Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A felújításra a koronát idén sikerült feltenni,
  2019-08-08 14:43:16, csütörtök
 
  Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és milyen most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc évben.
Budapesti leltár 4.. Az ikonikus óra, amely a budaiak számára jóformán igazodási pontként funkcionált, szintén új külsőt kapott, dacára annak, hogy elmozdítása ellen tiltakozó akciók szerveződtek.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor és milyen most, azaz mivé vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc évben
...... ........


,,Csendes, parkosított rész lesz a Moszkva térből 2009-től, mert a 2007 és 2013 közötti tízezermilliárd forintos uniós forrásból harmincmilliárdot a jelenleg Budapest szégyenfoltjának tekinthető tér rendezésére költenek,, - így kezdődik a 24.hu 2006. március 2-án közzé tett írása, amelyben ismertetik Demszky Gábor akkori szabaddemokrata főpolgármester nagyívű felújítási terveit a Moszkva teret illetően. Demszky rehabilitációról szóló 2006-os közleménye így szólt: ,,A Moszkva tér visszahódítása mintapéldája lehet a város újraegyesítésének. Annak, hogy részeiből ismét egyberakjuk a várost. Hogy a kerületek, a főváros egyet akarjon, és együtt cselekedjen a tér felélesztése érdekében". Mindenfajta ígéret elhangzott, az autósok körforgalmat, a villamosok felújított síneket és fedett állomásokat, a buszok pedig egy végállomást és jobb átszállási kapcsolatokat kaptak volna, ha bármi is megvalósul akkor a volt városvezető terveiből.

A felújítást annak idején Demszky Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint az MSZP-s Horváth Csaba részvételével jelentette be, néhány virágládát elhelyezve a téren, utalva a grandiózus zöld tervekre. Az ígéretek szerint 2009-től már csökkentett járműforgalom, parkosítás, csendesebb környezet várta volna a budapestieket.

A megújult Moszkva térre, amely mára Széll Kálmán nevét viseli, végül egészen 2016-ig kellett várnia a fővárosiaknak. A beruházás négyszáz napig tartott és 5,3 mil­liárd forintos összköltséggel zárult. Az átalakítás során a metróépületet a vázszerkezet kivételével teljesen visszabontották és ,,egy modern arculatú, könnyed hatást keltő, tágas üvegfalú létesítményt" építettek a helyére. Elbontották a vendéglátóegységeknek helyet adó, a metrókijárat melletti épületet és bódékat, a kereskedelmi funkciókat az új szolgáltató épületbe helyezték át, átalakították az autóbusz-végállomásokat, a villamosmegállókat, a teret határoló utakat és a villamosvágányok nyomvonalát, új, a Vérmező úttal párhuzamosan futó kerékpárút is épült, illetve kicserélték a környékén futó közművezetékek nagy részét, többek között vasúti, elektromos, távközlési kábeleket, víz- és távhővezetékeket, csatornaszakaszokat. Emellett jelentősen nőtt a téren a zöldfelületek aránya is: 182 fát telepítettek, és több mint hétszáz négyzetméternyi füvesített terület alakítottak ki. A tér megnyitása hivatalosan a budai fonódó villamoshálózat átadása is volt, amely így új közlekedési kapcsolatokkal bővült, valamint a villamos, a metró és a buszok mellett a Mol BuBi (budapesti biciklirendszer) gyűjtőállomását is elhelyezték a téren.
Az itt található narancssárga ikonikus órát, amely a budaiak számára jóformán igazodási pontként funkcionált, szintén megújították, dacára annak, hogy elmozdítása ellen tiltakozó akciók szerveződtek.
Végül a téren az új óra egy hatméteres oszlop tetején mutatja az időt, és, hogy a régi hangulatot is visszacsempésszék az építménybe, a hasábszerű, látszó betonoszlopon, a digitális számok alatt hangsúlyos árnyékként a régi óra is megjelenik számlapostul, oszlopostul. A régi szerkezet hetvennégy éven át állt a téren, és felmerült ugyan, hogy vissza került a helyére, de a régi vasváz teljesen szétkorhadt, így az óra egy elszánt budai lokálpatriótának köszönhetően a Kiscelli Múzeumba került.
A felújításra a koronát idén sikerült feltenni, amikor a téren átadták a Széll Kálmánt, a dualiz­mus korának pénzügy miniszterét, kormányfőjét ábrázoló szobrot. Az ünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta, ma is szükség van olyan típusú vezetőkre az államigazgatásban, mint amilyen Széll Kálmán is volt. A főpolgármester méltatta az egykori pénzügyi szakembert, kiemelve érdemeit az 1873 után kialakult pénzügyi válság kezelését illetően is, majd párhuzamot vont Széll Kálmán politikája és a 2010-ben hatalomra kerülő kormány intézkedései között, hiszen ,,mindkét alkalommal komoly eladósodással és nagy költségvetési hiánnyal kellett szembenéznie a kormánynak"

