Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A jobbikos kiszorítósdi valódi tétje
  2016-05-02 18:35:02, hétfő
 
  KI NYAL BE JOBBAN A FIDESZNEK,A CUKIKAMPÁNY VÉGE





A jobbikos kiszorítósdi valódi tétje

Dezső András

2016.04.29. 08:13
Nem a Jobbik megszelídítéséről, hanem Vona Gábor megerősödéséről szól a pártban a tisztújítás miatt kirobbant konfliktus. Az eddig sokszor konfliktuskerülőnek tűnő pártelnök Novák Előd kiszorításával egyértelmű üzenetet küldött azoknak, akik esetleg a jövőben belső körben bírálni akarják őt, legyenek azok mérsékeltebb vagy akár radikális jobbikosok: ha valami nem tetszik nekik, félre lehet állni.

Vona Gábor a múlt héten egyértelművé tette, hogy a jövőben nem szeretné az elnökségben látni Novák Elődöt, Apáti Istvánt és Szávay Istvánt. Olyannyira nem szeretné, hogy meg is vétózza azt, ha esetleg az érintettek jelöltként megmérettetnék magukat a tisztújításon és bekerülnének az elnökségbe. Bár a pártelnök nyilván számított arra, hogy a lépése kiszivárog a sajtóban, Novákék félreállítása elsősorban a párttagok, a belső kör számára bír egyértelmű üzenettel: aki nincs mellettem, az ellenem van.

Novák Előd egyből vette is lapot, nem véletlenül hivatkozott a párt mozgalmi jellegére, arra, hogy a Jobbikban ne egyetlen ember, hanem a jobbikosok döntsenek olyan horderejű ügyekben, hogy ki legyen benne az elnökségben, és ki nem.

Pedig ha valaki, akkor Novák Előd pontosan tudja, hogy a pártban eddig is csak papíron létezett a demokrácia, és ha valakitől a vezetés meg akart szabadulni, akkor meg is szabadult - függetlenül attól, hogy mekkora támogatást élvezett az illető a ,,talpasok" között. Rengeteg ilyen, zsarolásokkal, fenyegetésekkel tarkított leszámolásnak voltak szemtanúi a jobbikosok házon belül; 2010 óta több olyan vidéki alapszervezet oszlott fel, amelynek tagjai szembe mertek menni a központi akarattal, vagy konfliktusba kerültek azokkal, akik a Jobbik felső körének, elsősorban Vona Gábornak, Novák Elődnek vagy éppen Szabó Gábor pártigazgatónak a támogatását élvezték.
Vona nem azért szorította ki Novákékat, hogy ,,deradikalizálja" a Jobbikot.

A pártelnök akciójának lehet olyan olvasata, hogy Vona látványosan leszámol a párton belüli radikálisokkal, ezzel jelezve a külvilág felé, hogy a Jobbik már nem az a szélsőséges párt, ami volt. De tényleg csupán erről lenne szó?

Aligha. Bár kétségtelen, hogy ennek van egy ilyen hozadéka (akárcsak az, hogy az amúgy sem egységes radikálisokat megosztja a kérdésben), de a helyzet nem ennyire egyszerű. Miközben ugyanis Vona látványosan kiszorítja Novákot, Apátit és Szávayt, a Jobbik megállapodást kötött az ,,érpataki modell" néven elhíresült megfélemlítő rendészeti módszer atyjával, Orosz Mihály Zoltánnal: a jövőben Orosz emberei járőrözhetnek minden jobbikos településen. De említhetnénk Toroczkai Lászlót is, akit Vona beemelne az elnökségbe (bár ő erre nemet mondott), márpedig a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egykori vezetője a szélsőjobboldali szcéna egyik ikonikus figurája, nehéz lenne eldönteni, hogy Novák vagy ő számít-e radikálisabbnak a szavazók szemében.
Az érpataki polgármester járőrözhet minden jobbikos településen
Az érpataki polgármester járőrözhet minden jobbikos településen
Az összes jobbikos vezetésű önkormányzat bevezeti azt a programot, hogy jobbikosok masíroznak és kameráznak a cigánytelepeken.
Tovább
Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere.
Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere.
Fotó: Huszti István

