Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 4. hét hétfő 05.13
  2019-05-13 10:32:09, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten minden népet meghív a keresztény életre.
Amikor az apostolok és a júdeai testvérek megtudták, hogy a pogányok is befogadták Isten igéjét, a Jeruzsálembe visszatérő Pétert néhányan a kereszténnyé lett zsidók közül szemrehányással illették: ,,Te olyan embereket látogattál meg, és olyanokkal étkeztél együtt, akik nem tartják meg a mózesi törvény előírásait."
Péter erre hozzáfogott és szép sorjában elbeszélte nekik az eseményeket:
,,Joppé városában tartózkodtam és imádkoztam, amikor elragadtatásban látomásom volt. Valami lepedőféle ereszkedett le négy csücskénél fogva az égből egészen elém. Amikor jól szemügyre vettem, szárazföldi négylábú állatokat, vadakat, csúszómászókat és égi madarakat láttam benne. Egyúttal hangot is hallottam, amely így szólított meg: »Péter, kelj föl, öld meg és egyél belőle!« De én szabadkoztam: »Szó se lehet róla. Uram, hiszen közönséges vagy tisztátalan ételt sohasem vettem a számba.« Ekkor a mennyei hang másodszor is megszólalt: »Amiről Isten úgy nyilatkozott, hogy tiszta, azt te ne tartsd tisztátalannak!« Ez háromszor megismétlődött, azután az egész fölemelkedett az égbe.
Akkor nyomban három férfi állt meg a ház előtt, ahol laktam. Cezáreából küldték őket hozzám. A Szentlélek felszólított, hogy habozás nélkül tartsak velük. Velem jött hat testvér is, és így tértünk be Kornéliusz házába. Ő aztán elmondta, hogy házában angyal jelent meg neki, és felszólította: »Küldj Joppéba! Hívasd el Simont, más néven Pétert! Ő olyan tanítást hirdet neked, amely által üdvözülsz te és egész házad népe.«
Alighogy beszélni kezdtem nekik, leszállt rájuk a Szentlélek, akárcsak kezdetben mireánk. Eszembe jutottak az Úr szavai, amikor így szólt: János csak vízzel keresztelt, ti ellenben a Szentlélekben fogtok megkeresztelkedni. Ha tehát Isten ugyanazt az ajándékot adta nekik, mint nekünk, akik hiszünk Jézus Krisztusban, ki vagyok én, hogy akadályt gördítsek Isten útjába?"
Ennek hallatára a tanítványok lecsillapodtak, és dicsőítették Istent: ,,Így hát a pogányoknak is megadta Isten az örök életre vezető bűnbánatot!"
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,1-18

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus övéinek jó pásztora és üdvözítője.
...... .......


,,Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshol, az tolvaj és rabló. Aki viszont az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Az őr ajtót nyit neki, a juhok pedig hallgatnak szavára. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Miután mind kivezette, előttük halad, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Az idegent nem követik, sőt elfutnak tőle, mert az idegen hangját nem ismerik."
Jézus ezt a hasonlatot mondta nekik, de ők nem értették meg, hogy miről beszél. Jézus ezért így folytatta: ,,Bizony, bizony, mondom nektek: Én vagyok az ajtó a juhok számára. Akik előttem jöttek, azok tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok az ajtó: aki rajtam keresztül megy be, az üdvözül, ki- és bejár, s legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen."
Ezek az evangélium igéi.

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus a jó Pásztor, aki életét adja juhaiért.
Abban az időben Jézus így szólt:
,,Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. A béres azonban, aki nem pásztor, akinek a juhok nem a sajátjai, otthagyja a juhokat, és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas. A farkas aztán elra­gadja és szétkergeti őket. A béres azért fut el, mert béres, és nem törődik a juhokkal.
Én vagyok a jó pásztor. Ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, - mint ahogy az Atya ismer engem, és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért. De más juhaim is vannak, amelyek nem ebből az akolból valók. Ezeket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra, és egy nyáj lesz és egy pásztor.
Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd ismét visszavegyem. Nem veszi el tőlem senki, magam adom oda, mert van rá hatalmam, hogy odaadjam, és van rá hatalmam, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,1-10 "A" évben: Jn 10,11-18

Imádság
Köszönöm, Uram, hogy te vagy Krisztus, az élő Isten Fia, az Üdvözítő, aki új életet ajándékozol mindannyiunknak. Uram, sokszor nem értem terveidet, céljaidat, eszközeidet vagy az eseményeket, amelyek megtörténnek veled, velem, velünk, körülöttünk. De tudom, hogy a te útjaid nem a mi útjaink. Küldd el a Szentlelket, hogy általa megérthessük, megérezhessük a kereszt titkát, üdvösségre és új életre szülő tervedet, és hogy a Lélek bölcsessége által felismerhessük életünkben tőled kapott keresztünket, amelyet az ő erejével akarunk hordozni. Add, hogy megláthassuk, megpróbáltatásaink növekedésünkre szolgálnak, és így örvendezhessünk a belőlük fakadó gyümölcsöknek.