Forrás: Magyar hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Címkék: lokálpatriótának, távhővezetékeket, rehabilitációról, szégyenfoltjának, villamosvágányok, négyzetméternyi, villamoshálózat, visszabontották, biciklirendszer, gyűjtőállomását, tízezermilliárd, szabaddemokrata, visszahódítása, közművezetékek, főpolgármester, végállomásokat, összköltséggel, kapcsolatokkal, részvételével, kijelentéseit, zöldfelületek, fővárosiaknak, metróépületet, átalakították, budapestieket, járműforgalom, kapcsolatokat, költségvetési, eladósodással, sorozatunkban, betonoszlopon, megújították, számlapostul, szerveződtek, intézkedései, mintapéldája, fővárosi ellenzék, fővárosban zajlott, teljesség igénye, elmúlt kilenc, budaiak számára, jelenleg Budapest, város újraegyesítésének, főváros egyet, autósok körforgalmat, villamosok felújított, buszok pedig, volt városvezető, felújítást annak, grandiózus zöld, ígéretek szerint, megújult Moszkva, Tarlós István, Demszky Gábor, Demszky Kóka János, MSZP-s Horváth Csaba, Széll Kálmán, Kiscelli Múzeumba, Széll Kálmánt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 27  Nem látom őket  Az izmaink nem csak testmozgás...  Az idegen országok éghajlata  Táplálékok a máj egészségének ...  Apu  Paul David Tripp Március 26  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jó éjszakát  Agárdi Gábor gondolata  Az út  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ha nyitott vagy  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  képre írva  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Odaadja  A nagy természet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Óraállítás  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Soli Deo gloria  képre írva  Nárcisz  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Alvó cica  Soli Deo gloria  Képes idézet !  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Esti kép  Képes idézet !  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Öröknek hinni . . .  Képes idézet !  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem hazudnak  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Boldogság 
Bejegyzés Címkék
fővárosi ellenzék, fővárosban zajlott, teljesség igénye, elmúlt kilenc, budaiak számára, jelenleg Budapest, város újraegyesítésének, főváros egyet, autósok körforgalmat, villamosok felújított, buszok pedig, volt városvezető, felújítást annak, grandiózus zöld, ígéretek szerint, megújult Moszkva, beruházás négyszáz, átalakítás során, vázszerkezet kivételével, modern arculatú, metrókijárat melletti, kereskedelmi funkciókat, teret határoló, villamosvágányok nyomvonalát, környékén futó, zöldfelületek aránya, budai fonódó, buszok mellett, hatméteres oszlop, régi hangulatot, digitális számok, régi szerkezet, régi vasváz, elszánt budai, koronát idén, téren átadták, dualiz­mus korának, ünnepségen Tarlós, főpolgármester méltatta, egykori pénzügyi, 1873 után, 2010-ben hatalomra, lokálpatriótának, távhővezetékeket, rehabilitációról, szégyenfoltjának, villamosvágányok, négyzetméternyi, villamoshálózat, visszabontották, biciklirendszer, gyűjtőállomását, tízezermilliárd, szabaddemokrata, visszahódítása, közművezetékek, főpolgármester, végállomásokat, összköltséggel, kapcsolatokkal, részvételével, kijelentéseit, zöldfelületek, fővárosiaknak, metróépületet, átalakították, budapestieket, járműforgalom, kapcsolatokat, költségvetési, eladósodással, sorozatunkban, betonoszlopon, megújították, számlapostul, szerveződtek, intézkedései, mintapéldája, köszönhetően, párhuzamosan, vázszerkezet, létesítményt, kormányfőjét, telepítettek, felélesztése, körforgalmat, metrókijárat, szembenéznie, narancssárga, magyarország, kereskedelmi, parkosított, kivételével, egyberakjuk, végállomást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.