Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Külügyérünk Etiópiában tündököl
  2016-04-12 22:46:44, kedd
 
  Külügyérünk Etiópiában tündököl

Posted on 2016-04-12 by Admin

Szijjártó: együtt kell működni Etiópiával a bevándorlás megfékezésére

A külügyminiszter az etióp fővárosban tárgyal
Magyarország és az Európai Unió érdeke is, hogy az Etiópiában lévő több mint 820 ezer bevándorló és menekült rendezett és humánus módon élhessen az afrikai országban, és ne induljanak meg Európa irányába - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden addisz-abebai látogatása során telefonon az MTI-nek.

szijjarto_etiop576
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) tárgyal Tedros Adhanom etióp külügyminiszterrel Addisz-Abebában 2016. április 12-én. MTI Fotó: KKM
Szijjártó Péter hozzátette: ezért támogatta Magyarország, hogy az unió 745 millió euró segítséget nyújtson Etiópiának az Európai Fejlesztési Alapból, valamint 1,4 milliárd eurónyi humanitárius, alapvetően élelmezési célú támogatást is adjon a kelet-afrikai országnak.
Hangsúlyozta azt is, hogy rendkívül erős a térségben az al-Shabaab globális terrorhálózatba tartozó dzsihadista szervezet, amely tovább erősítheti az elvándorlást Etiópiából, amely most Afrika első számú befogadó országa. Minél több merényletet követnek el és félelemben tartják az embereket, annál többen indulnak útnak Európa felé - mondta. Ezért fontos az európai-etióp együttműködés a szélsőséges iszlamista erők visszaszorítása és a terrorizmus elleni harc miatt a régióban - szögezte le Szijjártó Péter.
Kitért arra, hogy a déli nyitás külgazdasági stratégia nyomán jelentős erőforrásokat szán a kormány az afrikai gazdaságokkal történő együttműködésre. Etiópia a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága, Addisz-Abeba pedig Afrika fővárosa is, itt van az Afrikai Unió és az ENSZ afrikai gazdasági bizottságának is a székhelye - ismertette. Emiatt egyre több ország nyit képviseletet Etiópiában, Magyarország idén nyitotta újra a nagykövetséget Addisz-Abebában, felismerve az ország növekvő regionális szerepét - tette hozzá.
A miniszter elmondta, hogy látogatása alatt magyar-etióp üzleti fórumot szerveztek, amelyen 15 magyar üzletember vett részt. A tárcavezető az együttműködési pontok között említette az addisz-abebai tömegközlekedési rendszer fejlesztését magyar részvétellel. Hozzátette, hogy a Dunai Repülőgépgyár már megépített egy villamos prototípust közösen egy etióp gyártóval, jelenleg a sorozatgyártásról folynak tárgyalások az Eximbank bevonásával.
Fontos területnek nevezte még a vízgazdálkodást, ahol a magyar megoldásokat kiemelten keresik, továbbá a gyógyszeripart, és érdeklődést tapasztalt az elektronikus nyilvántartási rendszerek és az útdíjfizetési rendszer magyar fejlesztései iránt is.
A miniszter közölte, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) együttműködési megállapodást írt alá addisz-abebai partnerszervezetével.
Szijjártó Péter hozzátette: annak érdekében, hogy a magyar termékek és szolgáltatások versenyképesek legyenek, az Eximbank 28 millió dolláros hitelkeretet nyitott az Etiópiában piacra lépő magyar vállalatok részére.
Kitért arra, hogy Magyarország újabb 30 felsőoktatási ösztöndíjat is felajánlott Etiópiának szeptembertől kezdve. A két külügyminisztérium közötti politikai együttműködési nyilatkozatot is aláírtak - számolt be a tárcavezető.
Szijjártó Péter az első magyar külügyminiszter, aki Etiópiába látogatott. A tárcavezető találkozott Mulatu Tesome köztársasági elnökkel, Tedros Adhanom külügyminiszterrel, az Afrikai Unió Bizottságának elnökével és az oktatási miniszterrel is.
(mh)
Bal-Rad komm: “...érdeklődést tapasztalt az elektronikus nyilvántartási rendszerek és az útdíjfizetési rendszer magyar fejlesztései iránt is..."
-Lelki szemeinkkel látjuk a rengeteg kamionok által zsúfolt etióp sztrádákat, amiket magyar kamerák figyelnek árgus lencsékkel! De a fene bánja! Adjon el nekik egy csomó ilyen rendszert. Elfekvő stadionbeléptetőnk is van még. Igaz már csak részegységei, de...SEGÉLY HELYETT BÓTOLJA EL NEKIK!
Hiszen ha azt benyelték vendéglátói, hogy ilyen öltözékben ment az államelnökhöz:

http://www.balrad.com/wp-content/uploads/sz%C3%A1r.jpg


mindenre rá lehetne őket beszélni!


