Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatalom
  2014-10-19 16:40:01, vasárnap
 
   
  Adj a vakok kezébe valamiféle hatalmat, és ők minden látó szemét ki fogják vájni, még azokét is, akik keményen dolgoz­nak azért, hogy őket újra látóvá tegyék.

Engedd a rabszolgának csak egy napig is, hogy azt tehesse, amit akar, és a világot rabszolgákkal fogja benépesíteni. Leg­először is azokat fogja megkorbácsolni és megbilincselni, akik erejük megfeszítésével szüntelenül az ő megszabadulásán dol­goznak.

Minden evilági hatalom, bármi lett légyen is a forrása, hamis hatalom.

Ezért pengeti a sarkantyúját, hadonászik a kardjával és táncoltatja paripáját oly féktelen pompával és szemkápráz­tató szertartásokkal, nehogy akár csak eszébe is jusson valaki­nek, hogy hamis szíve mélyére nézzen. Fegyvereken és alabárdokon emelkedik ingatag trónja.

Hiúsággal teli lelkét a babona félelmet keltő képeivel és a sötét varázslat jeleivel díszíti, ne­hogy kíváncsi szemek megláthassák nyomorúságát.

Az ilyen hatalom, azon kívül, hogy vakká tesz, még átokká is válik annak a számára, aki ez után vágyakozik.

Az ilyen ha­talom bármi áron fenn akar maradni, még azon a szörnyű áron is, hogy elpusztítja az uralomra törő embert; azokat is, akik helyeslik az uralmát, és azokat is, akik lázadoznak ellene.

A hatalom utáni sóvárgásuk miatt az emberek élete szűnni nem akaró zűrzavar.

Akik a hatalmat a kezükben tartják, foly­ton azért harcolnak, hogy megtarthassák azt. Akik a hatalmasok körén kívül rekedtek, folyton azért harcolnak, hogy kiragadhas­sák azok kezéből, akik éppen birtokolják.

Eközben az embert, a pólyákba csavart Istent lábak és lovak tapossák, és ott marad a harctéren, magára hagyatottan, segítség nélkül, szeretet nélkül.

A harc olyan elkeseredetten folyik, a harcosok agyát annyira elborította a vér, hogy fájdalom, de senki sincs, aki megállna egy pillanatra, hogy lerántsa a hamis menyasszony festett maszkját, és mindenki szeme láttára felfedje szörnyű arcát.

Nincs olyan hatalom, amely akár csak egy szempillantást is megérdemelne, hacsak nem a szent belátás hatalma az.

Ezért viszont semmilyen áldo­zat sem túl nagy.

Nyerjétek el egyszer, és megtartjátok az idők végezetéig.

Ennek ereje nagyobb hatalommal tölti meg szavai­tokat, mint amekkorát a világ összes hadserege valaha is moz­gósítani tudna, és tetteiteket nagyobb áldással bocsátja útjára a világ javára, mint amekkoráról a világ valamennyi hatalma együttvéve valaha is álmodhatna.

Mert ennek a hatalomnak a védőpajzsa maga a belátás, erős fegyvere pedig maga a szeretet.

Ez nem üldöz és nem nyomor­gat senkit, hanem mint a harmat hullik alá a kiszáradt emberi szívekre, és akik visszautasítják, ugyanúgy részesülnek áldásából, mint akik szomjúhozva magukba isszák.

Mivel nagyon is ismeri saját belső erejét, nem kell külső erőhöz folyamodnia.

Mivel nem zsákmánya a félelemnek, nem használja a megfé­lemlítés fegyverét, hogy ennek segítségével bárkinek is fölébe kerekedjék.

A világ szegény, ó, mennyire szegény - a belátásban. Ezért próbálja meg szegénységét a hamis hatalom fátyla mögé rejteni.

A hamis hatalom mindenfelé keresi a szövetséget a hamis ha­talommal a védekezéshez és a támadáshoz, egymásra találásuk pedig a félelmet állítja a kormányrúdhoz.

A félelem aztán mindkettőjüket elpusztítja.

Nem úgy volt-e mindig, hogy a gyengék szövetkeztek egy­mással, hogy megvédjék gyengeségüket?

Így mennek kéz a kézben a világ hatalmaskodói és a nyers erőszak szövetségei a félelem korbácsütései alatt, vérrel és könnyekkel fizetve meg napi adójukat a tudatlanságnak.

Játékszer ennek a világnak minden hatalmassága.

Hagyjátok a belátás tekintetében még kisdedeket, hadd szórakozzanak vele.

