Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez lesz a veszte a magyar nyugdíjasoknak: 10 évük sincs hátr
  2015-10-31 21:28:37, szombat
 
  Ez lesz a veszte a magyar nyugdíjasoknak: 10 évük sincs hátra

Ráski Péter 2015. október 31. szombat 07:07

Sokszor hallhatunk arról, hogy nem lesz nyugdíjunk, vagy annyira kevés juttatást kapunk az államtól, hogy nem lesz elegendő az lakhatásunk kifizetésére sem. Nem is gondolnánk, hogy még Magyarország Alaptörvénye is nyújt megoldást a kérdésre, persze nem ez a legjobb megoldás nyugdíjas éveink bebiztosítására.


A nyugdíjtakarékosság indításának három indoka van. Farkas András, a Consequit értékesítési vezérigazgatója a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferenciáján adott előadáson ezeket emelte ki, mint a nyugdíj elő-takarékosság indításának fő okait:
Észszerűség törvénye
Erkölcsi törvény
Magyarország Alaptörvénye és a Polgári törvénykönyv
Az észszerűség törvénye szerint azért kell nyugdíjra félretennünk, mert a "demográfiai cunami" a nyakunkon van, és hamarosan sokkal kevesebb dolgozónak kell eltartania az időseket, mint most, vagy akár néhány évtizeddel korábban. Mit is jelent ez?

Amikor a mostani 30-asok nyugdíjba mennek már sokkal kevesebb eltartó és sokkal több eltartandó lesz, mint most, 15 éven belül nyugdíjba fog vonulni 2,1 millió magyar és a munkaerőpiacra csupán 1,6 millió gyerek fog belépni. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi helyzet fenntartásához is legalább félmillió plusz adófizetőre lenne szükség. Ha csökken a járulékfizetők száma és a versenyképesség miatt a járulék mértékét csökkentik, akkor több nyugdíjassal számolva csak akkor tartható a rendszer, ha csökkennek a nyugdíjak.

Az erkölcsi törvény alapja, hogy a gyermekeinknek jobb lehessen, mint a jelenlegi generációnak és ne a gyermekeknek kelljen eltartania az időseket. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, érdemes gondolni a nyugdíj célú megtakarításra is, amivel nem ragadunk gyerekeink nyakán.

Az Alaptörvény kimondja az alábbi két tartási kötelezettséget:

"A szülők kötelesek kiskorú gyermekükről gondoskodni"
"A nagykorú gyerekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni"
Az első pont teljesen logikus, hiszen a saját gyerekéről mindenki akar és szikott is gondoskodni, más a helyzet viszont a szülők eltartásával. A szülői tartási kötelezettségre ráadásul a Ptk. konkrét szabályokat mond ki (Ptk. 4:200 §): ha nincs gyermek, akkor távolabbi rokonnak kell gondoskodnia az idősről. Ez százezreket érinthet majd, ráadásul a (már felnőtt) gyermek jövedelmének felét is elérheti a kötelező tartás - tette hozzá Farkas. Ez elsősorban azért lehet problémás, mert a szülő eltartásán felül a saját magát, sőt gyermekeit is el kell tartani, ami jelentősen megnöveli a dolgozó terheit.

A magyar nyugdíjasok mindössze 5 százaléka kap most 200 ezer forint feletti nyugdíjat, ennek egyik oka az, hogy a nettó jövedelem negyedét titkolják el a magyarok, amellyel a járulékfizetés jelentősen alacsonyabb, így a nyugdíjra fordítható összeg is ennyivel alacsonyabb lesz.

A nyugdíjba menő magyarok átlagosan a korábbi fizetésük 80 százalékát kapják meg nyugdíjként, ami rendkívül magas nemzetközi összehasonlításban. Sok esetben az is előfordul, hogy a korábbi bérrel megegyező nyugdíjat kapják az idősek, ez hosszú távon a rendszer fenntarthatatlanságát eredményezi.

A magyarok 90 százaléka kizárólag a társadalombiztosításból kap nyugdíjat, így elsősorban az a feladat, hogy ezt a rendszert fenntartsuk
- tette hozzá Matits Ágnes, nyugdíjszakértő a konferencián. A jelenleg nem ellátottak azért nem kapnak (elég) nyugdíjat, mert nem jár nekik nyugdíj, hiszen korábban nem fizettek (elegendő) járulékot.

Az világosan látszik, hogy nem a bérekből levont járulékokból kaphatunk majd nyugdíjat 10-20 év múlva, hanem valamilyen más forrásból, az viszont egyelőre kérdéses, hogy miből.

Nemcsak a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferencia résztvevői szerint kérdéses, hogy miből élünk majd meg nyugdíjas éveinkben. Az OTP pénzeken ismertette a rendszeren végzett Öngondoskodás index felméréstét, amelyből kiderült: kevesebb, mint fele annyi nyugdíjat kapunk majd az államtól nyugdíjba vonuláskor, mint amennyi a korhatár elérése előtti életszínvonalunk fenntartásához szükséges.

