Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. évközi hét hétfő 02.04
  2019-02-04 08:36:07, hétfő
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Az ószövetségi hit hősei a hit erejével győzedelmeskedtek az akadályokon: velünk együtt jutnak el az üdvösségre.
Testvéreim!
Igen sokat kellene beszélnem, és kifogynék az időből, ha Gedeonról, Bárákról, Sámsonról, Jeftéről (Izrael hőseiről), Dávid királyról, vagy Sámuelről és a prófétákról beszélnék. Ők a hit erejével országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, lángoló tüzet oltottak ki, megmenekültek a kard élétől, gyengeségből erőre kaptak, hősök voltak a háborúban, és megfutamították az ellenség táborát.
Asszonyaik feltámasztás útján visszanyerték halottaikat. Némelyek kínpadra kerültek, de nem fogadták el a szabadságot, hogy részük legyen a dicsőségesebb feltámadásban. Mások gúnyt és megostorozást, sőt bilincseket és börtönt tűrtek el, megkövezést, kettéfűrészelést és sanyargatást szenvedtek, kardélen hulltak el, juhbőrben és kecskebőrben bujdostak, nélkülözve, üldöztetve, zaklatva.
A világ nem volt méltó rájuk. Ezért sivatagban, hegyek közt, barlangokban és a föld üregében bolyongtak. Bár hitük igaznak bizonyult, (földi életükben) mégsem nyerték el az ígéret teljesülését, mert Isten nekünk valami jobbat rendelt, hogy nélkülünk ne jussanak el az üdvösségre.
Ez az Isten igéje. Zsid 11,32-40

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiűzi a tisztátalan lelket a megszállott emberből.
...... .....


Jézus és tanítványai áthajóztak a Genezáreti-tó keleti partjára, a gerázaiak földjére.
Amint Jézus kiszállt a hajóból, a sírok felől egy tisztátalan lélektől megszállt ember futott feléje. A sírboltokban lakott, és még láncra verve sem tudták féken tartani. Sokszor megbilincselték és láncra verték, de a láncokat eltépte, és a bilincseket összetörte. Senki sem bírt vele. Éjjel-nappal a sírboltokban és a hegyekben tanyázott, folyton kiabált, és kövekkel ütötte-verte magát.
Amint messziről meglátta Jézust, odafutott. A földre vetette magát előtte, és hangosan így kiáltott: ,,Mi bajod velem, Jézus, a magasságbeli Istennek Fia? Az Istenre kérlek, ne gyötörj!" Jézus ráparancsolt ugyanis: ,,Tisztátalan lélek, takarodj ki ebből az emberből!"
Erre Jézus megkérdezte tőle: ,,Mi a neved?" Azt válaszolta: ,,Légió a nevem, mert sokan vagyunk." Nagyon kérte Jézust, hogy ne űzze el őket arról a vidékről.
Akkor éppen egy nagy sertéskonda legelészett ott a hegyoldalban. A tisztátalan lelkek azt kérték Jézustól: ,,Küldj minket a sertésekbe, hogy megszálljuk azokat!" Jézus beleegyezett. Akkor a tisztátalan lelkek kimentek az emberből, és megszállták a mintegy kétezer sertésből álló kondát. A sertések a hegyoldalból a tóba rohantak, és a vízbe fúltak.
Őrzőik erre elfutottak, hírét vitték a városba meg a tanyákra. Az emberek kitódultak, hogy megnézzék, mi történt. Jézushoz érve látták, hogy az, akit az imént még egy légió tartott megszállva, most felöltözve, ép ésszel ül előttük. Erre megdöbbentek. A szemtanúk elmondták nekik, hogy mi történt a megszállottal és a sertésekkel. Ekkor kérlelni kezdték Jézust, hogy távozzék a határukból.
Amikor Jézus hajóra szállt, az imént még megszállott kérte, hogy vele mehessen. Ő azonban nem engedte, hanem így szólt hozzá: ,,Menj haza tieidhez, és mondd el nekik, hogy milyen nagy dolgot művelt az Úr, és hogyan könyörült meg rajtad!"
Az el is ment, és Dekápolisz környékén elhíresztelte, hogy milyen nagy dolgot tett vele Jézus. Ezen mindenki elcsodálkozott.
Ezek az evangélium igéi. Mk 5,1-20

Imádság
Mindenható Istenünk! Te mindenkit meghívsz a veled való közösségre és senkit sem zársz ki szeretetedből. Minden embernek felkínálod az üdvösséget és megmutatod, milyen úton érhetjük azt el. Egyedül mi, emberek zárhatjuk ki magunkat azzal, ha elutasítunk téged, megtagadjuk a neked való engedelmességet és semmibe vesszük törvényeidet. Hálásak vagyunk azért, hogy minden embernek, nekünk is és minden embertársunknak megadod a segítséget ahhoz, hogy üdvözüljünk

