Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vagyunk
  2013-12-29 21:29:13, vasárnap
 
   
  Lelkem annyira vágyik részt venni a mostani eseményekben, hazánkért folytatott harcban,hogy valamit tennem kellett. Ez az írás az én "tevésem". A hihetetlen méreteket öltő, magyarok elnyomására, sőt elpusztítására hozott rendelkezések mára már senki előtt nem jelentenek titkot. Csak ezek oka homályos, de annyi biztos, hogy világunk anyagelvű hatalmasai lelik kedvüket ebben a játékban.

http://magyarmegmaradasert.hu/szerzok/t-zs/tomory-zsuzsa/item/3013-vagyunk

S mi mit teszünk? Immár századokkal mérhető türelemmel belátásért könyörgünk azokhoz, akik ezt az állapotot jól megfontolt szándékkal előidézték. Az ellenünk való bújtogatás már ismert volt a Középkor pápai bulláiban. Ott ültek vezér alakokként Trianonban: az angolok, franciák, akik készséges segítő kezet nyújtottak hazánk feldarabolásához. Most, mikor Trianon után a játszma még komolyabbra vált, s népünk életlehetőségeit a végveszély szélére sodorták, ezekhez kényszerülnek fiataljaink ,,mosogatni", ahogy egy egyetemet most végzett magyar fiatal ezt kifejezte. Fiataljaink e tette sajnos csak a tudatlan angol lakósság edényeit tudja rendben tartani, de nem tudják az ezeket hasonló rabságban tartó hatalmasok céljait ugyancsak a szennygödörbe küldeni. Látszólag. Mert ugyanekkor egy hideg társadalom tudatába beköltözik a mindent bearanyozó magyar lélek, s ennek nem tud az önzés uralma ellenállni. Eltűnik, mint fényben az árnyék.

Hatalmas eredményt érnek el ellenségeink: nemcsak hazánk földrajzi területeit ragadják magukhoz, de az élettér ilyen megnyirbálásának eredményeként fiataljaink idegenbe kényszerítése hazánk további rombolását vonja maga után. A híres magyar ,,szürkeállomány" másoknak épít jövőt, fiataljaink idegenben kamatoztatják tudásukat, s ami még fontosabb, ott alapítanak családot, ezzel - a már eddigi több millió magzatelhajtással csökkentett - lakósságunk további fogyását eredményezve. Népünket éltető, teremtő anyanyelvünk velük együtt a pusztulás útjára kényszerül.
Látszólag. Mert ugyanekkor egy gyarmatosításra felkészült társadalom gondolatvilágába beköltözik az önzetlen magyar szeretet, s ennek nem tud a csak anyagban gondolkodni tudók uralma ellenállni. Eltűnik, mint fényben az árnyék.

Éppen ezért szerintük e fény hordozóit el kell tüntetni a föld színéről. Egyenként, s ezen egyenkénti pusztulás reményeikben az egész nép pusztulását vonja maga után. Ez a magyartagadás még a 20. század tudományos világát sem kerülte el. Többször említettem egy földrajzi műsort: A Duna folyása melletti műveltségeket vizsgálva értesülhetett a világ arról, hogy a Fekete Erdőben ered, majd a Dráva-Száva vidékén folytatódik, ahol a part szélén egy szerb gyerek bár csabai kolbászt eszegetett, szóba sem jött, hogy e fenti két pont között is van egy ország. A nyugat őskori ásatási területeinek térképei nem térnek ki a Kárpátmedence ősműveltségére, s ezen belül folytathatnánk a sort. Őskereszténységünk, királyságunk, szervezett államformánk, ősírásunk mind-mind eltagadva.
A saját értékeivel tisztában levő, magas műveltségű és emelkedett lelkű egyének hallgatagságát az idegenek örömmel használták fel nemlétezésünk alapjaként. Más szavakkal: az öndícséretet soha nem tartottuk nemzeti erénynek, s ez nyugati önzéssel szembeállítva ismét elnyomásunk egyik állomásává vált. Készségesen fordítottuk keresztneveinket a kérdező idegen nyelvű kedvéért az illető nyelvére. Nem kívántuk a nyugattól, hogy a reánk kényszerített, pogány latin ABC magyar magánhangzós kiegészítését figyelembe vegye. Ez máig is gyakran ,,akadály", ugyanakkor, amikor azok készségesen beiktatták agyukba a három francia ékezet létét, s a Harvard egyetemen már a hatvanas években volt jobbról balra haladó írógép a héber szövegek írása kedvéért.


