Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Wabrosch Katalin levele Edolph
  2007-03-31 22:55:56, szombat
 
  Wabrosch Katalin levele Edolphus Towns - nak
2007-03-28. 21:32:44



Dear Mr. Edolphus Towns


Megértem, ha Ön egy kisebbségeket sújtó, mélyen antidemokratikus és ocsmány jelenség miatt, mint az antiszemitizmus, morálisan aggódik.

Kevésbé, sőt, egyáltalán nem értem meg azonban, ha Ön ilyeneket valótlanul és elégséges ok nélkül állít egy népről, jelen esetben a magyar népről.

A bûn, ezt Ön, mint baptista éppen olyan jól tudja mint mi, kiirtathatatlanul van jelen ebben az evilági nyomorúságban, mindenhol, New Yorkban is, Brooklynban is. Nem látjuk semmi bizonyítékát annak, például a zsidók ellen inzultust elkövetettek bírósági ítéleteinek számában, hogy Magyarországon nagyobb lenne az antiszemitizmus, mint New Yorkban.

Ön meggyőződhetett volna személyesen is az antiszemitizmus állásáról Magyarországon. Téves állításai miatt azonban a bizonyosságig menő a valószínûsége, hogy Ön soha országunkban nem járt. És mivel magyarul sem beszél, kijelentéseit nyilván mások - nemcsak hogy téves, hanem rosszindulatú és manipulatív - információira alapozta.

Ön ellenőrizetlen és rosszindulatú információk hatására hagyta magát egy magyar belpolitikai ügyben eszközként felhasználni, a két többségi párt - egy kívülálló számára átláthatatlan - hatalmi harcában. Az antiszemitizmus itt kettős fegyverként került fölhasználásra; egyrészt az MSZP bûneit elfedő rágalmazásként, másrészt a posztkommunisták és a magyarországi zsidóság bírálhatatlanságának biztosítására.

Ön ezt nem értheti. Mégis kénytelen lesz tudomásul venni, hogy ha egy közszereplő, vagy politikus történetesen zsidó, neki is el kell tudni fogadnia a bírálatot bûneiért, mulasztásaiért, alkalmatlanságáért.

És ez nem antiszemitizmus!

A rágalmazóan téves állítások becsmérlő hazugságként jelennek meg a tényeket ismerő emberek előtt. Ezt Önnek, mint morális és vallásos embernek tudnia illik.

Az emberek nem gondolhatják, hogy ez nem tudatos rosszindulat, hanem félretájékoztatás és hamis információk következménye. Önnek, mint közéleti szereplőnek a sajtó információit is ellenőriznie kéne, de Ön erre már csak a magyar nyelv ismeretének igen valószínû hiánya miatt is, sajnos képtelen.

Becsülendőnek tartjuk, ha - mint Brooklyn képviselője - a kongresszusban, sok elfoglaltsága mellett mégis állást foglal egy idegen kontinens -- az Ön számára föltehetően ismeretlen - exotikus kis népének ügyében.

Ebből a kis népből kerül ki a mai Európa legszámosabb kisebbsége, akaratlanul is az (amerikai) indiánok, és a nyelvüket elhagyni kényszerülő feketék sorsára emlékeztetve minket. Ez a sors elsősorban Amerika és Wilson elnök bûne, és a nemzetek demokratikus önrendelkezési joga megtagadásának egyenes következménye.

Mikor szólalt föl Ön az elnyomott, asszimilált magyar (nemzetiségû) kisebbségek nevében?

Ön egyoldalúságával, talán akaratlanul is, két előítéletet is megerősít; a tényektől magát függetlenítő amerikai nagyhatalmi arroganciát és az amerikai politika Izrael-centrikusságát.

A függelékben tételesen állást foglaltunk az Ön kijelentéseit illetően, amelyeket sajnos csak töredékesen, a sajtó útján (Népszabadság, MTI) ismerünk.

Reméljük, hogy a kapott új és ellenőrizhető információk után, nem tartja fönn a magyarországi antiszemitizmus mértékéröl mondott, amúgy valótlan vádját.

