Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
12. évközi hét kedd 06.23
  2020-06-23 09:38:28, kedd
 
  OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Az Úr Ezekiás idejében megmenti Jeruzsálemet.
Izrael országának pusztulása után, Szennacherib, Asszíria királya követeket küldött Ezekiáshoz, Júda királyához ezzel az üzenettel: ,,Mondjátok meg Ezekiásnak, Júda királyának: Meg ne csaljon téged a te Istened, akiben bizakodol, és ne mondd: Jeruzsálem nem kerül Asszíria királyának hatalmába!« Hiszen magad is hallhattad mindazt, amit Asszíria királyai az összes országokkal műveltek, hogyan pusztították el azokat. Hát talán éppen te fogsz megmenekülni?"
Miután Ezekiás a követek kezéből átvette a levelet és elolvasta, felment az Úr templomába, és az Úr elé tárta. Így imádkozott az Úr előtt: ,,Uram, Izrael Istene, ki a kerubok fölött trónolsz, egyedül te vagy a föld összes birodalmainak Istene, te alkottad az eget és a földet. Hajtsd ide füledet és halld; nyisd meg, Uram, szemedet és lásd; halld meg Szennacherib minden szavát, aki azért küldött követeket, hogy gyalázza az élő Istent. Igaz, Uram, hogy Asszíria királyai nemzeteket igáztak le és azok országait elpusztították, isteneiket pedig tűzbe vetették. De csak azért, mert azok nem voltak istenek, hanem csupán emberi kéznek fából és kőből való alkotásai, és így megsemmisíthették őket. Most azonban Urunk, Istenünk, ments meg minket az asszír király kezéből, hadd tudja meg a föld minden országa, hogy te, az Úr vagy az egyedüli Isten!"
Erre Izajás próféta, Ámosz fia, üzenetet küldött Ezekiáshoz: ,,Ezt üzeni az Úr, Izrael Istene: Meghallgattam, amiért Szennacherib ellenében könyörögtél. Íme, az Úr szava, melyet ellene szólott: Megvet téged, és csúfot űz belőled Sion szűz leánya, hátad mögött fejét rázza Jeruzsálem leánya.
Mert Jeruzsálemből kivonul a maradék, és Sion hegyéről kivonulnak a megszabadultak; a seregek Urának féltő szeretete viszi végbe mindezt.
Azért ezt üzeni az Úr Asszíria királyának: Nem jön be a városba, nyilat se lő belé, pajzsot sem fordít ellene, sánccal sem veszi körül.
Visszatér azon az úton, amelyen jött, e városba be nem jön - úgymond az Úr.
Megoltalmazom ezt a várost és megszabadítom, önmagamért és szolgám, Dávid miatt."
Még azon az éjszakán történt, hogy eljött az Úr angyala, és megölt az asszírok táborában száznyolcvanötezer embert. Szennacherib pedig, az asszírok királya, visszatért Ninivébe, és ott is maradt.
Ez az Isten igéje. 2Kir 19,9b-11.14-21.31-35a.36

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tegyétek meg embertársaitoknak mindazt, amit ti is elvártok tőlük!
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Ne vessétek oda a szent dolgokat a kutyáknak, és ne szórjátok gyöngyeiteket a sertések elé, hogy lábukkal el ne tapossák azokat, és megfordulva, szét ne tépjenek titeket is.
Mindazt, amit akartok, hogy megtegyenek nektek az emberek, ti is tegyétek meg nekik! Ez ugyanis a Törvény és a próféták tanítása.
A szűk kapun menjetek be, mert széles a kapu és tágas az út, amely a romlásba visz, és sokan mennek be rajta. De milyen szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják!
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,6.12-14

