Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 30. vasárnap 10.25
  2020-10-24 22:18:29, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Ha az özvegyet és árvát sanyargatjátok, fellobban ellenetek haragom.
Ezt mondja az Úr: Az idegent ne használd ki és ne nyomd el, hiszen ti is idegenek voltatok Egyiptomban.
Az özvegyet és árvát ne sanyargassátok. Ha sanyargatjátok őket, s ők hozzám kiáltanak, meghallom panaszukat, és fellobban haragom. Kard által veszítelek el benneteket, hogy asszonyaitok özvegyek, gyermekeitek árvák legyenek.
Ha a népemből való szegénynek, aki közötted él, pénzt kölcsönözöl, ne viselkedj vele szemben uzsorás módjára. Ne követelj tőle kamatot. Ha embertársad köntösét zálogba veszed, napszálltakor add vissza neki. Hisz ez az egyetlen takarója, amelybe beburkolja testét. Különben mivel takarózna? Ha hozzám kiált, meghallgatom, mert irgalmas vagyok.
Ez az Isten igéje. Kiv 22,20-26

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Elfordultatok a bálványoktól, hogy az Istennek szolgáljatok és várjátok a mennyből az ő Fiát.
Testvéreim!
Mindnyájan tudjátok, hogy hogyan viselkedtünk körötökben a ti szolgálatotokra. Ti pedig az Úr és a mi követőink lettetek. A tanítást a sok nehézség ellenére is a Szentlélek örömével fogadtátok, és így Makedóniában és Ahájában minden hívőnek példaképei lettetek. Istenbe vetett hitetek mindenütt ismertté vált, ezért nem is kell róla beszélnünk. Az emberek maguktól mondják el, hogyan fogadtatok minket, hogyan fordultatok a bálványoktól az Istenhez, hogy az élő és igaz Istennek szolgáljatok és várjátok a mennyből Fiát, Jézust, akit a halálból feltámasztott, s aki megment minket az eljövendő haragtól.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 1,5c-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szeresd az Urat, a te Istenedet, és felebarátodat, mint saját magadat.
Abban az időben: Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?" Jézus így válaszolt:
-1.,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat.
- A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,34-40
...... ..............



Imádság
Uram, Jézus! Te azt kéred tőlem, hogy ne legyek türelmetlen, ne veszítsem el reményemet, ne tagadjam meg hitemet, amikor Isten a szenvedésekkel vagy bármi más ,,rosszal" próbára tesz! Azt kéred, hogy szeressem őt a jón és a rosszon keresztül is, mert minden mögött Isten rejtezik! Keresztáldozatod azt mutatja, hogy az Atya iránti szeretet engedelmességet, tehetetlenséget, szenvedést jelent, de ugyanakkor mégis állandó Istenre figyelést és Isten akaratának elfogadását is. Uram! Segíts, hogy egész életemet a szeretetnek szenteljem

