Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fekete köménymag: mindenre gyógyír, csak a halálra nem
  2015-09-22 23:55:24, kedd
 
  FEKETE KÖMÉNYMAG: mindenre gyógyír, csak a halálra nem






Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (MRSA) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját...mégis túl kevesen tudják, hogy létezik.






A Nigella Sativa növénymagok gyógyító tulajdonságait már évezredek óra ismeri az emberiség, csak a mai "modern idők fogyasztói társadalma" nem tud róla. Angol nyelvű kultúrák római korianderként, fekete szezámmagként, fekete köményként is ismerik ezt a fekete színű magot. Egyébként neve pontosan leírja megjelenését.

A legkorábbi feljegyzés róla az ókori Egyiptomból származik. Fekete köménymag olajat Tutanhamon sírjában is találtak mintegy 3300 évvel ezelőtt. Az arab kultúrában fekete köményként is ismert mag "az áldás magja." Az is érdekes, hogy az iszlám Mohamed próféta azt mondta rá, hogy ez a mag "gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra."

Az orvosbiológiai irodalomban 1964 óta 458 lektorált tanulmány hivatkozik áldásos hatásaira.

A (Nigella sativa) mag több egészségügyi problémára gyógyír, mint például:

Fájdalomcsillapító
Anti-bakteriális
Gyulladáscsökkentő
Fekélyellenes
Anti-kolinerg
Gombaölő
Csökkenti a magas vérnyomást
Antioxidáns
Görcsoldó
Vírusölő
Hörgőtágító
Glükoneogenezis gátló (anti-diabetikus)
Májvédő
Vérnyomáscsökkentő
Inzulin szenzitivizáló
Interferon indító
Leukotrién antagonista
Vesevédő
Tumor nekrózis faktor alfa-gátló





Tippek külső használatra

Bőrbetegségek kezelésére
A fekete köménymag olaját mind belsőleg, mind külsőleg egyszerre érdemes alkalmazni.
Külsőleg pikkelysömör, atópiás ekcéma, neurodermatitis, pattanások és aknék kezelésére alkalmazzuk vékonyan felkenve az adott bőrfelületre.

Fogíny gyulladás kezelésére
A Nigella sativaból(fekete köménymag) nyert olaj a szájban a nyállal jól elkeverve megszünteti a fogínygyulladást: pár percig tartsuk a szánkban, majd távolítsuk el.
Az olaj rendszeres használata gátolja a fogszuvasodás kialakulását.

Ideggyulladások kezelésére
A növény erős gyulladáscsökkentő hatása miatt sikerrel alkalmazható ideggyulladások
(külsőleg) esetén is. Idegnyugtató hatása klinikailag igazolt. A Nigella sativa olaj elősegíti az ideg sejtek normál működését.

Nőgyógyászati gyulladások kezelésére
Mindennemű nőgyógyászati gyulladások (cystára is) kezelésére is bevált gyógynövény
a Nigella sativa. Belsőleg és külsőleg a méh környékére bemasszírozva az olaj hatékonyan képes felvenni a harcot a gyulladásokkal.

Bőrfeszesítésre: terhességi csíkok, striák kezelésére
Bemasszírozva regenerálja a petyhüdt bőrt, azt újra feszessé teszi, és halványítja a terhességi csíkokat, és az ún. striákat.

Reumás panaszok kezelése
Külsőleg alkalmazva erős gyulladáscsökkentő hatása miatt a reumásoknak is enyhülést hoz a Nigella sativa (feketemag) olaja. Naponta akár többször is masszírozzuk be az adott ízületek környékét.

Orrdugulásra, horkolásra
A gyógynövény olajának használata az orrba ecsetelve megszünteti az orrdugulást, és az ebből fakadó horkolást.

Fülfájásra
A hallójárat elejét olajba mártott fülpiszkálóval kenjük be naponta kétszer.

Szembetegség esetén
Lefekvés előtt a szemhéjat és a környéki területet kenjük be az olajjal, vagy vattapamacsot az olaj vizes oldatába kell mártani és azzal borogatni.


HATÓANYAGAI - Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak (31,8 % magjában), keserűanyagok: saponin melanthin, nigellin, illékonyanyag: nigellon sernohiprepidon (magjában 0,5-1,5 %), kétféle alkoloid, damascenin, arginin, nagyon magas E-vitamin tartalom, thymokinon, karotin, prostaglandin (a telítetlen zsírsavakból képződik a szervezetben).

A feketekömény gyógyászati célra felhasználható részei:

- A növény érett magja (Nigella semen)

ALKALMAZÁSA

- Hidegen sajtolt magolaj
- Tea
- Tinktúra
- Inhalálás
- Külsőleg ecsetelés
- Élelmiszerként

A hidegen sajtolt magolajat mind külsőleg, mind belsőleg alkalmazhatjuk. Belsőleg 1-2 mokkáskanálnyi (2-4 ml) a napi adag, szájon keresztül alkalmazhatjuk. Külsőleg az olajat fülpiszkáló pálcikára csepegtetjük és az adott bőrfelületre felkenjük.

