Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
terjedelmes interjú Cristiano Ronaldóval
  2019-10-29 21:15:52, kedd
 
  Már pár éve a Juventus játékosa, ahol eredményesen játszik
Kedden reggel jelent meg a France Football legújabb száma, amely terjedelmes interjút közöl Cristiano Ronaldóval.
...... ........... .....


Az interjú a Juventus október 22-i, Lokomotiv Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzése utáni napon készült a portugál klasszissal, amelyet a torinói csapat 2-1-re megnyert.
- A tehetség önmagában nem elég:
Mindenekelőtt elengedhetetlen a tehetség. Nélküle sehova nem jutsz. A tehetség viszont teljesen haszontalan, ha nem párosul munkával. Senkinek sem repül a sült galamb a szájába. Soha nem értem volna el azt, amit elértem, ha nincs ekkora munkabírásom."
- Fittségének titka:
,,Mindannyian megöregszünk. Képes lehetsz arra, hogy sokáig egészséges maradj, de a testünk bizony elhasználódik, ez ellen nem tehetünk semmit. Azt mondják, hogy atletikus vagyok, de ez nem csak a testi adottságaim és az edzések miatt vagy így. Kell ehhez a megfelelő életvitel, a jó táplálkozás, elegendő alvás, a jól megválasztott gyakorlatok. Életem cirka 70 százalékát a futballnak dedikálom. Kell bizonyos intelligencia ahhoz, hogy ez kitartson. Erre mondom, hogy ez része egy labdarúgó nevelésének."
- Hétszáz gól, és a kedvenc közülük:
,,Elképesztő mennyiség a hétszáz gól, attól meg még büszkébbé válok, hogy ezt a számot csak nagyon kevesen érték el rajtam kívül. Nekem mindig az utolsó a legfontosabb, de ha arra kérnének, hogy válasszak egyet, akkor a Juventus ellen lőtt ollózós gólt mondanám. Éveket kellett várnom, hogy végre lőjek egy olyan gólt, ráadásul sorsdöntő pillanatban szereztem, egy nagyon fontos mérkőzésen, egy hatalmas csapat ellen, egy egészen különleges kapussal, Buffonnal szemben.
- A manchesteri csapattársak és Ferguson leckéi:
,,19-20 évesen fogtam fel, hogy a labdarúgás számokból, trófeákból, rekordokból áll, nem csupán abból, hogy mit mutatsz a pályán. Ha nyerni akarsz valamit, akkor gólokat kell szerezned. Ez a legfontosabb dolog a futballban azután, hogy a csapattal nyertél. Ez a két dolog viszont erősen kapcsolódik egymáshoz. Ezt a felismerést a fejlődésem folyamán beleépítettem a játékomba és a gondolkodásomba. A kezdetekkor cselezgettem, a szórakoztatást helyzetem előtérbe, de megértettem, hogy ez magában nem elég. Gólokat kellett szereznem, és ilyen szempontból nagy szerencsém volt a Manchester Unitedben, hogy olyan játékosok vettek körül, akik tudatosították ezt bennem, segítettek abban, hogy jobbá váljak. Alex Ferguson is rengeteg dolgot tanított nekem, általa értettem meg, hogy mekkora potenciál rejlik bennem a befejezéseknél, hogy nem elég cselezni és gólpasszokat adni. Úgy hiszem, hogy egy kiforrott játékos vagyok, akinek nem igazán van gyenge pontja. Képes vagyok gólt szerezni jobbal, ballal és fejjel egyaránt. Erős és gyors vagyok. Ilyen kvalitásokkal bírva, hozzátéve a hatalmas munkabírást, az egészséges életvitelt, elég nehéz ezt túlszárnyalni, pláne 34 és fél évesen. Mindenemért megdolgoztam, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Habár nem hiszek abban, hogy valami tökéletes lehet, mégis azt akarom, hogy azzá váljak, vagy legalábbis közel azzá."
...... ......


