Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap
  2018-07-09 10:40:26, hétfő
 
  ...... ........... ........... ............


Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia, legyőzi a világot.
Testvéreim!
Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Az ő parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem -- győzelem a világ fölött! -- a mi hitünk. Ki győzi le a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?
Ez az Isten igéje. 1Jn 5,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

Forrás: Katolikus élet forma oldal
- Szent Ágoston Kínában született 1746-ban. A császár katonaságánál szolgált, látva a szent vértanúk álhatatosságát, a keresztény hitre tért. Pap lett, és az evangélium hirdetéséért 1815-ben vértanúságot szenvedett. Ma emlékezünk meg számos vértanú társáról, püspökökről, papokról, szerzetesekről, világi hívekről és gyermekekről is, akik különféle életkorban szorongattatások között vallották meg Krisztus Istenségét Kína különböző vidékein.
- A vértanúk vére a keresztények hitéről tanúskodik
Szenteld meg őket az igazságban, hiszen a te tanításod igazság, (Jn 17, 17). Ez a fohász, amelyet az utolsó vacsorán Krisztus az ő főpapi imájában Atyjához intézett, a szentek és boldogok seregének ajkára is adható, akiket a Szentlélek nemzedékről nemzedékre támaszt az Egyházban. Kétezer évvel a megváltás művének kezdete után felidézzük ezt a fohászt szemünk előtt tartva Zhao Rong Szent Ágostont és 119 vértanútársát Kínában. Az Atyaisten megszentelte őket szeretetében (vö. Jn 17, 17), meghallgatva Fia imáját, aki szent népet szerzett neki, midőn a keresztfán kitárt karral elszenvedte a kínhalált , hogy feloldja a halálnak átkát, és a feltámadásról bizonyságot adjon nekünk.
Hálát adunk az Úrnak, mivel megáldja az Egyházat és beragyogtatja azt kínai fiai és leányai szentségének fényével. Anna Wang 14 éves leányt a hóhér fenyegetésekkel arra biztatta, hogy tagadja meg Krisztusba vetett hitét; ő ennek ellenállt, és készen arra, hogy a hóhér bárdja alá hajtsa fejét, nyugodt lélekkel így szólt: ,,Az ég kapuja mindenkinek nyitva áll", és suttogva, háromszor hívta segítségül Jézus nevét. Xi Guizi 22 éves ifjú, aki alighogy jobb karját levágták, és bőrét még élve lehúzták róla, rettenthetetlenül így kiáltott: ,,Testem minden része, vérem minden cseppje, emlékeztessen benneteket arra, hogy keresztény vagyok."
Ugyanezen bátorsággal és örömmel tett tanúságot másik 85 kínai vértanú is, különböző korú és állapotú férfiak és nők: papok, szerzetesnők és világi hívek, akik életük odaadásával megerősítették töretlen hűségüket Krisztus és az Egyház iránt. Mindez a kínai egyház történetének különféle viszontagságos és nehéz időszakában történt.
Ezeknek a vértanúknak a sorába tartozik az a 33 misszionárius férfi és nő is, akik hazájukat elhagyva a kínaiak szokásait és szellemét törekedtek elsajátítani, és nagy szeretettel elfogadták ennek az országnak sajátosságait attól a vágytól indíttatva, hogy a kínai népnek hirdessék Krisztust, és őt szolgálják közöttük. Sírjaik mindmáig fennmaradtak, és ez azt bizonyítja, hogy őket mintegy közülük valónak tekintik ma is, mivel -- amennyire emberileg lehetséges -- őszinte szívvel szerették és minden erejükkel segítették ezt a népet. ,,Senkinek nem ártottunk, ellenkezőleg sokaknak hasznára voltunk" -- felelte Fogolla Ferenc püspök a kormányzónak, aki arra készült, hogy kardjával kivégezze őt.

- Magyar kurír oldalon
Zhao Rong Szent Ágoston és kínai vértanútársai
2012. július 9. hétfő 13:24
Július 9-én Kína keresztény vértanúira, Zhao Rong Szent Ágoston áldozópapra és száztizenkilenc társára emlékezik az Egyház. Zhao Rong Ágoston Kínában született 1746-ban. A császár katonaságánál szolgált. Látva a szent vértanúk álhatatosságát, keresztény hitre tért. A papi hivatást választotta. Az evangélium megvallásáért és hirdetéséért 1815-ben vértanúságot szenvedett.
Július 9-én emlékezik meg róla az Egyház. Ugyanígy számos vértanútársáról, püspökökről, papokról, szerzetesekről, világi hívekről és gyermekekről is, akik különféle életkorban szorongattatások között vallották meg Krisztus Istenségét Kína különböző vidékein.