Mit tehetünk a nyugdíjunkért?
Ha nem szeretnénk, hogy felkopjon az állunk nyugdíjasként és a gyermekeinkre sem akarunk támaszkodni, akkor érdemes minél előbb, akár már a 20-as éveinkben elkezdeni félretenni nyugdíjra. Ezt három termékkel is megtehetjük, amelyek után 20 százalékos adójóváírást érvényesíthetünk, ráadásul a nyugdíjként felvett pénzünk kamatadó és egészségügyi hozzájárulás mentes lesz. Ezeket a nyugdíjcélú megtakarításokat indíthatjuk el:


http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/ez_lesz_a_veszte_a_magyar_nyugdijasoknak_10_evu k_sincs_hatra.1046942.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_cam paign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érvényesíthetünk, megtakarításokat, életszínvonalunk, kötelezettségre, vezérigazgatója, nyugdíjszakértő, versenyképesség, bebiztosítására, kötelezettséget, gyermekeinknek, nyugdíjasoknak, fenntartásához, konferenciáján, munkaerőpiacra, nyugdijasoknak, járulékfizetők, megtakarításra, járulékfizetés, öngondoskodás, nyugdíjasként, nyugdíjunkért, megelőzhessük, gyermekeinkre, alaptörvénye, törvénykönyv, magyarország, takarékosság, félretennünk, értékesítési, adójóváírást, gyermekeknek, jövedelmének, egészségügyi, gyermekükről, generációnak, nyugdíjassal, magyar nyugdíjasoknak, lakhatásunk kifizetésére, legjobb megoldás, nyugdíj elő-takarékosság, észszerűség törvénye, mostani 30-asok, munkaerőpiacra csupán, jelenlegi helyzet, járulékfizetők száma, versenyképesség miatt, járulék mértékét, erkölcsi törvény, gyermekeinknek jobb, jelenlegi generációnak, gyermekeknek kelljen, nyugdíj célú, Ráski Péter, Magyarország Alaptörvénye, Farkas András, Portfolio Öngondoskodás, Matits Ágnes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Baranyi Ferenc - N i n c s  Andrássy Réka - A bolond Böske  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Nem kell hozzá fürdőruhás  Előfordul, hogy  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Erdei gyöngyvirág  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  39 ígéret  Önmaga ellenére  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Töröld le  Egy tavasz  Egyszerű  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Egy tavasz  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ma van a magyar költészet napj...  Nevelőszülőkhöz adták,  Bársony székben  Jó nap volt  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Alvó cica  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  Müller Péter tollából  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimn...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Vito Giaquinto gondolata  Robert Merle tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Különleges  Előfordul, hogy  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hogyan válunk hűségesekké?  Alvó cica  A sorsod  Egy tavasz  Tanmese  Baranyi Ferenc - N i n c s  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimna...  "Ez egy csoda"  képre írva  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar nyugdíjasoknak, lakhatásunk kifizetésére, legjobb megoldás, nyugdíj elő-takarékosság, észszerűség törvénye, mostani 30-asok, munkaerőpiacra csupán, jelenlegi helyzet, járulékfizetők száma, versenyképesség miatt, járulék mértékét, erkölcsi törvény, gyermekeinknek jobb, jelenlegi generációnak, gyermekeknek kelljen, nyugdíj célú, szülők kötelesek, nagykorú gyerekek, első pont, saját gyerekéről, helyzet viszont, szülők eltartásával, szülői tartási, kötelező tartás, szülő eltartásán, saját magát, dolgozó terheit, magyar nyugdíjasok, nettó jövedelem, járulékfizetés jelentősen, nyugdíjra fordítható, nyugdíjba menő, korábbi fizetésük, korábbi bérrel, rendszert fenntartsuk, világosan látszik, bérekből levont, viszont egyelőre, rendszeren végzett, államtól nyugdíjba, korhatár elérése, állunk nyugdíjasként, 20-as éveinkben, nyugdíjként felvett, nyugdíjcélú megtakarításokat, érvényesíthetünk, megtakarításokat, életszínvonalunk, kötelezettségre, vezérigazgatója, nyugdíjszakértő, versenyképesség, bebiztosítására, kötelezettséget, gyermekeinknek, nyugdíjasoknak, fenntartásához, konferenciáján, munkaerőpiacra, nyugdijasoknak, járulékfizetők, megtakarításra, járulékfizetés, öngondoskodás, nyugdíjasként, nyugdíjunkért, megelőzhessük, gyermekeinkre, alaptörvénye, törvénykönyv, magyarország, takarékosság, félretennünk, értékesítési, adójóváírást, gyermekeknek, jövedelmének, egészségügyi, gyermekükről, generációnak, nyugdíjassal, konferencián, hozzájárulás, gondoskodnia, járulékokból, eltartásával, kifizetésére, alaptörvény, gondoskodni, indításának, penzcentrum, lakhatásunk, észszerűség, demográfiai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.