|
2011-07-06 09:22:43, szerda
|
|
|
|
|
|
Gyömbéres-birsalmás csirke a következőképpen készül:
Először is szükséges hozzá 1 nagy csirkemellfilé, só, bors. Aztán a 1 nagy birsalma, 1 közepes fej hagyma karikázva, 1 citrom leve, méz, 1 tk őrölt gyömbér( ha van nyers gyömbérünk - még finomabb lesz kb egy ek reszelve ) ½ tk őrölt fahéj, kb. 4 dkg vaj
Először a birsalmával kell foglalkozni, ugyanis az a fő tulajdonsága, hogy egy percen belül képes megbarnulni. Ezért előbb a vizet oda kell tenni főni, egy citrom levével és pici mézzel. A birsalmát nagyobb cikkekre vágjuk. Magházastól, héjastól dobjuk a vízbe. Ne főzzük sokáig, mert szétfő és főzelékszerű lesz. Fontos, hogy az alakját megőrizze. Amíg fő az alma és félszemmel kémleljük puhulását, felszetelhetjük a csirkemellet (de a biztonság kedvéért ezt a műveletet előtte is el lehet végezni).
Kivágjuk az alma magházát és a csirkével azonos méretű kockákra vágjuk a nagyobb szeleteket.
Egy serpenyőbe diónyi vajon megpároljuk a hagymát, rászórom az őrölt fahéjat, gyömbért és rá a csirkemellet, só, bors.
Úgy kell pirosra sütni, hogy közben ne száradjon ki a mell (egyébként combból is lehet), vagyis nagy lángon, a végén tehetünk rá még egy kiskanál mézet, és forgatgassuk míg picit odakap. Húzzuk félre a serpenyőt!
Egy másik serpenyőben egy diónyi vajat és egy kiskanál mézet olvasszunk fel, ebben tegyük bele a birsalmát és addig forgassuk, míg pirosra karamellizálódik (ragacsos lesz tőle).
Amikor kézen van, adom hozzá a húshoz. Meg lehet esetleg szórni fenyőmaggal, vagy mandulával.
Nagyon finom és kíváló gyorsvacsora. elkészítése kb fél óra
Forrás: chiliesvanilia |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
Címkék: karamellizálódik, felszetelhetjük, következőképpen, chiliesvanilia, csirkemellfilé, tulajdonsága, csirkemellet, gyorsvacsora, főzelékszerű, forgatgassuk, foglalkozni, serpenyőben, birsalmával, megpároljuk, fenyőmaggal, magházastól, elkészítése, megbarnulni, olvasszunk, serpenyőbe, szeleteket, gyömbérünk, félszemmel, mandulával, birsalmát, kémleljük, karikázva, csirkével, száradjon, megőrizze, serpenyőt, egyébként, birsalmás, műveletet, puhulását, gyömbéres, következőképpen készül, birsalmával kell, percen belül, citrom levével, birsalmát nagyobb, alakját megőrizze, biztonság kedvéért, műveletet előtte, alma magházát, csirkével azonos, nagyobb szeleteket, serpenyőbe diónyi, őrölt fahéjat, végén tehetünk, kiskanál mézet, másik serpenyőben,
|
|
|
|
következőképpen készül, birsalmával kell, percen belül, citrom levével, birsalmát nagyobb, alakját megőrizze, biztonság kedvéért, műveletet előtte, alma magházát, csirkével azonos, nagyobb szeleteket, serpenyőbe diónyi, őrölt fahéjat, végén tehetünk, kiskanál mézet, másik serpenyőben, diónyi vajat, karamellizálódik, felszetelhetjük, következőképpen, chiliesvanilia, csirkemellfilé, tulajdonsága, csirkemellet, gyorsvacsora, főzelékszerű, forgatgassuk, foglalkozni, serpenyőben, birsalmával, megpároljuk, fenyőmaggal, magházastól, elkészítése, megbarnulni, olvasszunk, serpenyőbe, szeleteket, gyömbérünk, félszemmel, mandulával, birsalmát, kémleljük, karikázva, csirkével, száradjon, megőrizze, serpenyőt, egyébként, birsalmás, műveletet, puhulását, gyömbéres, forgassuk, szükséges, biztonság, héjastól, tehetünk, magházát, kedvéért, birsalma, kockákra, rászórom, kivágjuk, ragacsos, gyömbért, cikkekre, reszelve, kiskanál, finomabb, fahéjat, először, combból, levével, nagyobb, közepes, ugyanis, hagymát, pirosra, gyömbér, végezni, esetleg, alakját, csirke, méretű, vágjuk, előtte, diónyi, fontos, készül, azonos, sokáig, szétfő, főzzük, lángon, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2804
- e Hét: 7649
- e Hónap: 39135
- e Év: 243836
|
|
|