Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az első Orbán-kormány feltöltötte, a másodiknál átszakadt, a
  2016-01-31 20:55:33, vasárnap
 
  2016. 01. 31. 20:15

Az első Orbán-kormány feltöltötte, a másodiknál átszakadt, a harmadik eltussolja

A vörösiszap-perben meghozott felmentő ítélet indokolásában a Veszprémi Törvényszék bírája egy nagyon fontos szempontra hívta fel a figyelmet, amikor azt bizonygatta, hogy miért nem felelős a katasztrófáért a tizenöt vádlott. S azt kell mondanunk, hogy bizonyos szempontból igaza van.


Mint ismert, a Veszprémi Törvényszék arra az álláspontra jutott, hogy a közveszély helyzet nem a gátszakadás pillanatában 2010. október 4-én alakult ki, hanem sokkal korábban, a X-es kazetta feltöltésekor, 1998. december 23-án.

A Törvényszék szakértői csoportjának véleménye szerint a Mal Zrt. zagytározójának tervezésekor egy egész sor hibát vétettek, és az altalaj ismeretének a hiánya miatt épülhetett meg Kolontár mellett a tározó. Ha elfogadjuk, hogy pusztán csak ez áll a katasztrófa hátterében, az is felvet számos kérdést.
Igazából erre utalt a bírónő is az indokolásában - ugyanis ezeket a terveket bizony jóváhagyták, sőt "felügyelték", ellenjegyezték az érintett hatóságok.

Az Ajkai Timföld Kft. 1998. április 15-én nyújtott be kérelmet a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséghez, amely a szakhatósági állásfoglalások bekérését, illetve hiánypótlást követően a 30010-120/1998. számú határozatában környezetvédelmi működési engedélyt adott a Kft. részére az Ajkán végzett timföldgyártási és egyéb kiegészítő technológiák folytatására.

Azaz, az államapparátus figyelmetlenségből, felkészületlenségből, vagy jól megfontolt anyagi indokból, de a magánérdek felülírta a köz érdekét.

S hogy azóta csak rosszabb lett a helyzet, erre jó példa, hogy

még a tíz halálos áldozatot követelő vörösiszap-katasztrófa óta sem hoztak létre az Orbán-kormányok olyan pénzügyi garanciális alapot, amelyből finanszírozni lehetne a kárelhárítást. Ezzel szemben a rekultivációra elköltött milliárdok (akár Kolontár, akár az Illatos út esetében) a magyar költségvetést terhelik.

A Veszprémi Törvényszék álláspontja szerint Bakondi Zoltán már csak azért sem követhetett el mulasztást, mert 1998. december 23-án nem volt a Mal Zrt. alkalmazásában, ezzel szemben az akkori miniszterelnök személye megegyezett a mostaniéval. Orbán Viktor vezette akkor is az országot, ugyanazzal a furcsa fixa-ideállal, hogy a környezetvédelem egy ballib gondolat.

Persze a Mal Zrt. nemcsak a tulajdonosainak, de az államnak is jó bevétellel produkált, így senkinek sem állt az érdekében, hogy a különböző hatóságok (értsd: Katasztrófavédelem, vízügy, környezetvédelem) kukacoskodjanak. A magánérdek védelme 2016-ra odáig jutott, hogy most már egyedül csak a lakossági tiltakozás tudja megakadályozni a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek lakóterület közelébe telepítését (lásd: Csepel, Százhalombatta).

"Az Országgyűlés számára az a pillanat jött el, amikor nekünk, akiket azért választottak meg, hogy egy új korszakot kezdjünk, bizonyítanunk kell, hogy valóban új korszakot nyitottunk. Arról az előző korszakról beszélek, amelyben mindent a magánérdek írt felül, s amely a hatalommal való visszaélés rendszerére épült. A magyar választók ezt a rendszert megdöntötték áprilisban, és alapítottak helyette egy újat. A nemzeti együttműködés rendszerében az a világ nem jöhet vissza, amikor nem tudjuk a közérdeket érvényesíteni a magánérdekkel szemben.

Most kell tehát megmutatnunk, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy mi valóban a választók akaratát képviseljük. Ez az a perc, amikor be kell bizonyítanunk, hogy Magyarország immár elég erős és elszánt ahhoz, hogy a közérdeket érvényesítse a magánérdekkel szemben, és a magyar emberek oldalán álljon a hatalmasokkal szemben".

