Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ÍTÉLET - igAZSÁGSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL
  2016-01-31 21:10:11, vasárnap
 
  2016. január 30., szombat

ÍTÉLET - IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL


A vörösiszap-katasztrófa ügyében megszületett ítélet sok embernél kiverte a biztosítékot.
Miután a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. ajkai tározójából kiömlött zagy elöntött három települést és tíz ember halálát okozta, az emberek felelőst kerestek, de a jelenlegi ítélet ezt az igényüket nem elégíti ki.
A bíróság mind a tizenöt vádlottat felmentette, egyben megállapította, hogy a katasztrófa altalaj eredetű stabilitásvesztés miatt következett be, ez ellen pedig a vádlottak nemigen védekezhettek.
Lehet, hogy rossz a hasonlat, de ez valami olyasmi. mint amikor építesz egy házat az utcasorban fekvő telkedre, mely alatt ott húzódik egy barlang, melyet senki sem ismer, aztán egyszer a barlang beomlik és elnyeli a házad, meg még a szomszédaid házait is.
Te pedig ott állsz tanácstalanul, hiszen valakinek csak felelősnek illene lennie azért, hogy életed munkájának eredménye pillanatok alatt elenyészett.
Természetes emberi törekvés ez, az orvosok tudnának erről sokat mesélni, akik mindent megtettek a gyógyíthatatlan kórban elhúnyt betegért, a halál bekövetkezte után a feldúlt hozzátartozók mégis rajtuk akarnak bosszút állni a sors igazságtalanságaiért.
Keresik az okot, mely csakis emberi mulasztásban lelhető fel megnyugtató módon.
Utána jöhet a bosszú, - szemet szemért, ugye - és helyreáll a világ rendje.

A szerencsétlenség után a társadalom jelesre vizsgázott, gyűjtést indított az áldozatoknak, az emberek ezerféle módon fejezték ki szolidarításukat az áldozatokkal.
A hatalom is tette a dolgát - kihasználva a társadalmi hangulatot iparszerű, vad lopásba kezdett.
Először is bűnözőket kreált a MAL Zrt tulajdonosaiból és vezetőiből, majd egy laza csuklómozdulattal megfosztotta őket tulajdonuktól, majd vezetőszáron sétáltatta egyiküket-másikukat, hadd lássa a nép, hogy a kormány hatékony - a végén Poci eredményt és ítéletet is hirdetett.
Bizonyította, hogy éber tekintete előtt, mellyel a múltba és jövőbe is lát, a föld mélye sem akadály - azonnal ítélkezett is, mindenféle bürtokraták, bírők és szakértők közbejötte nélkül, mondhatnánk, statáriálisan.
A nép egy része elégedetten bólogatott - gyorsaság, hatékonyság, minőség - Vezérünk a legokosabb a világon!
Persze voltak (és vannak) tisztázatlannak tűnő elemei a történetnek, de kicsire nem adunk, nem kellenek ide független szakértők, magyar embernek magyar szakértő, magyar seggbe magayar lófaxt!
Ilyankor persze mindig akadnak emberek túlfejlett fantáziával, akik azt feszegetik, hogy az ominózus gátroppanás kinek állhatott érdekében, aztán találnak is feltételezhető érintetteket a bányaipar környékén, de ezeket el lehet intézni egy kézlegyintéssel: izgága fantaszták, diliházba az ilyenekkel.

Közben azért szó esett egy esetleges kisebb robbantásról, majd felépült egy harminc méter talpszélességű, hat méter magas, tetején hat méter széles új gát, melyhez a dolomitot Simicska unokatestvéreinek nevén üzemelő bányákból szállították, a költsége állítólag félmilliárd forint volt.
A kiömlő zagy a tároló tetején felgyülemlett esővíz volt, a maradék anyagot, a voltaképpeni vörösiszapot meg csak csákánnyal lehet megbontani, merthogy az annyira folyékony, mint amennyire Orbán tisztességes.
Azt se feledjük, hogy ekkor - 2010-ben - még nagyon éhes és éppenhogycsak milliárdos volt, hiszen éppencsak megkezdődött a Nagy Harácsolás.
A lakossági adakozásból összejött pénzekkel a mai napig nem számolt el senki, abból fizették az új gátakat, meg a közösségi intézményeket, ami dícséretes, csak a nép a pénzét nem Orbán vállalkozóinak szánta, hanem a károsultaknak, közvetlenül.
Na, addig álljanak féllábon, mire azt megkapják.
Ez az egész ügykezelés úgy undorító, ahogy van, ha valami tovább rombolta a társadalom bizalmát a politikában, akkor ez volt az.
Igaz, a választónak nem a bizalom a dolga, teljességgel elegendő, ha retteg, ha félti a munkahelyét, a családját.