Vajon mi a közös Novákban, Apátiban, Szávayiban, illetve Orosz Mihály Zoltánban és Toroczkaiban? Az, hogy amíg az előbbiek többször szembementek Vona akaratával, addig ez utóbbi két ember nem. Olyannyira nem, hogy a Vona-Novák-konfliktusban mind Toroczkai, mind pedig Orosz a jobbikos elnök mellett állt ki nyilvánosan. Ráadásul Toroczkai sem egy ész nélküli politikus, hanem olyan politikai vállalkozó, aki nagyon is tudja, mikor kell a gázra lépni és mikor behúzni a féket. Ahogy azzal is tisztában van, hogy csak úgy tudja megőrizni a helyi hatalmát, ha felvállalva akár a betyárok nemtetszését, de nem vereti agyon a menekülteket, viszont felhasználja őket saját politikai imidzsének felépítéséhez.

A jelenlegi politikai környezetben amúgy is nehéz lenne a mérsékelt-radikális skálán belőni akár a Jobbikot, akár a Fideszt. Amikor Vona Gábor azzal érvel, hogy ezzel a radikális vagy mérsékelt besorolással nem tud mit kezdeni, voltaképpen igazat szól. Abban az értelemben mindenképpen, hogy a radikális vagy mérsékelt kérdés ma már sokkal inkább ügyek mentén fedezhető fel. A menekültügyben például továbbra is a szélsőjobboldali retorikát használja a Jobbik, akárcsak a kormányzó párt, míg vannak olyan témák, amelyekben a korábbinál mérsékeltebb hangot üt meg.

Ami múlt szerdán történt, az éppen ezért nem annak a jele, hogy a mérsékeltek ,,túlerőbe" kerültek a radikálisok felett, megkönnyítve ezzel a Vona Gábor által kijelölt irányvonal érvényesülését és a néppártosodást, hanem annak a jele, hogy Jobbik belső köre tovább szűkül és a pártelnök a korábbinál nagyobb befolyást és hatalmat birtokol - a párt kulcsfigurájának számító Szabó Gábor pártigazgató jóváhagyásával. Egyfelől üzen a ,,bent maradóknak", hogy mostantól az van, amit mond, és akinek ez nem tetszik, az odébb állhat. Ha pedig nem ért a szép szóból, akkor odébb állítják. Hasonló üzenetet már korábban is küldött az elégedetlenkedőknek, csak akkor még a puhább Vona bőrébe bújva: ha nem tetszik, amit csinálok, akkor csinálja más - üzente régebben.

Vona le akar számolni mindazokkal, akik potenciálisan veszélyt jelentenek, hogy egy adott kérdésben különutas politikát képviselnek akár a jobbikos közönség, akár a nem jobbikos, de a Jobbik által megcélzott célközönség felé. Vona egy fegyelmezett pártot akar, ahol a nála egy szinttel lejjebb álló vezetők követik őt, ahogy ez például a Fideszben tökéletesen megvalósult. Ez egy olyan politikustól, aki 2018-ban, de legkésőbb 2022-ben reálisnak látja, hogy pártja hatalomra jut, racionális törekvés.
Novákék kiszorítása ezért tisztán hatalomtechnikai lépés.

Mindez teljesen beleillik Vona politikusi profiljába is. A Jobbik elnöke egyfajta mintaként tekint Orbán Viktorra. ,,A magyar politikában egyedül Orbántól lehet tanulni. Nem démonizálom, mint a baloldal, hanem figyelem, mit tudok beépíteni a saját politikámba abból, amit Orbán csinál" - mondta korábban a pártelnök az Indexnek. Vonában meg is van az a két fontos képesség, ami Orbánban is.
Vona ideje akkor jöhet el, ha Orbán kiszállt
Vona ideje akkor jöhet el, ha Orbán kiszállt
Fél éve róluk szólt minden, a menekültválság után azonban sokan leírták a Jobbikot, amit Orbán Viktor úgy állított meg, hogy közben egyre jobban elmosódott a határ a pártok tábora között. A jobbikosok úgy látják, az idő nekik dolgozik. Megnéztük, hol van és hová tart a párt, még Vona Gáborral is leültünk. Lesz pár meglepő állítás.
Tovább

