Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVETek
  2015-11-30 18:19:51, hétfő
 
  ahhoz aztán már nem tudom mekkora pofa kell, hogy a nagybirtokos asszony kiálljon jótékonykodni, akkor, mikor az alanyokat a kedves férjével ők gyártják....az embert elfogja a hányinger....olvasom, hogy nagyszabású rendezvényre készülnek a bnv területén, merthogy annyian vannak fideszék, hogy máshol nem férnek el.

*************************


2015. november 29., vasárnap


JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVETEK


Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtésének kezdetekor Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetként egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait rakták a helyükre, hogy jelezzék: elindult az 1353-as adományvonal.
Meg kell a szívnek szakadni, jótékonykodik a Főméltóságú Asszony, blogger arcán könny pereg.
Hejh, mintha a vár fokán feltűnne vitéz nagybányai Horthy Miklósné asszony, született Purgly Magdolna szelleme, csak a fehér lepedő hiányzik róla.

Ezt viszont bőven ellensúlyozza Kovács Kokó István, a hajdani ökölvívó, jelenleg jószolgálati nagykövet, akit pályafutásának befejezéseként úgy megvert Chacón, hogy aprófát szart, amivel mind a mai napig nem tudott mit kezdeni, de végül megtalálta az elegáns megoldást - jótékonykodott.
A jótékonykodás fűzi őt a Főméltóságú Asszonyhoz is, akinek kedves férje Kokóval is jótékonykodott, huszonöt millió vissza nem térítendővel támogatva meg a sportoló éttermét, hát ennekutána már hogy ne jótékonykodna?
Főleg, hogy nem a sajátjából kell adni.

Pénzadományokat kell gyűjteni, ami nem túl könnyű feladat Kolontár után, ahol a vörösiszap áradása nem csak Kolontárt, de a közbizalmat is elmosta.
Idős édesanyám, aki a vörösiszap-károsultak részére telefonon adakozott többször is, amikor felvetettem neki, hogy itt az újabb lehetőség, akkor morgott valamit, meg az anyjuknak, rohadt tolvajok meg ilyesmiket, aztán azt mondta, hogy ő akkor fog adakozni olyanoknak, akik ilyen jószolgálati nagykövetekkel próbálják felkelteni benne a lelkiismeretet, mikor majd koszorúra gyűjtenek nekik.
A vörösiszap-károsultak pénzének sorsa egyébként kalandosabb, mint JelkyAndrásé, azzal a különbséggel, hogy míg Jelky tüdővészben halt meg, a pénz valószínűleg zseblázban.
Némi vigaszt nyújthat, hogy ezek - akkor még - baráti zsebek voltak, egy részük például Simicska unokatestvéreinek gatyájára volt fércelve.

A nol.hu szerint az "Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek" jelmondattal útjára indított gyűjtés nem az ajándékozásról szól.
Szerencse, - már megijedtünk.
Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből - közölték a szervezők vasárnap az MTI -vel.
Hát, kitörési pont itt csak egy lehetne, ha a sok szerencsétlen nyomorgó, nélkülöző szegény félrevezetett a következő választáson felkerekedne, és behúzná az ikszet egy értelmes jelölt mellé, aki nem a feleségét zavargálná bohóckodni, hanem például nulla százalékosra csökkentené a legszegényebbek jövedelemadóját, és annyi jövedelmet biztosítana, amennyiből meg lehetne teremteni a normális élet minimális feltételeit.
Ehhez - a mi éghajlatunkon - télvíz idején fűtött lakás, világítás, napi háromszori étkezés szükséges.
Ebből egy meleg étel - a gyerekeknek napi négyszer-ötször magas tápértékű, fehérjében, vitaminokban és rostokban gazdag étkezés, lehetőleg nem az iskolai menzák előírásai szerint, mert azok szerint táplálkozva legfeljebb pigmeusokat lehet nevelni.
Nem a sótartókat kell eldugni, hanem olyan ételt kell eléjük tenni, amit akár meg is lehet sózni - ezt az egészséges életmód tekintetében kihívással küzdők többnyire húsnak szokták hívni.