http://www.balrad.com/2016/04/12/kulugyerunk-etiopiaban-tundokol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tömegközlekedési, külügyminiszter, visszaszorítása, vízgazdálkodást, együttműködésre, terrorhálózatba, együttműködési, versenyképesek, szolgáltatások, gyógyszeripart, nyilvántartási, nagykövetséget, bizottságának, útdíjfizetési, nyilatkozatot, megállapodást, leggyorsabban, repülőgépgyár, gazdaságokkal, erőforrásokat, együttműködés, felsőoktatási, szeptembertől, megfékezésére, államelnökhöz, külgazdasági, fejlesztései, miniszterrel, megoldásokat, elektronikus, kereskedelmi, magyarország, elvándorlást, hangsúlyozta, humanitárius, hitelkeretet, bevándorlás megfékezésére, etióp fővárosban, afrikai országban, kelet-afrikai országnak, al-Shabaab globális, elvándorlást Etiópiából, európai-etióp együttműködés, szélsőséges iszlamista, terrorizmus elleni, régióban –, déli nyitás, afrikai gazdaságokkal, világ egyik, székhelye –, nagykövetséget Addisz-Abebában, ország növekvő, Külügyérünk Etiópiában, Európai Unió, Szijjártó Péter, Tedros Adhanom, Európai Fejlesztési Alapból, Afrikai Unió, Dunai Repülőgépgyár, Budapesti Kereskedelmi, Mulatu Tesome, Afrikai Unió Bizottságának, SEGÉLY HELYETT BÓTOLJA EL NEKIK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  Tanmese  József Attila - Kopogtatás nél...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Nagy és kis csodák  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  Facebookon kaptam  Kertem  Jan Twardowski - Siessünk  Ott van  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szeretem ujjad karcsuságait,  József Attila – Keresek ...  Egy gondolat  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  A sorsod  Hamvas Béla  Márai Sándor tollából  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Azért kaptad  képre írva  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  Gebhardt Nóra versei II.  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Szívek  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Csend  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bársony székben  Tanmese  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy gondolat  Jó nap volt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Martin Buber, A haszidim meséi  Anyák napjára  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Töröld le  Isten hűségének mértéke  Hogyan válunk hűségesekké? 
Bejegyzés Címkék
bevándorlás megfékezésére, etióp fővárosban, afrikai országban, kelet-afrikai országnak, al-Shabaab globális, elvándorlást Etiópiából, európai-etióp együttműködés, szélsőséges iszlamista, terrorizmus elleni, régióban &#8211, déli nyitás, afrikai gazdaságokkal, világ egyik, székhelye &#8211, nagykövetséget Addisz-Abebában, ország növekvő, miniszter elmondta, együttműködési pontok, addisz-abebai tömegközlekedési, villamos prototípust, etióp gyártóval, sorozatgyártásról folynak, magyar megoldásokat, elektronikus nyilvántartási, útdíjfizetési rendszer, miniszter közölte, magyar termékek, első magyar, tárcavezető találkozott, oktatási miniszterrel, rengeteg kamionok, fene bánja, csomó ilyen, tömegközlekedési, külügyminiszter, visszaszorítása, vízgazdálkodást, együttműködésre, terrorhálózatba, együttműködési, versenyképesek, szolgáltatások, gyógyszeripart, nyilvántartási, nagykövetséget, bizottságának, útdíjfizetési, nyilatkozatot, megállapodást, leggyorsabban, repülőgépgyár, gazdaságokkal, erőforrásokat, együttműködés, felsőoktatási, szeptembertől, megfékezésére, államelnökhöz, külgazdasági, fejlesztései, miniszterrel, megoldásokat, elektronikus, kereskedelmi, magyarország, elvándorlást, hangsúlyozta, humanitárius, hitelkeretet, köztársasági, részegységei, fejlesztését, részvétellel, képviseletet, terrorizmus, találkozott, merényletet, szemeinkkel, tárcavezető, ösztöndíjat, vendéglátói, dzsihadista, felajánlott, fejlesztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 442
  • e Hét: 781
  • e Hónap: 4526
  • e Év: 158022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.