Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten Szentlelke ma is működik a világban
  2020-05-31 18:27:54, vasárnap
 
  Cserháti Ferenc ünnepi szentmiséje Gazdagréten
.. a Lélek ma is csodákat művel az Úr tanítványai, a hit bajnokai, a szentek által, akik hagyják, hogy a szeretet lángja, fénye, világossága vezérelje őket, míg aztán maguk is a hit és a szeretet ragyogó csillagaivá válnak ebben a nem egyszer goromba és sötét világban."
Május 31-én, pünkösdvasárnap délelőtt Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be koncelebrált ünnepi szentmisét a világ magyarságáért a gazdagréti Szent Angyalok-templomban.
A szertartás kezdetén Szederkényi Károly Miklós címzetes prépost, a templom esperes-plébánosa köszöntötte a főpásztort. Kiemelte: ahogyan annak idején, az első pünkösdkor, a választott nép szórványban élő közössége eggyé lett és találkozott Jeruzsálemben, most ebben a szentmisében a szétszórtan élő magyarság is találkozhat, együtt lehet szeretetben, az Isten iránti hűségben, a keresztény hitben, és a nemzeti összetartozásban
Cserháti püspök kifejtette: az elmúlt hónapok megpróbáltatásai megmutatták, hogy mennyire törékeny és sebezhető az ember, és milyen nagymértékben rászorul a Teremtő atyai segítségére, és bölcs tanácsaira. Az ember egyáltalán nem olyan erős és legyőzhetetlen, ahogy azt esetleg korábban gondoltuk. Lehetőségei korlátozottak, nagyon is esendő és véges teremtmény, akinek szüksége van Istenre, és szüksége van embertársaira, az orvosok, ápolók, mentők és mások önfeláldozó szolgálataira, bizonyos parancsok és szabályok betartására, mert ezek nélkül az ember valóban elvész, és úgy eltűnik, mint az árnyék és a lehelet - ahogy azt a zsoltárban olvassuk.
Ma pünkösd van, az Isten éltető Lelkének, az Úr Lelkének az ünnepe - folytatta a szónok. Annak az isteni erőnek és erőforrásnak, isteni vigasztalónak, védelmezőnek, pártfogónak - görögösen paraklétosznak - az ünnepe, aki mindig képes újjáteremteni és megújítani a Föld színét, képes talpra állítani, jóra fordítani még a legrosszabb dolgokat is. Ez az isteni lélek a mai válságos időkben is felkínálja segítségét, és képes olyan energiákat felszabadítani bennünk, amelyek akár felül is múlhatják fizikai képességeinket. Ez a Lélek az Úr Lelke, felébreszti bennünk a hit, remény és szeretet hegyeket mozgató és újjáteremtő erőit. Emlékezetünkbe idézi, hogy él az Isten, és szükségünk van rá. Eszünkbe juttatja, hogy nem vagyunk elégségesek önmagunknak, egyedül elsüllyedünk, szükségünk van az Úrra, ahogy a régi hajósoknak szükségük volt a csillagok vezetésére. ,,Ez a Lélek ihlet arra, hogy hívjuk meg Jézust életünk bárkájába, és bízzuk rá félelmeinket, mert ő legyőzi azokat. Akárcsak a tanítványok, mi is meg fogjuk tapasztalni, hogyha ő a fedélzeten van, nem fogunk hajótörést szenvedni" - idézte a püspök Ferenc pápát.
A külföldi magyarok lelkipásztora arról is beszélt, hogy ez az online és az Apostol TV-én is látható szentmise nemzeti egységünket is szolgálni akarja, a világ magyarságáért ajánlja fel. Lehetőséget kínál arra, hogy egy szívvel és lélekkel imádkozzunk egymásért, szeretteinkért, magyar hazánkért és minden embertársunkért.
A püspök felidézte az Apostolok cselekedeteinek a Lélek kiáradásáról szóló részét. A rendkívüli jelekből - heves zúgás az égből, erős szélvihar, mely egészen betölti a házat, ahol az apostolok együtt voltak, lángnyelvek tűntek fel, és leereszkedtek mindegyikükre - a tanítványok megértették, hogy Jézus ekkor váltotta valóra ígéretét, és most küldte el a Szentlelket. Az ősegyház tagjait teljesen betöltötte Isten Szentlelke, a békesség és a szeretet Lelke, még a pogányok is elismerték, hogy a keresztények mennyire szeretik egymást.