Ha mindezek után mégis a valótlansághoz ragaszkodik, akkor Önt csakis egy tudatosan hazug embernek tarthatjuk, aki a magyarországi belpolitikai viszonyokba kíván -- érthetetlen okokból, manipulatív módon és az ismert amerikai arroganciával - beavatkozni.

Nürnberg, 2007-03-27

Tisztelettel
Katalin Wabrosch
Tetzelgasse 27
90403 Nürnberg


The Honorable Edolphus Towns
UNITED STATES SENATE
Washington, D.C.
March 28, 2007

Dear Sir;

I fullly understand if and when you feel moral revulsion at the manifestation of anti-Semitism.

However, I do not understand if you make such horrendous allegation lightly, nay, without sufficient ground, such as the one you made with regard to Hungarians.

As a Baptist, you should know very well that sin is omnipresent, and it cannot be eradicated.

It is present in your district as well. You could have checked into the veracity of allegations of the worst forms of anti-Semitism in Hungary, including incitation to attacks on Hungarian Jews, before you sprang into action.

If you had done it, you would have come to the conclusion that these forms of anti-Semitism simply do not exist in Hungary. You have been manipulated by your sources, and you have simply fallen into the trap of currying favor with a part of your electorate in showing that you are ready to defend the victims of anti-Semitic attacks.

In doing so, you have, at the same time, caused great harm to another part of your constituency that hauls from Hungary. Whose name and reputation you sullied with your baseless allegations.

You should know that the incumbent government of Hungary, the successor of the erstwhile Communists, constricts democracy, destroys the country's economy, and sides with Vladimir Putin, the autocratic Russian President, instead of the European Union (see the most recent articles on Hungary in The New York Times and The International Herald Tribune by Judy Dempsey).

The governing ex-Communists answered charges in the past by calling their critics "anti-Soviet" with the backing of the repressive state machinery. Today, they use the same tactics by branding their opponents "anti-Semites."

They know that this accusation is never checked, but accepted at face value, and diligently disseminated by innocent journalists.

If you continue to attack a great nation that rose up against their Soviet occupiers in 1956 with the vilest accusations, you can no longer be considered an honest man, and will certainly increase the depth of animosity shown by much of the world against the government and the policies of the United States.

Very truly yours, Katalin Wabrosch

Elhatártalanodók


Népszabadság • Nagy N. Péter • 2007. március 26.

A fekete bőrû, baptista Edolphus Towns, New York állam képviselője aggodalmát fejezte ki, amiért Magyarországon jelentősen elszaporodtak a neonáci jelenségek. Levelet írt a magyar nagykövetnek, amit azzal zárt, hogy a múlt századi rémtettek fényében szeretné vele megvitatni, hogyan kezeli a magyar kormány az antiszemitizmus jelenségét. Persze, hogy túlzás...


Mielőtt azonban még bárki az amerikai politikus feltételezhető túlérzékenységét okolná, tegye fel a kérdést: honnan tudná Edolphus Towns, hogy a "múlt századi rémtettek fényében" Magyarországon már különös érzékenységgel reagálnak mindenre, ami ezekre emlékeztet?

Hivatkozhat-e például bárki arra, hogy a hosszú távon meghatározó erejû Fidesz nyilvánvaló ellenállással fogadja, ha a környezetében árpádsávos zászlók tûnnek fel, ha képviselői olyan emelvényeken szónokolnak, ahol kevéssel előttük mocskosan zsidóztak, ha a híveiknek ajánlott lapban nyilas irodalmat propagálnak, hogy egyáltalán jelét adná annak, hogy tisztában van az ország múltjából adódó felelősséggel.

Ennek inkább az ellenkezőjét mutatja: Orbán Viktor és Navracsics Tibor mindannyiszor azt követeli, mutassa be, aki őket antiszemitizmussal vádolja, hogy mikor voltak azok, miközben senki nem a direkt zsidóellenességet vagy rasszizmust veti a szemükre, hanem azt kérdezi, amit a New York-i képviselő is: létezik-e a különös érzékenység.