- Jéghideg fürdő hajnali 4-kor:
Az elmúlt este nehéz mérkőzésünk volt. egy olyan ellenféllel találtuk szembe magunkat (Lokomotiv Moszkva), amely nem akart játszani, odaszögezte magát a kapujához. Nagyon nehéz volt gólt lőni nekik. Nekem nem is sikerült, ami frusztrált a lefújás után. Ez teljesen normális, amikor nem sikerült elérned azt, amit szeretsz. A legfontosabb viszont az volt, hogy a csapat nyert. Mire az öltözőbe értem, már túl is voltam a csalódottságon. Elmentem vacsorázni a barátokkal, hajnali négykor értem haza, ahol egy jeges fürdőt vettem, mielőtt lefeküdtem volna. Reggel 10-kor keltem, elkészítettem a reggelimet, 11-kor már indultam is a konditerembe. Ha nincs meg benned ez a fegyelem nap nap után, akkor képtelen vagy a csúcson maradni tizenöt éven keresztül."
- Az emberek körülötte és a jóga:
,,Azért vagyok ma az, aki, mert okos emberek vesznek körül, akik szeretnek és inspirálnak. Minden nap tanulok valamit tőlük. Minden ismerősömtől a legjobbat próbálom megtanulni. Négy-öt évvel ezelőtt megértettem, amikor apa lettem pláne felfogtam, hogy fiatalon hatalmas hibát vétettem. Nem szerettem az iskolát, nem tanultam meg azt, amit kellett. Most többet akarok tanulni, mint valaha. Tanultabb szeretnék lenni, tanítani is dolgokat, és sokat olvasni az orvostudományról és a jógáról. Sok dokumentumfilmet nézek a jóga mestereiről és azokról, akik meditációt tanítanak. Napi 15-20 percet szoktam gyakorolni, azt kell mondanom, hogy működőképes gyakorlataik vannak. Mindent ki kell próbálnunk, mert mindenhol problémákba ütközünk az életben, rengeteg stressz ér minket nap mint nap. Ha ettől képesek vagyunk megszabadulni, az fantasztikus érzés!"
- Az Nobel-díj és az Aranylabda párhuzama:
,,Sokat tanultam Michael Jordantől, ahogyan mindenkitől, aki valamiben kiváló, és ilyenkor nem kizárólag a sportról beszélek. Szeretek olyan könyveket olvasni, amelyek Nobel-díjas emberekről szólnak, arrólo, hogy miket fedeztek fel vagy találtak ki, esetleg fejlesztettek. Ezeknek az embereknek a Nobel-díj olyan lehet, mint nekem az Aranylabda. Ezért van, hogy szeretem tudni, miért találtak ki valamit, és hogy valósították meg elképzeléseket."
- Bajnokságok és bajnoki címek:
,,Angliában focizni nem olyan, mint Spanyolországban vagy Olaszországban. Ugyanakkor az, hogy mindhárom országban játszhattam, sokat tett hozzá a fejlődésemhez. Nem jutottam volna el idáig, ha nem olyan típus vagyok, aki szereti a kihívásokat, és félek kimozdulni a komfortzónámból. Kivételes képességem van az alkalmazkodáshoz. Képes vagyok csapatot, edzőt váltani, vagy a klubomtól a nemzeti csapathoz úgy menni, hogy az egy picit sem befolyásolja a teljesítményemet. Nem hiszem, hogy sok olyan labdarúgó szaladgál a világban, aki bajnoknak mondhatja magát ebben a három országban."
- Jelenleg a hatodik legeredményesebb játékos a futball történetében:
,,Ha így nézzük, ez akár egy újabb cél lehetne, mert nem is vagyok annyira távol a csúcstól. De nem engedem meg magamnak, hogy egy cél hajkurászásának megszállottja legyek. Minden, amit elértem életemben, természetesen jött. Ha csak arra koncentrálunk, hogy elérjünk egy célt, a telíti az ember fejét. Persze, ha még egy csúcsot magaménak tudhatnék... Már 15 éve annak, hogy elkezdtem ezt az áldozatokkal teli utazást. Értékelem azt, amit eddig letettem az asztalra, de azt még ennél is jobban fogom értékelni, amikor végre a barátaimmal és a családommal lehetek, láthatom a gyerekeimet felnőni. Ez az idő viszont még nem jött el, azt hiszem, hogy még van mit adnom a pályán..."