Részlet Orbán Viktor 2010. október 11-ei napirend előtti felszólalásából, amelyben az egy héttel korábbi katasztrófát értékelte.

Elszomorító, de a helyzet azóta csak rosszabb lett.


http://alfahir.hu/az_elso_orban_kormany_feltoltotte_a_masodiknal_atszakadt_a_harm adik_eltussolja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: környezetvédelem, környezetvédelmi, kukacoskodjanak, tulajdonosainak, felszólalásából, állásfoglalások, zagytározójának, timföldgyártási, felügyelőséghez, katasztrófáért, megakadályozni, alkalmazásában, államapparátus, rekultivációra, miniszterelnök, ellenjegyezték, százhalombatta, feltöltésekor, magánérdekkel, indokolásában, hatalmasokkal, bizonyítanunk, költségvetést, együttműködés, érvényesíteni, határozatában, kárelhárítást, finanszírozni, pillanatában, tervezésekor, választottak, megdöntötték, hiánypótlást, megmutatnunk, országgyűlés, magyarország, első Orbán-kormány, másodiknál átszakadt, harmadik eltussolja, vörösiszap-perben meghozott, nagyon fontos, tizenöt vádlott, álláspontra jutott, közveszély helyzet, gátszakadás pillanatában, altalaj ismeretének, hiánya miatt, katasztrófa hátterében, terveket bizony, érintett hatóságok, szakhatósági állásfoglalások, magánérdek felülírta, Veszprémi Törvényszék, Ajkai Timföld Kft, Közép-Dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséghez, Bakondi Zoltán, Orbán Viktor, Részlet Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Márai Sándor tollából  Jó éjszakát  Sorsunk miatt...  Zilahy Lajos gondolata  ajándék, mellyel meglepem  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szabó T. Anna - Pitypang  Szabó T. Anna - Pitypang  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 14  Martin Buber, A haszidim meséi  Somlyó Zoltán - Orgonával  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Töröld le  Alvó cica  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robin Wight pitypang szobra  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  ajándék, mellyel meglepem  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bársony székben  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét  Az ember  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Pitypang szökőkút  Anyák napjára  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  39 ígéret  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Hamvas Béla  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pitypang szökőkút  Anyámról való emlékek  József Attila - Kopogtatás nél...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda 
Bejegyzés Címkék
első Orbán-kormány, másodiknál átszakadt, harmadik eltussolja, vörösiszap-perben meghozott, nagyon fontos, tizenöt vádlott, álláspontra jutott, közveszély helyzet, gátszakadás pillanatában, altalaj ismeretének, hiánya miatt, katasztrófa hátterében, terveket bizony, érintett hatóságok, szakhatósági állásfoglalások, magánérdek felülírta, rekultivációra elköltött, magyar költségvetést, akkori miniszterelnök, furcsa fixa-ideállal, ballib gondolat, különböző hatóságok, magánérdek védelme, lakossági tiltakozás, veszélyes anyagokkal, előző korszakról, hatalommal való, magyar választók, rendszert megdöntötték, nemzeti együttműködés, közérdeket érvényesíteni, magánérdekkel szemben, választók akaratát, közérdeket érvényesítse, magyar emberek, hatalmasokkal szemben, helyzet azóta, környezetvédelem, környezetvédelmi, kukacoskodjanak, tulajdonosainak, felszólalásából, állásfoglalások, zagytározójának, timföldgyártási, felügyelőséghez, katasztrófáért, megakadályozni, alkalmazásában, államapparátus, rekultivációra, miniszterelnök, ellenjegyezték, százhalombatta, feltöltésekor, magánérdekkel, indokolásában, hatalmasokkal, bizonyítanunk, költségvetést, együttműködés, érvényesíteni, határozatában, kárelhárítást, finanszírozni, pillanatában, tervezésekor, választottak, megdöntötték, hiánypótlást, megmutatnunk, országgyűlés, magyarország, katasztrófát, technológiák, folytatására, csoportjának, érvényesítse, szakhatósági, rendszerében, megegyezett, gátszakadás, ismeretének, felügyelték, telepítését, lakóterület, katasztrófa, jóváhagyták, rendszerére, mostaniéval, törvényszék, alapítottak, álláspontra, képviseljük, bizonygatta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.