Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Polt Péter kurvára elégedett magával
  2016-12-10 18:05:46, szombat
 
 
Molnár Bálint 2016-12-10

Polt Péter kurvára elégedett magával

Polt és Pintér a függetlenség napja 240. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a budapesti amerikai nagyköveti rezidencián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Polt és Pintér a függetlenség napja 240. évfordulója alkalmából rendezett fogadáson a budapesti amerikai nagyköveti rezidencián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Jobb lenne valami közepesen érdektelen hírecskével kitölteni ezt a közepesen eseménytelen szombat délutánt - például azzal, hogy Orbán Viktor ívesen szart részt venni a 20. életévét betöltött fideszes keltető (Fidelitas) szülinapi buliján, vagy hogy a mindig éhes Tállai Andrást Trump hivatalba lépésével párhuzamosan, azaz januárban valószínűleg menesztik az adóhatóság éléről, miután Varga Mihály közepes tehetségű könyvelővel nem feltétlenül találják a közös hangot -, de inkább valami másról mesélek nektek.

Unalmas listát készítek az utókor számára. Annál is inkább, mert a sajtó ingerküszöbét még foltokban sem érte el Polt Péter legfőbb ügyésznek csúfolt egyén parlamenti beszámolója az általa és az állampárt által eredményesen leigázott intézmény (=az ügyészség) 2015. évi tevékenységéről, amelyre ezen a héten került sor.

Segítségemre volt a Polt által prezentált, saját vállát veregető, közel 100 oldalas, tömjénfüstöt eregető dicshimnusz értelmezésében egy általunk - kivételesen -nagyrabecsült parlamenti képviselő, aki rendelkezésünkre bocsátott egy anyagot, amelynek alapján igyekszem a magyar jogállam lebontásának és a maffiaállam kiépülésének első, de legrosszabb esetben is második számú felelősét egy kicsit újra fókuszba helyezni. Megfeledkeztünk róla, és nem jól van ez így. Rengeteg átvert ember nyomora, rengeteg szőnyeg alá söpört disznóság fűződik közvetlenül a nevéhez. Mondanám, hogy szárad a lelkén, de nincs neki olyanja, szóval.

Szóval Polt Péter kurvára elégedett magával, akárcsak Matolcsy, Orbán és valamennyi, a törvényesített korrupcióban érdekelt szarházi. Bő lére eresztett, táblázatokkal, színes grafikonokkal gazdagon telerakott beszámolója üvölt a fényes sikerektől és a csinos, jól hangzó statisztikai adatoktól, amikre most nem fogok nagyon részletesen kitérni, mert senkit nem érdekel.

Az viszont joggal érdekelhet mindenkit, ami kimaradt ebből az ordas nagy kamuból. Nyilván Polt szerint az előadott rablómeséje maximálisan alátámasztja, hogy ,,az ügyészség 2015-ben - a változó jogszabályi környezetben - is teljesítette az Alaptörvényben és a jogszabályokban meghatározott feladatait", szerintem viszont az van, hogy lesülhetne a bőr a pofájáról. De olyanja sincs neki.

Egyáltalán nem általánosítva, és a törvényben meghatározott feladataikat tisztességesen végző ügyészek iránti tisztelet mellett az a nagy büdös helyzet, hogy a Polt pártkatona által vezetett ügyészség úgynevezett felső rétege, vagyis a korrupciós ügyek elsikálásáért felelős vérgeci bizalmasai a diktatúrába forduló rezsim nem csupán kiszolgálói, de leginkább alappillérei.

És itt nem elsősorban az a tendencia a szóra érdemes, miszerint ellenzéki politikusokkal szemben évek óta koncepciós perek formájában büntetőeljárásokat folytatnak az ügyészség indítványára, hogy aztán megszámlálhatatlan felmentő ítélet szülessen ezekben az ügyekben. Hanem az, hogy az ügyészség tevőlegesen hozzájárul és elősegíti a maffiamódszerekkel folytatott állami korrupciót. Mégpedig úgy, hogy nem tesz semmit. Mondjuk el ahányszor kell: ma Magyarországon esély nincs arra, hogy kormánypárti prominensekkel szemben eljárást indítsanak. Illetve, ha nagy ritkán valamiért eljárást indítanak, nincs olyan, hogy azt ne szüntessék meg különféle politikailag megrendelt indokokra hivatkozva.

