Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha szakad a Jobbik, még jobb lesz Vona Gábornak
  2016-04-30 20:45:08, szombat
 
  MI VAN A JOBBIKKAL?!

Rengeteg régi harcostárs és barát keresett most meg, hogy mégis mit gondolok arról, hogy Vona szép lassan, de biztosan körön kívülre taszítja a nem elég simulékony vagy túl harcos elemeket a pártban. Bár 2013-ban tényleg kiléptem a politika keretei közül, azért ez olyan fontos kérdés, ami mellett nem mehettem el teljesen szó nélkül. Velem egyébként pontosan 4 éve ugyanezt megcsinálták, igaz akkor még nem volt elnöki vétó, pont az én esetem után jött rá, hogy mily kényelmes megoldás lenne! Egyszerűen nem lehettem hivatalos alelnök-jelölt, mert állítólag nem volt meg a jelöléshez szükséges 20% (micsoda demokrácia...), csak 19,2!
wink hangulatjel
Hogy milyen módszerekkel érték ezt el, azt megírtam már egyszer, ne bolygassuk a múltat.

Ami biztos, hogy Vona nem akar sem radikális pártot, sem radikális fordulatot, 2010 óta következetesen halad a "néppártiság" felé. Talpnyalókkal és bólogató emberekkel szereti körülvenni magát, akik nem kérdeznek vissza, csak végrehajtanak. Így kerültek súlytalan figurák pozícióba a pártba, miközben a karakteresek szépen kiszorulnak. Sem szókimondásra, sem határozottságra nincs szükség, csak simulékonyságra...

Lenhardt Balázs

**********************




Ha szakad a Jobbik, még jobb lesz Vona Gábornak
Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Kósa András - Kovács Áron

- 2016. április 21. 14:48


A Jobbikot csak a radikálisok leválasztása után hajlandók partnerszámba venni az üzleti körök és Magyarország fontos külpolitikai partnerei - információink szerint több ilyen jelzést is kapott a szándékai szerint kormányzásra készülő Vona Gábor. A Jobbik választói a felmérések szerint inkább középre tendálnának, mint a szélsőjobbra, Vona lépése ennyiben racionálisnak tűnik.

Hónapok óta készült Vona Gábor arra, hogy végleg leszámoljon a Jobbikon belüli szélsőséges táborral - mondta a VS.hu-nak egy a párt belső életét ismerő forrásunk. Vona Gábor szerdán váratlanul megüzente három elnökségi tagnak (Apáti Istvánnak, Novák Elődnek és Szávay Istvánnak), valamint Hegedűs Lórántnénak, hogy ne induljanak el a tisztújításon elnökségi posztokért. Vona Gábor később az ATV-nek úgy nyilatkozott, hogy kormányra szeretnének kerülni, a Fideszt pedig más úgysem tudja leváltani, de ennek végrehajtására az érintettek nem alkalmasak.

A Jobbik ,,mérséklődése" már a 2014-es választási kampány idején megkezdődött. Igaz, ebbe rendszeresen belezavart, hogy az érintettek köztudottan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak hazai szélsőjobboldali szervezetekkel. Vona Gábor ezektől akar teljesen elszakadni, és egyre inkább egy kiszámítható, tárgyalóképes, néppárti vezetőként fellépni. Már idézett forrásunk szerint Vona Gábor számára egyértelműen Aleksandar Vučić szerb kormányfő a példa. A politikus a 90-es években még bosnyákok megölésére buzdított a parlamentben a Szerb Radikális Párt tagjaként, ma már azonban a Szerb Haladó Párt elnökeként bármely európai vezető számára elfogadható partner, és az ország uniós csatlakozásán dolgozik.
Nincs annyi idő

