Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
31. évközi hét szombat 11.07
  2020-11-07 09:07:55, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten erejével mindent elviselhetünk és megtehetünk.
Testvéreim!
Nagyon örültem az Úrban, hogy ismét lehetőségetek nyílt a rólam való gondoskodásra. Azelőtt is gondoskodtatok rólam, de mostanában nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, hiszen megtanultam, hogy beérjem azzal, amim van.
Tudok nélkülözni, de tudok bőségben is élni. Megszoktam mindig mindent: a jóllakást és az éhezést, a bővelkedést és a nélkülözést. Mindenre képes vagyok abban, aki nekem erőt ad. Mégis jól tettétek, hogy szükségemben segítségemre voltatok. Ti is tudjátok, filippiek, hogy az evangélium hirdetésének kezdetén, amikor Macedóniából elindultam, egyetlen egyházközség sem állt velem az adás és viszonzás kapcsolatában, csak ti. Már Tesszalonikába is küldtetek egyszer-másszor, amire szükségem volt. Nem az adomány volt fontos nekem, hanem a gyümölcse, amelyet majd bőségesen a javatokra írnak.
Megvan mindenem, mégpedig bőségesen. Bőven el vagyok látva, amióta Epafroditusztól átvettem küldeményeteket, mint kellemes illatú, Istennek tetsző áldozatot. Az én Istenem, gazdagságának mértéke szerint, a ti szükségeteket is bőségesen kielégíti majd a Jézus Krisztus által elnyert dicsőségben.
Ez az Isten igéje. Fil 4,10-19

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus a földi javak helyes használatára tanít minket.
Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz:
,,Mondom nektek: Szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak titeket az örök hajlékokba. Aki a kicsiben hű, az a nagyban is hű. Aki pedig hűtlen a kicsiben, az a nagyban is hűtlen. Ha tehát a hamis mammonban nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazi értéket? És ha a máséban nem voltatok hűek, ki adja oda nektek a tiéteket?
Egy szolga sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy: ragaszkodik az egyikhez, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."
Hallották mindezt a kapzsi farizeusok, és kigúnyolták őt. De Jézus kijelentette: ,,Ti igazaknak mutatjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri szíveteket. Ami ugyanis az emberek szemében nagy, Isten előtt semmiség."
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,9-15
...... ............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Add nekem kegyelmedet, hogy akkor is boldognak érezzem magam, ha hitem miatt szavakkal vagy cselekedetekkel bántanak. Egész életemmel téged akarlak szolgálni. Add nekem a hit ajándékát és a hithez való hűség kegyelmét! Növeld hitemet! Tudom, hogy hitből fakadó jó cselekedeteimmel biztosíthatom üdvösségem. Tudom, hogy hitből fakadó imáimmal segíthetek másokat az üdvösség útján. Segíts, hogy tetteim és szavaim dicsőséget szerezzenek neked, aki mindenkit az örök életre hívsz.

Elmélkedés
Az anyagi javakhoz való helyes viszonyra tanít minket Jézus a mai evangéliumban. Az adakozás, a szívből jövő nagylelkűség nem teszi szegénnyé azt, aki ad, hanem lelkiekben gazdagítja őt. Ezért nem kell félni soha az adakozástól! Még akkor sem, ha nem vagyunk tehetősek, nem vagyunk gazdagok! Mindig az a kérdés, hogy mi irányítja, mi uralja az életünket. Ha az anyagi javakban bízunk, akkor soha nem fogjuk észrevenni Isten gondoskodását.
A gazdag ember elveszíti szabadságát és könnyen a pénz, a vagyon rabjává válik. Minden gondolatát és cselekedetét az határozza meg, hogy miként tud magának még nagyobb vagyont szerezni. A tanulság egyértelmű: vagy a pénz rabjává válunk vagy szabadon Istennek szolgálunk.