Az evangélista tényszerűen közli az esemény helyszínét és a körülményeket, amelyekből kiderül, hogy emberileg kilátástalan, reménytelen helyzetben van a megszállott, akit egy légiónyi gonosz tart a befolyása alatt. A gonosz jól ismeri Jézus személyének titkát és a magasságbeli Isten Fiának nevezi őt, és természetesen hatalmának nem képes ellenállni. Ennek az ördögűző csodának a sajátos eleme, hogy az ördögök elfogadják azt, hogy távozniuk kell, de azt kérik, hogy megszállhassák a sertéseket, s Jézus teljesíti kérésüket. Az állatok ezek után a tóba rohantak és elpusztultak. Az Úr nem kárt akar okozni, hanem számára fontosabb egy ember megmentése, mint olyan állatok sorsa, amelyeket ő és minden zsidó ember tisztátalannak tart. Ezzel szemben az ott lakók másként gondolkodnak a történtekről, másként értékelik a helyzetet, ők inkább elpusztult állataikat sajnálják, mintsem örülnének a megszállott ember szabadulásának.
A lelki fejlődés mindig azt jelenti, hogy megszokott, kényelmes élethelyzetemből kilépek és engedem, hogy Jézus megszabadítson mindattól, ami fogva tart, fékezi erőimet, akadályoz a szeretet gyakorlásában.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kettéfűrészelést, élethelyzetemből, megbilincselték, megfutamították, embertársunknak, engedelmességet, szabadulásának, megszállhassák, tisztátalannak, elcsodálkozott, megszabadítson, szolgáltattak, szeretetedből, elhíresztelte, megostorozást, megszállottal, feltámadásban, körülményeket, gyakorlásában, természetesen, megmenekültek, dicsőségesebb, visszanyerték, kecskebőrben, kilátástalan, teljesülését, feltámasztás, barlangokban, gyengeségből, törvényeidet, gondolkodnak, beleegyezett, történtekről, elpusztultak, sanyargatást, sírboltokban, prófétákról beszélnék, kard élétől, ellenség táborát, dicsőségesebb feltámadásban, föld üregében, ígéret teljesülését, tisztátalan lelket, megszállott emberből, gerázaiak földjére, sírok felől, tisztátalan lélektől, sírboltokban lakott, láncokat eltépte, bilincseket összetörte, hegyekben tanyázott, földre vetette, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amint Jézus, Istennek Fia, Erre Jézus, Amikor Jézus, Mindenható Istenünk, Isten Fiának, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  A jó lelkek  Görgess  képre írva  Facebookon kaptam  Görgess  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Maci az északi fény alatt  Mi van, ha?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 26  2004-es kivégzés után  Kezdjük annak a megértésével,....  Karinthy Frigyes: Almafa  Graffiti bölcsesség  A máj egészségének javítása te...  Isten . . .  Esti képek  Nagy Feró megmondta?  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Havasi gyopár  Facebookon kaptam Krisztinától  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  képre írva  Mire jók ?  Harang ( gif )  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Leereszkedés és olvadás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Alvó baby  Szép estét  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Búzavirág  Manna OWell tollából  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Most - segíts meg Mária ,  Havasi gyopár  Esti képek  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  A tavasz nem csak önmagában sz...  Paul David Tripp Március 26  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Isten . . .  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
prófétákról beszélnék, kard élétől, ellenség táborát, dicsőségesebb feltámadásban, föld üregében, ígéret teljesülését, tisztátalan lelket, megszállott emberből, gerázaiak földjére, sírok felől, tisztátalan lélektől, sírboltokban lakott, láncokat eltépte, bilincseket összetörte, hegyekben tanyázott, földre vetette, magasságbeli Istennek, nagy sertéskonda, tisztátalan lelkek, mintegy kétezer, tóba rohantak, vízbe fúltak, emberek kitódultak, légió tartott, szemtanúk elmondták, evangélium igéi, veled való, neked való, segítséget ahhoz, evangélista tényszerűen, esemény helyszínét, légiónyi gonosz, befolyása alatt, magasságbeli Isten, ördögűző csodának, sajátos eleme, ördögök elfogadják, állatok ezek, ember megmentése, megszállott ember, lelki fejlődés, szeretet gyakorlásában, kettéfűrészelést, élethelyzetemből, megbilincselték, megfutamították, embertársunknak, engedelmességet, szabadulásának, megszállhassák, tisztátalannak, elcsodálkozott, megszabadítson, szolgáltattak, szeretetedből, elhíresztelte, megostorozást, megszállottal, feltámadásban, körülményeket, gyakorlásában, természetesen, megmenekültek, dicsőségesebb, visszanyerték, kecskebőrben, kilátástalan, teljesülését, feltámasztás, barlangokban, gyengeségből, törvényeidet, gondolkodnak, beleegyezett, történtekről, elpusztultak, sanyargatást, sírboltokban, ráparancsolt, megdöbbentek, magasságbeli, hegyoldalból, hegyoldalban, sertéskonda, legelészett, sertésekkel, reménytelen, tisztátalan, akadályokon, halottaikat, tényszerűen, bilincseket, megkövezést, evangélista, üdvözüljünk, ószövetségi, prófétákról, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.