Az egyik az alkalmazkodásé: ha az szükséges a sikerhez, Vona radikális politikussá vedlik át, és szélsőségesen politizál. Ez utóbbit láthattuk 2006 után, amikor Kovács Dávid akkori elnököt váltva egy nyíltan szélsőséges párt képére formálta át a Jobbikot, amely a félkatonainak tűnő és cigányellenes Magyar Gárdával az oldalán menetelt be a parlamentbe. Ha viszont a további sikerhez már mérsékeltség kell, Vona is mérsékelt politikus lesz, a sarokba dobva a gárda egyenruháját. Ezt látjuk 2013 óta, amikor már nem arról szól egy jobbikos tüntetés, hogy azon EU-s zászlót égetnek.
Vona Gábor a Jobbik elnöke (k) mögötte balra párttársai köztük Szávay István (b2) és Novák Előd (j).
Vona Gábor a Jobbik elnöke (k) mögötte balra párttársai köztük Szávay István (b2) és Novák Előd (j).
Fotó: Kovács Tamás

Miközben Vona hosszú ideig konfliktuskerülő, tépelődő, esetenként puhány vezetőnek tűnt, akinek kényszeredetten kell hintáznia a mérsékelt és a náci barátok között, nagyon is tudatosan építette fel önmagát és terjesztette ki a médiabefolyását a párton belül.
Vona: Vannak náci barátaim
Vona: Vannak náci barátaim
És szocialisták, fideszesek és hitgyülekezetesek is. A Jobbik elnöke annyira néppártosodott, hogy már semmit sem tud a Betyárseregről, pedig mégis.
Tovább

2010 előtt és után is évekig például a Kuruc.infó jelentette az egyetlen tájékozódási pontot a jobbikos közönség soraiban. A Jobbik pártlapja, a Barikád nyomtatott formában jelent meg, az online verziója sem tudta helyettesíteni a szélsőjobb internetes hecclapját, ami viszont erősen Novák Előd befolyása alatt áll, ez pedig mindig is nyílt titok volt a pártban. Azzal, hogy a Barikád.hu-ból a Jobbik egy klasszikus és professzionális hírportált csinált, a Kuruc.infó erős konkurenciát kapott, és értelemszerűen a befolyása is csökkent.

Az Alfahír helyzetbe hozása is Vonának kedvezett, nem véletlen, hogy a pártelnök korábban azt üzente a jobbikosoknak: ha valaki tájékozódni akar, akkor az Alfahírt olvassa. A Kuruc.infót - amit sokan Novák Előd egyik fegyvereként emlegetnek a pártban - nem említette meg. Az Alfahíren viszont bérelt helye van, Vona7 néven önálló, hetente jelentkező műsort is kap, a kérdező pedig az a Kisberk Szabolcs, aki Toroczkai Lászlóval kifejezetten baráti viszonyt ápol.

Az, hogy a Kuruc.infó Novák felé húz, most is nyilvánvalóvá vált. Nem sokkal azután, hogy Vona értésre adta, hogy Novákot nem akarja az elnökségben látni, éppen a Kuruc.infón jelent meg egy olyan írás, ami egy fideszes pletykára épít. Eszerint Vona Gábor Simicska Lajos támogatását élvezi, de a korábban Orbánhoz hű oligarcha csak akkor adna pénzt a pártnak, ha Vona eltávolítaná Novákot. Mindezt egy, a Simicska tulajdonában álló Magyar Nemzetben tavaly nyáron megjelent cikkre hivatkozva írta a Kuruc.infó.
Novák Előd repülhet a Jobbik vezetéséből
Novák Előd repülhet a Jobbik vezetéséből
A Magyar Nemzetben szellőztették meg névtelen források, hogy Novák hátráltathatja a pártot.
Tovább

És miközben a Novákkal szimpatizáló szélsőséges portál mellett jobbikos pénzből felhúzták a konkurenciát, egy ügyes alapszabály-módosítással Vona szuperfegyvert kapott a kezébe. 2013 októberében fogadta el a párt kongresszusa azt az alapszabály-módosítást, melynek értelmében az elnöknek olyan vétójoga van, mellyel élve egy személyben döntheti el, ki lehet és ki nem lehet tagja az elnökségnek. Azok, akik most e vétó miatt parkolópályára kerülnek, hiába hivatkoznak a ,,demokráciára", hiszen az alapszabály-módosítást maga a kongresszus fogadta el, minden szabályszerű volt.
Szuperfegyvert adtak Vona kezébe a radikálisok, amivel most lemészárolja őket
Szuperfegyvert adtak Vona kezébe a radikálisok, amivel most lemészárolja őket
Tanulság: ha politikusok vagyunk, figyeljünk oda, miket szavazgatunk meg a kongresszuson! A Jobbik 2013-ban egyhangúlag fogadta el azt az elnöki vétót, amivel Vona Gábor már két éve is élhetett volna. Megszereztük a Jobbik választási szabályát, amivel Novák Előd szerint őt hátba szúrták. A szabály teljesen egyértelmű.
Tovább
A pártelnök hosszú ideig altatta azokat, akik azt hitték, nem mer nagyobb konfliktusokba beleállni.

