Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Biszku-per és a Horthy-korszak kezdetének...
  2014-05-13 16:12:56, kedd
 
   
  ... katonapolitikai háttere


,,A Biszku-perben, az ügyész kedd délelőtt másfél órás perbeszédében azt fejtegette, hogy a vádbeli időszakban minden hatalom forrása az állampárt volt, amelynek vezetésében a vádlott is részt vett, a karhatalmat pedig Horthy Miklós 1919-20-ban véres megtorlásokat elkövető tiszti különítményeseinek mintájára hozták létre, célja a megtorlás, a hatalom megszilárdítása és a munkástanácsok szétverése volt."

A fenti szövegtartalommal kapcsolatban újraszerkesztettem egyik idevágó írásomat, amit ismét bemásolok ide: a furaila blogba.



NEM 1920. JÚNIUS 4-én és nem is TRIANONBAN KEZDŐDÖTT, valójában a magyar nemzet szétszaggattatása.

Az uralkodói parancs a háború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET! Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916 január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt.
Ebben az esetben valóban igazságtalan a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" elve alapján büntetni az egész magyar nemzetet, hiszen nyilvánvaló hogy vezetői kényszerítették a fent említett HADRAFOGHATÓSÁGGAL a háborúban való részvételre. Ezért sem évülhet el soha a Trianonban, 1920. június 4-én született békediktátum FELÜLVIZSGÁLATA! Szó nem volt a kollektív bűnösségről.
A hadkötelezettségnek eleget téve - a történelmi Magyarország területéről - kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből, több, mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült.

Csakhogy...

Talán, menjünk vissza az 1917 októberéig, amikor Magyarország területéről közel 1 millió ember, közöttük 500-600 ezer magyar nemzetiségű esett orosz hadifogságba.
Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több, mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút.
A hadifoglyok legnagyobb részét Szibériában és Turkesztániában, több tízezer főt befogadó táborokban őrizték. Közülük néhányban, így Omszkban, Tomszkban és Szamarkandban, a magyarok aránya elérte a 30-50 %-ot!

1916-tól mind nagyobb számban alkalmazták a foglyokat az iparban, a bányászatban és a mezőgazdasáégban.

A táborokban 1917-ben szocialista csoportokat alakítottak, elsősorban azok az értelmiségiek, akik részt vettek a hazai munkás- és polgári radikális mozgalmakban, tartalékos tisztként a harctérre, majd fogságba kerültek. Ezek a csoportok kapcsolatokat építettek ki a bolsevik szervezetekkel.
Az 1917. októberi forradalomban kb 40 városban több ezer magyar hadifogoly vett részt.
A hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....

Új fegyveres erők 1918-ban
,,A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót. November 9-én a hadsereg újraszervezése nagy erőkkel kezdődött el. November 13-án rendelet jelent meg a nemzetőrség , a polgárőrség és a hadsereg létesítéséről.
A hadsereg alapját az 5 legfiatalabb korosztály visszatartása, illetve behívása képezte volna. Az ütőképes haderő gyors megszervezése illúzió maradt. Oka: pénzszűke, az ország peremvidékeinek leválása, illetve megszállása; a háborús fáradtság, a pacifista (mindenfajta háborút, fegyveres harcot ellenző) tömeghangulat; belső feszültségek a minisztérium és a Pogány József vezette katonatanácsok, a hadsereg és a nemzetőrségek között; a nyílt lázadásokig vezető zsoldos-kérdés.

Károlyi 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti. Az akkori hadügyminiszter, Böhm Vilmos, és államtitkára Stromfeld Aurél a szociáldemokrata pártban és szakszervezetekben szervezett munkásságra kívánt támaszkodni a hadsereg megújításában.
A Magyar Nemzeti Tanács mellett 1918 okt. 23-án megalakult a diáktanács. A forradalom éjszakáján Csernák Imre vezette Katonatanács. Ez utóbbi fegyveres akcióival kész tényeket teremtett.
A győzelem után a kormány megállapodott a Nemzeti Tanács Intéző Bizottságaival. A katonatanácsban választott bizalmiak képviselték az egyes zászlóaljak tisztikarát, illetve legénységét.
A katonatanács részt kívánt venni az ország politikájának alakításában.
A kormány és a munkás- ill. katonatanácsok viszonyát nov. 4-i rendeletben szabályozták: ,, a kormány ellenőrző orgánumai, a propaganda szervei,. De nem intézkedési jogával felruházott kormányzó hatóságok".

,,1919. március 21-én a Magyarországi Szocialist Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát.

Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről! Május 3-4-re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba."

-.-.-.-.-

Ezen adatok ismeretében, viszont már egyértelmű a bolsevik-fasiszta részvétel miatti felelősség. Csakhogy, itt sem beszélhetünk valódi önkéntességről, mert a fogolytáborokban toborzott szerencsétlen hadifoglyok a szabadulás és a hazajutás reményében álltak be ezekbe az álságos félkatonai alakulatokba!!!