'Istenünk, te Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai, kínai vértanúk hitvallása által Egyházadat csodálatos gondviseléseddel megerősítetted. Add, hogy néped a reábizott küldetéshez hűséges maradjon, nyerje el a szabadság növekedését, és a világ előtt tanúskodjék az igazságról. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: szorongattatások, gondviseléseddel, vértanútársáról, fenyegetésekkel, száztizenkilenc, álhatatosságát, tanítványaihoz, megerősítetted, megerősítették, szerzetesekről, viszontagságos, misszionárius, vértanútársát, katonaságánál, sajátosságait, vértanútársai, feltámadásról, emlékeztessen, beragyogtatja, szentlélekkel, megvallásáért, hirdetéséért, vértanúságot, keresztények, elsajátítani, kormányzónak, fennmaradtak, gyermekekről, ellenkezőleg, parancsainak, szeretetében, meghallgatva, történetének, szentségének, megszentelte, szerzetesnők, szülőt szereti, világ fölött, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, császár katonaságánál, szent vértanúk, keresztény hitre, evangélium hirdetéséért, vértanúk vére, keresztények hitéről, utolsó vacsorán, megváltás művének, fohászt szemünk, keresztfán kitárt, Zhao Rong Szent Ágoston, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Ágoston Kínában, Krisztus Istenségét Kína, Zhao Rong Szent Ágostont, Anna Wang, Fogolla Ferenc, Zhao Rong Ágoston Kínában, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó éjszakát  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tanmese  Ma van a magyar költészet napj...  Bársony székben  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az ember  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Müller Péter tollából  Ma van a magyar költészet napj...  jó reggelt  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Tavaszi este  jó reggelt  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 12  Jó nap volt  39 ígéret  Somlyó Zoltán - Orgonával  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Bársony székben  Paul David Tripp Április 12  Latinovits Zoltán tollából  Az ember emlékekből áll  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Csend  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Vidámság  Nagy és kis csodák  Ott van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy barátság története  Hamvas Béla  Nagy és kis csodák  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Zilahy Lajos mondta  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó nap volt  ajándék, mellyel meglepem  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó éjszakát  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szülőt szereti, világ fölött, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, császár katonaságánál, szent vértanúk, keresztény hitre, evangélium hirdetéséért, vértanúk vére, keresztények hitéről, utolsó vacsorán, megváltás művének, fohászt szemünk, keresztfán kitárt, halálnak átkát, feltámadásról bizonyságot, hóhér fenyegetésekkel, hóhér bárdja, kínai egyház, sorába tartozik, kínaiak szokásait, országnak sajátosságait, vágytól indíttatva, kínai népnek, papi hivatást, evangélium megvallásáért, reábizott küldetéshez, szabadság növekedését, világ előtt, szorongattatások, gondviseléseddel, vértanútársáról, fenyegetésekkel, száztizenkilenc, álhatatosságát, tanítványaihoz, megerősítetted, megerősítették, szerzetesekről, viszontagságos, misszionárius, vértanútársát, katonaságánál, sajátosságait, vértanútársai, feltámadásról, emlékeztessen, beragyogtatja, szentlélekkel, megvallásáért, hirdetéséért, vértanúságot, keresztények, elsajátítani, kormányzónak, fennmaradtak, gyermekekről, ellenkezőleg, parancsainak, szeretetében, meghallgatva, történetének, szentségének, megszentelte, szerzetesnők, áldozópapra, növekedését, bátorsággal, bizonyságot, püspökökről, mindenkinek, mindörökkön, választotta, odaadásával, elszenvedte, tanúskodjék, nemzedékről, időszakában, szeretettel, küldetéshez, vértanúknak, benneteket, keresztfán, keresztény, evangélium, törekedtek, életkorban, igazságban, krisztusba, segítségül, istenségét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1776
  • e Hét: 8466
  • e Hónap: 21142
  • e Év: 254889
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.