Nektek viszont senkire sem szabad ráerőszakolnotok ma­gatokat. Mert amit erőszakkal valósítanak meg, azt előbb vagy utóbb az erőszak fogja elpusztítani is.

Ne akarjatok uralkodni az emberek élete fölött, mert az Egyetemes Akarat az úr.

Ke­ressetek inkább utat az emberek szívéhez a szereteten és a be­látáson keresztül, és ha e kettő egyszer befészkelte oda magát, akkor már könnyebben dolgozhattok a láncok eltávolításán.

Mert így a szeretet fogja irányítani a kezeteket, és a belátás tartja majd a lámpást.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Mirdad könyvéből  
Címkék: ráerőszakolnotok, visszautasítják, szertartásokkal, megszabadulásán, megfeszítésével, szempillantást, tudatlanságnak, megbilincselni, megkorbácsolni, mindkettőjüket, elkeseredetten, eltávolításán, korbácsütései, megtarthassák, gyengeségüket, szórakozzanak, kormányrúdhoz, hatalmaskodói, rabszolgákkal, rabszolgának, szegénységét, megérdemelne, benépesíteni, elpusztítani, segítségével, megtartjátok, védekezéshez, nyomorúságát, sarkantyúját, tekintetében, megláthassák, hatalmassága, dolgozhattok, szövetkeztek, szüntelenül, szövetségei, vakok kezébe, rabszolgának csak, világot rabszolgákkal, babona félelmet, sötét varázslat, ilyen hatalom, ilyen ha­talom, szörnyű áron, uralomra törő, hatalom utáni, emberek élete, kezükben tartják, hatalmasok körén, pólyákba csavart, harc olyan, harcosok agyát, Egyetemes Akarat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  Egy gondolat  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A felvilágosodás...  Emlékezz  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Mindent de mindent visszakap  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Töröld le  Szép estét kedves látogatóimn...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Erdei gyöngyvirág  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Eduardo Sacheri gondolata  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tavaszi este  Martin Buber, A haszidim meséi  Sík Sándor - Ha jő a perc  Robert Merle tollából  Bársony székben  Facebookon kaptam  Borzasztó  Erdei gyöngyvirág  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Egy barátság története  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Pitypang szökőkút  Önmaga ellenére  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Baranyi Ferenc - N i n c s  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Kertem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Ott van  Alvó kislány  Szeretem ujjad karcsuságait,  Egy gondolat  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Előfordul, hogy  Márai Sándor tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  39 ígéret  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Egy tavasz  Hamvas Béla 
Bejegyzés Címkék
vakok kezébe, rabszolgának csak, világot rabszolgákkal, babona félelmet, sötét varázslat, ilyen hatalom, ilyen ha­talom, szörnyű áron, uralomra törő, hatalom utáni, emberek élete, kezükben tartják, hatalmasok körén, pólyákba csavart, harc olyan, harcosok agyát, hamis menyasszony, szent belátás, idők végezetéig, világ összes, világ javára, világ valamennyi, védőpajzsa maga, harmat hullik, kiszáradt emberi, megfé­lemlítés fegyverét, világ szegény, hamis hatalom, hamis ha­talommal, félelmet állítja, félelem aztán, gyengék szövetkeztek, világ hatalmaskodói, nyers erőszak, félelem korbácsütései, világnak minden, belátás tekintetében, erőszak fogja, emberek szívéhez, be­látáson keresztül, láncok eltávolításán, szeretet fogja, belátás tartja, ráerőszakolnotok, visszautasítják, szertartásokkal, megszabadulásán, megfeszítésével, szempillantást, tudatlanságnak, megbilincselni, megkorbácsolni, mindkettőjüket, elkeseredetten, eltávolításán, korbácsütései, megtarthassák, gyengeségüket, szórakozzanak, kormányrúdhoz, hatalmaskodói, rabszolgákkal, rabszolgának, szegénységét, megérdemelne, benépesíteni, elpusztítani, segítségével, megtartjátok, védekezéshez, nyomorúságát, sarkantyúját, tekintetében, megláthassák, hatalmassága, dolgozhattok, szövetkeztek, szüntelenül, szövetségei, elpusztítja, hagyatottan, fegyvereken, alabárdokon, elborította, részesülnek, menyasszony, valósítanak, folyamodnia, táncoltatja, befészkelte, szövetséget, szomjúhozva, birtokolják, tetteiteket, amekkoráról, kiragadhas, hadonászik, pillanatra, álmodhatna, könnyekkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 7097
  • e Év: 63030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.