Nem kellene ezt a tragikus tényt sem elhallgatni az értetlen utókor előtt!!!

A múltat be kellene végre vallani, hogy a kommunizmus kísérlete miatt veszítettük el újra és újra Magyarország kétharmadát és az elszakított területeken élő nemzettestvéreinket!!!

Mert nem csak 1920 június 4-én szaggatták szét magyar nemzetünket és hazánkat, hanem 1945 után is, amikor ismét megvalósult a bolsevik mintára ránk erőszakolt kommunista társadalmi - fosztogató és osztogató - berendezkedés.

-.-.-.-.-.-

Sőt, amikor már ez is megbukott 1956-ban, majd 1990-ben - még akkor is a vezetőik tehették tönkre Magyarországot, melynek elszenvedője az egész magyar nép!!!
Tették, mert tehették!!! Hogyan?

Úgy, hogy 1989-re már igyekeztek mindenféle kft -be menekíteni az állami, vagyis a ,,dolgozó" nép" tulajdonát!!! Amikor 1989-re kiderült, hogy Magyarország teljes csődbe jutott, akkor Medgyessy Péter az egyik MSZMP KB ülésen drámai bejelentést tett: "olymértékben eladósodtunk, hogy be kell jelentenünk Magyarország fizetőképtelenségét..."

Nahát, ezért adták át olyan "békésen" a hatalmat 1990-ben!

Vagyis, csak színleg adták át, mert a vállalatokat kiprivatizálták magánvagyonukat gyarapítandó, miközben a MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK A SZEMÉT 15- MEG 20 EZER FORINTOKKAL!!!!
Ma ők lettek az újgazdag milliárdosok, mert tovább hazudhatták, hogy a magyar nép érdekeiért teszik amit tesznek. Ami nem más, mint reformnak hazudott népirtás!!!

MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA a vörös terror mintájára, maradék kis országunkat és a benne élő, dolgozni vágyó népet halálra ítélve.

Mert az, amit 2002-2010 közötti években - kormányzás címén a Gyurcsány-Bajnai kormány elkövetett a magyar néppel szemben, az a ,,modern" népirtás kategóriájába tartozik!

Tudniillik nem tettek mást, mint elvették tőlünk az életben-maradásnak, a létfenntartásnak a lehetőségét is!!!

De nemcsak előlünk vették el, hanem gyermekeink és unokáink elől is!!!

ÍGY ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE - EL SEM KÖVETETT BŰNEIÉRT - A MAGYAR NÉPET VEZETŐI!!!

Tehát: felelősök vagyunk önmagunkért, gyermekeinkért, unokáinkért, mint a MAGYAR NÉP TAGJAI.

A felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL jár! Ezt érezte át az un. "NÉP" a 2010-es parlamenti választásokon! Bűn lenne ezzel visszaélni!!! (Ma már tudjuk, hogy visszaélt vele!)


Meg kell akadályozni a jövőben - a baloldalinak tartottak és a velük lepaktáló joboldaliaknak - a TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT!!!

Valamint, visszamenőleg el kell számoltatni a mostani uralkodó pártok jogelődjét- az MSZMP-t, a KISZ-t, hogy merészelte felélni és a saját magánvagyonát gyarapítani mindazzal, amit a dolgozó nép termelt meg?

Számoljanak el a "DOLGOZÓ NÉP" VAGYONÁVAL!!!!

És, nem utolsó sorban, számoljanak el az 1990-et követő magántőke-felhalmozással!!!

Hogy lehetséges, hogy ugyanazok, akik a "DOLGOZÓ NÉP"-re hivatkozva - FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti tikárokként rátelepedtek a dolgozó nép gyáraira, intézményeire - felélhették és magánvagyonokat képezhettek a megtermelt javakból - miközben az a "DOLGOZÓ NÉP" örökös kölcsönökért volt kénytelen kuncsorogni a vállalat- intézmény párttitkáránál, ha bármilyen, nélkülözhetetlen használati tárgyat szeretett volna vásárol????

Most ugyanezt teszik!!!

Belehajszolják a népet a kölcsönök fölvételébe, mert már ott állnak a lakásaik, kis véres verejtékkel megszerzett otthonaik, kertjeik, földjeik fölött az elárverezők és bagóért felvásárlók!

Tömegesen válhatnak földönfutóvá a volt MUNKÁSOK, vagyis az a bizonyos "DOLGOZÓ NÉP".- nem hagyva mást utódaikra, mint a HAJLÉKTALANSÁGOT A SAJÁT HAZÁJUKBAN!!!
Ez felelőtlenség, és nem érdemlik meg az utódaink, hogy ezt tegyék velük!!!

FELÜLVIZSGÁLATOT!

FELÜLVIZSGÁLATOT kell követelnünk, DE NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN!!!