Vona Gábor persze ezt a transzformációt Vučićhoz képest sokkal rövidebb idő alatt próbálja végrehajtani. Információink szerint a pártelnök már a 2014-es választások előtt is kereste a kapcsolatot a legfelsőbb hazai üzleti körökkel, köztük erősen kormányközeli vezetőkkel is, és ez a kísérlet nem volt sikertelen. (Igaz, miután a Fidesz kétharmaddal nyert ismét, az érdeklődés a megkeresettek részéről erősen visszaesett.)
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Isten ajándéka a magyar gyermek, Konferencia, nemzeti népesedési konferencia, Novák Előd,

Választhat: vagy megy, vagy egy lesz a párttagok között

A Jobbik potenciális kormányra kerülésével információink szerint már néhány nálunk is leányvállalattal rendelkező multicégnél is reális opcióként számolnak középtávon. Volt már olyan cég, amelyik tanulmányt is rendelt egy ismert elemzőintézettől egy lehetséges Jobbik-kormány gazdaságpolitikájáról. Talán ennek is köszönhető, hogy Volner János egyik beszédében nyugtatni igyekezett a magyarországi autógyárakat, mondván, ha kormányra kerülnek, nyugodt, kiszámítható gazdaságpolitikát folytatnak majd.

Ennek a folyamatnak a része az is, hogy - több forrásból származó információink szerint - Vona Gábor az utóbbi hónapokban igyekezett kapcsolatot keresni nyugati országok diplomáciai testületeivel is. A Jobbik évek óta tart (minden évben kétszer) egy budapesti luxusszállodában fórumot a budapesti diplomáciai képviseletek vezetőinek. Erre minden nagykövetet meghívnak, mindeddig azonban az uniós országok és az Egyesült Államok követsége bojkottálta ezeket a fórumokat. Főleg ázsiai, afrikai országok nagykövetei jelentek meg, az EU-ból egy-egy skandináv ország képviseltette magát a lehető legalacsonyabb szinten. (Egy forrásunk szerint volt olyan, hogy követségi gyakornok vett részt a fogadáson.)
Kéne egy gesztus

Az elmúlt hónapokban Vona Gábor ezen is megpróbált változtatni. (Ennek egy apró jele, hogy a Jobbik immár rendszeresen küld angol nyelvű ismertetőt a párt álláspontjáról külpolitikai kérdésekben a nagykövetségeknek.) Úgy tudjuk, több, a magyar külkapcsolatok szempontjából fontos ország követségével megpróbálták felvenni a kapcsolatot, de egyelőre elutasításban részesültek. Az ok éppen az volt, hogy Vona nem számolt még le látványosan a pártbeli szélsőjobboldaliakkal. Az érzetet ráadásul erősítheti, hogy több forrásból származó információink szerint is a jelenlegi baloldali ellenzék esélyeit nagyjából reménytelennek látják legfontosabb partnereink.
Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint
jobbik, új magyar gárda, hazatérés temploma

Lejárt az idejük a Jobbikban?

,,Vona Gábornak éppen ebből a szempontból mindegy, hogy mit kezdenek magukkal a pártvezetésből kiszorítottak: elfogadják, hogy mostantól marginális helyzetbe kerülnek, és nem vesznek részt a Jobbik politikájának alakításában, nem jelennek meg a nyilvánosság előtt, vagy látványosan szakítanak, és otthagyják a pártot. Vona tudja, hogy egy ilyen gesztust várnak tőle, hogy a személye elfogadhatóvá váljon, és most meg is próbálja tenni. Ebből a szempontból szinte még jobb is lenne egy formális szakítás" - mondta már idézett forrásunk.

Szerinte a pártelnök felmérte, hogy Novák Elődék legfeljebb a tagság kisebbik részét tudnák csak leválasztani a Jobbikról, a nyílt szélsőséges politizálással pedig csak kisszámú választót tudnának megszólítani a politikai paletta legszélén.
Mit gondol a Fidesz?

