Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. nagyböjti hét csütörtök 0312
  2020-03-12 08:47:17, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Csak Istenben bízzunk, ő a mi egyetlen és örök szövetségesünk! Tőle nyerjük örök életünket.
Amikor a király szövetségeseket keresett, prófétája által így szólt az Úr:
Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és akinek szíve elfordul az Úrtól.
Olyan lesz, mint a cserje a pusztában: semmi jót nem várhat, a kiaszott sivatagban tanyázik, sós és lakhatatlan földön. Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog.
Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.
Csalárdabb az emberi szív mindennél, és tele van gonoszsággal. Ki lát bele titkos rejtekeibe? Én, az Úr, aki a szíveket vizsgálom, és kikutatom a veséket, hogy megfizessek kinek-kinek életmódja és tetteinek gyümölcse szerint.
Ez az Isten igéje. Jer 17,5-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A dúsgazdag meg a szegény Lázár.
Egy alkalommal Jézus ezt a példabeszédet mondta el a farizeusoknak:
,,Volt egy gazdag ember. Bíborba és patyolatba öltözködött, és mindennap dúsan lakmározott. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a gazdag kapuja előtt, tele fekéllyel. Szívesen jóllakott volna az ételmaradékból, amely a gazdag ember asztaláról lehullott, de abból sem adtak neki. Csak a kutyák jöttek, és nyalogatták a sebeit. Meghalt a koldus, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. A gazdag is meghalt, és eltemették. A pokolban, amikor nagy kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és a keblén Lázárt.
Felkiáltott: »Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban.« »Fiam - felelte Ábrahám -, emlékezzél rá, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg mennyi jutott a rosszból. Most ő itt vigasztalódik, te pedig odaát gyötrődöl.
Azonfelül köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy aki innét át akarna menni hozzátok, ne tudjon, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki.« »Akkor arra kérlek, atyám - kiáltotta újra -, küldd el őt atyai házunkba, ahol még öt testvérem él. Tegyen bizonyságot előttük, nehogy ők is idejussanak a gyötrelmek helyére.«
Ábrahám ezt felelte: »Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak.« Ám az erősködött: »Nem teszik, atyám, Ábrahám! De ha valaki, a halottak közül elmenne hozzájuk, bűnbánatot tartanának.«
Ő azonban így felelt: »Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, akkor még ha a halottak közül támad is fel valaki, annak sem hisznek.«"
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,19-31
...... ........



Imádság
Istenem, irgalmas Atyám! Öröm számomra, hogy újra a közeledben vagyok, visszafogadsz magadhoz és ismét szeretettel ölelsz át engem. Öröm számomra, hogy megbocsátod bűnömet. Szereteted soha nem volt számomra kényszer, én mégis megtagadtam azt, elhagytalak téged. Most bűneimet megbánva térek vissza hozzád, és elismerem, hogy irgalmas Atyám vagy. Te mindig vártál engem és bíztál abban, hogy nem felejtem el jóságodat és szeretetedet. Érints meg kezeddel, amelyből megbocsátás, irgalom, gyógyulás, tisztulás, megbékélés, szeretet és öröm sugárzik. Érints meg irgalmaddal! Érints meg szereteteddel! Bocsáss meg nekem, Istenem!

Elmélkedés
A gazdag és a szegény ember történetét olvassuk a mai evangéliumban. Már önmagában az a tény, hogy csak egyikük van név szerint megnevezve, a szegényt Lázárnak hívják, elárulja, hogy melyikük életpéldája a pozitív, a követendő. A névtelen ember rövid távon, csupán a földi élet távlatában gondolkodik és ennek megfelelően rendezi be életét. Minden, amire vágyik, az rögtön a rendelkezésére áll. Mindent, amitől boldognak tartja az életét, rögtön megkap. Nem kell semmire várnia, nem kell terveznie, nem gondol arra, hogy mi lesz a következő hetekben, években, s főként nem törődik azzal, hogy mi lesz a földi élet után. Talán ismerős számunkra ez a gondolkodásmód. Talán ismerünk így élő embereket, vagy akár minket is megkísért időnként ez a gondolat. Elég számomra, ha az adott pillanatban, a jelenben megkapom azt, amitől boldog vagyok.
