Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Levél Dr. Halász Józseftől
  2014-07-25 16:30:31, péntek
 
   
  Levél a MOD-SZER szervezőinek és az MSZ élenjáróinak a verőcei rendezvény kapcsán



Kedves Barátaim!



Németh Zoltánnal cseréltünk gondolatot a minap a MOGY helyébe lépő ,,Verőcei MOD-SZER"-ről. Zoltán ugyanazt mondta el célmeghatározásként, ami Bene Gábor felhívásában szerepel. Beszélgetésünkkor ezért ugyanazt válaszoltam Neki, amit Nektek írok le az alábbiakban.



Nyilván az arisztotelészi hármas kérdésre utal a rendezvény módszer-meghatározása: ,,A ,,Hogyan?" kérdésekre keressük és adjuk meg a válaszokat".



Arisztotelész azt mondta, hogy a ,,Miért?", ,,Mit?" és ,,Hogyan?" kérdésekre adott válaszok vezetnek el az igazsághoz. A kérdések egy logikai folyamat állomásait - és ezzel sorrendjét - határozzák meg.



I. Miért?



A ,,Miért?" indítja a kérdés-sort. Az erre adott válasz egyértelmű: ,,Szenvedhetetlen iga alatt élünk" - Rákóczi szavaival (ld. Breznai kiáltvány).

A válasz ezerkétszáz éve állandó.

Nemcsak Rákóczi idejében, az 1700-as években volt a válasz ugyanaz, de később, 1848-ban és 1956-ban, valamint korábban - ha Tiborcra gondolunk - az 1200-as években, sőt, ha Koppányra, akkor a Krisztus utáni első ezredforduló körüli években is. A szenvedhetetlen iga oka pedig a Géza által 973-ban megkötött Quedliburgi szerződés, amely a szabad magyarokat szabadságuktól megfosztott rabszolgákká, Hazánkat pedig gyarmati sorba alázta.

Ezért keseríti a szenvedhetetlen iga ezerkétszáz év óta a magyarság életét.



A ,,miben mutatkozik meg a szenvedhetetlen iga napjainkban?" segéd-kérdésre adott felelettel válik aktuálissá a válasz.

Erre a kérdésre saját tapasztalatunk alapján mindannyian tudunk legalább egy rész-választ adni. Hogy csak a legújabbakat említsem: földtulajdonlási- és használati jog, vagy a devizahitelesek ügye.

A rész-válaszok összegzése az MTA-TK és GfK felmérésben[1] mindennél szemléletesebben mutatja a szenvedhetetlen iga mai mértékét: a magyar népesség 73 %-a jövőkép nélkül él, ezen belül 23 % pedig ,,leszakadt", azaz létminimum alatt tengeti sorsát.

Ha összerakjuk a mai rész-válaszokat, és azokat összevetjük a történelmünk során adottakkal, akkor rájövünk arra, hogy a szenvedhetetlen iga egy okra vezethető vissza: a szabadságtalanságra, amivel a Quedlinburgi szerződés tette jövőkép nélkülivé, leszakadttá az egyetemes magyarságot.



II. Mit?



A ,,Mit?" kérdésre adott válasz a stratégiát határozza meg.



A ,,Miért?" és a ,,Mit?" kérdésre adott válasz egy arisztotelészi szillogisztikus rendszert alkot, ahol a premisszák (érvek) a ,,Miért?"-re adott válaszok, amelyekből következik a konklúzió (következtetés), vagyis a ,,Mit?" kérdésre adott válasz (ezt nevezhetjük stratégiának), amely - bármilyen teljes is a premisszarendszer - legalább két konklúziót tartalmaz.

Aquinoi Szent Tamás megadta az alternatívák közül követendő konklúzió meghatározásának módját, az arisztotelészi materialista véletlenszerű és forrástalan intuíció kiváltására. Ez a mód a ,,transzcendentális premissza" (vagyis az isteni iránymutatás érve).



A ,,szenvedhetetlen iga" rendszerbe foglalt következményei és a következmények okai teljesnek mondható premisszarendszert alkotnak, amelyekből két konklúzió következik:



1. változtatjuk az okok által meghatározott gondolkodási mód mintát (paradigmát), azaz fenntartjuk a nyugati civilizáció nemzetek feletti (föderatív) érdekérvényesítő szemléletét, vagy

2. felváltjuk azt egy olyannal, amely az okokat megszűnteti az ősi civilizáció eszméjével, vagyis a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolásával (konföderativizmussal).



1-hez: A föderatív gondolkodási módot a nyugati civilizáció kényszerítette ránk.



Jogszabályai:

- Európában a Lisszaboni Szerződés[2], mint a tagországok Alkotmánya (iránymutatás),

- Magyarországon az Alaptörvény[3], ami nevének megfelelően a LSz iránymutatásait irányelvekkel bontja le Hazánkra.