Ilyen értelemben a Polt által irányított ügyészség működése hemzseg az anomáliáktól, nem csupán a felmentéssel zárult koholt vádak, de főleg az elutasított feljelentések és megakadt büntetőeljárások tekintetében, miközben ő jövőre is ugyanezzel a lelki nyugalommal fogja előadni, hogy mindent rendben talált maga körül és kirobbanó siker övezi a munkásságát.

Ezzel az indokolatlanul pofátlan magabiztossággal szemben tény, hogy Magyarország 2015-ben három hellyel csúszott vissza a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen (Corruption Perceptions Index - CPI). Az eredményekből kiderül, hogy Magyarország teljesítménye az Európai Unión és a közép- és kelet-európai régión belül egyaránt visszaesett, az ügyészség működése pedig egyenesen lesújtó. Nem meglepő ez, hiszen az Átlátszó már a tavalyi év elején publikált tanulmányában is rávilágított arra, hogy Polt Péter kinevezése óta meredeken zuhant a politikai korrupciós ügyekben indított büntetőeljárások száma. Polt Péter szerint á, dehogy.

Most akkor nézzünk csupán néhány konkrét ügyet (amiről egyáltalán nem esett szó a dörgedelmes parlamenti beszámolóban), amelyek pontosan megmutatják, miért szar hely az az ország, ahol Polt Péter a legfőbb ügyész. És miért halálra ítélt ország az, ahol ezt a trágyakupacot a rezsim örök életére a székében akarja tartani:

ESZOSZ-ügy: 2014 végén - egy több mint 5 milliárd forintos projekt keretében - 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett az Európai Uniótól közel 3 000 hátrányos helyzetű állástalan foglalkoztatására, a három hátrányos helyzetű (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyében. Tavaly, miután a nehéz szociális körülmények között élő munkavállalók a munkaszerződéseket aláírták, a szövetkezet vezetői ,,eltűntek", mégpedig úgy, hogy az emberek a fizetésüket nem kapták meg. Az MSZP 2015. augusztus 5-én ismeretlen tettes ellen feljelentést tett fiktív foglalkoztatás, okirat hamisítás, hűtlen kezelés, valamint költségvetési csalás alapos gyanúja miatt. Azóta a NAV különböző igazgatóságai tologatják az aktákat, 3000 ember pedig rábaszott. Polt ingerküszöbét el sem érte az emberek nyomorúsága.

MET-ügy: Hűtlen kezelés és csalás miatt az MVM Partner (MVMP) gázüzletei miatt Tóth Bertalan MSZP-s képviselő tett feljelentést. Szerinte a két cég összejátszott azért, hogy a kormányközeli MET a piaci ár felett adhassa el saját gázát. Állítása szerint a nyilvánosságra került - a MET-tel, illetve más cégekkel kötött - szerződések bizonyítják, hogy az MVMP jóval kedvezőbb ajánlatok helyett a gázt a piaci ár felett kínáló MET-tel kötött szerződést. Az első feljelentést a rendőrség bizonyítékok hiányában elutasított. Miután a MET szerződéseit Tóth Bertalan kiperelte, a rendőrség az új bizonyítékok ellenére is elutasította a feljelentést arra hivatkozva, hogy ugyanebben az ügyben már elutasítottak egy eljárást. Polt Péter köszöni, jól van. Meg a szájbatekert rezsicsöki is.

QUAESTOR-ügy: a százmilliárdos nagyságrendű kárt okozó brókerbotrány (a károsultak nagy része bottal ütheti a pénze nyomát) első számú gyanúsítottjának, Tarsoly Csabának a közvetlen munkatársát (nem egyszerűen közönséges kávéfőző titkárát), Mikuska Zoltánt az ügyészség szerint felesleges volt kihallgatni. Nem mellesleg a titkár úr Polt lányának szeretője-barátja-akárkije. Nem szeretek az Alfahírből tájékozódni, de ha minden igaz, akkor Dubaj után most éppen Thaiföldön tolják a dolce vitát. Polt köszöni, változatlanul jól alszik.

