Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbónáról megint!:)
  2015-11-17 11:05:04, kedd
 
 




Érdemes bioboltban venni, mert, ha utánanéztek 450 Ft kilója az étkezésinek is. A nem étkezési még olcsóbb. Én étkezésit veszek.
​


Mindnyájan tudunk legalább pár dolgot felsorolni, amire a szódabikarbónát felhasználhatjuk, mi viszont most összeszedtük az összes lehetséges verziót.

Fogkrém. - Ha szódabikarbónát és három százalékos hidrogén-peroxid oldatot vegyítünk, akkor eredményként nagyjából a boltokban kapható fluoridmentes fogkrémet kapunk. Akár úgy is moshatjuk fogainkat, hogy a kefét szimplán belemártjuk a szódabikarbónába. (kipróbáltam,működik!)

Frissíti a szájat. - Fél pohár vízbe tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát, majd gargalizáljunk vele. A szájszaggal szemben mindig győztes módszer. (ez is!)

Tisztítja a fogszabályzót, műfogsort. - Oldjunk fel két teáskanál szódabikarbónát egy kisebb tál vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket, és mint korábban írtuk, semlegesíti a szagokat. (Tökéletes!)

Bőrradír. - Három rész szódabikarbónát öntsünk le egy rész vízzel. A kapott masszát dörszöljük körkörös mozdulatokkal a bőrünkre, majd öblítsük le. (Ezt még nem próbáltam ki)

Dezodor helyett. - Hintsük be szódabikarbónával a hónaljunkat, és a testszagnak lőttek. (Ezt igen!Igaz!)


Savlekötő. - Amennyiben emésztési zavarokkal küzdünk, a szódabikarbóna fogyasztása lehet a legmegfelelőbb megoldás kiváló savlekötő hatása miatt. (Ez is igaz! Két percen belül hatott)

Rovarcsípésekre, viszkető bőrre. - Vízzel keverve ápoljuk az érintett bőrfelületet óvatosan. Fürdés után hatásosabb az eljárás. (Ezt még nem próbáltam de majd fogom)

Kéztisztító. - A kemény szappanok helyett vegyítsünk három részt egy rész vízzel vagy folyékony kézmosóval. Mézzel, esetleg búzakorpával is próbálkozhatunk.(Ezt sem tudom)

Ápolja a hajat. - Az ecet segíthet a legtöbbet a hajnak, de bizony a szódabikarbónának is ott a helye a zuhany alatt. Kedvenc samponunk mellett használjunk mértékkel szódabikarbónát is hajmosáskor, majd alaposan mossuk le.(Fényes és puha lesz a haj tőle)

Fésűk és kefék tisztítása. - Tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát és tál meleg vízbe, majd áztassuk benne a kelléket. Öblítsük le és hagyjuk megszáradni. (Én fél tasakkal csináltam. Hatott.)

Fürdőbomba. - Adjunk a fürdővízhez fél csésze szódabikarbónát, amely elmossa az izzadságot és bőrünk puha lesz tőle.(Igaz!)

Megnyugtatja a lábat. - Hasonlóan az előző ponthoz áztassuk szódabikarbónás vízben a lábunkat, ami a gombásodás mellett a bőrkeményedésen is segít.( Igaz!)

Fugatisztítás. - Verhetetlen módszer. (Ez tuti!)

Edények és evőeszközök tisztítása. - Mosogatásnál használjunk két púpozott evőkanál szódabikarbónát a zsíros tányérok, edények, evőeszközök fényességének megőrzéséért. Ha odaégett az étel, akkor előbb mossuk el a tálat és csak ezt követően nyúljunk a szódabikarbónához.(Függ a leégéstől!)

Szivacsok fertőtlenítése. - Áztassuk az áporodott szagú mosogató szivacsokat szódabikarbónás vízben.)Igaz!)

Mikrohullámú tisztitása. - Szórjunk egy tiszta, nedves szivacsra szódabikarbónát, majd töröljük át a mikrohullámút kívül és belül. Az eredmény makulátlan, mégsem hagy durva vegyi szagot.(Kiváló!)

Ezüst tisztítása. - Talán az egyik legismertebb hatása a szódabikarbónának. Ha átsúroltuk az ékszert, töröljük át tiszta ruhával.(Ez is igaz!

Kávés és teás poharak tisztítása. - Az évek óta használt bögrék makacs foltjait is könnyedén eltávolíthatjuk szódabikarbónás vízzel.(Tuti módszer!)

Sütő karbantartása. - Hintsünk szódabikarbónát a sütő aljára, majd spricceljük le vízzel. Hagyjuk egy napig állni, majd töröljük át alaposan. (Sütő állapotától függ.Ha durva,akkor nem használ)

Padlótisztítás. - Egy vödör vízhez fél bögre szódabikarbóna szükséges, a művelet pedig teljesen megegyezik egy szimpla felmosáséval. (Drága módszer!)