A föderatív paradigma tarthatatlanságát a 2008 óta tartó második világválság és a jelenkori események sora bizonyítja.

Ez a konklúzió-alternatíva - ami az EU-é és a magyar parlamenti pártoké - a hátrányos következményeket eredményező ok változtatását (és nem megszűntetését) jelenti a konföderatív elemek alap nélküli (és ezáltal hatástalan) átvételével.



Mivel Magyarország az EU tagja, és az EU nemzetek feletti érdekérvényesítést követ, Magyarország rá van kényszerülve arra, hogy társadalomszervezési rendszere a föderativitást kövesse, vagyis a települések és társadalmi csoportok feletti érdekérvényesítés legyen a meghatározó, a települések és társadalmi csoportok érdekeinek összehangolása helyett. (Ez a felülről lebontás és az alulról épülés ellentéte.)



Legérzékletesebb példa a most alakuló USA - EU közötti szabadkereskedelmi megállapodás (TTIP-FTA)[4] arra, hogy a föderáció, mint ok hátrányos következményeinek látszólagos orvoslása konföderatív megoldásokkal nem jelenthet tényleges változást.

A TTIP-FTA a WTO (Kereskedelmi Világszervezet) általános összevonó (integráló) globalizálása helyett célzott (egymást kiegészítő) területek összehangolását (koordinálását) tűzi ki célul. Az összehangolás konföderatív elvének alkalmazása föderatív alapok mellett fenntartja a nemzetek feletti érdekérvényesítést. Nem nemzetek vagy országok, hanem ,,integrált ország-csoportok" (Amerikai Egyesült Államok és Európai Egyesült Államok - ennek teljes kialakítását jelenti az EU 7. - jelenlegi - ciklusára az ET által meghatározott stratégiai prioritás-rendszer) közötti kétoldalú megállapodást jelent, úgy, hogy az ország-csoportokon belüli nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása nem érvényesül, sőt egyes területeken - Magyarországot különösen érintve a mezőgazdaság vonatkozásában - a nemzetek kiszolgáltatottsága növekszik.



A BRICS államok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) értékcsere alapon történő kereskedelmet valósítanak meg egymás között. (Irán minden állammal ilyen módon hajlandó kereskedni.) Ez szintén konföderatív elem, de a BRICS államokban a nemzeti érdekérvényesítés összehangolásának jelenleg még gátja ezen országok liberális-kapitalista gazdaságszerkezete.

Még nem tisztázódott a TTIP-FTA és a BRICS államok viszonya egymáshoz, különös tekintettel arra, hogy a BRICS államok - Kína kivételével - vagy már csatlakoztak a TTIP-FTA-hoz, vagy csatlakozás előtt állnak, ugyanakkor a hidegháború részese (jellemzően más-más oldalon) mindkét szervezet.



2-höz: A konföderatív gondolkodási mód hagyományainkból ismert számunkra.



A konföderatív paradigmát a Magyar Küldetéssel transzcendentális premisszaként kaptuk.



Ez a konklúzió-alternatíva a föderatív gondolkodási mód minta hátrányos következményeket eredményező ok megszűntetését jelenti, felcserélve azokat a konföderatív paradigmával.



Jogszabályai[5]:

- Európai Konföderációról szóló szerződéstervezet - a nemzetek érdekérvényesítésének összehangolása,

- Magyarország Szabadság Alkotmánya, Magyarország Alaptörvénye és főtörvényei - települések és társadalmi csoportok érdekérvényesítésének összehangolása.



A föderatív és konföderatív gondolkodási mód összevetését - Morvai Krisztina EP képviselőasszony felkérésére késztett - két tanulmány tartalmazza:

,,Az európai konföderáció - mint Európa lehetséges jövőképe" - http://nemzetiegyseg.com/AzEukonfEuropajovokepe.pdf és

,,Kiút a válságból - a föderatív Európai Unió átalakulása Európai Konföderációvá" - http://nemzetiegyseg.com/Kiutavalsagbol.pdf.



III. Hogyan?



A ,,Hogyan?" kérdésre adott válasz a stratégia taktikai lépéseinek meghatározását jelenti.



A stratégiát és a taktikai lépéseket a nyugati civilizáció paradigmája felváltásához az ősi civilizáció gondolkodási mód mintával

- ,,A nemzetstratégiától a nemzettaktika teljesítéséig" (http://nemzetiegyseg.com/Anemzetstrategiarol.pdf) c. tanulmány, valamint

- A Szent Korona Értékrend bevezetésének Munkaterve (a Választási főtörvény ideiglenes végrehajtási utasítása) - http://nemzetiegyseg.com/Munkaterv.pdf

tartalmazza.



Kedves Barátaim!



Azt javaslom, hogy a ,,Hogyan?" meghatározásához a ,,Mit?"-re adott konföderatív választ fogadjátok el.