A jobboldali pártok tipikus betegségének nevezte a Fidesz kommunikációs stábjának egy tagja a jobbikos alelnökök kiszorítását. Ezzel arra utalt, hogy korábban ehhez hasonló események történtek olyan meghatározó jobboldali pártoknál is, mint az MDF és a kisgazdapárt. A konfliktusok idővel a pártok széteséséhez, eljelentéktelenedéséhez vezettek.

A Fidesz belső felmérései azt mutatják, hogy a Jobbik néppárti fordulata nem annyira sikeres, mint amire az ellenzéki párt számított. A Jobbik támogatottsága nem nőtt, a korábbi radikális szavazóik egy részét viszont elveszítették. A Fideszben kifejezetten hibának tartják, hogy a Jobbik hátat fordított a korábbi radikális bázisnak, úgy vélik, ez akár a párt eljelentéktelenedéséhez is vezethet.

De a Fidesz szerint nem túl hitelesek a Jobbik kritikái sem, amelyek a különböző kormányzati korrupciós ügyekre próbálják felhívni a figyelmet. A kormánypárt ezekre a vádakra azzal vág vissza, hogy a Direkt36 cikkei nyomán kiderült: a Jobbik vezetői a saját rokonaikat hozzák helyzetbe. A frakció pénzéből a pártvezetés tagjainak több hozzátartozója is kapott már megbízást.

(Szabó András)

Bár a Jobbik már egy ideje stabilan a második legerősebb párt, a részletesebb közvélemény-kutatások szerint nincs egyszerű helyzetben. Az öt nagy kutató cég felméréseinek átlaga - ezt csütörtökön publikálták a kozvelemenykutatok.hu portálon - azt mutatja, hogy a párt támogatottsága 2015 második negyedévéig felívelőben volt, de a trend azóta megfordult: miközben a Fidesz vissza tudott erősödni a mélypontról, a Jobbik szavazókat vesztett.

Kik a Jobbik-szavazók?

Závecz Tibor épp csütörtökön, egy konferencián számolt be saját cégének kutatási eredményeiről, amelyek szintén aggasztóak lehetnek a Jobbik vezetése szempontjából. Záveczék kutatási adatai azt mutatják, hogy a Jobbik szavazótáborának csak 53 százaléka tekinthető ,,magnak", vagyis nagyon elkötelezett szavazónak, miközben a Fidesz esetében ez az arány 77, az MSZP-nél pedig 75 százalék.

Mivel csak 600-700 ezer emberről lehet elmondani, hogy biztosan a Jobbikra szavazna, a párt számára nem annyira az új szavazók megnyerése, hanem a meglévő támogatók megtartása a legnagyobb feladat - mondta Závecz. A kevésbé elkötelezett, a kutatásban ,,gyűrű" és ,,periféria" névvel illetett választói csoportok nagyobb része ugyan nem lát más alternatívát, de körülbelül 20-27 százalékuk átpártolhat a Fideszhez, sőt 20 százalékuk akár az LMP-hez is.

Fotó: Christos DOGAS
Orbán Viktor az EU csúcson

Vona Gábor is szívesen beállna közéjük?

A Závecz Research kutatása szerint a Jobbik magjának tekinthető választó tipikusan fiatal (30 év alatti), bért és fizetést kap, amelyből beosztással jön ki, vagyis félretenni nem tud, az alsó középosztályba vagy a középosztályba sorolja magát, és kisvárosban vagy községben él. A Jobbiknak leginkább a közvélemény-kutatásokban titkolózóként megjelenő, vagyis pártpreferenciájukat el nem áruló választók közt lehetnek jelentősebb tartalékai.