Lassan kezdjük érteni, hogy mi a probléma ezzel a gondolkodásmóddal, életmóddal. A problémát csak tetézi, hogy az ilyen ember teljesen önző, csak önmagával törődik, és észre sem veszi mások nyomorúságát. A szükséget szenvedő embert Jézus példázatában a szegény Lázár testesíti meg, aki földi élete után a mennybe kerül. A gazdagra viszont más sors vár, a kárhozat, ahonnan nincs lehetőség átkerülni a mennybe.
Nagyböjti feladatom lehet, hogy a következő napokban minden cselekedetem előtt felteszem azt a kérdést, hogy az örök élet távlatába beleillik-e, amit tenni szándékozok.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szövetségeseket, rendelkezésére, ételmaradékból, szövetségesünk, gondolkodásmód, visszafogadsz, vigasztalódik, példabeszédet, farizeusoknak, evangéliumban, szereteteddel, feltekintett, cselekedetem, nyomorúságát, hallgassanak, példázatában, szeretetedet, gonoszsággal, öltözködött, gondolkodik, életpéldája, támaszkodik, megfizessek, lakhatatlan, megfelelően, irgalmaddal, pillanatban, megbocsátás, lakmározott, idejussanak, nyalogatták, elhagytalak, szándékozok, felkiáltott, szeretettel, megtagadtam, király szövetségeseket, kiaszott sivatagban, folyóig ereszti, emberi szív, szíveket vizsgálom, szegény Lázár, alkalommal Jézus, példabeszédet mondta, gazdag ember, gazdag kapuja, kutyák jöttek, angyalok Ábrahám, keblén Lázárt, gyötrelmek helyére, halottak közül, evangélium igéi, OLVASMÁNY Jeremiás, Csak Istenben, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Bounty krémes  Alázat  Egy bizonyos határt  Png csokor  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  képre írva  Nagyon különös  Egy lelki imádság  Png virág  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png férfi  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Png kutya  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép napot kívánok  A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kaffka_Margit  Adakozás  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Radikális szeretet  Reggel van  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Esti kép  Facebookon kaptam  Png virág  Png csokor  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
király szövetségeseket, kiaszott sivatagban, folyóig ereszti, emberi szív, szíveket vizsgálom, szegény Lázár, alkalommal Jézus, példabeszédet mondta, gazdag ember, gazdag kapuja, kutyák jöttek, angyalok Ábrahám, keblén Lázárt, gyötrelmek helyére, halottak közül, evangélium igéi, közeledben vagyok, szegény ember, szegényt Lázárnak, névtelen ember, földi élet, következő hetekben, adott pillanatban, jelenben megkapom, probléma ezzel, problémát csak, ilyen ember, szükséget szenvedő, mennybe kerül, gazdagra viszont, következő napokban, örök élet, szövetségeseket, rendelkezésére, ételmaradékból, szövetségesünk, gondolkodásmód, visszafogadsz, vigasztalódik, példabeszédet, farizeusoknak, evangéliumban, szereteteddel, feltekintett, cselekedetem, nyomorúságát, hallgassanak, példázatában, szeretetedet, gonoszsággal, öltözködött, gondolkodik, életpéldája, támaszkodik, megfizessek, lakhatatlan, megfelelően, irgalmaddal, pillanatban, megbocsátás, lakmározott, idejussanak, nyalogatták, elhagytalak, szándékozok, felkiáltott, szeretettel, megtagadtam, bizonyságot, megbocsátod, erősködött, rejtekeibe, csalárdabb, gyötrelmek, emlékezzél, megnevezve, eltemették, távlatában, gyümölcsöt, történetét, közeledben, megbékélés, alkalommal, szereteted, patyolatba, evangélium, asztaláról, tartanának, prófétákra, hallgatnak, bűnbánatot, elmélkedés, sivatagban, életmóddal, mindennél, követendő, gyötrődöm, hanganyag, iszonyúan, gyógyulás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.