Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A plebs-szé válás folyamata
  2014-09-30 11:00:07, kedd
 
   
  Először is nézzük a latin "plebs" lexikális jelentéseit!

1. tört. politikai jogokkal kezdetben nem rendelkező, de szabad lakosság az ókori Rómában;

2. köznép;

3. pejor. csőcselék.


"Csőcselék!"

Orbán Viktor Vendégkönyvében fórumozva emlegették így - a volt miniszterelnök feltétlen hívei - azokat, akik újra és újra visszaszavazták a hatalomba a magukat szoc.liberálisnak hazudó politikusokat.
A nevezetes Vendégkönyvben kénytelen voltam védelmembe venni ezen széles népréteget, mert önhibáján kívül lett olyan, amilyen!!!
Vagyis: a mai, XXI. századi Magyarországon a plebs olyan, jogokkal fölruházott, modern rabszolga, aki képtelen a jogaival - a saját jól belátható érdekében - élni! Ugyanakkor, fizikai értelemben, élhet szavazati jogával.

Csakhogy - A plebs-hez tartozók - olyan hatalomra ruházhatják egész nemzetünk sorsát, amelyik nem él, hanem visszaél ezen hatalommal.

Mint ahogy ez be is következett a 2002-es, majd a 2006-os választásokon! És, milyen érdekes, hogy az ez ellen a HAZUG HATALOM ELLEN TÜNTETŐKET meg Magyarország LEGHAZUGABB MINISZTERELNÖKE - Gyurcsány Ferenc - nevezte "CSŐCSELÉK"-nek.


Nos, kiket neveztek plebs-nek és kiket vádolnak a csőcselék kifejezéssel?

A plebs-szé válás folyamatáról írtam mostanáig, minden létező műfajban.

Azzal a bizonyos műfajjal kapcsolatban ide kívánkozik az, hogy a legpontosabban, legolvasmányosabban a "TÁRSADALMI NÉPRAJZ" (USA-ban antropológia, Angliában szociális antropológia néven ismert) műfajban tudom a társadalmi élet minden jelenségét leírni.

Itt láthatók az ebben a műfajban eddig nyomtatásban megjelenő írásaim: http://furaila.xfree.hu/252531 http://furaila.xfree.hu/261354

Az, hogy ott tartunk, ahol és annyira általánossá vált és oly széles néprétegre kiterjedt a "blebs"-ség, azért foglalkoztat a probléma oly nagyon.

A történelemben vissza kell mennünk ahhoz a korhoz, amikor már rangja volt annak, ha valaki magyar polgárként - a hatalom által is - megbecsült tagja volt a magyar nemzetnek!

Igen, a két világháború közötti korszakra gondolok, amikor a szüleim korosztálya - többnyire paraszt (kulák) származású fiatalok elindultak a városokba szakmát tanulni. Majd, mint mesteremberek visszamentek a falujukba, ahol üzletet, kis műhelyt nyitva - hasznosíthatták a megszerzett szakmai tudásukat. Erről szól egyébként FEKETE ISTVÁN ZSELLÉREK című agyonhallgatott kisregénye is.

http://furaila.xfree.hu/256493

(Amit a mai napig a "pult alól" vagy a raktárról kerítenek elő a könyvesboltokban - azok számára, akik minden áron el akarják olvasni. De a neten is meg lehet rendelni. Azonban, akiknek- akikről valójában íródott ez a mű nem interneteznek és ezért tartom tisztességtelennek a könyvesboltok eljárását ezzel a könyvvel kapcsolatban!)

Csakhogy a proletárdiktatúra nevében a NAGYSZÜLEINKET bele-kényszerítették a TSZ-ekbe, SZÜLEINKET, pedig beterelték aZ ÁLLAMOSÍTOTT gyárakba. GYEREKEIK, az 1945 után születettek, pedig úgy nőttek föl, hogy csak azt látták, hogy "paraszt", vagy "melós a fater, meg a mutter".
És, amiért ez a NEMZEDÉK úgy nőtt föl, hogy a MEGMÁSÍTOTT TÖRTÉNELMÜNKKEL, tehát: hazugságokkal igyekeztek teletömni a fejüket, fejünket, ELVESZÍTETTÉK - ha volt is valamennyi - MAGYARORSZÁGHOZ a MAGYARSÁGHOZ fűződő-tudatukat, identitásukat!

GYERMEKEIKRŐL, a mai negyvenesekről nem is beszélve! Őket már a globális szabadosság és anyagiasság szellemében találta a bal-liberális médiaforradalom... az agymosás, butítás...

A másik réteg, amelyiket eleve PROLETÁR státuszban talált a bolsevizmust ránk szabadító - MAGÁT KOMMUNISTÁNAK és SZOCIALISTÁNAK HAZUDÓ politikai "elit" - kiemelve őket a ,,termelésből", vagy valóban tudtak élni a hirtelenjött lehetőséggel és továbbtanulhattak (de, mit? és hogyan?, hiszen mindent átírtak aZ AKTUÁLIS DEMAGÓGIÁVAL) lakást kaphattak, családot alapíthattak, vagyis, szolid egzisztenciát teremthettek.