Kmetty Zoltán, a Nézőpont Intézet munkatársa ugyanezen a konferencián arról beszélt, hogy a Jobbik tábora ideológiai szempontból egyáltalán nem egységes, nehéz eltalálni, pontosan milyen politikát támogatna. Ha a választókat a bal-jobb és a liberális-konzervatív meghatározások mentén csoportosítják, akkor az derül ki, hogy nem a Jobbik-szavazók tartják magukat leginkább jobboldalinak, hanem a Jobbik és a Fidesz közt ingadozók, sőt, a Jobbik tábora inkább középen áll az egyértelműen Fidesz-támogatók csoportjához képest is.
Novák Előd úgy érzi, Vona hátbaszúrta
Fotó: MTI / Soós Lajos

Kovács Áron

- 2016. április 21. 14:15
Közélet Belpolitika HÍR Jobbik novák előd Vona Gábor
2 PERC

A Jobbik alelnöke arra kéri Vona Gábort, hogy gondolja meg magát, és engedje elindulni őt és radikálisnak tartott társait. Utal arra is, hogy az elnöki vétó ellenére csak azért is elindulnak, mert ,,az egész nemzet sorsáról van szó".

,,Mindnyájan leválthatók vagyunk, de a tisztességes versenyhez ragaszkodom" - írta saját Facebook-oldalán csütörtökön Novák Előd, a Jobbik alelnöke, aki egyike azoknak a ,,radikálisoknak", akiket Vona Gábor pártelnök a kormányzóképesség megteremtése érdekében megpróbál kiszorítani a pártvezetésből. A Jobbik szóvivője szerdán jelentette be, hogy élni kíván az alapszabályban biztosított vétójogával, és így három jelenlegi alelnök - Novák mellett Apáti István és Szávay István - a következő tisztújítás után nem lesz tagja a pártvezetésnek.

Novák az erről a kuruc.info oldalon megjelent cikket osztotta meg Facebook-oldalán, és ehhez írt hosszú kommentárt. Úgy fogalmazott: váratlanul érte a döntés, a bejelentéssel Vona egyenesen hátba szúrta őt és társait. Bár nagyon fáj neki, tiszteletben tartja, hogy az elnök másokkal kíván együtt dolgozni, ugyanakkor arra kéri Vonát, hogy gondolja meg magát, és ,,biztosítsa a szabad megmérettetést mindenkinek". Novák elismeri, hogy sok kérdésben szabad kezet kell kapjon az elnök, ,,de az egész pártot nem formálhatja a maga képére, nem távolíthatja el a másként gondolkozókat, pláne azokat, akik az Alapító nyilatkozatunkhoz hűek."

,,Lehet, hogy egyik alelnök helyett jobb volna egy másik, de ennyit biztosan nem ér egy ilyen inkorrekt eljárás, hogy már pártszakadásról cikkezzenek" - írja Novák, aki szerint az elnöki vétó lehetőségét csak vis maior esetre, vagyis rendkívüli, váratlan történésekre biztosítja az alapszabály, nem használható tömegesen. Az alelnök úgy érzi, Vona kirekeszti a pártból ,,a magunkfajtákat", és azt is feltételezi, hogy az elnökségből való kiszorítása után a következő lépés az lesz, hogy a parlamenti frakcióból akarják majd kitenni. ,,Most nemcsak rólunk van szó, hanem a nemzeti radikalizmus, s egész nemzetünk jövőjéről. Együtt kell dolgozzunk!" - írta Novák, utalva arra, hogy csak azért is elindulnak majd a tisztújításon.