A tea elkészítésének módja: 2-3 púpozott kávéskanálnyi magot megőrlünk, fél liter vízzel leforrázzuk, letakarjuk, 5-10 percig állni hagyjuk, szűrjük és kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze az alkalmazható dózis.

A feketekömény magjából készült alkoholos-vizes kivonatot (tinktúra) orálisan (szájon keresztül) alkalmazzuk, érdemes 1 dl vízbe csepegtetni. Napi adagja: 2 x 20 csepp gyermekeknek, 3 x4 x20 csepp felnőtteknek.

Inhalálás: Egy maréknyi őrölt magot 1 l forró vízzel felöntünk, letakarjuk és állni hagyjuk 5-10 percet. Utána fejünkre törölközőt rakunk, eltávolítjuk a fedőt és napjában többször 10-10 percet inhalálunk.

Külsőleg ecsetelésként különböző bőrbetegségekre alkalmazhatjuk vékonyan felhordva lehetőleg steril anyaggal (géz, fülpiszkáló pálcika, kozmetikai korong stb.)

Élelmiszerként magját adhatjuk különböző ételekhez, mint például sütemények, káposztás ételek, egyes levesek, aromás anyagai miatt süteményekhez.

ÉLETTANI ÉS GYÓGYHATÁSAI

Légúti rendszer betegségei:
A feketekömény enyhíti az asztmás rohamok számát és lefolyását. Hosszan tartó kúrával (fél egy év) akár a minimálisra lehet csökkenteni e kellemetlen betegség tüneteit. Azoknak is érdemes kipróbálni, akiknek csak reggeli asztmás köhögésük van, mivel ezt a feketekömény használatával szinte meg lehet szüntetni.
A feketekömény nagymértékben csökkenti az allergiás reakciókat, különösen szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén. A növény magjának olaja szájon keresztül alkalmazva minimalizálja a dohányzás okozta reggeli köhögéseket. Gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazhatjuk megfázás és tüdőgyulladás esetén is kiegészítő kezelésként. A feketekömény magjának erős vírus és baktériumölő hatása van. Ez a növény lehet az asztmások és allergiások Mekkája. Érdemes kipróbálni.

Emésztőrendszer betegségei:
A feketekömény orálisan alkalmazva étvágygerjesztő hatású, valamint serkenti az emésztési folyamatokat, valamint a kiválasztó szervek működését. Kiváló puffadás gátló és egyben szélhajtó hatású is. A belekben feloldja a letapadt nyálkákat és kiüríti azokat a szervezetből. Gyomor- és bélhurut esetén is alkalmazható, viszonylag rövid idő alatt enyhülést tapasztalhatunk. Mivel a feketeköménynek vírus és baktériumölő hatása van, így sikerrel lehet alkalmazni az elgombásodott bélrendszer megtisztítására (még a Candida albicans esetén is).

Bőrbetegségek:
Bőrbetegségek kezelésére a feketekömény magjának olaját mind belsőleg, mind külsőleg egyszerre érdemes alkalmazni. Külsőleg pikkelysömör, atópiás ekcéma, neurodermatitis, pattanások és aknék kezelésére alkalmazzuk vékonyan felkenve az adott bőrfelületre.

Egyéb betegségek:
- A feketekömény magjából nyert olaj a szájban a nyállal jól elkeverve megszünteti a fogínygyulladást - ebben az esetben 3-5 perc után - az olajat köpjük ki. Az olaj rendszeres használata gátolja a fogszuvasodás kialakulását.
- A növény erős gyulladás csökkentő hatása miatt sikerrel alkalmazható ideggyulladások (külsőleg) esetén is. Idegnyugtató hatása klinikailag igazolt. A magolaj elősegíti az idegsejtek normál működését.
Mint minden hidegen sajtolt magolaj, csökkenti a vér koleszterinszintjét, gátolja a bélrendszerben a felesleges koleszterin vérbeáramlását, illetve azáltal, hogy csökkenti a vér lipidszintjeit, csökken a vérnyomás is.
- Mindennemű nőgyógyászati gyulladások kezelésére is bevált gyógynövény a feketekömény. Belsőleg és külsőleg a méh környékére bemasszírozva az olaj hatékonyan képes felvenni a harcot a gyulladásokkal.
- Szoptatás után a mellekbe bedörzsölve regenerálja a petyhüdt bőrt, azt újra feszessé teszi, ugyanakkor használhatjuk az un. terhességi csíkokra (minél hamarabb a szülés után).
- Külsőleg alkalmazva - erős gyulladáscsökkentő hatása miatt - a reumásoknak is enyhülést hoz a feketekömény magjának olaja. Naponta akár többször is masszírozzuk be az adott ízületek környékét.
- Ázsiai kutatások bebizonyították, hogy növeli a spermatermelést, azok életképességét, valamint javítja a potenciát. (Indiában előszeretettel - és sikeresen - alkalmazzák bizonyos fajta impotenciák kezelésére).
- A tudományos világ figyelmét is felkeltette a növény rákra, mint betegségre gyakorolt hatása. Igazoltnak látszik hatékonysága hasnyálmirigy gyulladás és az abból kialakuló hasnyálmirigy daganatok kezelésére. Állatkísérletek esetében a tumorok 65-67 %-ban jelentősen zsugorodtak. Az Egyesült Államokban a kutatások azt mutatják, hogy kiegészítő kezelésként a fekete köménymag kivonata hatékonyan veszi fel a harcot vastag- és végbélrák esetén.
- A gyógynövény olajának használata az orrba ecsetelve megszünteti az orrdugulást és az ebből fakadó horkolást.