Aki meg annyira menthetetlen volt, megmaradt (lumpen)prolinak.

Ehhez a réteghez jött az én nemzedékem az identitás nélküli, vágott-virág gyökértelen nemzedék az önpusztításos, lepusztulási életvitelével. Ennek a korosztálynak úgy kellett volna az ismeretek sokasága, hogy tudjon (rendszert) váltani szocializálódva a polgári értékrend mentén, mint éhezőnek egy falat kenyér.

Ehhez szerettem volna megnyerni - mint KÖZVETÍTŐ - a rendszerváltoztató politikusokat.

Ezért is kezdtem beírni OV vendégkönyvébe írásaimat. De az lett a vége, hogy lebolsiztak és kiköveztek onnan.


Személy szerint is fáj, de az még jobban, hogy velem együtt lejáratódott az az eszmeiség is, amit képviselek...


Mit is ,,képviselek" tulajdonképpen?

- Először is azt tartom, hogy a legnagyobb történelmi igazságtalanság az én nemzedékemet - közvetlen az 1945-ben és utána születettek - és utódainkat érte tömegesen!


Mert mi történt velünk valójában?

Miért neveznek bennünket kompetensék jobbról plebs-nek, balról, meg csőcseléknek?

Tisztességes ez akkor, amikor az 1990-es első szabadnak nevezett választásokkal törvényhozó helyzetbe került rendszerváltoztató pártok képviselői - ahelyett, hogy a népet lehetőségek sorával felemelkedésre biztatták volna - a saját, régi családi címeik, rangjuk visszaszerzésével és fizetéseik meghatározásával, későbbiekben felemelésével voltak elfoglalva?

Pedig, nemcsak a népet kellett volna felemelni, hanem a családokat és az azt alkotó egyes személyeket. Ehhez bizony legalább az első időszakban családterápiára lett volna szükség!


Arról nem is beszélve, hogy ez a réteg

- sem ismereti-

- sem kapcsolati-

- sem anyagi tőkével nem rendelkezett.


És, bizony, az erkölcsi és anyagi kárpótlásból is kimaradt, mert fogalma nem volt arról, hogy az neki járt volna!!!


Ezért beszélhetünk napjainkban arról joggal: ez a kárpótlásnak nevezett valami bizony kimeríti a SIKKASZTÁS bűnelkövetés fogalmát.

Mert ebből a kárpótlásból kimaradtak az 1945 után kisemmizettek és utódaik!!!


Ezért vettem és veszem védelmembe a plebs-et! Mert abban, hogy ilyen széles népréteg plebs-szé, vagyis "csőcselékké" vált a mindenkori értelmiségiek is felelősek.

Akik a plebs kifejezést pejorativ értelemben használják Magyarország több, mint 2,5 milliónyi szavazópolgárára - akarva, akaratlanul hozzájárultak ahhoz, hogy ezek az emberek mostanra ilyen rettenetes tudati szinten tengődjenek közös hazánkban.

Mindenki figyelmébe ajánlom az emigráns magyarság egzisztencia-teremtési készségét! Sok olyan amerikás magyart ismerek, aki kint a 0-ról, szó szerint a semmiből vagyonra tett szert az okos eszével, szorgalmával, vele-született kreativitásával, tehetségével, életrevalóságával.

Na, ők jöttek haza elsőkét a rendszerváltozásban és láss csodát: amibe itthon belevágtak, abba sorra belebuktak! Ismerek olyant, aki már másodszor jött vissza, mert nem tud beletörődni, hogy a hazájában csak tönkremenni lehet!!!


Azért ez is jelent ám valamit!!!


Száz szónak is egy a vége: ezek a magyar testvéreink azért sikeresek nyugaton, mert ott már eljutottak a közgondolkodásban odáig, hogy: "NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MIT TANULTÁL, MIT DOLGOZOL, HANEM, HOGY MILYEN EMBER VAGY!"

(Lesz ez még így sem! c. amerikai film író-főhőse mondta ezt a filmbéli- boldogtalan szomszédjának, akinek bizonyítási kényszere volt...)


Ahhoz kellenek a társadalmi feltételek, hogy a magyar néphez tartozó egyének ismét méltók lehessenek régi jó hírükhöz!

Ehhez olyan iskolákra - a felnőttképzés keretén belül - van szükség, ahol a plebs-hez tartozók is megszerezhetik azon ismereti tőkéjüket, amit évtizedekig a hatalmat gyakorlók kisajátítottak maguknak!


Szükség lesz még olyan kisvállalkozás-barát programokra, melyek induló, anyagi tőkéhez juttatják az arra hajlandóságot mutató szakmunkásokat.!


Olyan közgondolkodásra is szükség lenne, amelyikben a példaképek élenjárnak emberséggel és az önállóság felelősségével megvalósított életükkel.

Akkor, ha ennek meglesznek a Szent Korona-eszme szerinti feltételei, és aki ennek ellenére sem képes felemelkedni, hanem ragaszkodik ahhoz, amit megszokott a szocializmusban: hogy ,,mert kicsi lenni" - nos arra majd lehet mondani, hogy ,,plebs".


