Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
20. évközi hét kedd 08.18
  2020-08-18 10:09:56, kedd
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Aki gőgjében magát istennek képzeli, azt az igaz Isten szégyenletes bukással sújtja.
Ezekiel prófétának ezt parancsolta az Úr: ,,Emberfia, vidd hírül Tirusz királyának szavamat: Mivelhogy szíved gőgös és felfuvalkodott, s azt mondtad: »Isten vagyok, és isteni trónon ülök a tenger közepén,« holott ember vagy, nem isten, csak gőgös szíved tette istenné magát.
Azt hiszed, bölcsebb vagy, mint Dániel, s előtted nincs titok!
Nagy bölcsességgel, okossággal vagyont szereztél magadnak, kincstáraidban sok ezüstöt, aranyat halmoztál fel, nagy bölcsességeddel és kereskedő ügyességeddel gyarapítottad gazdagságodat, és szíved felfuvalkodott, mivel meggazdagodtál.
Ezért így szól most az Úr, az Isten: Mivelhogy nagy gőgödben istennek képzelted magadat, ezért a legerősebb pogány hadakat hozom reád.
Ezeknek kardja megnyirbálja majd ékes bölcsességedet, és véget vet fényűzésednek.
A sírba döntenek, csúful lemészárolnak tégedet; így pusztulsz el trónodon, a tenger közepén.
Vajon mondod-e akkor gyilkosaidnak: »Isten vagyok én!«
Holott bizony, ember vagy és nem isten a te gyilkosaid kezében. Úgy halsz meg, mint valami hitetlen pogány.
És mindez így lesz, - ezt én mondom, az Úr, az Isten."
Ez az Isten igéje. Ez 28,1-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A gazdag, aki szívében a földiekhez tapad, nagyon nehezen üdvözül.
A gazdag ifjú távozása után Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Bizony, mondom nektek: A gazdag nehezen jut be a mennyek országába. Újra mondom nektek: Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutnia Isten országába." Ennek hallatára a tanítványok igen megdöbbentek, és azt kérdezték: ,,Hát akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk tekintett, és így szólt: ,,Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges."
Ekkor Péter megkérdezte: ,,Nézd, mi mindenünket elhagytuk, és követtünk téged. Mi lesz a jutalmunk?" Jézus így válaszolt: ,,Bizony, mondom nektek: ti, akik követtetek engem: a világ megújulásakor, amikor az Emberfia dicsőséges trónjára ül, együtt ültök majd vele tizenkét trónon, hogy ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse felett. Sőt mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet.
Sokan lesznek az elsőkből utolsók, és az utolsókból elsők."
Ezek az evangélium igéi. Mt 19,23-30
...... ..............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként éljél és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk!

Elmélkedés
A tegnapi evangélium azzal fejeződött be, hogy a gazdag ifjú távozott, mert a vagyonáról való lemondást túl nagy áldozatnak tartotta. Az ő esetéből kiindulva fogalmazza meg Jézus véleményét az anyagi javakkal és azok birtoklásával kapcsolatban a mai evangéliumban. Ezt mondja: ,,A gazdag nehezen jut be a mennyek országába." Nem azt állítja, hogy lehetetlen bejutnia, hanem arra figyelmeztet, hogy a gazdagság akadálya lehet az üdvösségnek. Jézus nem önmagában a gazdagságot ítéli el, hiszen tudja, hogy a gazdag is lehet jószívű, vagyonából nagylelkűen segítheti a szegényeket. Az sem célja, hogy a szegényeket fellázítsa a vagyonosok ellen. Jézusnak is voltak tehetős barátai, vámosok, adószedők, akik bizony nem a szegények közé tartoztak. Egyiküket, Mátét még apostolának is kiválasztotta. Lukács evangélista pedig beszámol a Jézust követő asszonyokról, a nevüket is felsorolja, aztán megjegyzi: ezek az asszonyok ,,vagyonukból támogatták" őt (Lk 8,3).
Be kell látnunk, hogy szegény koldusok vagyunk, szükségünk van Istenre. Az anyagi javak hamis módon biztonságérzetet keltenek az emberben és a teljes függetlenség zászlaját lobogtatják. Ha mindenünk megvan, akkor már nincs szükségünk barátokra és Istenre sem. A szegény Istenre bízza életét, az ő gondoskodásában bízik.