MNB-alapítványok ügye: Tóth Bertalan 2016 februárjában jogerősen pert nyert, aminek értelmében az MNB által alapított Pallas Athéné alapítványoknak ki kellett adniuk a gazdálkodásukra vonatkozó adatokat. A kiadott adatok alapján egyértelművé vált, hogy az alapítványok nem az alapító okiratukban meghatározott célokra fordították az MNB-től származó közpénzeket. Utóbb az is kiderült, hogy az egyik alapítványnál a jegyzőkönyvet is manipulálták. Az ügyben nyomozás indult, majd az MSZP feljelentését az ügyészség elutasította. Furcsamód az ügyészség levele a Miniszterelnökségen is járt, mielőtt Tóth Bertalanhoz eljutott volna. Azt egyenesen fölösleges már hozzátenni, hogy Polt feleségét Matolcsy fizeti; nem rosszul.

Portik Tamás Rogánra nézve terhelő vallomása: Portik Tamás saját bevallása szerint egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót vitt el személyesen Rogán Antalnak. Az ügyészség elutasította Tényi István feljelentését, mert semmilyen konkrétumot nem mondott Portik Tamás arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül.

Rogán és társai belvárosi ingatlanügyei: Juhász Péter, majd hozzá csatlakozva még több mint egy tucatnyian azért tettek feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a rendőrségen, mert úgy vélték, súlyos szabálytalanságok, sőt, törvénysértések történhettek egyes belvárosi ingatlanok értékesítésekor. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűncselekmény hiányában megszüntette a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. A rendőrség már a feljelentést is elutasította bűncselekmény hiányára hivatkozva, de 2015 áprilisában a rendőrség Juhász feljelentését, a Fővárosi Főügyészség a tényállás tisztázása érdekében a nyomozás elrendelésére utasította az NNI-t. Húsz hónap telt el az óta, és az NNI mintegy 2,5 millió forint bűnügyi költséget felhalmozva bebizonyította, hogy a kerület érintett vezetései nem követtek el hűtlen kezelést. Polt Péter, hogy rohadnál meg!

A kopasz-gate nem bűncselekmény: február 23-án ,,kopaszok" akadályozták meg Nyakó Istvánt, hogy leadja a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezését. Több hónapos nyomozás után augusztus 10-én a BRFK arra jutott, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

Futottak még nem időrendben: Pharaon-ügy, bőnyi rendőrgyilkosság, Országos Roma Önkormányzat, Habonyhoz köthető letelepedési kötvényes cégek, Kubatov Gábor és a Fidesz Vizoviczki László alvilági bűnözőhöz fűződő kapcsolata, és a sor végtelen. Azt hiszem, nem kell ehhez már semmit hozzáfűznöm. A Polt sötét lelkén száradó ügyek száma évről évre nő, a lista egyre súlyosabb, a büntetőeljárások politikai befolyásolásában kulcsszerepet játszó takonygerinc viszont a civil társadalom és az ellenzék kritikáit még soha nem bírta (meggyőzően) cáfolni. Nehéz is lenne neki. Ameddig ő marad, a maffia marad. Addig az ország, a nemzet, a többség magára vethet.