*
- Ronaldo: Ha rajtam múlna, csak válogatott és BL-meccseket játszanék
Cristiano Ronaldo hosszabb interjút adott a France Footballnak, majd Torinóban együtt vacsorázott az újság kiérkezett delegációjával és Fabio Paraticivel, a Juventus sportigazgatójával. Az olasz Corriere dello Sport mindebből azt a következtetést szűrte le, hogy nem kizárt, a portugál nyeri meg december másodikán az Aranylabdát, amely számára már a hatodik lenne.
...... ........... .....


A France Footballnak adott nyolcoldalas interjúban több témát is érint a 34 éves támadó. Beszélt rivalizálásáról az argentin Messivel, hogy számára melyek a legfontosabb mérkőzések, ahogyan meglepően nyilatkozott arról is, hogy mi lesz vele pályafutása befejeztével.
- Sok gól a mérkőzések utolsó negyedórájában:
,,Ez is azt mutatja, hogy nem spórolok az erőmmel, a lefújásig hajtok. Nem csak fejben, de fizikálisan is felkészült vagyok ahhoz, hogy a hajrákban képes legyek betalálni. Bár nem tagadom, meglep, hogy a végén ennyiszer szerzek gólt. Azt eddig is tudtam, hogy második félidőben többször vagyok eredményes"
- A rivalizálás Messivel:
,,Sokan mondják, hogy megerősítjük egymást, hogy attól lettünk ennyire jók, hogy sokszor játszottunk egymás ellen Spanyolországban, jobbá váltunk ettől a harctól. Ebben lehet is némi igazság. A Real Madridban mindig jobban éreztem a jelenlétét, amitől mindig nagyobb nyomás nehezedett rám, mint ahogyan mondjuk korábban a Manchester Unitedben. Egy egészséges rivalizálás volt, amely jól szimbolizálta a két klubot is, a Real Madridot és a Barcelonát. Ha jól tudom, ő is beszélt arról, hogy érzékeli a hiányomat az ottani versengésben. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy az én motivációm nem másoktól függ. Én mindig a legmagasabb szinten akarok maradni."
- A legnagyobb motiváció:
,,Ha rajtam múlna, kizárólag fontos mérkőzéseket játszanék. Értem ezalatt a válogatottat és a Bajnokok Ligáját. Ezek azok a meccsek, amelyek a legjobban motiválnak engem. Ezeken érzem igazán a tétet, a komoly nyomást. Aztán nyilván maximálisan profinak kell maradnod, amivel megtiszteled a családodat és a klubot, amelynek tagja vagy, amely fizet téged. Minden nap a legjobbat kell kihoznod magadból."
- Milyen emlékek maradnak a karrier befejezése után?
,,Mindig nagyon megtisztelő, amikor hallod, hogy téged éltetnek. Amikor mondják, hogy te vagy a legjobb, hogy egy fantasztikus labdarúgó vagy. Ma természetesen figyelem azt, hogy miket mondanak rólam, de utána, amikor már mindennek vége, a pályafutásom lezárult, már nem fognak érdekelni ezek a dolgok, mert mindent ki fogok kapcsolni."