Vagy csak a múlt iránti közönnyel súlyosbított politikai játék. Az, amit néhány napja Navracsics Tibor is ûzött. Nyilasmosdatónak neveztek egy fideszes politikust baloldaliak - köztük Szigeti Péter, akit később az OVB elnökévé választottak -, majd őket emiatt elmarasztalta a bíróság, amiből Navracsics azt szemezte ki, hogy súlyos bûn lenácizni valakit. Na, ez az, amit nem is tett senki. Igaz, bírósági ítéletre hivatkozva csúsztathatott.

Simonyi András és Edolphus Towns a héten találkozik. Nem biztos, hogy e kissé túlzóan nyilatkozó ember tehet róla, ha már most borítékolható: sok mindent képtelen lesz megérteni.

[Forrás: Wabrosch Katalin]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, elhatártalanodók, túlérzékenységét, nyilasmosdatónak, egyoldalúságával, posztkommunisták, antiszemitizmus, meggyőződhetett, érzékenységgel, fölhasználásra, rágalmazásként, centrikusságát, ellenőrizetlen, megtagadásának, csúsztathatott, magyarországon, kongresszusban, mulasztásaiért, valótlansághoz, önrendelkezési, feltételezhető, biztosítására, kijelentéseit, bizonyosságig, arroganciával, elszaporodtak, környezetében, ellenőrizhető, manifestation, magyarországi, ellenállással, nyomorúságban, átláthatatlan, információira, borítékolható, elfoglaltsága, kisebbségeket sújtó, magyar népről, evilági nyomorúságban, zsidók ellen, antiszemitizmus állásáról, bizonyosságig menő, magyar belpolitikai, kívülálló számára, magyarországi zsidóság, bírálatot bû, rágalmazóan téves, tényeket ismerő, sajtó információit, magyar nyelv, idegen kontinens, nyelvüket elhagyni, Wabrosch Katalin, Edolphus Towns, Dear Mr, Katalin Wabrosch, Honorable Edolphus Towns, UNITED STATES SENATE, Dear Sir, Hungarian Jews, Vladimir Putin, Russian President, European Union, York Times, International Herald Tribune, Judy Dempsey, United States, Nagy, Orbán Viktor, Navracsics Tibor, Szigeti Péter, Simonyi András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png cica  Nem tudhatod  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Akarat  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  Png ház  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Albert Einsteinről  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fehér virág  Facebookon kaptam  Esti kép  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Mi lenne ha  Nem tudhatod  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  A kételkedés kezelése  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
kisebbségeket sújtó, magyar népről, evilági nyomorúságban, zsidók ellen, antiszemitizmus állásáról, bizonyosságig menő, magyar belpolitikai, kívülálló számára, magyarországi zsidóság, bírálatot b&#251, rágalmazóan téves, tényeket ismerő, sajtó információit, magyar nyelv, idegen kontinens, nyelvüket elhagyni, sors elsősorban, nemzetek demokratikus, tényektől magát, amerikai politika, függelékben tételesen, sajtó útján, magyarországi antiszemitizmus, valótlansághoz ragaszkodik, tudatosan hazug, magyarországi belpolitikai, ismert amerikai, great nation, fekete bőr&#251, neonáci jelenségek, magyar nagykövetnek, múlt századi, magyar kormány, antiszemitizmus jelenségét, amerikai politikus, hosszú távon, környezetében árpádsávos, híveiknek ajánlott, ország múltjából, ellenkezőjét mutatja, direkt zsidóellenességet, különös érzékenység, múlt iránti, fideszes politikust, héten találkozik, antidemokratikus, elhatártalanodók, túlérzékenységét, nyilasmosdatónak, egyoldalúságával, posztkommunisták, antiszemitizmus, meggyőződhetett, érzékenységgel, fölhasználásra, rágalmazásként, centrikusságát, ellenőrizetlen, megtagadásának, csúsztathatott, magyarországon, kongresszusban, mulasztásaiért, valótlansághoz, önrendelkezési, feltételezhető, biztosítására, kijelentéseit, bizonyosságig, arroganciával, elszaporodtak, környezetében, ellenőrizhető, manifestation, magyarországi, ellenállással, nyomorúságban, átláthatatlan, információira, borítékolható, elfoglaltsága, következménye, becsülendőnek, kisebbségeket, elmarasztalta, rosszindulatú, international, felelősséggel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.