Bár Vona közismerten a tépelődő politikus szerepében tetszeleg, az kevésbé életszerű, hogy majdnem egy évig gondolkozott azon, mi legyen Novák Előd sorsa. Jobbikos forrásaink szerint a pártelnök legfeljebb azon gondolkozott hosszú ideig, hogy mikor és hogyan bánjon el vele. Ahogy az sem életszerű, hogy Novák ne tudta volna, hogy magánakcióival és a pártelnök felé megfogalmazott kritikáival ne lenne Vona bögyében. Ám valószínűleg úgy számolt (és a tapasztalatai alapján joggal), hogy a párton belüli befolyása és az, hogy a ,,saját médiáját" maga mögött tudja, elég védettséget ad neki. Ebben egészen biztosan tévedett.

Jobbikos politikusok szinte biztosra veszik, hogy Vona már jó ideje tervbe vette Novákék eltávolítását , csak a megfelelő pillanatra várt. Bár a most kiszorítottak utaltak arra, hogy Vona még Szabó Gábor pártigazgatót sem avatta be a tervébe, ez is a pártelnök egyértelmű megerősödését mutatja. Mert ha igaz, hogy nem avatta be, akkor már van olyan erős befolyása, hogy akár Szabó nélkül is meg tud hozni egy ilyen fontos döntést. Ha viszont beavatta, az azt jelzi, hogy Szabó szabad kezet adott neki és nem is figyelmeztette Novákékat a közelgő veszélyre. Egyik sem jó hír Novákéknak. Igaz, nem ez lenne az első alkalom, hogy Szabó kifarol Novák mögül. Amikor 2006-ban Novákot - egy magánakciója miatt - kis híján kizárták a pártból, információnk szerint Szabó is a kizárása mellett voksolt, de akkor a politikus megúszta.

Azt persze még nem tudni, hogy a mostani meccs mennyire lefutott, de Vona egyelőre nyerésre áll.

Közvetlenül azután, hogy múlt szerdán akcióba lépett, a meglepett Novákék a nyilvánossághoz fordultak, és ország-világ előtt bírálták a pártelnök döntését. Mára egy kicsit hátrább húzták az agaraikat, amiben szerepe lehetett annak, hogy időközben megismerhették Szabó Gábor álláspontját, és megtapasztalhatták, hogy esetleg még sincs akkora támogatottságuk sem a pártigazgató, sem a ,,talpasok" körében, mint azt esetleg korábban gondolták. Főleg nem akkor, ha a kifelé beszélésükkel azoknak a malmára hajtják a vizet, akiknek örömöt okoz, ha a Jobbikban belső háború dúl.

A kibeszéléssel ugyanis azt a képet erősítették, hogy ártanak a pártnak, tehát Vona mégiscsak jól döntött, hogy megszabadulna tőlük. Tény, hogy amikor a párt mozgalmi jellegét vagy éppen a belső demokráciát kérték számon a pártvezetésen, sok jobbikos vagy volt jobbikos kommentelő azt vetette szemükre, hogy korábban hasonlóan antidemokratikus módon számoltak le másokkal, vagy szemet hunytak e módszerek felett.