 
 
0 komment , kategória:  Real Madrid - Cr. Ronaldo  
Címkék: dokumentumfilmet, spanyolországban, alkalmazkodáshoz, legeredményesebb, teljesítményemet, orvostudományról, komfortzónámból, hajkurászásának, gondolkodásomba, rivalizálásáról, elengedhetetlen, befejezéseknél, delegációjával, elképzeléseket, csalódottságon, negyedórájában, tudatosították, következtetést, olaszországban, szórakoztatást, természetesen, beleépítettem, elhasználódik, megszállottja, megválasztott, fejlesztettek, elkészítettem, megszabadulni, szimbolizálta, kvalitásokkal, intelligencia, túlszárnyalni, koncentrálunk, fejlődésemhez, mindenekelőtt, legfontosabb, portugál klasszissal, torinói csapat, tehetség önmagában, tehetség viszont, sült galamb, testünk bizony, testi adottságaim, edzések miatt, megfelelő életvitel, futballnak dedikálom, labdarúgó nevelésének, kedvenc közülük, számot csak, olyan gólt, nagyon fontos, hatalmas csapat, Cristiano Ronaldóval, France Football, Lokomotiv Moszkva, Bajnokok Ligája, Manchester Unitedben, Alex Ferguson, Michael Jordantől, Cristiano Ronaldo, France Footballnak, Fabio Paraticivel, Real Madridban, Real Madridot, Bajnokok Ligáját,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virágvasárnap: az élet és a re...  Galaktikus kapcsolat  Sadhguru idézet  Öreg nő sóhajt  Jó éjszakát  Az időszakos böjt és a vérnyom...  képre írva  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Vérnyomáscsökkentés  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Talppontok közérthetően  A víz abszolút súlya nem számí...  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szép estét  Devecsery László - Húsvét  Alvó baby  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  virágvasárnap  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Öröknek hinni . . .  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Levél lány  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Virág vasárnap  képre írva  Benedek Elek - Virágvasárnap  Devecsery László - Húsvét  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti kép  Alvó baby  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Levél lány  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeretettel !  Esti Ima !  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Esti Ima !  A tavasz nem csak önmagában sz...  Mire jók ?  Sir Andrew Lloyd Webber  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Alvó baby  Várnai Zseni - Éveim  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  képre írva  Talppontok közérthetően  J. Donald Walters  Szimbólumok  Mi van, ha?  Ködvirágok  Facebookon kaptam Krisztinától  Apu  Tibeti harangvirág  Alvó cica  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Tudd, hogy magától az élet soh...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tedd őt foglyul, Uram  Jó éjszakát  Isten . . .  virágvasárnap  Humor is meg nem is szerinted? 
Bejegyzés Címkék
portugál klasszissal, torinói csapat, tehetség önmagában, tehetség viszont, sült galamb, testünk bizony, testi adottságaim, edzések miatt, megfelelő életvitel, futballnak dedikálom, labdarúgó nevelésének, kedvenc közülük, számot csak, olyan gólt, nagyon fontos, hatalmas csapat, egészen különleges, manchesteri csapattársak, labdarúgás számokból, legfontosabb dolog, futballban azután, csapattal nyertél, fejlődésem folyamán, kezdetekkor cselezgettem, szórakoztatást helyzetem, kiforrott játékos, hatalmas munkabírást, egészséges életvitelt, elmúlt este, olyan ellenféllel, lefújás után, legfontosabb viszont, csapat nyert, öltözőbe értem, jeges fürdőt, csúcson maradni, emberek körülötte, legjobbat próbálom, jóga mestereiről, fantasztikus érzés, sportról beszélek, nemzeti csapathoz, három országban, hatodik legeredményesebb, futball történetében, ember fejét, csúcsot magaménak, áldozatokkal teli, családommal lehetek, gyerekeimet felnőni, újság kiérkezett, olasz Corriere, következtetést szűrte, portugál nyeri, hatodik lenne, argentin Messivel, legfontosabb mérkőzések, mérkőzések utolsó, lefújásig hajtok, hajrákban képes, végén ennyiszer, rivalizálás Messivel, egészséges rivalizálás, ottani versengésben, legmagasabb szinten, legnagyobb motiváció, legjobban motiválnak, komoly nyomást, legjobbat kell, karrier befejezése, fantasztikus labdarúgó, pályafutásom lezárult, dokumentumfilmet, spanyolországban, alkalmazkodáshoz, legeredményesebb, teljesítményemet, orvostudományról, komfortzónámból, hajkurászásának, gondolkodásomba, rivalizálásáról, elengedhetetlen, befejezéseknél, delegációjával, elképzeléseket, csalódottságon, negyedórájában, tudatosították, következtetést, olaszországban, szórakoztatást, természetesen, beleépítettem, elhasználódik, megszállottja, megválasztott, fejlesztettek, elkészítettem, megszabadulni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.