Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának
  2019-05-27 21:51:53, hétfő
 
  Nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának
Ferenc pápa Coeli imája

Vasárnap délben, a Mária-antifóna elimádkozása előtt mondott beszédében Ferenc pápa arra buzdította a Szent Péter-téren összegyűlt híveket, hogy a Szentlélek segítségével valósítsák meg életükben Jézus tanításait. Az egyház arra kapott meghívást, hogy Krisztus akaratának megfelelően hitelesen ragyogtassa fel szép és fényes arcát.
Vertse Márta - Vatikán

A világias gondolkodás kötelékeitől megszabadult egyház nem maradhat mozdulatlan, hanem mint úton lévő közösség, minden megkeresztelt közreműködésével haladjon előre és tegyen tanúságot a Feltámadt Krisztus békéjéről. A Vigasztaló Szentlélek, Jézus adománya, támaszt nyújt az egyháznak, hogy teljesíthesse küldetését és hirdesse az evangéliumot az egész világon.

Jézus megígéri a Szentlelket
Húsvét hatodik vasárnapján az evangéliumi szakasz (Jn 14,23-29) abból a beszédből idéz egy részt, amelyet Jézus intézett apostolaihoz az Utolsó Vacsorán. A Szentlélekről szól, és egy ígéretet tesz: ,,A Vigasztaló pedig, akit az Atya nevemben küld, megtanít majd mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek". Miközben közeledik a kereszt órája, Jézus biztosítja az apostolokat, hogy nem maradnak egyedül: mindig velük lesz a Vigasztaló Szentlélek, aki támaszuk lesz majd küldetésükben, hogy elvigyék az evangéliumot az egész világra. A görög eredetiben a ,,Parakleitosz" jelentése az, aki mellénk áll, hogy támogasson és vigasztaljon. Jézus visszatér az Atyához, de továbbra is tanítja és lelkesíti tanítványait a Szentlélek működése révén.

Tegyünk tanúságot a Feltámadt Úr békéjéről
Miben áll a Szentlélek küldetése, amit Jézus megígér, mint adományt? - tette fel a kérdést a pápa. Maga Jézus mondja: ,,megtanít majd mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek". Földi élete során Jézus már átadott mindent, amit az apostolokra akart bízni: beteljesítette az isteni Kinyilatkoztatást, vagyis mindazt, amit az Atya mondani akart az emberiségnek a Fiú megtestesülésével. A Szentlélek feladata, hogy emlékeztessen Jézus tanításaira, vagyis teljes egészében megértesse azokat az emberekkel és konkrét megvalósításukra vezesse őket. És éppen ez az egyház küldetése is, amelyet egy pontosan meghatározott életstílus által valósít meg. Ezt néhány olyan követelmény jellemez, mint az Úrba vetett hit és Szavának megtartása; engedelmesség a Lélek működésének, ami szüntelenül élővé és jelenvalóvá teszi a Feltámadt Urat; békéjének befogadása és az erről való tanúskodás nyitott magatartással és a másikkal való találkozással.

Az egyház nem maradhat statikus, mozdulatlan
Ahhoz, hogy mindezt megvalósítsa, az egyház nem maradhat mozdulatlan, statikus, hanem minden megkeresztelt tevékeny részvételével arra kapott meghívást, hogy cselekedjen, mint egy úton lévő közösség, amelyet a Szentlélek világossága és ereje lelkesít és támogat. Meg kell szabadulnunk a világias kötelékektől, amelyek jelen vannak nézeteinkben, stratégiáinkban, célkitűzéseinkben, és amelyek gyakran megnehezítik a hit útján való előrehaladást. Ehelyett engedelmesen hallgassuk meg az Úr Szavát. Így Isten Lelke vezet minket és az egyházat, hogy Krisztus akaratának megfelelően tündököljön hiteles, szép és fényes arca.

