Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A sajtó feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére besziv
  2016-10-31 21:57:58, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-10-31

A sajtó feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére beszivárognak a G. Fodorok, Stefkák, Bayerek és mindenféle takonygerincű félanalfabéták

Budapest, 2012. december 21. Balról: Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap címû napilap főmunkatársa, Fricz Tamás politológus, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Csizmadia László, a Civil Együttmûködési Fórum alapítója és szóvivője, a Békemenet szervezői, a Polgári Magyarországért Alapítvány idei díjazottjai a díj átvétele után a Hotel Gellértben 2012. december 21-én. MTI Fotó: Beliczay László Budapest, 2012. december 21. Balról: Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap címû napilap főmunkatársa, Fricz Tamás politológus, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője és Csizmadia László, a Civil Együttmûködési Fórum alapítója és szóvivője, a Békemenet szervezői, a Polgári Magyarországért Alapítvány idei díjazottjai a díj átvétele után a Hotel Gellértben 2012. december 21-én. MTI Fotó: Beliczay László

Miközben mi jópofa módon elvitázgatunk arról, hogy már lehet-e diktatúrának nevezni azt, ami Magyarországon történik, vagy még valami más megnevezést keresgélünk, mert a csipkefinom érzékenységünk ezt követeli tőlünk, meg amúgy is, nálunk szólásszabadság van mindaddig, ameddig el nem hurcolják az ellenzéki újságírókat, addig az Orbán nevű ember példaképe megoldotta ezt a kérdést a saját birodalmában.

Törökországban már elhurcolják az újságírókat szemrebbenés nélkül. Ellenzéki lapok főszerkesztőit, publicistáit, tartóztatják le. Az ügyészség indoklása: ,,A gyanúsítottak állítólag bűncselekményt követtek el a július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi hálózat, valamint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistái nevében, bár nem tagjai a terrorszervezeteknek."

Tessék - mondják a hívek és az önmagukat ellenzékként definiáló, de a saját elefántcsonttornyaikból lemászni képtelen vakok - nálunk ilyen nem fordulhat elő. És tényleg nem fordulhat elő. Ameddig az Európai Unió tagjai vagyunk, addig nem. Nem azért, mintha nem lenne rá igénye a hatalomnak, hanem azért, mert nem tehetik meg. Ennyi a különbség, nem több. A lehetőség megléte és annak hiánya. A szándék azonos.

Az irány is azonos. Recep Tayyip Erdoğan megteheti azt, amit Orbán Viktor - sajnálatára - nem tehet meg. A diktatúra az diktatúra. Lehet sok arca, a lényege azonos. Ebből a szempontból mindegy, hogy elhurcolják-e az újságírókat egy mondvacsinált vádra hivatkozva, vagy egyszerűen kirántják a talajt az újságírók alól, egy mondvacsinált okra hivatkozva. A cél és a végeredmény azonos: elhallgattatni a kritikus hangokat.

De annyi különbség feltétlenül van a két rendszer között, hogy Magyarország, a magyar sajtó, az ellenzék nem védtelen. Pontosabban nem védekezésképtelen. Nem lenne az. Csak éppen be kellene látni, hogy mindannyiunknak van felelőssége abban, hogy idáig jutottunk. Igen, még a most nehéz helyzetbe került újságíróknak is. Mert nem szóltak - ők sem, más sem - amikor a másik alól húzták ki a szőnyeget. Nem tiltakoztak, nem tiltakoztunk, amikor napról-napra csorbult a szólás- és sajtószabadság.

Ha jól emlékszem, Lengyelországban történt néhány évvel ezelőtt, hogy egy (vagy több, már nem tudom) ellenzéki újság munkatársait nem engedték be a kormány sajtótájékoztatójára. Mert csak. A kollégáik - más lapok munkatársai, ide értve a kormánypárti sajtót is - egységesen lerakták a földre a laptopjaikat, fényképezőgépeiket. Hogy akkor bizony ők se mennek, nem tudósítanak, nem írnak, nem fotóznak. Ez nálunk nem fordulhat elő. Sőt.

Orbán rendszere így működik és ezért tud működni. Mert nem tiltakozunk, nem emeljük fel a hangunkat. A fejünket se emeljük fel. Megszoktuk a sunyítást. Biztonságos. Az újságírók nem állnak ki egymásért. Gondoljunk csak bele! Az ötödik hatalmi ágról beszélünk! Máshol az is, hatalmi ág. Nálunk éppen olyan erőtlen, megalkuvó, súlytalan semmi, mint minden más. Mint a szakszervezetek, mint a Tudományos Akadémia, az alkotmánybíróság, a parlament, a civil szervezetek, a különféle érdekképviseletek.

Semmi sem példázza ezt jobban, mint a lakosság kétharmada. Az a kétharmad, aki meg van róla győződve, hogy a világon semmi beleszólása nincs a politikai döntésekbe. Semmi. Esetleg négyévente egyszer, két percig van valamiféle súlya a szavának, máskor nincs. Ezért nem politizál. Ha ő nem, akkor ki? A Tudományos Akadémia elnöke szerint nem a tudósok dolga a politizálás. Akkor kinek a dolga? A pedagógusok nem politizálnak. Akkor ki fog? A szakszervezeteknek nem feladata politizálni. Akkor kinek a feladata? A média eszköztelen, hiszen felvásárolja, megfélemlíti, szétveri a hatalom.

A sajtó, a média hatalom. Mégpedig olyan hatalom, amelyik nincs tisztában a saját erejével. Döglődik csöndesen, miközben soha nagyobb szükség nem volt rá, mint most. Feltett kézzel haldoklik, miközben a helyére beszivárognak a G. Fodor Gáborok, Stefkák, Bayerek és mindenféle takonygerincű félanalfabéták. Márpedig ezek nem újságírók és nem újságok.