http://vs.hu/kozelet/osszes/ha-szakad-a-jobbik-meg-jobb-is-lesz-vona-gabornak-042 1#!s10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szavazótáborának, szélsőjobboldali, leányvállalattal, elemzőintézettől, luxusszállodában, pártszakadásról, simulékonyságra, transzformációt, határozottságra, álláspontjáról, alapszabályban, pártvezetésnek, meghatározások, radikálisoknak, végrehajtására, csoportosítják, pártvezetésből, következetesen, hozzátartozója, szervezetekkel, támogatottsága, politizálással, középosztályba, reménytelennek, külkapcsolatok, legalacsonyabb, magunkfajtákat, megmérettetést, titkolózóként, elutasításban, racionálisnak, politikájának, elfogadhatóvá, képviseltette, partnerszámba, jobboldalinak, politika keretei, jelöléshez szükséges, karakteresek szépen, radikálisok leválasztása, üzleti körök, szándékai szerint, felmérések szerint, tisztújításon elnökségi, 2014-es választási, érintettek köztudottan, 90-es években, ország uniós, transzformációt Vučićhoz, 2014-es választások, legfelsőbb hazai, megkeresettek részéről, Vona Gábornak, Lenhardt Balázs, Balogh Zoltán, Kósa András, Kovács Áron, Vona Gábor, Apáti Istvánnak, Novák Elődnek, Szávay Istvánnak, Hegedűs Lórántnénak, Aleksandar Vučić, Szerb Radikális Párt, Szerb Haladó Párt, Adrián Zoltán, Novák Előd, Volner János, Egyesült Államok, Hirling Bálint, Novák Elődék, Szabó András, Závecz Tibor, Christos DOGAS, Orbán Viktor, Závecz Research, Kmetty Zoltán, Nézőpont Intézet, Soós Lajos, Közélet Belpolitika HÍR Jobbik, Vona Gábort, Apáti István, Szávay István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sose bánj semmit  Png fotel  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Őrizkednünk kell...  Radikális szeretet  Németh László tollából  Tanuld meg ezt a versemet  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Reggel van  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Németh László tollából  Alvó cicák  Akarat  Szép napot kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Szívem  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  Png kutya  Png ház  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Alázat  Lóhere  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Adakozás  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Popper Péter szavai  Alázat  Esti kép  Png lepke  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png ház  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
politika keretei, jelöléshez szükséges, karakteresek szépen, radikálisok leválasztása, üzleti körök, szándékai szerint, felmérések szerint, tisztújításon elnökségi, 2014-es választási, érintettek köztudottan, 90-es években, ország uniós, transzformációt Vučićhoz, 2014-es választások, legfelsőbb hazai, megkeresettek részéről, magyar gyermek, párttagok között, ismert elemzőintézettől, lehetséges Jobbik-kormány, magyarországi autógyárakat, utóbbi hónapokban, budapesti luxusszállodában, budapesti diplomáciai, uniós országok, lehető legalacsonyabb, forrásunk szerint, elmúlt hónapokban, apró jele, párt álláspontjáról, magyar külkapcsolatok, érzetet ráadásul, jelenlegi baloldali, szempontból mindegy, pártvezetésből kiszorítottak, nyilvánosság előtt, ilyen gesztust, személye elfogadhatóvá, szempontból szinte, formális szakítás&#8221, pártelnök felmérte, tagság kisebbik, nyílt szélsőséges, politikai paletta, jobboldali pártok, jobbikos alelnökök, konfliktusok idővel, pártok széteséséhez, ellenzéki párt, korábbi radikális, részét viszont, különböző kormányzati, kormánypárt ezekre, vádakra azzal, saját rokonaikat, frakció pénzéből, pártvezetés tagjainak, ideje stabilan, második legerősebb, párt támogatottsága, trend azóta, konferencián számolt, párt számára, meglévő támogatók, legnagyobb feladat, kevésbé elkötelezett, kutatásban &#8222, alsó középosztályba, középosztályba sorolja, konferencián arról, egyértelműen Fidesz-támogatók, elnöki vétó, egész nemzet, tisztességes versenyhez, kormányzóképesség megteremtése, alapszabályban biztosított, következő tisztújítás, bejelentéssel Vona, elnök másokkal, szabad megmérettetést, egész pártot, maga képére, másként gondolkozókat, ilyen inkorrekt, pártból &#8222, elnökségből való, következő lépés, parlamenti frakcióból, nemzeti radikalizmus, szavazótáborának, szélsőjobboldali, leányvállalattal, elemzőintézettől, luxusszállodában, pártszakadásról, simulékonyságra, transzformációt, határozottságra, álláspontjáról, alapszabályban, pártvezetésnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.