http://index.hu/belfold/2016/04/29/jobbik_kiszoritas_vona_novak_kuruc_alfahir/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szélsőjobboldali, hatalomtechnikai, kulcsfigurájának, konfliktuskerülő, antidemokratikus, cigánytelepeken, nyilvánossághoz, pártigazgatónak, megerősödéséről, radikálisabbnak, deradikalizálja, támogatottságuk, kényszeredetten, fenyegetésekkel, professzionális, médiabefolyását, szuperfegyvert, néppártosodást, radikálisokkal, menekültválság, konfliktusokba, alkalmazkodásé, megfogalmazott, magánakcióival, parkolópályára, menekültügyben, helyettesíteni, jóváhagyásával, hátráltathatja, betyárseregről, figyelmeztette, érvényesülését, néppártosodott, értelemszerűen, megmérettetnék, megismerhették, jobbikos kiszorítósdi, tisztújítás miatt, eddig sokszor, jövőben belső, múlt héten, elnökségben látni, érintettek jelöltként, pártelnök nyilván, lépése kiszivárog, párt mozgalmi, jobbikosok döntsenek, pártban eddig, jobbikosok házon, központi akarattal, támogatását élvezték, pártelnök akciójának, NYAL BE JOBBAN FIDESZNEK, CUKIKAMPÁNY VÉGE, Dezső András, Vona Gábor, Novák Előd, Novák Elődöt, Apáti Istvánt, Szávay Istvánt, Vona Gábornak, Novák Elődnek, Szabó Gábor, Orosz Mihály Zoltánnal, Toroczkai Lászlót, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Orosz Mihály Zoltán, Huszti István, Orosz Mihály Zoltánban, Ráadásul Toroczkai, Amikor Vona Gábor, Orbán Viktorra, Orbán Viktor, Vona Gáborral, Kovács Dávid, Magyar Gárdával, Szávay István, Novák Elõ, Kovács Tamás, Miközben Vona, Kisberk Szabolcs, Toroczkai Lászlóval, Eszerint Vona Gábor Simicska Lajos, Magyar Nemzetben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
virágvasárnap  A szeretetről  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Nárcisz  A nagyhét eseményei  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Mi van, ha?  Nagyhétfő:  Apu  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Ratkós beszületései a szereplő...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rács mögé  Jó éjszakát  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Leereszkedés és olvadás  Óraállítás  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Boldogság  Mire jók ?  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Nem látom őket  Aki belekortyol  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mire jók ?  Az út  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ne hagyd  Esti kép  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Paul David Tripp Március 26  Heltai Jenő: Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Húsvéti üdvözlet !  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  képre írva  Alvó kisfiú  Esti kép  Színház az egész világ, 
Bejegyzés Címkék
jobbikos kiszorítósdi, tisztújítás miatt, eddig sokszor, jövőben belső, múlt héten, elnökségben látni, érintettek jelöltként, pártelnök nyilván, lépése kiszivárog, párt mozgalmi, jobbikosok döntsenek, pártban eddig, jobbikosok házon, központi akarattal, támogatását élvezték, pártelnök akciójának, párton belüli, külvilág felé, ilyen hozadéka, jövőben Orosz, szélsőjobboldali szcéna, szavazók szemében, érpataki polgármester, összes jobbikos, közös Novákban, előbbiek többször, jobbikos elnök, gázra lépni, helyi hatalmát, betyárok nemtetszését, jelenlegi politikai, radikális vagy, értelemben mindenképpen, menekültügyben például, szélsőjobboldali retorikát, kormányzó párt, korábbinál mérsékeltebb, éppen ezért, mérsékeltek &#8222, radikálisok felett, korábbinál nagyobb, párt kulcsfigurájának, odébb állhat, szép szóból, puhább Vona, adott kérdésben, jobbikos közönség, fegyelmezett pártot, szinttel lejjebb, olyan politikustól, magyar politikában, saját politikámba, menekültválság után, pártok tábora, nyíltan szélsőséges, félkatonainak tűnő, oldalán menetelt, további sikerhez, sarokba dobva, gárda egyenruháját, jobbikos tüntetés, náci barátok, párton belül, egyetlen tájékozódási, online verziója, szélsőjobb internetes, pártelnök korábban, pártban &#8211, kérdező pedig, olyan írás, fideszes pletykára, korábban Orbánhoz, párt kongresszusa, elnöknek olyan, személyben döntheti, kongresszus fogadta, elnöki vétót, szabály teljesen, pártelnök hosszú, tépelődő politikus, kevésbé életszerű, évig gondolkozott, pártelnök legfeljebb, pártelnök felé, tapasztalatai alapján, megfelelő pillanatra, most kiszorítottak, pártelnök egyértelmű, ilyen fontos, közelgő veszélyre, első alkalom, magánakciója miatt, kizárása mellett, politikus megúszta, mostani meccs, meglepett Novákék, nyilvánossághoz fordultak, pártelnök döntését, kicsit hátrább, kifelé beszélésükkel, malmára hajtják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 2439
  • e Hónap: 19232
  • e Év: 152149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.