Olvasom ma, mennyi az átlagos testmagasság Magyarországon.
Idáig elégedett voltam, mert úgy tudtam, hogy a százhetvenhárom centis mélységemmel én vagyok az etalon, hát nem kiderül, hogy jelenleg százhetvenhat centi az átlag?
Nem véletlen, felnőtt egy-két nemzedék nélkülözés nélkül, meglátszik a magasságukon is.
Ami veszélyesebb, hogy a rossz táplálkozás kihat az agy fejlődésére is.
Ha az a cél, hogy se konkrét, se átvitt értelemben ne kelljen felnézni senkire, akkor az elmúlt 25 év nagy eredményeket hozott, akár Orbán sámlijából is aprófát lehet hasogatni, aztán majd a Méltóságos Asszony jószolgálatilag kiosztja, - az nem a veje által ellopott erdő fájából készült, az mehet...
Azért ehhez pofa kell.

Tulajdonképpen rokonszenveznék a különféle segélyszervezetekkel, ha például az adományok elosztását végeznék - kézből-kézbe, az adományozótól az adományozottig.
Sajnos, mostanában nagy divat állami feladatokat egyházi meg civil szervezetekkel végeztetni, nopersze nem mindegy, hogy melyikkel.
Vannak humánus és vannak méghumánusabb szervezetek, komoly, fizetett apparátusokkal, irodákkal, miegyébbel, engedelmesen parírozva a kormányzatnak, ahonnan a pénz csorog.
Aztán rájátszanak a lakosság emberségességére és vállalják, hogy elköltik a pénzét.
Elvégzik például a miskolci és orosházi családok átmeneti otthonainak megújítását és a gyulai fedélnélkülieket segítő központ felújításait - ez mind-mind nagyon szép, csak ez mind-mind állami, vagy önkormányzati feladat lenne.
A szeretetszolgálatoknak pedig az egyénnel kellene foglalkozniuk, mert amikor valaki adakozik, akkor legszívesebben saját maga vinné az adományát a nélkülözőhöz, hogy lássa, valóban oda kerül, ahol szükség van rá.

Természetesen ez így is nagy segítség, csak az a baj, hogy nem megoldás.
Gyulán például a nappali melegedő 70 fedélnélküli átfogó ellátásáról gondoskodik - nappal.
Az éjjeli menedékhely 34 hajléktalan ellátására, az átmeneti szálló pedig 16 fő befogadására alkalmas.
A megoldás az lenne, ha az állam olyan szociális helyzetet teremtene, melyben vállalná az ilyen jellegű intézmények fenntartását, tokkal-vonóval.
A lakosság adományai pedig az egyének élethelyzetének átmeneti javítását szolgálnák, és az se lenne baj, ha az Ökumenikus Szeretetszolgálat helyett az állam vagy az önkormányzat alkalmazottai végeznék el az elosztás embert próbáló feladatát.
A Szeretetszolgálatnak még így is bőven maradnának feladatai, például a magányos idősek és betegek istápolásában, merthogy egy embernek nagy bajában nem elég a gyógyszer meg az élelem, emberi szó és gondoskodás is kellene.

Majdnem azt írtam, hogy Lévai Anikó akkor tenne jó szolgálatot, ha rávenné a férjét, hogy a hülye stadionjai építése helyett toljon pénzt a szociális ellátórendszerbe, de rájöttem, hogy ez irreális követelmény lenne, hiszen egy szociopatának gondoskodásról beszélni olyan, mint a libát szaxofonozni tanítani.
Talán a szegényebb jobboldaliaknál felkeltheti az érdeklődést, ha őt látják adakozni, hátha ők is kedvet kapnak rá.
Ehhez persze személyesen kellene átvennie az adományokat, aztán majd a Viktor elvenné tőle - ő a realitások embere.
Véletlen se gondolja senki, hogy lebeszélnék valakit az adakozásról, de azt se szeretném mondani, hogy ne nézzünk utána, hogy hova ment a pénzünk.
Vonjuk le a menekültek segítésének során felmerült tanulságokat is, nézzük meg, melyik segélyszervezet dolgozik és melyik kapja az állami támogatásokat.