Nagylelkűségünket Isten az örök élettel jutalmazza meg.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtél, biztonságérzetet, gondoskodásában, bölcsességeddel, bölcsességedet, tanítványaihoz, felfuvalkodott, kincstáraidban, meggazdagodtál, evangéliumban, teljesítetted, gyilkosaidnak, fényűzésednek, lemészárolnak, újjászületést, gazdagságodat, ügyességeddel, megújulásakor, bölcsességgel, gyarapítottad, birtoklásával, kiválasztotta, szeretetedet, megnyirbálja, asszonyokról, dicsőítetted, ítélkezzetek, szégyenletes, jelenlétedet, közelségedet, megdöbbentek, kapcsolatban, megtaláljunk, függetlenség, figyelmeztet, megkérdezte, igaz Isten, tenger közepén, legerősebb pogány, sírba döntenek, földiekhez tapad, gazdag ifjú, gazdag nehezen, mennyek országába, tevének átmenni, gazdagnak bejutnia, tanítványok igen, világ megújulásakor, örök életet, elsőkből utolsók, utolsókból elsők, evangélium igéi, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent Máté, Ekkor Péter, Jézus Krisztus, Nagylelkűségünket Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kékfestőről pár szóban  Boldog virágvasárnapot minden...  Szívet megérintő . . .  Esti kép  Havazás  Kövesd a vezetőt  Szívet megérintő . . .  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Csak egy életed van....  Alvó cica  Sokszor  Kékfestőről pár szóban  Kékfestőről pár szóban  Virágos mező  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Nem látom őket  Jó éjszakát  Havazás  képre írva  Öröknek hinni . . .  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sárkány  Soli Deo gloria  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Esti kép  A máj egészségének javítása te...  Reményik Sándor: Itt most virá...  A jó kedv a világon  Kezdjük annak a megértésével,....  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kékfestőről pár szóban  Öreg nő sóhajt  Jó éjszakát  Az izmaink nem csak testmozgás...  Soli Deo gloria  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Sadhguru idézet  A nagyhét eseményei  Sokszor  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Szeretettel !  Táplálékok a máj egészségének ...  Boldogság  Táplálékok a máj egészségének ...  A máj egészségét biztosító és ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Márciuzs 24.  Alvó baby  Esti Ima !  képre írva  Jó éjszakát  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Halhatatlan boldog percek . ....  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Nagyhétfő:  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  képre írva  képre írva  képre írva 
Bejegyzés Címkék
igaz Isten, tenger közepén, legerősebb pogány, sírba döntenek, földiekhez tapad, gazdag ifjú, gazdag nehezen, mennyek országába, tevének átmenni, gazdagnak bejutnia, tanítványok igen, világ megújulásakor, örök életet, elsőkből utolsók, utolsókból elsők, evangélium igéi, tegnapi evangélium, vagyonáról való, anyagi javakkal, gazdagság akadálya, gazdagságot ítéli, szegényeket fellázítsa, vagyonosok ellen, szegények közé, asszonyok &#8222, anyagi javak, teljes függetlenség, szegény Istenre, örök élettel, engedelmeskedtél, biztonságérzetet, gondoskodásában, bölcsességeddel, bölcsességedet, tanítványaihoz, felfuvalkodott, kincstáraidban, meggazdagodtál, evangéliumban, teljesítetted, gyilkosaidnak, fényűzésednek, lemészárolnak, újjászületést, gazdagságodat, ügyességeddel, megújulásakor, bölcsességgel, gyarapítottad, birtoklásával, kiválasztotta, szeretetedet, megnyirbálja, asszonyokról, dicsőítetted, ítélkezzetek, szégyenletes, jelenlétedet, közelségedet, megdöbbentek, kapcsolatban, megtaláljunk, függetlenség, figyelmeztet, megkérdezte, tanítványok, lobogtatják, vagyonukból, apostolának, üdvösségnek, észrevegyük, nagylelkűen, gazdagságot, parancsolta, evangélista, szegényeket, mindenünket, százannyit, üdvözülhet, evangélium, embereknek, áldozatnak, elmélkedés, szükségünk, legerősebb, fogalmazza, királyának, vagyonáról, jutalmazza, lehetséges, utolsókból, szereteted, gyilkosaid, felsorolja, prófétának, testvéreit, vagyonosok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.