 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító fűszernövények  
Címkék: fogínygyulladást, neurodermatitis, állatkísérletek, étvágygerjesztő, bőrbetegségekre, tapasztalhatunk, feketeköménynek, ideggyulladások, megtisztítására, glükoneogenezis, emésztőrendszer, spermatermelést, bőrfeszesítésre, sernohiprepidon, bebizonyították, előszeretettel, bélrendszerben, elkészítésének, élelmiszerként, fülpiszkálóval, alkalmazhatjuk, életképességét, orvosbiológiai, tulajdonságait, lipidszintjeit, mokkáskanálnyi, gyulladásokkal, szenzitivizáló, felhasználható, vérbeáramlását, regenerációját, vattapamacsot, fogszuvasodás, korianderként, nőgyógyászati, elgombásodott, vegyifegyver támadással, cukorbetegek haldokló, fekete színű, legkorábbi feljegyzés, ókori Egyiptomból, arab kultúrában, áldás magja, iszlám Mohamed, orvosbiológiai irodalomban, magas vérnyomást, fekete köménymag, adott bőrfelületre, olaj rendszeres, fogszuvasodás kialakulását, növény erős, ideg sejtek, FEKETE KÖMÉNYMAG, Nigella Sativa, ÉLETTANI ÉS GYÓGYHATÁSAI, Egyesült Államokban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép álmokat!  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png rózsa csokor  Gonosz démon-álarc  Szép estét  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Reggel van  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png fotel  Csak a fogyatkozás látható  Szívem  Nagyon különös  Akarat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mi lenne ha  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  A sors  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png telefon  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  képre írva  Elköszönt  Próbálj meg ...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 20  Jónás Tamás – Végtelen b...  Elköszönt  Egy hatékony szolga  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg... 
Bejegyzés Címkék
vegyifegyver támadással, cukorbetegek haldokló, fekete színű, legkorábbi feljegyzés, ókori Egyiptomból, arab kultúrában, áldás magja, iszlám Mohamed, orvosbiológiai irodalomban, magas vérnyomást, fekete köménymag, adott bőrfelületre, olaj rendszeres, fogszuvasodás kialakulását, növény erős, ideg sejtek, olaj hatékonyan, petyhüdt bőrt, terhességi csíkokat, adott ízületek, gyógynövény olajának, orrba ecsetelve, ebből fakadó, hallójárat elejét, környéki területet, olaj vizes, telítetlen zsírsavakból, feketekömény gyógyászati, növény érett, hidegen sajtolt, napi adag, olajat fülpiszkáló, alkalmazható dózis, feketekömény magjából, maréknyi őrölt, feketekömény enyhíti, asztmás rohamok, minimálisra lehet, feketekömény használatával, feketekömény nagymértékben, allergiás reakciókat, növény magjának, dohányzás okozta, feketekömény magjának, növény lehet, feketekömény orálisan, emésztési folyamatokat, kiválasztó szervek, belekben feloldja, letapadt nyálkákat, feketeköménynek vírus, elgombásodott bélrendszer, olajat köpjük, magolaj elősegíti, idegsejtek normál, felesleges koleszterin, mellekbe bedörzsölve, szülés után, tudományos világ, növény rákra, abból kialakuló, tumorok 65-67, harcot vastag-, fogínygyulladást, neurodermatitis, állatkísérletek, étvágygerjesztő, bőrbetegségekre, tapasztalhatunk, feketeköménynek, ideggyulladások, megtisztítására, glükoneogenezis, emésztőrendszer, spermatermelést, bőrfeszesítésre, sernohiprepidon, bebizonyították, előszeretettel, bélrendszerben, elkészítésének, élelmiszerként, fülpiszkálóval, alkalmazhatjuk, életképességét, orvosbiológiai, tulajdonságait, lipidszintjeit, mokkáskanálnyi, gyulladásokkal, szenzitivizáló, felhasználható, vérbeáramlását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1781
  • e Hét: 4698
  • e Hónap: 22081
  • e Év: 139327
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.