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nélkülözhetetlen, munkásszázadokba, szociáldemokrata, felülvizsgálatot, hajléktalanságot, fogolytáborokban, kötelezettséggel, mezőgazdasáégban, létfenntartásnak, felülvizsgálata, peremvidékeinek, katonatanácsban, megszilárdítása, korosztályainak, hadügyminiszter, kormányzótanács, turkesztániában, katonapolitikai, magánvagyonokat, kényszerítették, kiprivatizálták, magánvagyonukat, munkástanácsok, joboldaliaknak, gyermekeinkért, szükségességét, világháborúban, magyarországot, katonatanácsok, mozgósításáról, párttitkáránál, fegyverfogásra, belehajszolják, hatalomátvétel, oroszországgal, szervezetekkel, ügyész kedd, vádbeli időszakban, állampárt volt, karhatalmat pedig, hatalom megszilárdítása, munkástanácsok szétverése, fenti szövegtartalommal, furaila blogba, magyar nemzet, uralkodói parancs, háború kitörésekor, magyar törvények, esetben valóban, egész magyar, fent említett, háborúban való, Horthy Miklós, TRIANONBAN KEZDŐDÖTT, KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG”, Vörös Hadsereg, Pogány József, Böhm Vilmos, Stromfeld Aurél, Magyar Nemzeti Tanács, Csernák Imre, Nemzeti Tanács Intéző Bizottságaival, Magyarországi Szocialist Párt, Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás-, Forradalmi Kormányzótanács, Medgyessy Péter, MSZMP KB, MAGYAR MUNKÁSNAK KISZÚRTÁK SZEMÉT, EZER FORINTOKKAL, MAGYARORSZÁG TÖNKRETÉTELE FOLYIK ÉVTIZEDEK ÓTA, ÍTÉLIK BŰNHŐDÉSRE, KÖVETETT BŰNEIÉRT, MAGYAR NÉPET VEZETŐI, MAGYAR NÉP TAGJAI, TOVÁBBI NÉPIRTÁSI TÖREKVÉSÉT, DOLGOZÓ NÉP, HAJLÉKTALANSÁGOT SAJÁT HAZÁJUKBAN, NEMCSAK TRIANONNAL KAPCSOLATBAN, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  A máj egészségét biztosító és ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  A csend aranyat ért  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  A tavasz nem csak önmagában sz...  Maci az északi fény alatt  Sir Andrew Lloyd Webber  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Paul David Tripp Március 28  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  képre írva  Óraállítás  Sadhguru idézet  Az út  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Színház az egész világ,  Az időszakos böjt és a vérnyom...  A pálma a győzelem és a diadal...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hét kihagyás  Jó éjszakát  Esti képek  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
ügyész kedd, vádbeli időszakban, állampárt volt, karhatalmat pedig, hatalom megszilárdítása, munkástanácsok szétverése, fenti szövegtartalommal, furaila blogba, magyar nemzet, uralkodói parancs, háború kitörésekor, magyar törvények, esetben valóban, egész magyar, fent említett, háborúban való, kollektív bűnösségről, történelmi Magyarország, első világháborúban, 1917 októberéig, ország 18-40, orosz forradalmat, hadifoglyok legnagyobb, magyarok aránya, 30-50 %-ot, táborokban 1917-ben, hazai munkás-, csoportok kapcsolatokat, bolsevik szervezetekkel, hatalomátvétel után, hadifoglyok visszanyerték, internacionalista alakulatokban, frontról hazaözönlött, hadsereg újraszervezése, hadsereg létesítéséről, hadsereg alapját, ütőképes haderő, ország peremvidékeinek, háborús fáradtság, nemzetőrségek között, nyílt lázadásokig, akkori hadügyminiszter, szociáldemokrata pártban, hadsereg megújításában, forradalom éjszakáján, győzelem után, kormány megállapodott, katonatanácsban választott, egyes zászlóaljak, katonatanács részt, ország politikájának, kormány ellenőrző, propaganda szervei, munkásosztály mozgósításáról, üzemi dolgozók, bolsevik-fasiszta részvétel, fogolytáborokban toborzott, hazajutás reményében, álságos félkatonai, tragikus tényt, értetlen utókor, kommunizmus kísérlete, elszakított területeken, bolsevik mintára, vezetőik tehették, egyik MSZMP, hatalmat 1990-ben, vállalatokat kiprivatizálták, újgazdag milliárdosok, vörös terror, magyar néppel, felelősség KÖTELEZETTSÉGGEL, 2010-es parlamenti, baloldalinak tartottak, velük lepaktáló, mostani uralkodó, saját magánvagyonát, 1990-et követő, megtermelt javakból, vállalat- intézmény, kölcsönök fölvételébe, volt MUNKÁSOK, nélkülözhetetlen, munkásszázadokba, szociáldemokrata, felülvizsgálatot, hajléktalanságot, fogolytáborokban, kötelezettséggel, mezőgazdasáégban, létfenntartásnak, felülvizsgálata, peremvidékeinek, katonatanácsban, megszilárdítása, korosztályainak, hadügyminiszter, kormányzótanács, turkesztániában, katonapolitikai, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 665
  • e Hónap: 3791
  • e Év: 35521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.