Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3. évközi hét péntek 01.31
  2020-01-31 19:22:17, péntek
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid, hogy házasságtörését leplezze, megöleti Uriást.
Abban az időben, amikor a királyok hadba szoktak indulni, Dávid király hadat indított a szomszédos ammoniták ellen. Elküldte tehát Joábot, a fővezérét, vele szolgáit és egész hadi népét, hogy dúlják fel az ammoniták országát, és foglalják el (fővárosukat) Rabbát. Maga Dávid azonban Jeruzsálemben maradt.
Az egyik délután történt, hogy Dávid fölkelt fekvőhelyéről, és a királyi palota lapos tetején sétált. A tetőről meglátott egy asszonyt, amint éppen fürdött. Mivel az asszony feltűnően szép volt, Dávid elküldötte szolgáját, hogy érdeklődjék az asszony után. Az hamarosan jelentette is, hogy Betsábé az, Éliám leánya, a heteus Uriás felesége. Dávid követeket küldött érte, és elhozatta magához. Miután az asszony visszatért otthonába, egy idő múlva megüzente Dávidnak, hogy gyermeke lesz.
Dávid ekkor parancsot küldött hadvezérének, Joábnak: ,,Küldd el hozzám a heteus Uriást!" Mikor Uriás megérkezett, Dávid érdeklődött tőle: ,,Hogy van Joáb és a sereg, és hogy folyik az ostrom?" Majd megparancsolta Uriásnak: ,,Eredj a házadba, és mosd meg a lábadat!"
Alighogy Uriás elhagyta a palotát, királyi étek ment utána. Ám Uriás a királyi palota kapujában, ura többi szolgái között tért nyugovóra ahelyett, hogy hazament volna a saját házába. Jelentették is Dávidnak: ,,Uriás nem ment haza a házába."
Dávid ekkor meghívta Uriást, hogy egyék és igyék vele. Le is itatta őt. De este, amikor távozott, megint a szokott helyén, urának szolgái közt tért nyugovóra, és most se ment haza. Azért Dávid másnap levelet írt Joábnak, és azt Uriással küldte el. A levélben azt írta: ,,Állítsátok Uriást a csatasor élére, ahol leghevesebb a harc! Aztán hagyjátok magára, hogy megöljék, és meghaljon!"
A város ostroma alkalmával Joáb valóban arra a helyre állította Uriást, ahol tudta, hogy erős emberek vannak. Amikor a város védői kitörtek, és összecsaptak Joábbal, a népből, Dávid szolgái közül is többen elestek. A halottak között volt a heteus Uriás is.
Ez az Isten igéje. 2Sám 11,l-4a.5-10a.13-17

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Isten országa parányi magból fejlődik hatalmas fává!
Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: ,,Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás."
Majd folytatta: ,,Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak."
Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,26-34
...... .........



Imádság
Istenem! Te vagy, aki megalkottál, aki ismersz. Tőled kaptam az életemet, képességeimet, testvéreket magam mellé és naponta a számtalan kegyelmet. A kevesebbet vagy a talentumot azért adtad, hogy akaratodat teljesítsem. Tudom, hogy minden embert üdvözíteni akarsz. Vonj be engem is tervedbe, hogy minél több embernek el tudjalak vinni. Ígérem, mások elől nem rejtem el azokat a dolgokat, amelyek az életemben jóságodat és szeretetedet hirdetik, hanem engedem, hogy szereteted általuk terjedjen a világban.

