Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mozdonyhorgony
  2016-07-30 22:15:38, szombat
 
  A mozdonyhorgony

2011.07.05. 05:00 Tóta W. Árpád

"A KDNP világnézeti párt, a horgony
a csapkodó hullámokban, a Fidesz szerepe a mozdonyé."
- Harrach Péter a Fidesz-kongresszuson




A csapkodó hullámokban lehorgonyzott mozdonyból előbb dühödt toporzékolás és káromkodás hallatszott, aztán erőlködés jellegzetes hangjai. Végül kivágódott az ablaka, és két kormos kéz jelent meg a nyílásban. A mozdonyvezető nagy nyögésekkel kipréselte magát az ablakon, és a fülke tetejére mászott. Idegesen meredt a csapkodó hullámokra, aztán letelepedett, és rágyújtott.

- Elégedett lehetek magammal - mondta csak úgy magamagának. - Nem semmi, amit elértem. - Valóban az első volt a világon ebben a műfajban, mert lehorgonyzott mozdonyt még senki sem vezetett előtte. Így aztán ő volt a világon a legjobb, igaz, egyben a legrosszabb is.

A mozdony után kötött kocsik ablakaiban emberfejek jelentek meg, és türelmetlenül kiabáltak a mozdony irányába. A mozdonyvezető ezt sosem tűrte, hirtelen benyúlt a gépbe a piszkavasért, végigügetett a kocsik tetején, és jól odavert az ablakpárkánynak, ahol szemtelenkedést hallott. - Kuss! - förmedt az utasokra. - Fogalmatok sincs, milyen nehéz volt idáig is eljutni!

Magában azon töprengett, hogy nem lenne-e jobb horgony nélküli mozdonyt vezetni, vagy legalább mozdony nélküli horgonyt. De nem tudott dönteni. - Ha nem lenne a horgony, akkor gurultunk volna tovább a mélyvízbe, és mind megfulladunk. Viszont most meg a horgony miatt nem tudunk kitolatni.

Ezenkívül pedig sima mozdonyvezetéssel tízezrek foglalkoznak világszerte, éles a verseny, és talán senki se figyelt volna fel rá, ha nem találja ki ezt a nyaktörő mutatványt, a mozdonyhorgonyzást csapkodó hullámokban, ami az egész világon egyedülálló. Úgy remélte, ezzel bekerül a Guiness Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

A horgony egyébként keményen beékelődött a sziklák közé, tökéletesen betöltötte feladatát, senkinek egy szava nem lehetett rá. Nem lett volna igaza annak, aki olyat mond, ,,az a kurva horgony", vagy hogy ,,az ördög vinné el azt a horgonyt", ő tette a dolgát. Arról viszont nem volt ajánlatos beszélni, hogy nem kellett volna horgonyt szerelni egy mozdonyra, meg hogy akinek ez eszébe jutott, az akasztani való bolond. Mert akkor lecsapott a piszkavas.

A lehorgonyzott mozdony és a tetején ácsorgó alak persze magára vonta az arrajárók figyelmét. Ujjal mutogatva, kamerázva, röhögcsélve gyűltek össze a parton, némelyek gumicsónakkal és ladikokkal evezték körbe a nem mindennapi látványosságot. Voltak, akik segíteni próbáltak, tölcsért formáltak a kezükből, és tanácsokat kiabáltak. - Tán el kéne vágni a horgonyláncot! Hozzak flexet? - ilyenekkel álltak elő, amitől a mozdonyvezető paprikavörös lett.

- Mit ugatnak bele? - ordított a vagonról, és közben árgus szemekkel leste, ki mer odalent arról szövegelni, hogy a vonat nincs a lehető legjobb helyen itt, tengelyig vízben. Az elégedetlenséget látva gyorsan beszédet rögtönzött arról, hogy vérszomjas kalózok támadtak a megfeneklett szerelvényre, de ő kiosztott pár kokit meg sallert, és visszaverte őket. A személyzeti kocsiból nagy tapsot kapott ezért, pedig abban már derékig ért a víz.

A vízirendőrség motorcsónakján rendőrök figyelték a jelenetet már egy ideje. A rangidős tiszt leeresztette a távcsövet, megcsóválta a fejét.

- Altatólövedék kéne ide - mondta végül. - Nincs fegyvere, de félek, hogy kárt tenne magában vagy a többiekben, ha megpróbálnánk befogni.