Elmélkedés
A szeretet jelei
A szeretet hiányát hamarabb észrevesszük, mint a szeretet jeleit. Saját környezetünkben sokszor észre sem vesszük a szeretet apró megnyilvánulásait vagy ha észrevesszük, újabb és újabb megerősítést szeretnénk kapni. Így vagyunk Istennel való szeretetkapcsolatunkban is. Sajnos nem vesszük észre Isten felénk áradó szeretetének mindennapi jeleit vagy ha észrevesszük, tőle is újabb megerősítést várunk. Mindennek hátterében az áll, hogy vágyunk a szeretetre, az emberek szeretetére, de talán még jobban arra, hogy érezzük, megtapasztaljuk Isten szeretetét életünkben.
A mai evangéliumban Jézust megkérdezi valaki, hogy ,,Melyik a legfőbb parancs a törvényben?" (Mt 22,36). Jézus pedig a szeretet kettős irányú parancsával válaszol: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel" (Mt 22,37) és ,,Szeresd felebarátodat, mint saját magadat" (Mt 22,39). Első pillanatban talán meglepődünk azon, hogy a szeretet ,,parancs." Igen, a szeretetet Isten parancsolja nekünk és kéri, hogy tekintsük kötelességünknek a szeretet gyakorlását. Ugyanakkor a szeretet több mint parancs. Aki megtapasztalta már saját életében Isten felé áradó szeretetét, annak már nem csupán ,,parancs" a szeretet, hanem ennek az isteni szeretetnek a viszonzása, Isten megelőző szeretetére adott válasz.
A szeretettel kapcsolatban el kell oszlatnunk azt a tévedést, amely a szeretetet érzelemnek, egy érzésnek tartja. XVI. Benedek pápa így ír erről: ,,Az Isten és az ember találkozásának folyamatából az is kiviláglik, hogy a szeretet nem puszta érzelem. Az érzések jönnek és mennek. Az érzés lehet egy nagyszerű, kezdeti szikra, de az egész szeretet nem ez" (Deus caritas est 17.). Ha Jézus csak annyit mondott volna, hogy szeressünk ,,teljes szívünkkel", akkor talán gondolhatnánk azt, hogy a szeretet csak egy érzés. Ő azonban azt mondta, hogy teljes szívünkkel, teljes lelkünkkel és egész értelmünkkel kell szeretnünk. A szeretet tehát áthatja és megmozgatja egész személyiségünket.
Azt is jól tudjuk, hogy nem elég szavainkkal szeretnünk, hanem jó cselekedetekben is megnyilvánul a szeretetünk. A szeretetszolgálat az Egyház küldetésének lényeges eleme, ezért minden keresztény embernek gyakorolnia kell. Napjainkban gyakran hallani, hogy nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy jók legyünk az emberekhez. Bizonyára olyanok hangoztatják ezt, akik nem találkoztak még az isteni szeretettel. Talán érdemes volna megfontolniuk Szent Pál apostol szavait: ,,Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem" (1Kor 13,3). Lehet ugyanis sajnálatból is jót tenni, de lehet szeretetből is. Jó cselekedetünk akkor válik igazán értékessé, ha a másik ember megérzi belőle szeretetünket, azt a szeretetet, amelynek forrása maga az Isten.
A szeretet tehát több mint parancs, több mint kötelesség. A szeretet több mint emberi érzés és több mint emberségből fakadó jó cselekedet. Az igazi szeretetre akkor vagyunk képesek, ha Istenben élünk, mert aki szeretetben él, az Istenben él.
Szent Pál apostol így tanít a szeretethimnuszban: ,,A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha." (1Kor 13,4-8). Törekedjünk a szeretetre!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: keresztáldozatod, személyiségünket, kötelességünknek, engedelmességet, tehetetlenséget, cselekedetekben, szolgálatotokra, környezetünkben, megtapasztaljuk, szadduceusokat, szenvedésekkel, sanyargatjátok, megtapasztalta, találkozásának, sanyargassátok, felebarátodat, gondolhatnánk, szétoszthatom, elfordultatok, feltámasztott, evangéliumban, szeretetünket, cselekedetünk, megfontolniuk, napszálltakor, értelmünkkel, megerősítést, szeretetének, viselkedtünk, gyermekeitek, folyamatából, észrevesszük, kapcsolatban, asszonyaitok, megnyilvánul, bálványoktól, népemből való, egyetlen takarója, tesszaloniki hívekhez, emberek maguktól, mennyből Fiát, halálból feltámasztott, eljövendő haragtól, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, szenvedésekkel vagy, rosszon keresztül, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szent Pál, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy Feró megmondta?  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Az út  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Esti képek  Mire jók ?  Virágvasárnap: az élet és a re...  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Varázskönyv  Szép estét  A jó kedv a világon  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Alvó kutyák  Sárkány  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  A jó kedv a világon  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Esti Ima !  Esti kép  Isten . . .  Kékfestőről pár szóban  Szeretettel !  Varázskönyv  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Sok ember olyan,  Virágvasárnap: az élet és a re...  Tibeti harangvirág  Alvó kutya  Reményik Sándor: Itt most virá...  J. Donald Walters  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Halhatatlan boldog percek . ....  Minden kedves látogatómnak sze...  Levél lány  Táplálékok a máj egészségének ...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Reményik Sándor: Itt most virá...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti kép  Havazás  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Szép estét  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Apu  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi van, ha?  képre írva  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Kövesd a vezetőt  Graffiti bölcsesség  Sokszor  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Ha nyitott vagy 
Bejegyzés Címkék
népemből való, egyetlen takarója, tesszaloniki hívekhez, emberek maguktól, mennyből Fiát, halálból feltámasztott, eljövendő haragtól, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, szenvedésekkel vagy, rosszon keresztül, szeretetnek szenteljem, szeretet jelei, szeretet hiányát, szeretet jeleit, szeretet apró, emberek szeretetére, szeretet kettős, szeretet &#8222, szeretetet Isten, szeretet gyakorlását, szeretet több, isteni szeretetnek, szeretettel kapcsolatban, szeretetet érzelemnek, érzésnek tartja, ember találkozásának, érzések jönnek, érzés lehet, egész szeretet, szeretet csak, szeretet tehát, isteni szeretettel, nélkülözők közt, másik ember, igazi szeretetre, szeretet türelmes, szeretet jóságos, maga javát, igazság győzelmében, keresztáldozatod, személyiségünket, kötelességünknek, engedelmességet, tehetetlenséget, cselekedetekben, szolgálatotokra, környezetünkben, megtapasztaljuk, szadduceusokat, szenvedésekkel, sanyargatjátok, megtapasztalta, találkozásának, sanyargassátok, felebarátodat, gondolhatnánk, szétoszthatom, elfordultatok, feltámasztott, evangéliumban, szeretetünket, cselekedetünk, megfontolniuk, napszálltakor, értelmünkkel, megerősítést, szeretetének, viselkedtünk, gyermekeitek, folyamatából, észrevesszük, kapcsolatban, asszonyaitok, megnyilvánul, bálványoktól, meghallották, szolgáljatok, makedóniában, gonoszságnak, tesszaloniki, hallgattatta, meghallgatom, hangoztatják, küldetésének, elfogadását, értelmeddel, fordultatok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.