A nyugatnak halovány fogalma sincsen történelmünkről, értékeinkről, s a Szent Koronával kapcsolatos értékrendünkről akkor, amikor arról szavalnak, hogy már igazán itt volna az ideje annak, hogy a magyarok demokráciát tanuljanak.


Tökéletes nyelvünket egy-egy olyan idegen, aki megismerkedett vele, az emberi szellem csúcstermékének mondja - de ezt iskoláink, s főleg a MTA nem tudatosítja gyermekeink, s népünk gondolatvilágában. Azon ritka alkalmakkor, amikor egy-egy tudós kör a magyarokról beszél egymás között, a földönkívüliekkel hozzák őket egyenlőségbe. Idegennek. Kedvességünket, udvariasságunkat gyengeségnek tartják, s minden közeledési igyekezetünk ellenére mi maradunk a világ verebei között a kanári.

Nem véletlen tehát, hogy szemeinket mindig ,,Párizsra függesztettük", idegenben kerestünk őshazát, példaképet, saját műveltségünk és a világ kárára. Mert a világ a jelenlegi példa szerint anyagot anyaggal magyarázó szellemiségét népünk lelke tudná felemelni, ha erről a gondolatról le nem szoktattak volna bennünket. Sehol a világon olyan emelkedett lelkű költők, írók nincsenek, mint nálunk, kiknek munkái lelket tudtak volna vinni a világ embertelenségébe, de nem tettük, mert ,,megérttették" velünk, hogy a barbár magyar munkákat nem lehet idegen nyelvre fordítani.

Ugyanakkor mind nyilvánvalóbbá válik, hogy ősgyökeink a világ nyelveinek DNS-e, irodalmi szóbőségünk messze felülmúl minden nyugati nyelvet. Íly körülmények között mind jobban büszkélkedünk különböző ősműveltségek hitvilágában, nyelvében való jártasságunkkal, de közben nem ismerjük fel ezek magyar eredetét, s ennek ezernyi bizonyítékát, ezzel akaratlanul is önmagunkat és a világot károsítva. Nem ismerjük fel kincseinket, mert nem volt alkalmunk saját hitvilágunk, tájműveltségünk, őstörténetünk megismerésére. Saját műveltségünkből szakadt átvevő műveltségek nyelvét idegen, másodkézből való okoskodás termékeként vesszük át akkor, amikor magyar ősalapból kiindulva rengeteget segíthetnénk a jóindulatú, de ragozó nyelvünkben járatlan idegen tudósok munkáiban. Mindezek viszont újból, váratlan szemszögből kiindulva bizonyítják a tételt: Minden műveltség eredete helyén marad fenn legtovább.
Így a magyarból szakadt szemere, ma sumírnak nevezett törzse hazánkban, s nem a Folyamközben kel új életre, az ősegyiptomi szintén, s az etruszk ihletésű latin majdnem állandó hivatalos nyelv maradt hazánkban. Ugyanakkor mind jobban elfelejtkeztünk önmagunkról, s mi több, ezt az állapotot látszólag el is fogadtuk.
Látszólag.
De lényünk lényege az adás, a lélek sugárzását gátoló minden akadály eltörlése. Mint ahogy a nap is megszűnne életadó kincs lenni, ha sugaraitól megfosztanák, mint Sámsont a hajától... Fényünk nyomán új életre támadnánk!