Elmélkedés
A mindenható Isten az idők kezdetén szeretetből teremtette meg a világot és benne az embert, az idők teljességében pedig szeretetből küldte el Fiát a világba, hozzánk emberekhez. Jézus Krisztus személyében Isten Jó Pásztorként mutatkozik meg, aki ismer minden embert, ahogyan a nyáj minden bárányát ismeri a pásztor. De nem csak a rábízott bárányokat ismeri a pásztor, hanem azt is, hogy hol vannak a jó legelők, illetve milyen veszélyek, vadállatok leselkednek a nyájra. A pásztor jól tudja, hogy hová kell vezetnie a nyájat és képes arra, hogy megvédje az állatokat.
Jézus földi küldetése az volt, hogy hirdesse az üdvösség örömhírét. Ő és az ő tanítása vezet minket az örök élet felé. De hogyan lehetséges, hogy az ő földi világból való távozása, mennybemenetele után is terjedjen a világban az örömhír és el is jusson minden emberhez? A válasz egyszerű: Az Úr megbízatást, küldetést adott apostolainak, az évszázadok során pedig küldetést ad az apostolok utódainak, a püspököknek és a papoknak, hogy folytassák az üdvösség művét, terjesszék az örömhírt és jó pásztorként vezessék a Krisztusban hívőket. Isten minden korban hív, megszólít embereket, akiknek hasonlóvá kell válniuk Krisztushoz, a Jó Pásztorhoz. Isten tehát szüntelenül gondoskodik arról, hogy meghívott szolgái által elhangozzék az örömhír.
Hallgatok-e a pásztorok, a lelkipásztorok szavára, akiken keresztül Jézus szól hozzám?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: örvendezhessünk, mennybemenetele, mindannyiunknak, elragadtatásban, cselekedeteiből, szemrehányással, növekedésünkre, csúszómászókat, megismétlődött, tisztátalannak, felismerhessük, lecsillapodtak, lelkipásztorok, szentlélekben, felszólította, gyümölcsöknek, megérezhessük, teljességében, fölemelkedett, felszólított, szabadkoztam, megtörténnek, dicsőítették, megérthessük, kereszténnyé, tartózkodtam, nyilatkozott, keresztünket, apostolainak, visszavegyem, jeruzsálembe, megláthassuk, krisztusban, szentlelket, püspököknek, ajándékozol, keresztény életre, júdeai testvérek, kereszténnyé lett, mózesi törvény, égből egészen, mennyei hang, egész fölemelkedett, ajándékot adta, tanítványok lecsillapodtak, örök életre, kapun megy, juhok aklába, ajtón megy, juhok pedig, juhok követik, idegen hangját, Apostolok Cselekedeteiből, Amiről Isten, Küldj Joppéba, Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent János, Isten Fia, Jézus Krisztus, Isten Jó Pásztorként, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Png ház  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Adakozás  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyon különös  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Egy hatékony szolga  Rátalálsz  Bounty krémes  Alázat  Nagyon különös  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szívem  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Reggel van  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem  Png lepke  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Elköszönt  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fehér virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png virág  Albert Einsteinről  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Kerüld el az evangélium örömén...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Bounty krémes  Németh László tollából  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
keresztény életre, júdeai testvérek, kereszténnyé lett, mózesi törvény, égből egészen, mennyei hang, egész fölemelkedett, ajándékot adta, tanítványok lecsillapodtak, örök életre, kapun megy, juhok aklába, ajtón megy, juhok pedig, juhok követik, idegen hangját, hasonlatot mondta, juhok számára, tolvaj csak, evangélium igéi, időben Jézus, béres azonban, farkas aztán, béres azért, akolból valók, nyáj lesz, parancsot kaptam, kereszt titkát, belőlük fakadó, idők kezdetén, idők teljességében, nyáj minden, rábízott bárányokat, üdvösség örömhírét, örök élet, válasz egyszerű, évszázadok során, apostolok utódainak, üdvösség művét, lelkipásztorok szavára, örvendezhessünk, mennybemenetele, mindannyiunknak, elragadtatásban, cselekedeteiből, szemrehányással, növekedésünkre, csúszómászókat, megismétlődött, tisztátalannak, felismerhessük, lecsillapodtak, lelkipásztorok, szentlélekben, felszólította, gyümölcsöknek, megérezhessük, teljességében, fölemelkedett, felszólított, szabadkoztam, megtörténnek, dicsőítették, megérthessük, kereszténnyé, tartózkodtam, nyilatkozott, keresztünket, apostolainak, visszavegyem, jeruzsálembe, megláthassuk, krisztusban, szentlelket, püspököknek, ajándékozol, leselkednek, szárazföldi, eseményeket, hozzáfogott, elhangozzék, eszközeidet, ereszkedett, pásztorként, körülöttünk, szeretetből, pogányoknak, krisztushoz, szüntelenül, személyében, megbízatást, tanítványok, tisztátalan, gondoskodik, szétkergeti, bölcsessége, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2964
  • e Hét: 5145
  • e Hónap: 38299
  • e Év: 272046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.