Jézus ezt mondja: ,,Senki sem szolgálhat két úrnak." Aki Istennek szolgál, annak nem szabad szívét senki másnak odaadnia. A gonosz lélek szüntelenül azzal próbálkozik, hogy a maga szolgálatába állítsa az embereket. A kísértésnek engedve sokan eladják lelküket egy kis anyagi haszonért, egy jobb állásért vagy más előnyért. Az Istennek való szolgálat teljes odaadást kíván tőlünk. Őt hiába próbálnánk megtéveszteni azzal, hogy csak félig szolgálunk neki. A lelkiekben való kettős játék lelki tudathasadáshoz vezet, s a végén mindent, még üdvösségünket is elveszíthetjük. Merjük Istenre bízni egész életünket! Szolgáljunk neki teljes szívvel!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteimmel, cselekedetekkel, küldeményeteket, tudathasadáshoz, epafroditusztól, tesszalonikába, tanítványaihoz, elveszíthetjük, gondoskodtatok, kapcsolatában, gondoskodását, evangéliumban, biztosíthatom, szolgálhattok, szükségeteket, lehetőségetek, gazdagságának, gondoskodásra, megtéveszteni, elviselhetünk, üdvösségünket, szolgálatába, szükségemben, segítségemre, filippiekhez, befogadjanak, használatára, kijelentette, nagylelkűség, hirdetésének, egyházközség, macedóniából, cselekedetét, kigúnyolták, megtanultam, szabadságát, rólam való, nélkülözés mondatja, evangélium hirdetésének, adomány volt, javatokra írnak, földi javak, hamis mammonból, örök hajlékokba, hamis mammonban, igazi értéket, egyiket gyűlöli, másikat szereti, másikat megveti, kapzsi farizeusok, emberek előtt, emberek szemében, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Merjük Istenre, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó nap volt  Esterházy Péterre emlékezünk  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Önmaga ellenére  Borzasztó  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  39 ígéret  A felvilágosodás...  Pitypang szökőkút  Az ember  képre írva  Alvó cicák  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Walter Chrysler mondta  Walter Chrysler mondta  Megígért békesség  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Latinovits Zoltán tollából  Alvó cicák  Jó éjszakát  Tavaszi este  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Gebhardt Nóra versei II.  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó nap volt  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A hagyma antibakteriális hatás...  Horváth Szilvia tollából  Paul David Tripp Április 15  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Azért kaptad  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Kertem  Ady Endre - Mindegy átka  Sorsunk miatt...  Bornyi Veronika haiku verse  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Bársony székben  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Bársony székben  Minden tavaszból őrizz..  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Különleges  Töröld le  Egy tavasz  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Magamnak  Egy tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Jánosházy György: Fogd a kezem  Zilahy Lajos gondolata  Nevelőszülőkhöz adták, 
Bejegyzés Címkék
rólam való, nélkülözés mondatja, evangélium hirdetésének, adomány volt, javatokra írnak, földi javak, hamis mammonból, örök hajlékokba, hamis mammonban, igazi értéket, egyiket gyűlöli, másikat szereti, másikat megveti, kapzsi farizeusok, emberek előtt, emberek szemében, evangélium igéi, hithez való, üdvösség útján, örök életre, anyagi javakhoz, szívből jövő, anyagi javakban, gazdag ember, vagyon rabjává, tanulság egyértelmű, pénz rabjává, gonosz lélek, maga szolgálatába, kísértésnek engedve, jobb állásért, lelkiekben való, végén mindent, cselekedeteimmel, cselekedetekkel, küldeményeteket, tudathasadáshoz, epafroditusztól, tesszalonikába, tanítványaihoz, elveszíthetjük, gondoskodtatok, kapcsolatában, gondoskodását, evangéliumban, biztosíthatom, szolgálhattok, szükségeteket, lehetőségetek, gazdagságának, gondoskodásra, megtéveszteni, elviselhetünk, üdvösségünket, szolgálatába, szükségemben, segítségemre, filippiekhez, befogadjanak, használatára, kijelentette, nagylelkűség, hirdetésének, egyházközség, macedóniából, cselekedetét, kigúnyolták, megtanultam, szabadságát, bővelkedést, szerezzetek, szolgáljunk, ragaszkodik, dicsőségben, nélkülözést, megtehetünk, szerezzenek, adakozástól, szüntelenül, próbálkozik, kegyelmedet, kísértésnek, magatoknak, evangélium, elindultam, üdvösségem, egyértelmű, gondolatát, észrevenni, szolgálunk, szolgálhat, lelkiekben, próbálnánk, gazdagítja, szentlecke, farizeusok, szíveteket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 965
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 24703
  • e Év: 258450
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.