Elmélkedés
A földbe vetett mag az emberi akarattól és tevékenységtől függetlenül indul növekedésnek. Az ember elvetette, elhintette a magot s ezzel elvégezte a maga feladatát. Pillanatnyilag nincs más teendője, mint türelemmel és bizalommal várni, hogy a mag kikeljen, aztán pedig fejlődjön a növény az aratásig. A növekedés módját vagy ütemét sem az ember szabja meg, hanem minden úgy történik, ahogyan azt a világot teremtő Isten elgondolta. Íme, ez egy olyan dolog, amit az ember nem tud egészen az irányítása alá vonni. A modern növénytermesztési módszerekkel lehet a növekedést valamelyest siettetni vagy késleltetni, de ettől még nem gondolhatja senki, hogy kézbe vette az irányítást, mert egy váratlan időjárási körülmény hamar keresztülhúzhatja az emberi számításokat.
Mindez igaz az Isten országára is. Itt is van feladatunk, olyan feladat, amellyel maga Jézus bíz meg minket. Az Úr arra hív minket, az ő tanítványait és követőit, hogy legyünk a munkatársai az igehirdetésben. Igen, bennünket is megbíz azzal, hogy munkálkodjunk Isten országának terjedése, növekedése érdekében. És ha teljesítettük a ránk bízott feladatot, akkor bizalommal és türelemmel kell várnunk, hogy Isten kegyelme a maga idejében meghozza gyümölcsét. Nem kell a dolgokat sem gyorsítanunk, sem lassítanunk, Isten majd gondoskodik róla, hogy legyen mit aratni.
C Horváth István Sándor
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: házasságtörését, tevékenységtől, tanítványaival, megparancsolta, példabeszédben, pillanatnyilag, igehirdetésben, példabeszéddel, megmagyarázott, fekvőhelyéről, jeruzsálemben, teljesítettük, képességeimet, szemléltessük, munkálkodjunk, szeretetedet, számításokat, hadvezérének, összecsaptak, gyorsítanunk, módszerekkel, tanítványait, növekedésnek, valamelyest, érdeklődjék, példabeszéd, veteménynél, gondolhatja, teljesítsem, munkatársai, megérkezett, testvéreket, érdeklődött, leghevesebb, késleltetni, fővárosukat, királyok hadba, szomszédos ammoniták, ammoniták országát, egyik délután, királyi palota, tetőről meglátott, asszony feltűnően, asszony után, hamarosan jelentette, heteus Uriás, asszony visszatért, heteus Uriást, saját házába, szokott helyén, csatasor élére, város ostroma, OLVASMÁNY Sámuel, Maga Dávid, Mikor Uriás, Alighogy Uriás, Azért Dávid, Állítsátok Uriást, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Robert Merle tollából  Márai Sándor tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jó éjszakát  Egy tavasz  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila – Keresek ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 15  jó reggelt  Reményik Sándor: Pierrot &...  Anyámról való emlékek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tanácsok egy pszichológustól  Egy tavasz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jázmin  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila - Kopogtatás nél...  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Előfordul, hogy  Szabó T. Anna - Pitypang  Gebhardt Nóra versei II.  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimn...  Alvó cica  Jázmin  Paul David Tripp Április 14  Kertem  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 13  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Ismeretlen: Ikarusz monda  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Borzasztó  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  James Allen  Facebookon kaptam Mírjam bará...  40 felett  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá... 
Bejegyzés Címkék
királyok hadba, szomszédos ammoniták, ammoniták országát, egyik délután, királyi palota, tetőről meglátott, asszony feltűnően, asszony után, hamarosan jelentette, heteus Uriás, asszony visszatért, heteus Uriást, saját házába, szokott helyén, csatasor élére, város ostroma, helyre állította, város védői, halottak között, időben Jézus, ember magot, föld magától, termés engedi, ember mindjárt, árnyékában laknak, evangélium igéi, számtalan kegyelmet, kevesebbet vagy, talentumot azért, életemben jóságodat, földbe vetett, emberi akarattól, ember elvetette, maga feladatát, növekedés módját, ember szabja, világot teremtő, olyan dolog, modern növénytermesztési, növekedést valamelyest, váratlan időjárási, emberi számításokat, ránk bízott, maga idejében, házasságtörését, tevékenységtől, tanítványaival, megparancsolta, példabeszédben, pillanatnyilag, igehirdetésben, példabeszéddel, megmagyarázott, fekvőhelyéről, jeruzsálemben, teljesítettük, képességeimet, szemléltessük, munkálkodjunk, szeretetedet, számításokat, hadvezérének, összecsaptak, gyorsítanunk, módszerekkel, tanítványait, növekedésnek, valamelyest, érdeklődjék, példabeszéd, veteménynél, gondolhatja, teljesítsem, munkatársai, megérkezett, testvéreket, érdeklődött, leghevesebb, késleltetni, fővárosukat, lassítanunk, gondoskodik, hasonlítsuk, megalkottál, jelentették, függetlenül, evangélium, elmélkedés, kevesebbet, bizalommal, állítsátok, akaratodat, türelemmel, talentumot, szereteted, kicsírázik, feladatunk, jelentette, visszatért, elküldötte, üdvözíteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.