Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közvetítő 4. 2005-ben ismét találkoztam Seszták Ágival
  2014-07-28 02:17:32, hétfő
 
   
  Huszonkét évvel később ismét találkoztam Seszták Ágival


Visszatérnék Seszták Ágira, akivel - a Kommunista Ifjúsági Szövetség lapjában, a MAGYAR IFJÚSÁGBAN, 1983-ban megjelenő interjút követően - 22 évvel később találkoztam ismét. Meg kell hagyni, hogy Seszták, a rendszerváltozásban is jól el tudta adni gondolatait.
A Hír TV azt hiszem, hogy kifejezetten vele kezdett el egy aktuálpolitikai beszélgetős sorozatot... Éppen, ezért készültem a találkozásra, mert eltökélt szándékom volt, hogy tájékoztatom arról, hogy a ,,Kitől védjem meg a női becsületet:" című vitasorozat óta eltelt huszonkét évben - rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda - Pesterzsébeten SEMMI NEM VÁLTOZOTT!
*
2005 karácsonya előtti napokban egyik rendezvény érte a másikat. Sorra jártam ezeket, hiszen kampányidőszak volt akkor is és talán ettől meglehetősen fölfokozott hangulatban teletek napjaim.
Többek között, egy média-fórum is felkeltette az érdeklődésemet, amit úgy harangoztak be, hogy Seszták Ági fog vezetni a Polgárok Házában.
Amikor odaértem, a nagyszájú újságírónő már javában mondta a magáét. Nem is mondta, kiabálta. Gondolom, azért, hátha így könnyebben eljut a mondandója az emberek agyáig. De, a hallgatóságnak hiába mondta, mert mit tehet a szegény, szerencsétlen egyszeri polgár? Tapsol, vagy nem tapsol. Egyetért, vagy elutasít. Vagy tavasszal elmegy szavazni, lehetőleg a Fideszre. De, addig még annyi hatás érheti az embert! Ráadásul, nagyszájú újságírónő azt is mondja, hogy:
- ,,a szocikat úgysem lehet meggyőzni. Azok úgyis odaszavaznak az MSZP-re."
Azon nyomban rátromfol erre az előttem ülő, korombeli nőszemély a mellette ülő nőismerősének mondván, hogy:
- ,,Az már biztos! Én már csak tudom, mert én is ,,szoci" vagyok!"
Összenéznek, nevetnek.
Hova keveredtem? Kérdezem inkább csak magamtól, mert én egyedül vagyok. ,,Az individuális ,,szabadság" ára: az egyedüllét." - Vigasztalnám magamat.
Nagyszájú mondja, hogy:
- ,,... a szocik között, ha megbukik, vagy belebukik valaki valamilyen buliba, akkor kikergetik maguk közül az ajtón, de az első adandó alkalommal visszacsempészik az ablakon. Mi: polgáriak, a jobbosok: soha az életben szóba sem állunk az illetővel! Ez még akkor is így marad örökre, ha valaki végül is tisztázza magát a ,,vádak" alól... Egyébként a médiatúlsúly 80%-os a bal-libnél. Ez is az MDF, majd a Fidesz hibája, hogy nem voltak képesek 15 éve tenni ellene, szinte semmit!"
Ezt a média-fórumot sajtótájékoztató követte, melyen szerette volna Seszták bemutatni a Fidesz média-ügyek felelősét. Nem emlékszem, hogy mutatta be, csak arra, hogyan invitálta Seszták Ági föl a dobogóra maga mellé Szalay Annamáriát. Aki úgy szabódott, mint egy kislány... Aztán, amikor már elkerülhetetlen volt, szökdécselve felszaladt a színpadra, ami miatt Seszták viccesen megdorgálta, mondván:
- ,,Több komolyságot, hiszen rád fog majd tartozni a magyar média rendbetétele a választások után..."
És, most: nyolc és fél év távlatából visszagondolva arra a kislányosan rokonszenves és szerény Szalay Annamáriára, összeszorul a szívem, mert azóta már ő is meghalt...
Akkor, 2006-ban nem valósulhatott meg az, amit megjósolt neki Seszták Ági. Még négy évet kellett rá várni. Viszont, az a négy plusz három év olyannyira nehéz volt sokunk számára, hogy belebetegedtünk... Sokan meg is haltak, mint Szalay Annamária.
*
Gondolom, senkinek nem okozok meglepetést azzal, hogy a szünetben odamentem Seszták Ágihoz, akinek megmutattam az ominózus újságcikket 1983-ból, hogy biztosan vissza tudjon emlékezni rám. Majd miután felismert odaadtam neki kinyomtatott részleteket a díjnyertes szociográfiámból. Pontosabban, letettem elé az asztalra - mert nem nyúlt érte - és otthagytam.
*
Láttam még a sajtótájékoztatón több közismert arcot is... De nekem azóta is az a két nő okoz gondot, akik közvetlen előttem ültek, és olyan öntudatosan ragaszkodtak emeszpés oda-tartozásukhoz.