Mária, mennyei Anyánk oltalmazza az egész emberiséget.
Az Úr ma arra hív bennünket, hogy nyissuk meg szívünket a Szentlélek adományának, hogy vezessen bennünket a történelem ösvényein. A Szentlélek nap mint nap tanít minket az evangélium logikájára, ami a befogadó szeretet logikája, ,,megtanítva mindenre" és ,,emlékeztetve mindarra, amit az Úr mondott nekünk". Mária, akit ebben a májusi hónapban sajátos áhítattal tisztelünk, és különleges odaadással imádkozunk hozzá, mint mennyei anyánkhoz, oltalmazza mindig az egyházat és az egész emberiséget. Mária, aki alázatos és bátor hittel teljesen együttműködött a Szentlélekkel Isten Fia megtestesülésében, segítsen minket is, hogy hagyjuk magunkat oktatni és vezetni a Vigasztaló Szentlélek, a Parakleitosz által, hogy befogadjuk Isten Szavát és arról életünkkel tegyünk tanúságot - fejezte be a Regina Coeli elimádkozása előtt mondott beszédét Ferenc pápa.

A képen: a Regina Coeli elimádkozása a Szent Péter-téren
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: közreműködésével, megvalósításukra, stratégiáinkban, beteljesítette, együttműködött, küldetésükben, magatartással, találkozással, megkeresztelt, részvételével, szentlélekről, előrehaladást, engedelmesség, emlékeztessen, teljesíthesse, szentlélekkel, meghatározott, parakleitosz, nézeteinkben, vigasztaljon, engedelmesen, szabadulnunk, tanítványait, megnehezítik, apostolaihoz, megvalósítsa, evangéliumot, emberiségnek, megszabadult, kötelékeitől, kötelékektől, segítségével, emlékeztetve, elimádkozása, mozdulatlan, tanításaira, egyház arra, világias gondolkodás, egész világon, evangéliumi szakasz, beszédből idéz, ígéretet tesz, kereszt órája, egész világra, görög eredetiben, apostolokra akart, isteni Kinyilatkoztatást, egyház küldetése, pontosan meghatározott, erről való, másikkal való, úton lévő, Szent Péter-téren, Vertse Márta, Feltámadt Krisztus, Vigasztaló Szentlélek, Utolsó Vacsorán, Feltámadt Úr, Maga Jézus, Feltámadt Urat, Isten Lelke, Szentlélekkel Isten Fia, Isten Szavát, Regina Coeli,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bertolt Brecht -től idézet  Alvó cicák  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Próbálj meg ...  Nagyi telefonál  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png lepke  Paul David Tripp Április 20  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Makszim Gorkij gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Png kutya  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kövesd a cowboyt!  Julian Brass gondolata  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Alázat  Egy bizonyos határt  Akarat  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png fotel  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reménység és erő Krisztustól e...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png kutya  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Akarat 
Bejegyzés Címkék
egyház arra, világias gondolkodás, egész világon, evangéliumi szakasz, beszédből idéz, ígéretet tesz, kereszt órája, egész világra, görög eredetiben, apostolokra akart, isteni Kinyilatkoztatást, egyház küldetése, pontosan meghatározott, erről való, másikkal való, úton lévő, világias kötelékektől, egész emberiséget, történelem ösvényein, evangélium logikájára, befogadó szeretet, májusi hónapban, közreműködésével, megvalósításukra, stratégiáinkban, beteljesítette, együttműködött, küldetésükben, magatartással, találkozással, megkeresztelt, részvételével, szentlélekről, előrehaladást, engedelmesség, emlékeztessen, teljesíthesse, szentlélekkel, meghatározott, parakleitosz, nézeteinkben, vigasztaljon, engedelmesen, szabadulnunk, tanítványait, megnehezítik, apostolaihoz, megvalósítsa, evangéliumot, emberiségnek, megszabadult, kötelékeitől, kötelékektől, segítségével, emlékeztetve, elimádkozása, mozdulatlan, tanításaira, emberiséget, cselekedjen, szüntelenül, működésének, jelenvalóvá, követelmény, adományának, gondolkodás, világossága, szentlelket, ragyogtassa, apostolokat, vasárnapján, megfelelően, evangéliumi, tündököljön, apostolokra, emberekkel, eredetiben, megtartása, oltalmazza, életstílus, támogasson, megértesse, szentlélek, befogadjuk, vigasztaló, életünkkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.