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A szeretet oly titokzatos számunkra, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi az a cselekedet, mozzanat vagy szó, ami felkelti a szeretet érzését szívünkben valaki iránt. És azt sem láthatjuk előre, hogy mi lesz az a cselekedetünk vagy szavunk, amely alapján felebarátunk megértheti, hogy szeretjük őt, mert ez a tett a mi szeretetünknek a jele. Ahhoz kérjük segítségedet, hogy szeretetünk soha ne merüljön ki szavakban, hanem cselekedetekben nyilvánuljon meg. Segíts minket abban, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
A történelmi tapasztalat lassan formálta az ószövetségi választott népet. Mózes korában megtörtént a szövetségkötés, amelynek Isten volt a kezdeményezője és amelynek az általa adott tízparancsolat volt az alapja. A nép azonban letért a törvények útjáról, s csak több fájdalmas történelmi esemény gondolkoztatta el őket. A jeruzsálemi templom lerombolása, a szövetség ládájának eltűnése és az évtizedekig tartó babiloni fogság bűnbánatot ébresztett és elindította a vallásosság megújítását. Ennek külső jele volt a templom újjáépítése. De hogyan lehet megújítani az embereket? A válasz egyszerű volt: a törvényt kell érthetően megmagyarázni nekik. A szándék ugyan jó volt, de az idő folyamán olyan aprólékos törvényértelmezés lett belőle, hogy Jézus korára alig lehetett kiigazodni a törvények szövevényes rendszerében. Az írástudók nap mint nap vitatkoztak arról, hogy fel lehet-e állítani valamiféle rangsort a törvények között és egyáltalán melyik a legfőbb parancs. Korábban láthattuk, hogy még Jézust is be akarták vonni az ilyen vitákba (vö. Mt 22,34-39).
A mai evangéliumban Jézus a törvények bonyolult rendszerével ellentétben egy olyan útmutatást fogalmaz meg, amely nagyon egyszerű és bárki könnyen megjegyezheti: ,,Mindazt, amit akartok, hogy megtegyenek nektek az emberek, ti is tegyétek meg nekik!" Az emberek közti kapcsolatokat ez az evangéliumi aranyszabály határozza meg. Talán nekünk is érdemes ehhez szabni életünket.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedetekben, elpusztították, szeretetünknek, tízparancsolat, kezdeményezője, tanítványainak, megszabadultak, szövetségkötés, gondolkoztatta, megjegyezheti, megmagyarázni, meghallgattam, gyöngyeiteket, cselekedetünk, jeruzsálemből, kapcsolatokat, megszabadítom, evangéliumban, birodalmainak, megoltalmazom, aranyszabály, segítségedet, felebarátunk, szennacherib, nyilvánuljon, rendszerével, rendszerében, megmenekülni, pusztították, jeruzsálemet, megtegyenek, megújítását, vallásosság, tapasztalat, évtizedekig, tanításodat, összes országokkal, követek kezéből, kerubok fölött, föld összes, asszír király, föld minden, egyedüli Isten, seregek Urának, éjszakán történt, asszírok táborában, asszírok királya, hegyi beszédben, szent dolgokat, próféták tanítása, szűk kapun, romlásba visz, Miután Ezekiás, Izrael Istene, Erre Izajás, Mert Jeruzsálemből, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png ház  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  Png ház  A Megváltó szolgálatában  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hiányzik  Rátalálsz  Png csokor  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Rátalálsz  Elköszönt  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Éretlen vers  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png virág  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Nem számIt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Elköszönt  Png virág  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Png rózsa csokor  Albert Einstein gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
összes országokkal, követek kezéből, kerubok fölött, föld összes, asszír király, föld minden, egyedüli Isten, seregek Urának, éjszakán történt, asszírok táborában, asszírok királya, hegyi beszédben, szent dolgokat, próféták tanítása, szűk kapun, romlásba visz, életre visz, evangélium igéi, szeretet érzését, szeretet csodálatos, történelmi tapasztalat, ószövetségi választott, általa adott, törvények útjáról, jeruzsálemi templom, szövetség ládájának, évtizedekig tartó, vallásosság megújítását, templom újjáépítése, válasz egyszerű, törvényt kell, szándék ugyan, törvények szövevényes, törvények között, legfőbb parancs, ilyen vitákba, törvények bonyolult, olyan útmutatást, emberek közti, evangéliumi aranyszabály, cselekedetekben, elpusztították, szeretetünknek, tízparancsolat, kezdeményezője, tanítványainak, megszabadultak, szövetségkötés, gondolkoztatta, megjegyezheti, megmagyarázni, meghallgattam, gyöngyeiteket, cselekedetünk, jeruzsálemből, kapcsolatokat, megszabadítom, evangéliumban, birodalmainak, megoltalmazom, aranyszabály, segítségedet, felebarátunk, szennacherib, nyilvánuljon, rendszerével, rendszerében, megmenekülni, pusztították, jeruzsálemet, megtegyenek, megújítását, vallásosság, tapasztalat, évtizedekig, tanításodat, evangéliumi, szeretetünk, ószövetségi, szövevényes, országokkal, elindította, lerombolása, jeruzsálemi, könyörögtél, megfordulva, újjáépítése, ellentétben, megtalálják, vitatkoztak, útmutatást, imádkozott, templomába, csodálatos, ezekiáshoz, kiigazodni, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.