A közösségen belül mindenki megőrizhette saját nyelvét, kultúráját, de az emberek levetkőzték, elhagyták bűnös szokásaikat. Olyan új életet kezdtek, amelyben kibontakozhatott az Isten Fia szabadsága. Isten gyermekeivé váltak, és ennek megfelelően éltek, minden különbözőségük ellenére testvérkezet nyújtottak egymásnak, igazi szeretetközösséget alkottak.
Így volt ez kezdetben, az Egyház születésekor, de miért ne lehetne így ma is? - tette fel a kérdést a főpásztor. Hiszen Isten ma is ugyanúgy kiárasztja Szentlelkét, mint kétezer évvel ezelőtt, a Lélek ma is csodákat művel az Úr tanítványai, a hit bajnokai, a szentek által, akik hagyják, hogy a szeretet lángja, fénye, világossága vezérelje őket, míg aztán maguk is a hit és a szeretet ragyogó csillagaivá válnak ebben a nem egyszer goromba és sötét világban. Akiket az Isten Lelke vezérel, azok mindig igazabbá, jobbá, szebbé teszik a világot, a mi javunkat és örömünket szolgálják, a hétköznapok névtelen csillagai, az önkéntesek, a türelmes betegek, a jószívű adakozók, a segítőkész emberek, egyháziak és világiak, mindenféle foglalkozást, hivatást űzők, akik befogadták a Szeretet Lelkét és az ő irányítását. Az Isten Lelke működik az Egyházban, az egyházi iskolákban, a kórházakban, az idős otthonokban, az elhagyottak és szegények között, a világ nagyvárosaiban, az őserdőben és a nyomortanyákon. A szónok ismét idézte Ferenc pápát, aki a minap méltatta az egészségügyi dolgozókat, akik szakértelemmel, odaadóan, felelősségteljesen és szeretettel gondozzák a vírussal megfertőzött betegeket, kockára téve saját egészségüket, életüket is. Irgalmas szamaritánusok ők, akik gondjukba veszik embertársaik életét és sebeit. Ferenc pápa szomszédnak élő szenteknek nevezte őket. Sokan közülük szolgálatuk hűséges teljesítése közben haltak meg - tette hozzá Cserháti püspök.
A főpásztor tényként szögezte le: Isten Szentlelke ma is sokfelé működik, csak éppen észre kellene ezt vennünk. A rengeteg emberi gyarlóság, bűn és hiba ellenére is felfedezhető a világban az Isten közelsége és működése. A Lélek számtalan csodái megmutatkoznak az Egyházban és a világban is. Ajándékaiban nemcsak a papok, az egyháziak részesülnek, hanem mások is, az élet legkülönbözőbb területein működő emberek is. A Lélek ajándékát mindenki azért kapja, hogy használjon vele a köz javára. A Szentlélek az oltalmazó testvérszeretet erejével jön közénk, hogy üdvözítsen, gyógyítson, erősítsen, vigasztaljon. Amikor befogadjuk a szívünkbe, és hagyjuk, hogy cselekedjen, akkor maga Krisztus válik jelenvalóvá az éltünkben, ő fog megbocsátani, imádkozni, reményt és vigaszt nyújtani általunk.



Fotó: Merényi Zita
...... ........



...... ......