Bútortisztítás. - Óvatosan szórjunk egy nedves szivacsra szódabikarbónát és kezdődhet a takarítás. A végén száraz ruhával is töröljük át a bútorokat, hogy ne legyen foltos. (Nem próbáltam)


Zuhanyfüggöny tisztítása. - Locsoljuk meg szódabikarbónával a függönyt, majd miután rövid ideig hagytuk állni, mossuk le vízzel. (Fürdőkádam van)

Folyékony mosószer. - Egy literes mosószerhez öntsünk fél csésze szódabikarbónát. A ruhák tisztábbak lesznek és a pH-egyensúly is helyreáll.(Nem vettem észre változást viszont ecetnél igen mert élénkebb színűek lettek a göncök)

Babaruhák tisztítása. - Mivel a csecsemők bőre a legszelídebb tisztítószereket igényli, a szódabikarbóna jó lehetőség lehet keverve mosószerrel. (Nincs baba a háznál)

Pelenkák tisztítása. - 2 liter vízhez adagoljunk fél csésze szódabikarbónát, majd hagyjuk benne ázni.(Ezt sem tudom)

Sportfelszerelések tisztítása. - A kellemetlen szagú sporteszközöket könnyedén szagmentesíthetjük szódabikarbónával. (Igaz)

Olaj -és zsírfoltok. - A járművek által hagyott nyomokra szórjunk szódabikarbónát és ecsettel tisztítsuk meg a területet.(Én picit vizeztem és dörzsöltem rövid állás után.Működött)

Akkumulátorok tisztítása. - Autók és fűnyírók akkumulátorait egyaránt tisztíthatjuk szódabikarbónával, de arra ügyeljünk, hogy a pólusait húzzuk ki a művelet előtt. Munka közben legyünk óvatosak, az akkumulátor ugyanis erős savat tartalmaz.(Nem tudom)

Autómosás. - Ablakok, gumiabroncsok, visszapillantók, szőnyegek és ülések tisztítására egyaránt alkalmas, még a makacs foltoknál is.(Ezt se nem tudom)

Hűtő szagmentesítése. - Nyitott dobozban helyezzünk nagy mennyiségű szódabikarbónát a hűtőbe, ami elnyomja az ételszagot. (Ez viszont tuti módszer!)

Vágódeszka szagmentesítése. - Szórjuk meg szódabikarbónával, majd öblítsük le alaposan.(Ez is igaz!)

Szemetes szagmentesítése. - Minden alkalommal szórjunk a zsák aljára szódabikarbónát. El sem hinnénk, milyen hatásos.(Igaz!)

Lefolyók szagmentesítése. - Folyóvíz mellett öntsünk fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba. Eldugulni nem fog, szag viszont biztosan nem marad.(Igaz!)

Mosogatógépek tisztítása. - Üresjáraton szórjunk szódabikarbónát a masinába és indítsuk be.(Nem tudom)

Ételhordók szagmentesítése. - Töröljük át alaposan szódabikarbónával az edényeket. Mintha újak lennének utána!(Igaz!)

Szőnyegek szagmentesítése. - Ha tehetjük, egy napon át hagyjuk állni a szódabikarbónát a szőnyegen, majd söpörjük össze.(Igaz de sok munkával jár.Ettől jobb az ecetes víz és szép élénk színű lesz a szőnyeg is)


Porszívók szagmentesítése. - Az előző ponttal megegyezően járjunk el.( hülyeség)

Gardróbszekrény szagmentesítése. - Egy kisebb szódabikarbónával teli dobozt rakjunk a szekrény mélyébe. (Igaz!)

Légfrissítés az autókban. - Szódabikarbónás vízzel súroljuk át az ülést és a szőnyegeket a járműben, majd hagyjuk állni 15 percig. A levegő tisztább lesz ezáltal, ugyanis a por mindig lentről száll fel az autóban.(Igaz!)

Macskakosár szagmentesítése. - Mivel a cicák rengeteg helyen megfordulnak, így kosaruk nem kellemes illatú. Alaposan tisztítsuk meg szódabikarbónával, így még ki sem kell mosni. (Nincs macskám)

Állatok ágyneműinek szagmentesítése. - Alaposan dörzsöljük a takaróba a szódabikarbónát, majd negyed óra múlva porszívózzuk fel.(Nincs állat ágyneműm)

Cipők szagmentesítése. - Az épp nem használt lábbelikbe szórjunk szódabikarbónát, majd rázzuk ki, mielőtt felvennénk.(Szagtalanít és még esetleges gombára is jó)

Plüssálatok szagmentesítése. - Szórjuk be szódabikarbónával az állatkákat, majd negyed óra múlva söpörjük le a tisztítószert.(Én kimosom őket)

Kempingezéshez. - Kötelező, ha kirándulni megyünk! Kéztisztítóként, dezodorként, fogkrémként is hasznát vehetjük.(Ez is igaz)

Tűzoltásra. - A konyhai tűznél nagy használ vehetjük, persze komolyabb baj esetén mindig hívjuk a tűzoltókat.(Ez hülyeség!Sok kellene belőle!)