Reánk kényszerített hallgatással váltunk a Biblia haszontalan szolgájává, aki elássa kincseit, akarata ellenére, lelki szenvedések árán, pedig azok megosztása számára lelki igény. Szent kötelességünk lelki értékeinket megosztani a világgal! Világőrző hivatásunk eddig hallgatásra kényszerült értékeit hegytetőkről hirdetni ,,alkalmas és alkalmatlan" időben, ahogy Jézus tanácsolta tanítványainak az ige hirdetésével kapcsolatban. Mert nyelvünk az! A Teremtő szent Igéje, melybe beleépítette a teremtés szent csodáját.

Mi az oka a nyugat ezen nyilvános és szemérmetlen magyarpusztító tevékenységének? Válaszért múltunkba kell tekintenünk, melyet - az elmúlt kommunista rendszerek ellenére - nem tudtak ,,végleg eltörölni"... Előlegben megmondom: Felfedezték, hogy vagyunk, s ez számukra kényelmetlen, tehát kell valamit tenniük ez ellen. Hogy hogyan lehet az, több milliós, Európa szívében lakó nép létét csak most fedezték fel? - Erre a kérdésre ad pontos választ történelmünk.

A Teremtő jóvoltából hazánk a Kárpátok ölelő karjai szerető anyaként védenek bennünket. Évmilliókon át békés, teremtő élettel tükrözték Teremtő Istenünk szándékát, jóságát. Istent idéző neveink híven tükrözik ezen Isten és ember közötti kapcsolat fényét: Szép Isten, Jó Isten, Teremtő Isten, Szerelmes Isten.
Nyelvünk Teremtőnkkel való élő kapcsolat, mely a teremtés titkait híven önmagában hordozza, ki a szeretettel kérdező számára mindig megnyitja titkait. Nincs fal, akadály Teremtő és teremtménye között: ősi imáink szerint is csak ki kell állani ajtónk elébe, s máris belátunk a Teremtő ablakán. Hazánk lelki fénye mindenki számára csak jót, csak fényt, csak szépséget hozott: öreganyám lett a boszorkány, s széppé varázsolódott a fekete cigány is, nem mese meséink, s mondáink szerint.

Gazdag termőföldek, zöld legelők, gyümölcsösök minden megélhetési gondtól őrizték meg az ott lakókat, égbe törő hegyek gyomrában beláthatatlan kincsek sora várta a jövőt. Gazdag folyóink, tavaink ezernyi élőlénynek adtak biztos otthont itt, hiszen hazánk földi paradicsom. De ebből a paradicsomból a körülöttünk lakó idegenek főleg egy dologra figyeltek, csak azt óhajtották: az aranyat, drágaköveket.

Szomszédainknak érdeke volt, hogy elvonják a távolabb élőket ezek felfedezésétől, s alattomosan azt kezdték hirdetni, hogy a Kárpát medence üres, lakatlan, használhatatlan terület, nem érdemes látogatni. Velünk meg elhitették, hogy hitvány, semmire való nép vagyunk, nem érdemeljük meg azt, hogy az emberiség többi részének tagjai legyünk. Az üres, lakatlan Kárpát medencét még tanították nekünk, bár már gyermek fejjel sem tudtuk megérteni, ez hogyan lehetett... A világ legvédettebb, legtermékenyebb, leggazdagabb területe Árpádig lakatlan?

(Folyt.köv.)