A tisztázatlan ügy az elsőfokú ítélet után is tisztázatlan maradt, de nem ez az első és nem az utolsó.
Ha ebben a büdös életben lesz itt még egy tisztességes kormány és egy tisztességes ügyészség, akkor bőven lesz mit kivizsgálni.
Talán a Budapest Sportcsarnok leégésének ügyénél lehet kezdeni, és lehet folytatni bátran, a leesett létrától a rendőrautóban bekövetkezett hirtelen szívhalálig, Simon Gábor pénzétől a Testnevelési Egyetem leégett sportcsarnokáig.
Hajdan Hitler hatalomrajutása után leégett a Reichstag, nagy tűz volt.
Felénk inkább apró tüzek vannak, viszont nincs egy akkora kis hangyafaxnyi Dimitrovunk se, mint amekkora a Vezérünk, és ez azért nagy baj.
De a szerződésátruházási módszer valahonnan ismerős: vagy az aláírása kerül a papírra, vagy az agyveleje, mondta a Keresztapa annak, aki nem akarta semmissé tenni hatályos szerződését, de nem is volt több vita.
Nálunk már csak azért sem, mert másnap az önkéntes jogkövető váratlanul elhalálozott.

Szégyen ez az egész, és bár a köztudatba vörösiszap-katasztrófaként épült be, ez azért mégiscsak egy narancsiszap-katasztrófa.
Egyszer - a többi tisztázatlan üggyel együtt - a végére kell majd járni.
Lesz erre társadalmi igény?
Ferenczi Krisztina egyszerre remélte és félte ezt a pillanatot.
Ő is meghalt, még élhetettvolna...
Putyin önkényuralmának ellenfeleit stronciummal küldik a halálba, nálunk a narancslé is elég mérgező.
Meglátjuk...
Ha megéljük, persze...

http://www.pupublogja.hu/2016/01/itelet-igazsagszolgaltatas-nelkul.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alumíniumtermelő, szerencsétlenség, szolidarításukat, sportcsarnokáig, hatalomrajutása, katasztrófaként, kézlegyintéssel, gyógyíthatatlan, tulajdonosaiból, önkényuralmának, tisztázatlannak, vállalkozóinak, megállapította, feltételezhető, talpszélességű, bekövetkezett, hozzátartozók, rendőrautóban, intézményeket, felgyülemlett, tanácstalanul, statáriálisan, védekezhettek, károsultaknak, tulajdonuktól, éppenhogycsak, élhetettvolna, voltaképpeni, tisztázatlan, szállították, biztosítékot, vörösiszapot, tisztességes, narancsiszap, kereskedelmi, megkezdődött, emberek felelőst, jelenlegi ítélet, bíróság mind, tizenöt vádlottat, katasztrófa altalaj, vádlottak nemigen, utcasorban fekvő, barlang beomlik, szomszédaid házait, orvosok tudnának, gyógyíthatatlan kórban, halál bekövetkezte, feldúlt hozzátartozók, világ rendje, szerencsétlenség után, társadalom jelesre, IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS NÉLKÜL, Magyar Alumíniumtermelő, Kereskedelmi Zrt, Nagy Harácsolás, Budapest Sportcsarnok, Simon Gábor, Testnevelési Egyetem, Hajdan Hitler, Ferenczi Krisztina,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Reggel van  Van néhány kérdés, amin gondol...  Cserépváralja  Magyar költészet napja  Reggel van  Lőrinczi Emese tollából  Nagyi süt  Fűzfa a tóparton  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabó M. Gita A maradék idő  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Vidámság  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haragos ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam Krisztina b...  Csomó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Csomó  A Balaton-felvidék tanúhegye  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét  Segíts neki dicsérni Téged  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges 
Bejegyzés Címkék
emberek felelőst, jelenlegi ítélet, bíróság mind, tizenöt vádlottat, katasztrófa altalaj, vádlottak nemigen, utcasorban fekvő, barlang beomlik, szomszédaid házait, orvosok tudnának, gyógyíthatatlan kórban, halál bekövetkezte, feldúlt hozzátartozók, világ rendje, szerencsétlenség után, társadalom jelesre, emberek ezerféle, társadalmi hangulatot, laza csuklómozdulattal, kormány hatékony, végén Poci, föld mélye, része elégedetten, ominózus gátroppanás, bányaipar környékén, esetleges kisebb, harminc méter, dolomitot Simicska, költsége állítólag, kiömlő zagy, tároló tetején, maradék anyagot, voltaképpeni vörösiszapot, annyira folyékony, lakossági adakozásból, közösségi intézményeket, egész ügykezelés, társadalom bizalmát, elsőfokú ítélet, büdös életben, tisztességes kormány, tisztességes ügyészség, leesett létrától, rendőrautóban bekövetkezett, aláírása kerül, önkéntes jogkövető, többi tisztázatlan, végére kell, alumíniumtermelő, szerencsétlenség, szolidarításukat, sportcsarnokáig, hatalomrajutása, katasztrófaként, kézlegyintéssel, gyógyíthatatlan, tulajdonosaiból, önkényuralmának, tisztázatlannak, vállalkozóinak, megállapította, feltételezhető, talpszélességű, bekövetkezett, hozzátartozók, rendőrautóban, intézményeket, felgyülemlett, tanácstalanul, statáriálisan, védekezhettek, károsultaknak, tulajdonuktól, éppenhogycsak, élhetettvolna, voltaképpeni, tisztázatlan, szállították, biztosítékot, vörösiszapot, tisztességes, narancsiszap, kereskedelmi, megkezdődött, érintetteket, teljességgel, bekövetkezte, áldozatokkal, áldozatoknak, stronciummal, megfosztotta, bizonyította, vezetőszáron, megszületett, mulasztásban, robbantásról, testnevelési, elhalálozott, hangyafaxnyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 391
  • e Hónap: 4136
  • e Év: 157632
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.