És reménykedjünk abban, hogy egyszer majd feladat hiányában beszüntetik tevékenységüket.
Marx is évezredekkel előre tervezett - miért ne tehetnénk ezt mi is?

http://www.pupublogja.hu/2015/11/joszolgalati-nagykovetek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: otthontalanoknak, fedélnélkülieket, ellátórendszerbe, emberségességére, jövedelemadóját, esélyteleneknek, segélyszervezet, százhetvenhárom, legszegényebbek, jobboldaliaknál, élethelyzetének, jószolgálatilag, pénzadományokat, rokonszenveznék, tevékenységüket, lelkiismeretet, jótékonykodott, legszívesebben, adományozottig, befejezéseként, pályafutásának, nagykövetekkel, apparátusokkal, ajándékozásról, szervezetekkel, gondoskodásról, tulajdonképpen, magyarországon, nagykövetként, önkormányzati, istápolásában, jótékonykodik, adományozótól, szegénységből, természetesen, éghajlatunkon, nagybirtokos asszony, kedves férjével, embert elfogja, tűzifából készült, 1353-as adományvonal, szívnek szakadni, fehér lepedő, hajdani ökölvívó, elegáns megoldást, jótékonykodás fűzi, sportoló éttermét, sajátjából kell, vörösiszap áradása, újabb lehetőség, pénz valószínűleg, részük például, JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVETek, JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVETEK, Ökumenikus Segélyszervezet, Lévai Anikó, Kovács Koko István, Főméltóságú Asszony, Horthy Miklósné, Purgly Magdolna, Kovács Kokó István, Főméltóságú Asszonyhoz, Méltóságos Asszony, Ökumenikus Szeretetszolgálat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare-től idéze...  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Mi a különbség  Március  Szép Álmokat  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Alvó cica  Gősi Vali - Tükre lennék...  Márciusi eső  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Atyám !  Talpra vándor  Ne engedd el kezem!  Jó éjszakát  Esti kép  Házi botox  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A tékozló és Isten gondviselés...  Az agyat és a csontokat is erő...  Szeüleidtől tanultad  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Ma  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A tékozló és Isten gondviselés...  1848. március 15-én  Paul David Tripp Március 16  Esti kép  Síró nő  Kokárda  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  A közszereplő  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Talpra vándor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Dóró Sándor: Tétova lét  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Kakaós piskóta  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Imádkozás Krisztus értelméért 
Bejegyzés Címkék
nagybirtokos asszony, kedves férjével, embert elfogja, tűzifából készült, 1353-as adományvonal, szívnek szakadni, fehér lepedő, hajdani ökölvívó, elegáns megoldást, jótékonykodás fűzi, sportoló éttermét, sajátjából kell, vörösiszap áradása, újabb lehetőség, pénz valószínűleg, részük például, ajándékozásról szól, szervezők vasárnap, következő választáson, értelmes jelölt, feleségét zavargálná, legszegényebbek jövedelemadóját, normális élet, meleg étel, gyerekeknek napi, iskolai menzák, sótartókat kell, egészséges életmód, átlagos testmagasság, százhetvenhárom centis, rossz táplálkozás, veje által, adományok elosztását, pénz csorog, lakosság emberségességére, gyulai fedélnélkülieket, egyénnel kellene, nappali melegedő, éjjeli menedékhely, átmeneti szálló, állam olyan, ilyen jellegű, lakosság adományai, egyének élethelyzetének, állam vagy, önkormányzat alkalmazottai, elosztás embert, magányos idősek, embernek nagy, hülye stadionjai, szociális ellátórendszerbe, szociopatának gondoskodásról, libát szaxofonozni, szegényebb jobboldaliaknál, realitások embere, menekültek segítésének, állami támogatásokat, otthontalanoknak, fedélnélkülieket, ellátórendszerbe, emberségességére, jövedelemadóját, esélyteleneknek, segélyszervezet, százhetvenhárom, legszegényebbek, jobboldaliaknál, élethelyzetének, jószolgálatilag, pénzadományokat, rokonszenveznék, tevékenységüket, lelkiismeretet, jótékonykodott, legszívesebben, adományozottig, befejezéseként, pályafutásának, nagykövetekkel, apparátusokkal, ajándékozásról, szervezetekkel, gondoskodásról, tulajdonképpen, magyarországon, nagykövetként, önkormányzati, istápolásában, jótékonykodik, adományozótól, szegénységből, természetesen, éghajlatunkon, kormányzatnak, szociopatának, foglalkozniuk, ellensúlyozza, jótékonykodni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 40
  • e Hét: 1698
  • e Hónap: 18491
  • e Év: 151408
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.