Tomory Zsuzsa

2012. január 22.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megnyirbálásának, gondolatvilágába, feldarabolásához, életlehetőségeit, keresztneveinket, udvariasságunkat, embertelenségébe, műveltségünkből, történelmünkről, értékrendünkről, tájműveltségünk, tevékenységének, csúcstermékének, elfelejtkeztünk, legtermékenyebb, gyarmatosításra, jártasságunkkal, használhatatlan, szomszédainknak, hallgatagságát, nyilvánvalóbbá, kedvességünket, folytathatnánk, megismerkedett, tanítványainak, ősműveltségére, felfedezésétől, magyarpusztító, elpusztítására, szürkeállomány, kamatoztatják, kiegészítését, paradicsomból, kényszerítése, eredményeként, szellemiségét, mostani eseményekben, hihetetlen méreteket, ellenünk való, végveszély szélére, egyetemet most, tudatlan angol, ezeket hasonló, szennygödörbe küldeni, hideg társadalom, mindent bearanyozó, önzés uralma, élettér ilyen, híres magyar, pusztulás útjára, gyarmatosításra felkészült, önzetlen magyar, Fekete Erdőben, Szent Koronával, Teremtő Istenünk, Szép Isten, Teremtő Isten, Szerelmes Isten, Nyelvünk Teremtőnkkel, Tomory Zsuzsa,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tavaszi este  Vito Giaquinto gondolata  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Egy párkányon  Nem kell hozzá fürdőruhás  József Attila – Keresek ...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép álmokat!  Egyszerű  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Segíts neki dicsérni Téged  Otthon  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanmese  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Somlyó Zoltán - Orgonával  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Emlékezz  Erdei gyöngyvirág  Annyira tisztelem a szabadságo...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Spenót fasírttal  Egy gondolat  Ady Endre - Mindegy átka  Segíts neki dicsérni Téged  Vito Giaquinto gondolata  Sok ember olyan, mint a kaméle...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  40 felett  Annyira tisztelem a szabadságo...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  József Attila - Kopogtatás nél...  Tanmese  Előfordul, hogy  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Szeretem ujjad karcsuságait,  40 felett  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Kertem  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  képre írva  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Vito Giaquinto gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Töröld le  Kertem 
Bejegyzés Címkék
mostani eseményekben, hihetetlen méreteket, ellenünk való, végveszély szélére, egyetemet most, tudatlan angol, ezeket hasonló, szennygödörbe küldeni, hideg társadalom, mindent bearanyozó, önzés uralma, élettér ilyen, híres magyar, pusztulás útjára, gyarmatosításra felkészült, önzetlen magyar, csak anyagban, föld színéről, földrajzi műsort, világ arról, part szélén, szerb gyerek, nyugat őskori, saját értékeivel, idegenek örömmel, öndícséretet soha, kérdező idegen, illető nyelvére, reánk kényszerített, három francia, hatvanas években, héber szövegek, nyugatnak halovány, ideje annak, magyarok demokráciát, emberi szellem, magyarokról beszél, földönkívüliekkel hozzák, világ verebei, világ kárára, jelenlegi példa, világon olyan, világ embertelenségébe, barbár magyar, világ nyelveinek, világot károsítva, magyarból szakadt, ősegyiptomi szintén, etruszk ihletésű, állapotot látszólag, lélek sugárzását, teremtés szent, nyugat ezen, elmúlt kommunista, teremtés titkait, szeretettel kérdező, fekete cigány, körülöttünk lakó, dologra figyeltek, távolabb élőket, emberiség többi, világ legvédettebb, megnyirbálásának, gondolatvilágába, feldarabolásához, életlehetőségeit, keresztneveinket, udvariasságunkat, embertelenségébe, műveltségünkből, történelmünkről, értékrendünkről, tájműveltségünk, tevékenységének, csúcstermékének, elfelejtkeztünk, legtermékenyebb, gyarmatosításra, jártasságunkkal, használhatatlan, szomszédainknak, hallgatagságát, nyilvánvalóbbá, kedvességünket, folytathatnánk, megismerkedett, tanítványainak, ősműveltségére, felfedezésétől, magyarpusztító, elpusztítására, szürkeállomány, kamatoztatják, kiegészítését, paradicsomból, kényszerítése, eredményeként, szellemiségét, őstörténetünk, kényszerített, kötelességünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5618
  • e Hét: 6998
  • e Hónap: 7945
  • e Év: 43886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.