Ahogy - bár sokan nem tudják szétválasztani - nem újság a Szalonna, nem újságok a különféle véleményportálok és blogok sem. Teljesen más a dolga és mások a lehetőségei az egyiknek és a másiknak. Mindenre és mindenkire szükség van, de nem konkurenciái, hanem kiegészítői egymásnak.

Ideje lenne annak a - sajnos már csak néhány - valódi újságírónak tudomásul vennie, hogy mekkora a felelőssége a most kialakult helyzetben. És a mi felelősségünk is megkerülhetetlen. Mindenkié. Túl kell lépni azon, hogy mindenki áldozat, mártír és semmit nem tehet. De, tehet. Rajtunk múlik, senki máson. Ha nem mozdulunk meg végre, ha nem emeljük fel a fejünket, akkor pontosan oda jutunk, ahol most a törökök tartanak. Majd jön a rendőrség, lesz házkutatás, lesz valami kitalált vád és ítélet. És ettől senki más nem védhet meg minket, csak mi védhetjük meg magunkat. Újságírók, bloggerek, olvasók, tudósok, fodrászok, nyugdíjasok, egyetemisták, civilek. Mi. Csak mi.


http://kolozsvaros.com/2016/10/31/a-sajto-feltett-kezzel-haldoklik-mikozben-a-hel yere-beszivarognak-a-g-fodorok-stefkak-bayerek-es-mindenfele-takonygerincu-felana lfabetak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmánybíróság, puccskísérletért, megkerülhetetlen, véleményportálok, lengyelországban, szakszervezetek, magyarországért, mindannyiunknak, szólásszabadság, magyarországon, félanalfabéták, elhallgattatni, sajtószabadság, szétválasztani, bűncselekményt, törökországban, érzékenységünk, főszerkesztőit, felanalfabetak, elvitázgatunk, tiszteletbeli, szövetségének, beszivárognak, mondvacsinált, takonygerincű, beszivarognak, takonygerincu, szeparatistái, felelősségünk, gyanúsítottak, publicistáit, laptopjaikat, tiltakoztunk, szemrebbenés, tartóztatják, egyetemisták, sajtó feltett, helyére beszivárognak, csipkefinom érzékenységünk, ellenzéki újságírókat, saját birodalmában, újságírókat szemrebbenés, ügyészség indoklása, gyanúsítottak állítólag, július 15-ei, önmagukat ellenzékként, lehetőség megléte, szándék azonos, lényege azonos, szempontból mindegy, mondvacsinált vádra, újságírók alól, Forgács Erzsébet, Bayer Zsolt, Magyar Hírlap, Fricz Tamás, Széles Gábor, Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének, Stefka István, Csizmadia László, Civil Együttmû, Polgári Magyarországért Alapítvány, Hotel Gellértben, Beliczay László Budapest, Beliczay László, Fethullah Gülen, Kurdisztáni Munkáspárt, Európai Unió, Recep Tayyip Erdoğ, Orbán Viktor, Tudományos Akadémia, Fodor Gáborok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Gebhardt Nóra versei II.  Egyszerű  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  A sorsod  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Alvó cica  Különleges  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Martin Buber, A haszidim meséi  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul Éluard - És egy mosoly  A felvilágosodás...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Zilahy Lajos mondta  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  39 ígéret  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Kertem  Borzasztó  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A pitypang legendája  Különleges  Az ember  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vidámság  Szeretem ujjad karcsuságait,  Mindig lesz olyan  ajándék, mellyel meglepem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vito Giaquinto gondolata  Ott van  Esterházy Péter: Harmonia c... 
Bejegyzés Címkék
sajtó feltett, helyére beszivárognak, csipkefinom érzékenységünk, ellenzéki újságírókat, saját birodalmában, újságírókat szemrebbenés, ügyészség indoklása, gyanúsítottak állítólag, július 15-ei, önmagukat ellenzékként, lehetőség megléte, szándék azonos, lényege azonos, szempontból mindegy, mondvacsinált vádra, újságírók alól, mondvacsinált okra, végeredmény azonos, kritikus hangokat, magyar sajtó, most nehéz, másik alól, kollégáik &#8211, kormánypárti sajtót, ötödik hatalmi, civil szervezetek, különféle érdekképviseletek, lakosság kétharmada, világon semmi, politikai döntésekbe, tudósok dolga, média eszköztelen, média hatalom, saját erejével, különféle véleményportálok, most kialakult, törökök tartanak, alkotmánybíróság, puccskísérletért, megkerülhetetlen, véleményportálok, lengyelországban, szakszervezetek, magyarországért, mindannyiunknak, szólásszabadság, magyarországon, félanalfabéták, elhallgattatni, sajtószabadság, szétválasztani, bűncselekményt, törökországban, érzékenységünk, főszerkesztőit, felanalfabetak, elvitázgatunk, tiszteletbeli, szövetségének, beszivárognak, mondvacsinált, takonygerincű, beszivarognak, takonygerincu, szeparatistái, felelősségünk, gyanúsítottak, publicistáit, laptopjaikat, tiltakoztunk, szemrebbenés, tartóztatják, egyetemisták, konkurenciái, ellenzékként, birodalmában, felvásárolja, megfélemlíti, diktatúrának, munkatársait, politizálnak, gyáriparosok, újságíróknak, magyarország, kormánypárti, politológus, szervezetek, nyugdíjasok, keresgélünk, megnevezést, díjazottjai, elhurcolják, újságírókat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1583
  • e Hét: 3505
  • e Hónap: 7250
  • e Év: 160746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.