Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
12. évközi hét csütörtök 06.25
  2020-06-25 08:42:47, csütörtök
 
  OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Joákin király idejében megkezdődik a hetvenéves babiloni fogság.
Tizennyolc esztendős volt Joákin, amikor uralkodni kezdett, és három hónapig uralkodott Jeruzsálemben. Anyját Nahestának hívták, és a jeruzsálemi Elnátán leánya volt.
Azt cselekedte, ami gonosz az Úr előtt, egészen úgy, ahogy atyja, Joakim cselekedett. Ebben az időben Nabukodonozor babiloni király katonái felvonultak Jeruzsálem ellen, és körülzárták a várost. Majd maga Nabukodonozor babiloni király is hadba vonult a város ellen szolgáival együtt.
Erre Joákin, Júda királya, anyjával, szolgáival, főembereivel és udvari tisztjeivel együtt kiment eléje, de Babilon királya, uralkodásának nyolcadik esztendejében, elfogatta őt.
Azután elhurcoltatta Jeruzsálemből az Úr házának minden kincsét, a királyi palota kincseit; levagdaltatta azokat az aranyborításokat, amelyeket Salamon, Izrael királya készíttetett az Úr temploma számára - ahogyan az Úr mondta neki. Azután fogságba hurcolta egész Jeruzsálemet, az összes főembert, a sereg összes vitézét, tízezernyi férfit, minden kovácsot és lakatost, úgyhogy nem maradt senki sem a föld szegény népén kívül.
Joákint is elhurcolta Babilonba, meg a király anyját, feleségeit és udvari tisztjeit. De még az ország bíráit is fogságba vitték Jeruzsálemből Babilonba. Minden fegyver fogható férfit, szám szerint hétezret, ezernyi kovácsot és lakatost, minden fegyverforgatásra alkalmas férfit Babilonba küldött fogságba Babilon királya.
Joákin helyett atyai nagybátyját, Mattanját tette királlyá Babilon királya, és nevét Szedekiásra változtatta.
Ez az Isten igéje. 2Kir 24,8-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki Jézus tanítását követi, biztos alapra épít.
Abban az időben Jézus így fejezte be a hegyi beszédet:
A mennyek országába nem jut be mindenki, aki azt mondja nekem: ,,Uram! Uram!" Csak az, aki mennyei Atyám akaratát cselekszi. Azon a napon sokan mondják majd nekem: ,,Uram, Uram! Hát nem a te nevedben prófétáltunk? Nem a te nevedben űztük ki az ördögöket? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát?" Én akkor kijelentem majd nekik, hogy nem ismertelek soha benneteket. Távozzatok színem elől, ti, gonosztevők!
Mert mindaz, aki meghallgatja szavaimat és szerintük cselekszik, ahhoz az okos emberhez hasonlít, aki a házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült.
Aki viszont hallgatja szavaimat, de nem követi azokat, ahhoz az ostoba emberhez hasonlít, aki a házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, nekizúdult a háznak; az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.
Ezzel Jézus befejezte a hegyi beszédet. A népsokaság elragadtatással hallgatta tanítását, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint az ő írástudóik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,21-29
Homok vihar a képen
...... ........... .....



Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak

Elmélkedés
Jézus hegyi beszédének végéhez érkeztünk a mai napon. Az utolsó hasonlat nagyon szemléletes: a homokra épített és a viharban könnyen romba dőlő ház képét állítja szembe a sziklára épült és a viharokat is kiálló házzal. Az első annak az embernek az életét szemlélteti, aki hallgatja az Úr szavát, de nem a hallottak szerint él. A második a követendő utat mutatja be, azoknak az életét, akik megvalósítják mindazt, amit Jézustól hallanak.
Miért mondja ezt a példát Jézus? Azért, mert az előzőekben hosszasan tanította az embereket és nem szeretné, ha bárki is megállna a hallgatásnál. Akik eddig köréje gyűltek és figyelmesen hallgatták, most keljenek fel és vigyék magukkal a tanítást. Induljanak, és amit a szívükbe fogadtak, azt valósítsák meg. Jézus szava nem emberi okoskodás, hanem isteni igazság. Jézus szava nem bölcselkedés, hanem megvalósítandó igazság.
Két lehetőség közül választhatunk. Vagy Isten törvényeire alapozva élünk vagy azok nélkül próbálunk boldogulni. Döntésünk következményét is látnunk kell: életünk cselekedetei szoros kapcsolatban vannak a halál utáni sorsunkkal. Jézus óv minket a hamis elbizakodottságtól, amely a szavakban bízik és egészen bizonyosra veszi az üdvösséget. Nem hangzatos szavakat, hanem a szeretet cselekedeteit kéri tőlünk.
Hogyan hallgatom Jézus szavát? Megvalósítom-e a hallottakat?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: aranyborításokat, elragadtatással, megvalósítandó, következményét, nabukodonozor, elhurcoltatta, jeruzsálemből, választhatunk, irgalmasságát, esztendejében, megvalósítják, jeruzsálemben, uralkodásának, cselekedeteit, levagdaltatta, gyengeségeink, megbocsátásra, könyörületre, kapcsolatban, főembereivel, megvalósítom, prófétáltunk, megbocsátást, bölcselkedés, hallgatásnál, készíttetett, cselekedetei, jeruzsálemet, meghallgatja, megkezdődik, tisztjeivel, emlékeztess, cselekedett, körülzárták, szemléletes, felvonultak, hetvenéves babiloni, jeruzsálemi Elnátán, időben Nabukodonozor, város ellen, királyi palota, összes főembert, sereg összes, föld szegény, király anyját, ország bíráit, időben Jézus, hegyi beszédet, mennyek országába, napon sokan, okos emberhez, házát sziklára, Anyját Nahestának, Erre Joákin, Jeruzsálemből Babilonba, EVANGÉLIUM Szent Máté, Ezzel Jézus, Vagy Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A televizió nem a kultúrát kép...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einsteinről  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A sors  Mi lenne ha  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  Png kutya  Még csak most kezdődik a nap  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 20  A televizió nem a kultúrát kép...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mi lenne ha  Hazára minden embernek szükség...  Kerüld el az evangélium örömén...  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete-erdő desszert  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyon különös  Makszim Gorkij gondolata  Egy bizonyos határt  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Lóhere  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Rátalálsz  Albert Einsteinről  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Nem számIt  Nem számIt  Tanuld meg ezt a versemet  Egy lelki imádság  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
hetvenéves babiloni, jeruzsálemi Elnátán, időben Nabukodonozor, város ellen, királyi palota, összes főembert, sereg összes, föld szegény, király anyját, ország bíráit, időben Jézus, hegyi beszédet, mennyek országába, napon sokan, okos emberhez, házát sziklára, ostoba emberhez, házát homokra, népsokaság elragadtatással, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, utolsó hasonlat, homokra épített, viharban könnyen, sziklára épült, első annak, életét szemlélteti, hallottak szerint, követendő utat, példát Jézus, előzőekben hosszasan, szívükbe fogadtak, halál utáni, szavakban bízik, szeretet cselekedeteit, aranyborításokat, elragadtatással, megvalósítandó, következményét, nabukodonozor, elhurcoltatta, jeruzsálemből, választhatunk, irgalmasságát, esztendejében, megvalósítják, jeruzsálemben, uralkodásának, cselekedeteit, levagdaltatta, gyengeségeink, megbocsátásra, könyörületre, kapcsolatban, főembereivel, megvalósítom, prófétáltunk, megbocsátást, bölcselkedés, hallgatásnál, készíttetett, cselekedetei, jeruzsálemet, meghallgatja, megkezdődik, tisztjeivel, emlékeztess, cselekedett, körülzárták, szemléletes, felvonultak, könyörtelen, szemlélteti, gonosztevők, hallottakat, szedekiásra, nagybátyját, jeruzsálemi, irgalmasság, változtatta, testvéreink, törvényeire, országodnak, figyelmesen, kijelentem, sorsunkkal, szolgáival, benneteket, elmélkedés, távozzatok, boldogulni, cselekszik, szívünkben, nekizúdult, beszédének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.