Ebben az esetben szívesen tartok bevezető ismertetőt azon települések képviselőinek, akik elfogadják a rendszerváltást és tenni is akarnak annak megvalósulásáért.

Minden magyarországi település cca. 500 adata szerepel adatbázisomban (benne a 2011. népszámlálás minden adata). Ezt felhasználva fel lehet készülni az október 12-i önkormányzati és kisebbségi választásokra. Ha jónak látjátok ismertetőmet ennek a szolgálatába állítom.



Kelt Szegeden, 2014. Áldás havának 24. napján.

dr. Halász József
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megvalósulásáért, szemléletesebben, földtulajdonlási, meghatározásához, meghatározásának, képviselőasszony, érdekérvényesítő, következményeket, legérzékletesebb, hagyományainkból, szenvedhetetlen, iránymutatásait, rendszerváltást, szillogisztikus, összehangolását, devizahitelesek, konföderációról, összehangolása, arisztotelészi, föderativitást, adatbázisomban, meghatározását, következményei, kiutavalsagbol, magyarországot, világszervezet, következmények, konföderációvá, megszűntetését, vonatkozásában, tapasztalatunk, magyarországon, kényszerítette, szabadságuktól, megoldásokkal, összehangolás, verőcei rendezvény, arisztotelészi hármas, logikai folyamat, erre adott, válasz ezerkétszáz, 1700-as években, válasz ugyanaz, 1200-as években, szabad magyarokat, magyarság életét, kérdésre saját, rész-választ adni, legújabbakat említsem, devizahitelesek ügye, rész-válaszok összegzése, magyar népesség, Levél Dr, Halász Józseftől, Kedves Barátaim, Németh Zoltánnal, Verőcei MOD-SZER”, Bene Gábor, Nemcsak Rákóczi, Aquinoi Szent Tamás, Lisszaboni Szerződés, Mivel Magyarország, Kereskedelmi Világszervezet, Amerikai Egyesült Államok, Európai Egyesült Államok, Magyar Küldetéssel, Európai Konföderációról, Magyarország Szabadság Alkotmánya, Magyarország Alaptörvénye, Morvai Krisztina EP, Európai Unió, Európai Konföderációvá”, Szent Korona Értékrend, Kelt Szegeden, Halász József,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Rátalálsz  Elköszönt  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kislány  Bertolt Brecht -től idézet  Minden harmadik...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png kislány  Facebookon kaptam  Idő  Őrizkednünk kell...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Png cica  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Sokan azt tartják  Minden harmadik...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mai harmónia kártyám  Hazára minden embernek szükség...  Elköszönt  Adakozás  Albert Einstein gondolata  Szívem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png cica  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Erdőn  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nevem  Németh László tollából  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Fehér virág  képre írva 
Bejegyzés Címkék
verőcei rendezvény, arisztotelészi hármas, logikai folyamat, erre adott, válasz ezerkétszáz, 1700-as években, válasz ugyanaz, 1200-as években, szabad magyarokat, magyarság életét, kérdésre saját, rész-választ adni, legújabbakat említsem, devizahitelesek ügye, rész-válaszok összegzése, magyar népesség, történelmünk során, okra vezethető, Quedlinburgi szerződés, egyetemes magyarságot, stratégiát határozza, arisztotelészi szillogisztikus, alternatívák közül, arisztotelészi materialista, isteni iránymutatás, következmények okai, okok által, nyugati civilizáció, okokat megszűnteti, föderatív gondolkodási, tagországok Alkotmánya, föderatív paradigma, jelenkori események, magyar parlamenti, hátrányos következményeket, konföderatív elemek, föderativitást kövesse, felülről lebontás, alulról épülés, most alakuló, összehangolás konföderatív, nemzetek feletti, mezőgazdaság vonatkozásában, nemzeti érdekérvényesítés, hidegháború részese, konföderatív gondolkodási, konföderatív paradigmát, konföderatív paradigmával, európai konföderáció, válságból &#8211, föderatív Európai, stratégia taktikai, taktikai lépéseket, esetben szívesen, október 12-i, szolgálatába állítom, megvalósulásáért, szemléletesebben, földtulajdonlási, meghatározásához, meghatározásának, képviselőasszony, érdekérvényesítő, következményeket, legérzékletesebb, hagyományainkból, szenvedhetetlen, iránymutatásait, rendszerváltást, szillogisztikus, összehangolását, devizahitelesek, konföderációról, összehangolása, arisztotelészi, föderativitást, adatbázisomban, meghatározását, következményei, kiutavalsagbol, magyarországot, világszervezet, következmények, konföderációvá, megszűntetését, vonatkozásában, tapasztalatunk, magyarországon, kényszerítette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 158
  • e Hét: 995
  • e Hónap: 9599
  • e Év: 45540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.