viseled az emberi élet terheit, miként kereszthalálod és szenvedésed kínjait. Segíts, hogy napi fájdalmainkat és konfliktusainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és így egyre hasonlóbbá váljunk hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva abban, hogy te támogatsz.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: konfliktusainkat, cselekedeteiből, tanítványaihoz, kereszthalálod, fájdalmainkat, megdicsőüljön, szentlélekkel, kiutasították, világosságává, meghazudtolni, szenvedéseket, lehetőségeket, megfeszített, féltékenység, felbujtották, kijelentette, magasztalták, növekedésre, ugyanazokat, pogányokhoz, rendeltelek, asszonyokat, nagyobbakat, tanítványok, megjegyezte, szenvedésed, hasonlóbbá, evangélium, hirdetnünk, ismernétek, szentlecke, mindennapi, teljesebbé, üdvösségük, örvendezve, alázatosan, pogányok között, térítő munkát, egész város, zsidók meglátták, nagy tömeget, örök életre, pogányokhoz fordulunk, parancsot adta, pogányok világosságává, föld végső, pogányok ennek, egész környéken, zsidók azonban, előkelő vallásos, város elöljáróit, tanítványok pedig, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sajnos ezt elBalogozták  Az agyat és a csontokat is erő...  ...és mégis ráismersz  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Nem kellett volna!  Mélységes szomorúsággal  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Csendes éjszakán  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  mindent a népért...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A gyomorrontás tojással is kez...  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Március 15-re emlékve  Gősi Vali - Tükre lennék...  Őri István - Dal az életről  Szép estét  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Nem mindegy  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Alvó baby  Dóró Sándor: Tétova lét  Rochefoucauld - a bölcs  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Atyám !  Esti kép  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Csendes éjszakán  mindent a népért...  Március 15-re emlékve  Éljen a magyar szabadság!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Nemzeti  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Akinek vaj van a fején...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pogányok között, térítő munkát, egész város, zsidók meglátták, nagy tömeget, örök életre, pogányokhoz fordulunk, parancsot adta, pogányok világosságává, föld végső, pogányok ennek, egész környéken, zsidók azonban, előkelő vallásos, város elöljáróit, tanítványok pedig, mennyei Atyát, utolsó vacsorán, tetteimért higgyétek, tetteket fogja, evangélium igéi, mindennapi élet, emberi élet, konfliktusainkat, cselekedeteiből, tanítványaihoz, kereszthalálod, fájdalmainkat, megdicsőüljön, szentlélekkel, kiutasították, világosságává, meghazudtolni, szenvedéseket, lehetőségeket, megfeszített, féltékenység, felbujtották, kijelentette, magasztalták, növekedésre, ugyanazokat, pogányokhoz, rendeltelek, asszonyokat, nagyobbakat, tanítványok, megjegyezte, szenvedésed, hasonlóbbá, evangélium, hirdetnünk, ismernétek, szentlecke, mindennapi, teljesebbé, üdvösségük, örvendezve, alázatosan, türelmesen, rágalmakat, elöljáróit, apostolnak, cselekszem, végbevinni, tetteimért, összegyűlt, teljesítem, apostolok, szítottak, vádképpen, cselekszi, magatokat, tartjátok, amelyeket, tanítását, megteszem, hallatára, támogatsz, környéken, higgyétek, parancsot, elterjedt, fordulunk, ikóniumba, ismeritek, föltámadt, szombaton, mondhatod, mostantól, válaszolt, meglátták, könyvéből, mindazok, határáig, fogadjuk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 747
  • e Hét: 4337
  • e Hónap: 25020
  • e Év: 227933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.