Ők azok, akik újra és újra oda fognak szavazni és ezzel valósággal TÚSZUL FOGJÁK EJTENI MINDAZOKAT, AKIK ELSZENVEDŐI VOLTAK az un. SZOCIALIZMUSNAK, és a rendszerváltozásnak is.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtótájékoztató, rendszerváltozás, szociográfiámból, visszacsempészik, belebetegedtünk, aktuálpolitikai, szocializmusnak, elkerülhetetlen, kampányidőszak, érdeklődésemet, hallgatóságnak, visszagondolva, pesterzsébeten, nőismerősének, szerencsétlen, tartozásukhoz, valósulhatott, individuális, rendbetétele, tájékoztatom, rokonszenves, szökdécselve, meglehetősen, visszatérnék, kinyomtatott, ragaszkodtak, odaszavaznak, médiatúlsúly, találkozásra, kifejezetten, vigasztalnám, annamáriára, összeszorul, megdorgálta, komolyságot, elszenvedői, aktuálpolitikai beszélgetős, nagyszájú újságírónő, emberek agyáig, hallgatóságnak hiába, szocikat úgysem, individuális „, szocik között, első adandó, életben szóba, médiatúlsúly 80%-os, média-fórumot sajtótájékoztató, dobogóra maga, magyar média, választások után, kislányosan rokonszenves, szünetben odamentem, Seszták Ágival, Visszatérnék Seszták Ágira, Kommunista Ifjúsági Szövetség, MAGYAR IFJÚSÁGBAN, Pesterzsébeten SEMMI NEM VÁLTOZOTT, Seszták Ági, Polgárok Házában, Szalay Annamáriát, Szalay Annamáriára, Szalay Annamária, Seszták Ágihoz, TÚSZUL FOGJÁK EJTENI MINDAZOKAT, AKIK ELSZENVEDŐI VOLTAK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Por  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  ...és mégis ráismersz  Mély, puha álom - sárga féltés  Az élet  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Dóró Sándor: Ma  Talpra vándor  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Rochefoucauld - a bölcs  Sajnos ezt elBalogozták  Isten áldja  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Könnyáztatta asszonysorsok  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Intelem  Szent Pio atya!  Keresd azt a valakit,...  Szeretettel  Nemzeti  Mély, puha álom - sárga féltés  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ez a miénk!  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Nemzeti  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Szeüleidtől tanultad  Evan Esar tollából  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Por  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Atyám !  Üdvözöllek az oldalamon  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Szép álmokat!  Síró nő  Az élet  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Ne feledjük: a föld jóval több...  Március  Törött csészék  Ne engedd el kezem!  Paul David Tripp Március 15  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Amikor 5 éves voltam,  Az ünnepről  Nem kell ide békemenet  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Síró nő  Szent-Györgyi Albert gondolata  Esti kép  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Ne engedd el kezem!  Mély, puha álom - sárga féltés  képre írva Március 15 -re emlé...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Müller Péter tollából  Keresd azt a valakit,...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Isten áldja  Intelem  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
aktuálpolitikai beszélgetős, nagyszájú újságírónő, emberek agyáig, hallgatóságnak hiába, szocikat úgysem, individuális &#8222, szocik között, első adandó, életben szóba, médiatúlsúly 80%-os, média-fórumot sajtótájékoztató, dobogóra maga, magyar média, választások után, kislányosan rokonszenves, szünetben odamentem, ominózus újságcikket, díjnyertes szociográfiámból, sajtótájékoztatón több, sajtótájékoztató, rendszerváltozás, szociográfiámból, visszacsempészik, belebetegedtünk, aktuálpolitikai, szocializmusnak, elkerülhetetlen, kampányidőszak, érdeklődésemet, hallgatóságnak, visszagondolva, pesterzsébeten, nőismerősének, szerencsétlen, tartozásukhoz, valósulhatott, individuális, rendbetétele, tájékoztatom, rokonszenves, szökdécselve, meglehetősen, visszatérnék, kinyomtatott, ragaszkodtak, odaszavaznak, médiatúlsúly, találkozásra, kifejezetten, vigasztalnám, annamáriára, összeszorul, megdorgálta, komolyságot, elszenvedői, újságcikket, beszélgetős, hangulatban, öntudatosan, fölfokozott, kislányosan, választások, vitasorozat, összenéznek, harangoztak, felkeltette, megmutattam, részleteket, találkoztam, meglepetést, pontosabban, gondolatait, becsületet, keveredtem, ifjúságban, rendezvény, újságírónő, karácsonya, kommunista, mindazokat, olyannyira, annamáriát, valósággal, kikergetik, mondandója, egyedüllét, valamilyen, könnyebben, alkalommal, otthagytam, távlatából, felszaladt, díjnyertes, megjelenő, tisztázza, egyébként, meggyőzni, megjósolt, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 411
  • e Hónap: 3537
  • e Év: 35267
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.