Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Püspöki szentmise 2020 első napján - Győr
  2020-01-03 11:45:22, péntek
 
  ...... ........... ......


Január 1-jén, a 2020-as esztendő első napján, Szűz Mária, Isten anyja ünnepén, a béke világnapján Veres András megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.
A főpásztorral koncelebrált Németh László általános püspöki helynök, Böcskei Győző, a Székesegyház plébánosa, valamint a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, Reisner Ferenc rektor és Kálmán Imre prefektus.
Alapvető emberi tulajdonság a jövő eseményeire irányuló kíváncsiság és a boldogság iránti vágy - kezdte szentbeszédét a Győri Egyházmegye püspöke. Ez a kíváncsiság - milyen lesz a jövő - bennünk hívő emberekben is ott él, mert mi sem vonhatjuk ki magunkat e világ történéseiből. Ezért nekünk is ugyanúgy fel kell vennünk a küzdelmet korunk nehézségeivel szemben, mint bárki másnak. Fontos látnunk, hogy milyen cél felé haladunk. Pál apostoltól nagyon egyértelmű útmutatást kapunk: ,,Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes" (Róm 12,2). A hívő ember ezért nem fordul babonás praktikákhoz, jövendőmondókhoz, mert tudja, hogy mindnyájunk sorsa, az egész világ sorsa Isten kezében van.
Az ember olykor, mint egy makacs tinédzser, aki nem akar a szüleinek szót fogadni, lázad Isten ellen, Isten akarata ellen próbálja alakítani, formálni a világot. Isten országa - olvashatjuk az evangéliumban - ma is erőszakot szenved (vö. Mt 11,12). Sokan próbálnak Isten akarata ellen mást megvalósítani, mint ami az ember, az emberiség javát szolgálná. Környezetünkben többet kell tennünk Isten országáért, hogy megőrizzük a krisztusi értékrendet - hangsúlyozta Veres András püspök atya. - Mi Krisztusban keressük a boldogságot. Isten a történelem ura, aki még azt is jóvá tudja tenni, amit az ember elront. Ezért fordulunk hozzá fokozott bizalommal, még nagyobb szeretettel és reménységgel, hiszen hallhattuk: ,,úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16).
Jézus mindnyájunkat bátorít, hogy bízzuk életünket a teremtő és gondviselő Istenre: ,,Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök!" (Mt 6,25) - bátorság kell ahhoz, hogy az ember ilyen bizalommal tudjon a jövő felé tekinteni. Mindenben Isten akaratát kell keresnünk és nem szabad aggodalmaskodnunk a mindennapi megélhetésért. Ez nem henyélésre, felelőtlenségre való bátorítás, hanem abban való hit, hogy ha Isten útján járok, Isten gondoskodni fog rólam. Pál apostol komolyan megfeddi azokat, akik nem akarnak dolgozni (vö. 2Tesz 3,10). Az Istenre való ráhagyatkozás annak a szeretetnek, bizalomnak a kifejeződése, amellyel a teremtmény joggal fordulhat Teremtőjéhez.
Jézus ma is biztosan mutatja nekünk az utat az örökkévalóság és Isten országa felé. Hiszen ,,Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké" (Zsid 13,8). Ő az egyetlen útja a boldogságnak és a békének. Egyedül a krisztusi úton találjuk meg az örömöt, a békét, és azt a jóságot, amire mindnyájan vágyakozunk. Minden megkeresztelt ember feladata hirdetni ezt az evangéliumot. Miközben másoknak hirdetjük, másoknak beszélünk Jézusról, az általa hozott örömhírről, mi magunk is erősödünk az ő értékrendjében. Így fogunk igazi fiakként szeretetből hozzá csatlakozni, az Ő országát építeni.
A főpásztor szentbeszéde zárásaként Szűz Máriáról, Isten anyjáról beszélt: - Az Egyház a 2000 éven át megtapasztalt bizalommal fordul anyja, az Istenszülő felé, akinek gondja van minden megkeresztelt emberre. Ennek a gondoskodásnak, ennek a törődésnek kifejeződései a világban előforduló Mária-jelenések, amelyek buzdítások, hogy még vallásosabbak, még buzgóbbak legyünk, szakítsunk a bűnnel, kezdjünk új életet, újítsuk meg a saját életünket és a világ életét, amelyben élünk.
Mária szívébe véste a pásztorok szavait, és gyakran elgondolkodott rajtuk (vö. Lk 2,19). Az elkövetkezendő esztendőben éljünk mi is a Szűzanyához hasonlóan! Jézus evangéliumán gondolkodjunk el nap mint nap, újra és újra. Így nem fogjuk eltéveszteni az örömnek, a békének, a szeretetnek az útját, a krisztusi utat. Jézus nevében, a Szűzanya oltalmában kezdjük el az új évet! Ehhez kérem mindnyájukra Isten áldását, a Szűzanya segítségét, hogy az év minden napján megtapasztalhassuk Isten irgalmas szeretetét, és képesek legyünk ezt a szeretetet mások felé is közvetíteni - fogalmazott Veres András megyéspüspök.