De bennük is tisztelni kell az Embert még akkor is, ha ez oly nagyon nehezére esik az úrhatnám polgárnak, vagy az újgazdag burzsujoknak! http://furaila.xfree.hu/253201


Pontosabban, tőlük járna csak igazán a tisztelet, hiszen az ő, vagyis a plebs áldozata árán gazdagodhattak meg!!!!


Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szavazópolgárára, közgondolkodásra, meghatározásával, könyvesboltokban, agyonhallgatott, magyarországhoz, történelmünkkel, visszaszavazták, szocializálódva, kreativitásával, vendégkönyvében, hasznosíthatták, igazságtalanság, médiaforradalom, miniszterelnöke, kényszerítették, családterápiára, szocializmusban, kisajátítottak, vendégkönyvben, szocialistának, kisvállalkozás, nagyszüleinket, tulajdonképpen, választásokkal, magyarországon, legpontosabban, megszerezhetik, szakmunkásokat, negyvenesekről, gazdagodhattak, felelősségével, felemelkedésre, vendégkönyvébe, miniszterelnök, kommunistának, ókori Rómában, volt miniszterelnök, magukat szoc, nevezetes Vendégkönyvben, plebs olyan, plebs-hez tartozók, 2006-os választásokon, csőcselék kifejezéssel, plebs-szé válás, bizonyos műfajjal, társadalmi élet, műfajban eddig, történelemben vissza, hatalom által, magyar nemzetnek, szüleim korosztálya, Orbán Viktor Vendégkönyvében, HAZUG HATALOM ELLEN TÜNTETŐKET, Magyarország LEGHAZUGABB MINISZTERELNÖKE, Gyurcsány Ferenc, TÁRSADALMI NÉPRAJZ, FEKETE ISTVÁN ZSELLÉREK, MEGMÁSÍTOTT TÖRTÉNELMÜNKKEL, MAGÁT KOMMUNISTÁNAK, SZOCIALISTÁNAK HAZUDÓ, AKTUÁLIS DEMAGÓGIÁVAL, HOGY MIT TANULTÁL, HOGY MILYEN EMBER VAGY, Szent Korona-eszme, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hazára minden embernek szükség...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Minden harmadik...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hazára minden embernek szükség...  Mi lenne ha  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Png kislány  Gonosz démon-álarc  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Albert Einstein gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Rátalálsz  Nevem  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes délutánt kívánok  Mai harmónia kártyám  Az engedelmesség miért nem vál...  képre írva  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Lóhere  Örülök, hogy látlak!  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hiányzik  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kellemes délutánt kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Fekete István - Akác  Nevem  Nem számIt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
ókori Rómában, volt miniszterelnök, magukat szoc, nevezetes Vendégkönyvben, plebs olyan, plebs-hez tartozók, 2006-os választásokon, csőcselék kifejezéssel, plebs-szé válás, bizonyos műfajjal, társadalmi élet, műfajban eddig, történelemben vissza, hatalom által, magyar nemzetnek, szüleim korosztálya, városokba szakmát, megszerzett szakmai, raktárról kerítenek, könyvesboltok eljárását, könyvvel kapcsolatban, proletárdiktatúra nevében, 1945 után, globális szabadosság, bal-liberális médiaforradalom, másik réteg, bolsevizmust ránk, hirtelenjött lehetőséggel, réteghez jött, identitás nélküli, ismeretek sokasága, polgári értékrend, falat kenyér, legnagyobb történelmi, 1990-es első, népet lehetőségek, népet kellett, első időszakban, neki járt, kárpótlásnak nevezett, kárpótlásból kimaradtak, mindenkori értelmiségiek, plebs kifejezést, emberek mostanra, emigráns magyarság, semmiből vagyonra, okos eszével, hazájában csak, magyar testvéreink, közgondolkodásban odáig, filmbéli- boldogtalan, társadalmi feltételek, magyar néphez, felnőttképzés keretén, hatalmat gyakorlók, arra hajlandóságot, példaképek élenjárnak, önállóság felelősségével, úrhatnám polgárnak, újgazdag burzsujoknak, plebs áldozata, szavazópolgárára, közgondolkodásra, meghatározásával, könyvesboltokban, agyonhallgatott, magyarországhoz, történelmünkkel, visszaszavazták, szocializálódva, kreativitásával, vendégkönyvében, hasznosíthatták, igazságtalanság, médiaforradalom, miniszterelnöke, kényszerítették, családterápiára, szocializmusban, kisajátítottak, vendégkönyvben, szocialistának, kisvállalkozás, nagyszüleinket, tulajdonképpen, választásokkal, magyarországon, legpontosabban, megszerezhetik, szakmunkásokat, negyvenesekről, gazdagodhattak, felelősségével, felemelkedésre, vendégkönyvébe, miniszterelnök, kommunistának, felemelésével, felnőttképzés, identitásukat, korosztálynak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 373
  • e Hét: 650
  • e Hónap: 9254
  • e Év: 45195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.