Bodnár Dániel/Magyar Kurír 05.31
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: megpróbáltatásai, kibontakozhatott, összetartozásban, testvérszeretet, pünkösdvasárnap, embertársunkért, cselekedeteinek, emlékezetünkbe, felszabadítani, legkülönbözőbb, különbözőségük, nagyvárosaiban, nyomortanyákon, megmutatkoznak, szakértelemmel, szamaritánusok, képességeinket, legyőzhetetlen, szeretteinkért, paraklétosznak, mindegyikükre, nagymértékben, magyarságáért, embertársaira, vigasztalónak, lelkipásztori, lelkipásztora, korlátozottak, leereszkedtek, jeruzsálemben, újjáteremteni, szolgálataira, keresztények, védelmezőnek, koncelebrált, megfertőzött, szentek által, szeretet lángja, szeretet ragyogó, külföldi magyarok, világ magyarságáért, gazdagréti Szent, szertartás kezdetén, templom esperes-plébánosa, első pünkösdkor, keresztény hitben, nemzeti összetartozásban, elmúlt hónapok, ember egyáltalán, ember valóban, lehelet –, zsoltárban olvassuk, Isten Szentlelke, Cserháti Ferenc, Szent Angyalok-templomban, Szederkényi Károly Miklós, Apostol TV-én, Isten Fia, Hiszen Isten, Isten Lelke, Szeretet Lelkét, Merényi Zita, Bodnár Dániel, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A víz abszolút súlya nem számí...  Az idegen országok éghajlata  Az út  Virágos mező  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Sokszor  Alvó baby  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  A víz abszolút súlya nem számí...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Ködvirágok  Alvó baby  Szeretettel !  képre írva  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Apu  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Virágos mező  Nárciszok  Sadhguru idézet  Vérnyomáscsökkentés  Kezdjük annak a megértésével,....  A jó lelkek  Szép álmokat!  Virágvasárnap a húsvét előtti  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Kékfestőről pár szóban  A jó lelkek  Tedd őt foglyul, Uram  Esti kép  A jó lelkek  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Virág lány  Szép estét  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  képre írva  Boldogság  Most - segíts meg Mária ,  Varázskönyv  Jó éjszakát  Aki belekortyol  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Sadhguru idézet  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az idegen országok éghajlata  Vérnyomáscsökkentés  Nárciszok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívet megérintő . . .  Alvó baby  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Görgess  Haja van  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Esti kép  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Válaszok a halál után  Talppontok közérthetően  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
szentek által, szeretet lángja, szeretet ragyogó, külföldi magyarok, világ magyarságáért, gazdagréti Szent, szertartás kezdetén, templom esperes-plébánosa, első pünkösdkor, keresztény hitben, nemzeti összetartozásban, elmúlt hónapok, ember egyáltalán, ember valóban, lehelet &#8211, zsoltárban olvassuk, ünnepe &#8211, isteni erőnek, legrosszabb dolgokat, isteni lélek, régi hajósoknak, csillagok vezetésére, püspök Ferenc, püspök felidézte, rendkívüli jelekből, apostolok együtt, tanítványok megértették, ősegyház tagjait, szeretet Lelke, keresztények mennyire, közösségen belül, emberek levetkőzték, hétköznapok névtelen, türelmes betegek, jószívű adakozók, segítőkész emberek, egyházi iskolákban, idős otthonokban, világ nagyvárosaiban, szónok ismét, minap méltatta, egészségügyi dolgozókat, vírussal megfertőzött, főpásztor tényként, rengeteg emberi, egyháziak részesülnek, élet legkülönbözőbb, oltalmazó testvérszeretet, megpróbáltatásai, kibontakozhatott, összetartozásban, testvérszeretet, pünkösdvasárnap, embertársunkért, cselekedeteinek, emlékezetünkbe, felszabadítani, legkülönbözőbb, különbözőségük, nagyvárosaiban, nyomortanyákon, megmutatkoznak, szakértelemmel, szamaritánusok, képességeinket, legyőzhetetlen, szeretteinkért, paraklétosznak, mindegyikükre, nagymértékben, magyarságáért, embertársaira, vigasztalónak, lelkipásztori, lelkipásztora, korlátozottak, leereszkedtek, jeruzsálemben, újjáteremteni, szolgálataira, keresztények, védelmezőnek, koncelebrált, megfertőzött, születésekor, kiáradásáról, erőforrásnak, foglalkozást, megbocsátani, megőrizhette, egészségügyi, testvérkezet, szentmisében, elsüllyedünk, embertársaik, felfedezhető, vigasztaljon, egészségüket, ajándékaiban, félelmeinket, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.