https://kolozsvaros.com/2016/12/10/polt-peter-kurvara-elegedett-magaval/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: büntetőeljárások, magabiztossággal, rendelkezésünkre, rendőrgyilkosság, befolyásolásában, gyanúsítottjának, nyitvatartásról, tevékenységéről, gazdálkodásukra, alapítványoknak, jogszabályokban, kezdeményezését, értékesítésekor, megfeledkeztünk, törvénysértések, tisztességesen, magyarországon, százmilliárdos, foglalkoztatás, politikusokkal, értelmezésében, törvényesített, bebizonyította, nyilvánosságra, indokolatlanul, alaptörvényben, prominensekkel, eredményekből, ingatlanügyei, bűncselekmény, teljesítménye, tanulmányában, feljelentését, trágyakupacot, ingerküszöbét, változatlanul, függetlenség napja, budapesti amerikai, közepesen eseménytelen, mindig éhes, adóhatóság éléről, közös hangot, utókor számára, sajtó ingerküszöbét, állampárt által, héten került, általunk –, magyar jogállam, maffiaállam kiépülésének, kicsit újra, törvényesített korrupcióban, fényes sikerektől, Polt Péter, Molnár Bálint, Koszticsák Szilárd, Orbán Viktor, Tállai Andrást Trump, Varga Mihály, Szóval Polt Péter, Nyilván Polt, Transparency International, Korrupció Érzékelési Indexen, Corruption Perceptions Index, Európai Unión, Európai Uniótól, Tóth Bertalan MSZP-s, Tóth Bertalan, Tarsoly Csabának, Mikuska Zoltánt, Pallas Athéné, Tóth Bertalanhoz, Portik Tamás Rogánra, Portik Tamás, Rogán Antalnak, Tényi István, Juhász Péter, Nemzeti Nyomozó Iroda, Fővárosi Főügyészség, Nyakó Istvánt, Országos Roma Önkormányzat, Kubatov Gábor, Fidesz Vizoviczki László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Spenót fasírttal  Latinovits Zoltán tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  Gebhardt Nóra versei II.  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A Magyar Költészet napja alkal...  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 13  A sorsod  Márai Sándor tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Facebookon kaptam Krisztinától  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szívek  Jó éjszakát  képre írva  "Ez egy csoda"  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Töröld le  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  39 ígéret  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Tanácsok egy pszichológustól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztinától  Magamnak  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Horváth Szilvia tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy tavasz  Ady Endre - Mindegy átka  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vidámság  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Különleges  Jázmin  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem? 
Bejegyzés Címkék
függetlenség napja, budapesti amerikai, közepesen eseménytelen, mindig éhes, adóhatóság éléről, közös hangot, utókor számára, sajtó ingerküszöbét, állampárt által, héten került, általunk &#8211, magyar jogállam, maffiaállam kiépülésének, kicsit újra, törvényesített korrupcióban, fényes sikerektől, viszont joggal, ordas nagy, előadott rablómeséje, ügyészség 2015-ben, változó jogszabályi, jogszabályokban meghatározott, törvényben meghatározott, korrupciós ügyek, diktatúrába forduló, szóra érdemes, ügyészség indítványára, ügyészség tevőlegesen, felmentéssel zárult, elutasított feljelentések, lelki nyugalommal, indokolatlanul pofátlan, világ legátfogóbb, eredményekből kiderül, ügyészség működése, politikai korrupciós, dörgedelmes parlamenti, legfőbb ügyész, rezsim örök, székében akarja, több mint, három hátrányos, nehéz szociális, szövetkezet vezetői, emberek nyomorúsága, nyilvánosságra került, első feljelentést, rendőrség bizonyítékok, feljelentést arra, szájbatekert rezsicsöki, százmilliárdos nagyságrendű, károsultak nagy, pénze nyomát, közvetlen munkatársát, ügyészség szerint, dolce vitát, gazdálkodásukra vonatkozó, kiadott adatok, alapító okiratukban, egyik alapítványnál, ügyben nyomozás, ügyészség elutasította, ügyészség levele, tízmillió forintnak, tucatnyian azért, különösen jelentős, rendőrség Juhász, tényállás tisztázása, nyomozás elrendelésére, kerület érintett, vasárnapi nyitvatartásról, lista egyre, büntetőeljárások politikai, civil társadalom, ellenzék kritikáit, maffia marad, többség magára, büntetőeljárások, magabiztossággal, rendelkezésünkre, rendőrgyilkosság, befolyásolásában, gyanúsítottjának, nyitvatartásról, tevékenységéről, gazdálkodásukra, alapítványoknak, jogszabályokban, kezdeményezését, értékesítésekor, megfeledkeztünk, törvénysértések, tisztességesen, magyarországon, százmilliárdos, foglalkoztatás, politikusokkal, értelmezésében, törvényesített, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1303
  • e Hét: 3225
  • e Hónap: 6970
  • e Év: 160466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.