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Ács Tamás
...... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: jövendőmondókhoz, környezetünkben, felelőtlenségre, székesegyházban, értékrendjében, elgondolkodott, elkövetkezendő, gondoskodásnak, felismerjétek, megélhetésért, örökkévalóság, gondolkodjunk, szentbeszédét, nehézségeivel, vallásosabbak, megkeresztelt, kifejeződései, megvalósítani, evangéliumban, megtapasztalt, mindnyájunkat, ráhagyatkozás, történéseiből, megyéspüspök, boldogságnak, reménységgel, evangéliumán, eltéveszteni, evangéliumot, hangsúlyozta, teremtőjéhez, mindnyájukra, hittudományi, szentbeszéde, sajtóirodája, praktikákhoz, 2020-as esztendő, béke világnapján, főpásztorral koncelebrált, jövő eseményeire, boldogság iránti, kíváncsiság –, jövő –, küzdelmet korunk, kedves előtte, hívő ember, egész világ, ember olykor, makacs tinédzser, szüleinek szót, evangéliumban –, emberiség javát, Szűz Mária, Veres András, Németh László, Böcskei Győző, Brenner János Hittudományi Főiskola, Papnevelő Intézet, Reisner Ferenc, Kálmán Imre, Győri Egyházmegye, Mindenben Isten, Jézus Krisztus, Szűz Máriáról, Győri Egyházmegye Sajtóirodája,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nárciszok  Paul David Tripp Március 25  Virágos mező  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel !  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Ha nyitott vagy  Sok ember olyan,  A máj egészségének javítása te...  Kékfestőről pár szóban  Fülpontok  Csak egy életed van....  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Szép estét  Alvó baby  Tudd, hogy magától az élet soh...  Szimbólumok  Humor is meg nem is szerinted?  Alvó baby  képre írva  Sokszor  Maci az északi fény alatt  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Apu  Nagy Feró megmondta?  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki belekortyol  Boldogság  Minden kedves látogatómnak sze...  Nárciszok  Facebookon kaptam  Levél lány  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Soli Deo gloria  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Aki belekortyol  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az angyali üdvözlet  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mire jók ?  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nagyhét eseményei  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Esti kép  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Az erdőterápia egészségre gyak...  A víz abszolút súlya nem számí...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Fülpontok 
Bejegyzés Címkék
2020-as esztendő, béke világnapján, főpásztorral koncelebrált, jövő eseményeire, boldogság iránti, kíváncsiság &#8211, jövő &#8211, küzdelmet korunk, kedves előtte, hívő ember, egész világ, ember olykor, makacs tinédzser, szüleinek szót, evangéliumban &#8211, emberiség javát, krisztusi értékrendet, ember elront, ember ilyen, jövő felé, mindennapi megélhetésért, teremtmény joggal, egyetlen útja, krisztusi úton, általa hozott, főpásztor szentbeszéde, 2000 éven, törődésnek kifejeződései, világban előforduló, saját életünket, világ életét, pásztorok szavait, elkövetkezendő esztendőben, krisztusi utat, szeretetet mások, jövendőmondókhoz, környezetünkben, felelőtlenségre, székesegyházban, értékrendjében, elgondolkodott, elkövetkezendő, gondoskodásnak, felismerjétek, megélhetésért, örökkévalóság, gondolkodjunk, szentbeszédét, nehézségeivel, vallásosabbak, megkeresztelt, kifejeződései, megvalósítani, evangéliumban, megtapasztalt, mindnyájunkat, ráhagyatkozás, történéseiből, megyéspüspök, boldogságnak, reménységgel, evangéliumán, eltéveszteni, evangéliumot, hangsúlyozta, teremtőjéhez, mindnyájukra, hittudományi, szentbeszéde, sajtóirodája, praktikákhoz, főpásztorral, koncelebrált, kifejeződése, hasonuljatok, székesegyház, kíváncsiság, szeretetből, eseményeire, olvashatjuk, szűzanyához, gondoskodni, szeretetnek, krisztusban, egyházmegye, értékrendet, esztendőben, vágyakozunk, fogalmazott, közvetíteni, mindnyájunk, alakuljatok, tulajdonság, csatlakozni, világnapján, boldogságot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.