- Unortodox! Unortodox! - visított a mozdonyvezető a rendőrök felé, ahogy közelebb manővereztek. A százados borzongva nézte, amint a fura alak letolja a nadrágját, és az ülepét mutogatja feléjük. Elővették a hangosbeszélőt.

- Minden rendben lesz! Hamarosan kimentjük önöket, őrizzék meg nyugalmukat!

A mozdonyvezető erre azt üvöltötte, hogy senkinek nincs joga rájuk kényszeríteni a saját szempontjait, és hogy csak azért, mert a vonatok eddig nem közlekedtek a csapkodó hullámokban lehorgonyozva, még bőven lehet, hogy ez a megoldás. A vonat utasai pedig énekelni kezdték, hogy jajj úgy élvezik ők a strandot.

- Uram, gyerekek is vannak ott - mondta a rendőrhajó vezetője a parancsnoknak, de az csak ingatta a fejét. - Ezek nem akarnak kijönni. Nincs mit tennünk, joguk van hozzá. Korallzátonynak végül is jók lesznek. Húzzunk vissza a kikötőbe, mindjárt itt a dagály.


http://w.blog.hu/2011/07/05/a_mozdonyhorgony
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elégedetlenséget, ablakpárkánynak, szemtelenkedést, korallzátonynak, látványosságot, hangosbeszélőt, motorcsónakján, mozdonyhorgony, megpróbálnánk, gumicsónakkal, mozdonyvezető, lehorgonyozva, parancsnoknak, vízirendőrség, horgonyláncot, altatólövedék, kongresszuson, lehorgonyzott, kényszeríteni, türelmetlenül, leeresztette, megfulladunk, manővereztek, megfeneklett, szerelvényre, szempontjait, paprikavörös, piszkavasért, toporzékolás, letelepedett, végigügetett, foglalkoznak, hullámokban, világszerte, magamagának, közlekedtek, csapkodó hullámokban, mozdonyvezető nagy, fülke tetejére, csapkodó hullámokra, első volt, világon ebben, mozdony után, mozdony irányába, kocsik tetején, horgony miatt, nyaktörő mutatványt, egész világon, horgony egyébként, sziklák közé, ördög vinné, akasztani való, Tóta, Harrach Péter, Guiness Rekordok Könyvébe,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A sors  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  A boldog családok mind hasonló...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Szép álmokat!  Minden harmadik...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tavaszi kép  Fekete István - Akác  Akik bántanak téged  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Lóhere  Png ház  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Mi lenne ha  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Németh László tollából  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Egy hatékony szolga  Kellemes délutánt kívánok  Egy hatékony szolga  A sors  Rátalálsz  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Kellemes délutánt kívánok  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
csapkodó hullámokban, mozdonyvezető nagy, fülke tetejére, csapkodó hullámokra, első volt, világon ebben, mozdony után, mozdony irányába, kocsik tetején, horgony miatt, nyaktörő mutatványt, egész világon, horgony egyébként, sziklák közé, ördög vinné, akasztani való, lehorgonyzott mozdony, tetején ácsorgó, arrajárók figyelmét, mozdonyvezető paprikavörös, vonat nincs, lehető legjobb, elégedetlenséget látva, megfeneklett szerelvényre, személyzeti kocsiból, vízirendőrség motorcsónakján, rangidős tiszt, rendőrök felé, százados borzongva, fura alak, ülepét mutogatja, mozdonyvezető erre, saját szempontjait, vonatok eddig, vonat utasai, rendőrhajó vezetője, csak ingatta, elégedetlenséget, ablakpárkánynak, szemtelenkedést, korallzátonynak, látványosságot, hangosbeszélőt, motorcsónakján, mozdonyhorgony, megpróbálnánk, gumicsónakkal, mozdonyvezető, lehorgonyozva, parancsnoknak, vízirendőrség, horgonyláncot, altatólövedék, kongresszuson, lehorgonyzott, kényszeríteni, türelmetlenül, leeresztette, megfulladunk, manővereztek, megfeneklett, szerelvényre, szempontjait, paprikavörös, piszkavasért, toporzékolás, letelepedett, végigügetett, foglalkoznak, hullámokban, világszerte, magamagának, közlekedtek, nyögésekkel, röhögcsélve, személyzeti, hallatszott, világnézeti, megcsóválta, visszaverte, jellegzetes, legrosszabb, beékelődött, nyugalmukat, tökéletesen, egyedülálló, káromkodás, rágyújtott, mindennapi, emberfejek, mozdonyból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 1937
  • e Hónap: 13048
  • e Év: 166544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.