Gyümölcsök, zöldségek megtisztítására. - Nedves szivaccsal töröljük át a finomságot, majd mossuk le. Ha vegyszeres is volt a zöldség illetve a gyümölcs, így már nyugodtan fogyaszthatjuk.(Ez tuti igaz!)



 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Címkék: felhasználhatjuk, szódabikarbónába, tisztítószereket, szódabikarbónát, visszapillantók, szagmentesítése, szódabikarbónás, sporteszközöket, rovarcsípésekre, próbálkozhatunk, gardróbszekrény, bőrkeményedésen, megtisztítására, eltávolíthatjuk, kéztisztítóként, szódabikarbóna, gargalizáljunk, legmegfelelőbb, fertőtlenítése, akkumulátorait, padlótisztítás, kempingezéshez, fogyaszthatjuk, bútortisztítás, mosogatógépek, zuhanyfüggöny, tisztíthatjuk, mozdulatokkal, gumiabroncsok, karbantartása, mikrohullámút, fugatisztítás, akkumulátorok, fogszabályzót, fluoridmentes, tisztítószert, szódabikarbónát felhasználhatjuk, összes lehetséges, boltokban kapható, kefét szimplán, teáskanál szódabikarbónát, szájszaggal szemben, szódabikarbóna fellazítja, rész vízzel, kapott masszát, testszagnak lőttek, szódabikarbóna fogyasztása, legmegfelelőbb megoldás, érintett bőrfelületet, kemény szappanok, ecet segíthet, zuhany alatt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Március 15-re emlékve  Jóga férfiaknak  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Rochefoucauld - a bölcs  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Az élet  mindent a népért...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a miénk!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Amikor még rangja volt...  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Nagy László - Szerelem emléke  Jóga férfiaknak  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép Álmokat  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A szív és a cselekvés egységes...  Heltai Jenő: Szabadság  Jó éjszakát  Kakaós piskóta  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A gyász  ...és mégis ráismersz  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Sajnos ezt elBalogozták  Március 15-re emlékve  Ez a miénk!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A tékozló és Isten gondviselés...  A nemzet csak akkor...  Amikor 5 éves voltam,  Paul David Tripp Március 17  Mai harmónia kártyám  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Akinek vaj van a fején...  Mélységes szomorúsággal  Nemzeti  Rejtő Jenő versei  Szép álmokat!  mindent a népért...  Keresd azt a valakit,...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép estét kedves látogatóimna...  Március  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Csendes éjszakán  Alvó cica  Gősi Vali - Tükre lennék...  William Shakespeare-től idéze...  Jó éjszakát  A gyász 
Bejegyzés Címkék
szódabikarbónát felhasználhatjuk, összes lehetséges, boltokban kapható, kefét szimplán, teáskanál szódabikarbónát, szájszaggal szemben, szódabikarbóna fellazítja, rész vízzel, kapott masszát, testszagnak lőttek, szódabikarbóna fogyasztása, legmegfelelőbb megoldás, érintett bőrfelületet, kemény szappanok, ecet segíthet, zuhany alatt, előző ponthoz, gombásodás mellett, zsíros tányérok, áporodott szagú, mikrohullámút kívül, eredmény makulátlan, egyik legismertebb, sütő aljára, napig állni, vödör vízhez, művelet pedig, szimpla felmosáséval, nedves szivacsra, végén száraz, literes mosószerhez, ruhák tisztábbak, csecsemők bőre, legszelídebb tisztítószereket, kellemetlen szagú, járművek által, pólusait húzzuk, művelet előtt, akkumulátor ugyanis, makacs foltoknál, zsák aljára, előző ponttal, kisebb szódabikarbónával, szekrény mélyébe, levegő tisztább, cicák rengeteg, konyhai tűznél, zöldség illetve, felhasználhatjuk, szódabikarbónába, tisztítószereket, szódabikarbónát, visszapillantók, szagmentesítése, szódabikarbónás, sporteszközöket, rovarcsípésekre, próbálkozhatunk, gardróbszekrény, bőrkeményedésen, megtisztítására, eltávolíthatjuk, kéztisztítóként, szódabikarbóna, gargalizáljunk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 2887
  • e Hónap: 24787
  • e Év: 114397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.