Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai napi bölcselet
  2017-06-28 11:48:35, szerda
 
 





Az életnek van egy sajátságos módja, ahogyan a lustaságot és az arroganciát bünteti. Úgyis sok minden vakvágányra fut életedben (...) - nem kell ezeket azzal szaporítani, hogy nem teljes szívvel és lélekkel veted bele magad az életbe. Amikor hanyaggá válsz, a dolgok kezdenek összeomlani.

Andrew Matthews








Mögöttünk örök csend, előttünk is örök csend, és létünk rövid idejét úgy kell leélnünk, hogy a futó pillanat boldogságával töltsük be a csend egész megmérhetetlen ürességét.

Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj








Az ember feljő, lelke fényfolyam,
A nagy mindenség benne tükrözik.
Megmondhatatlan kéjjel föltekint,
Merőn megbámúl földet és eget;
De ifjusága gyorsan elmulik,
Erőtlen aggott egy-két nyár után,
S már nincs, mint nem volt, mint a légy fia.
Kiirthatatlan vággyal, amig él,
Túr és tünődik, tudni, tenni tör;
Halandó kézzel halhatatlanúl
Vél munkálkodni, és mikor kidőlt is,
Még a hiúság műve van porán.

Vörösmarty Mihály








A múltat csak úgy lehet eltemetni magunkban, ha valami sokkal jobbat ölelünk magunkhoz. (...) Mindenkinek van mit megbánnia, és nincs olyan ember, aki ne követett volna el hibát.

Nicholas Sparks








Mások boldogságáért nem mi vagyunk a felelősek. Az életben a mi feladatunk az, hogy hűek legyünk önmagunkhoz, minél több tapasztalatra tegyünk szert, és úgy bánjunk másokkal, ahogy szeretnénk, ha velünk bánnának.

Andrew Matthews








Azok az ember legfontosabb tapasztalatai, amelyek elviszik a végső határig. Csak ezekből tanulunk, mert ezekhez minden bátorságunkra szükségünk van. Ha egy gazda megalázza a cselédjét, vagy egy férfi megalázza a feleségét, az nem bátorság, hanem gyávaság, bosszú az életért. Ezek az emberek soha nem mertek a lelkük mélyére nézni, soha nem kérdezték, honnan származik a vágy a vadság felszabadítására.

Paulo Coelho








Mikor az élet tüze pislákolva kihamvad, a hamuban marad egy utolsó szikra. Azután az is elfut, kihuny, és jön a hideg... Az az utolsó szikra foglalja magában a megtett út minden tapasztalatát.

Leonyid Leonov








Nem a körülöttünk lévő életet kell kedvünk szerint elrendezni, hanem önmagunkat kell megtörni, meghajlítani, hogy mindenféle életre alkalmasak legyünk.

Lev Tolsztoj








Csak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye.

Herbert Casson








Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük és titkok tudóivá válnak.

Gyökössy Endre








Van egy hasznos szabály az életre: nem neked kell megvívni az összes csatát, ami az utadba kerül. Válaszd ki azokat, amelyek fontosak és hagyd, hogy valaki más küszködjön a többivel.

Andrew Lane








El kell indulnod önmagad felé -, hogy kialakítsd a saját életed. Vidd magaddal a szüleidtől, nagyszüleidtől és tanáraidtól szerzett bölcsességeket. De ne feledd, hogy az ő bölcsességük nem feltétlenül a te igazságod.

Daniel Gottlieb








Az élet olyan, mint Damoklész lakomája, a kard mindig ott lóg a fejünk fölött.

Voltaire






 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Címkék: felszabadítására, megmondhatatlan, megmérhetetlen, bölcsességeket, nagyszüleidtől, boldogságával, tapasztalatai, bátorságunkra, boldogságáért, halhatatlanúl, kiirthatatlan, kötelességünk, nyikolajevics, tapasztalatra, tapasztalatát, meghajlítani, legfontosabb, bölcsességük, vakvágányra, munkálkodni, arroganciát, feltétlenül, önmagunkhoz, összeomlani, boldogságot, vastörvénye, boldogtalan, tanáraidtól, körülöttünk, szaporítani, mindenkinek, vörösmarty, pislákolva, küszködjön, önmagunkat, lustaságot, sajátságos módja, arroganciát bünteti, dolgok kezdenek, futó pillanat, csend egész, ember feljő, nagy mindenség, hiúság műve, múltat csak, ember legfontosabb, végső határig, gazda megalázza, férfi megalázza, emberek soha, lelkük mélyére, vadság felszabadítására, Andrew Matthews, Alekszej Nyikolajevics Tolsztoj, Vörösmarty Mihály, Nicholas Sparks, Paulo Coelho, Leonyid Leonov, Herbert Casson, Gyökössy Endre, Andrew Lane, Daniel Gottlieb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Éretlen vers  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hazára minden embernek szükség...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Jó éjszakát  Nem tudhatod  A boldog családok mind hasonló...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png férfi  képre írva  Png virág  Png virág  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Esti kép  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Esti kép  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Makszim Gorkij gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Próbálj meg ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Rátalálsz  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Őrizkednünk kell...  Albert Einsteinről  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  A kételkedés kezelése  Bounty krémes  Erdőn  Neked tudnod kell  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Png virág  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
sajátságos módja, arroganciát bünteti, dolgok kezdenek, futó pillanat, csend egész, ember feljő, nagy mindenség, hiúság műve, múltat csak, ember legfontosabb, végső határig, gazda megalázza, férfi megalázza, emberek soha, lelkük mélyére, vadság felszabadítására, élet tüze, hamuban marad, utolsó szikra, körülöttünk lévő, élet vastörvénye, hasznos szabály, összes csatát, utadba kerül, saját életed, élet olyan, kard mindig, fejünk fölött, felszabadítására, megmondhatatlan, megmérhetetlen, bölcsességeket, nagyszüleidtől, boldogságával, tapasztalatai, bátorságunkra, boldogságáért, halhatatlanúl, kiirthatatlan, kötelességünk, nyikolajevics, tapasztalatra, tapasztalatát, meghajlítani, legfontosabb, bölcsességük, vakvágányra, munkálkodni, arroganciát, feltétlenül, önmagunkhoz, összeomlani, boldogságot, vastörvénye, boldogtalan, tanáraidtól, körülöttünk, szaporítani, mindenkinek, vörösmarty, pislákolva, küszködjön, önmagunkat, lustaságot, megcsendül, sajátságos, elrendezni, kialakítsd, önmagunkon, szükségünk, mindenféle, sikertelen, alkalmasak, szüleidtől, feladatunk, szeretnénk, fényfolyam, mindenség, ürességét, föltekint, megbánnia, kérdezték, megalázza, cselédjét, feleségét, származik, magunkhoz, felelősek, teremteni, eltemetni, magunkban, életedben, igazságod, mögöttünk, damoklész, voltaire, követett, szerzett, lakomája, tanulunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 515 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 2545
  • e Hónap: 19928
  • e Év: 137174
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.