Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
33. évközi hét szerda 11.18
  2020-11-18 16:41:11, szerda
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
A huszonnégy vén az Isten országának oszlopait, a pátriárkákat és az apostolokat jelképezi; a négy élőlény pedig az evangélistákat. Mindnyájan az örökkévaló Istent magasztalják.
Én, János, látomásban láttam, hogy kapu nyílt az égen. És hangot hallottam, amely olyan volt, mint a harsona hangja. Így szólt: ,,Jöjj fel ide! Megmutatom neked, aminek ezután kell megtörténnie."
Nyomban elragadtatásba estem. Íme, egy trón állt a mennyben, és a trónon ült valaki. Az ott ülőnek tekintete a jáspis és a karneol drágakő ragyogásához hasonlított. A trón felett smaragd színéhez hasonló szivárvány ívelt. A trón körül huszonnégy szék volt, a székeken huszonnégy vén ült fehér ruhába öltözve, fejükön aranykorona. A trónból villám és mennydörgő szózat tört elő. Hét fáklya égett a trón előtt: Isten hét szelleme. A trón előtt kristályhoz hasonló, üvegként csillogó tenger terült el. Középen a trón előtt és a trón körül négy élőlény, elöl- hátul csupa szem. Az első élőlény oroszlánhoz hasonlított, a második tulokhoz, a harmadiknak emberhez hasonló arca volt, a negyedik szárnyaló sashoz hasonlított. Mind a négy élőlénynek hat-hat szárnya volt, körös-körül és belül csupa szem. Éj- jel-nappal szüntelenül kiáltották: ,,Szent, szent, szent az Úr, a mindenható Isten, aki volt, aki van, és aki eljön!"
Miközben az élőlények dicsőséget, tiszteletet és áldást zengtek a trónon ülőnek, az örökkön-örökké élőnek, a huszonnégy vén leborult a trónon ülő előtt, és imádta az örökkön-örökké élőt. Letették koronájukat a trón elé, és így kiáltottak: ,,Méltó vagy, Urunk, Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te alkottad a mindenséget; akaratod hívott létre és teremtett mindent."
Ez az Isten igéje. Jel 4,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Tehetségeinket, mint Istentől ránk bízott kincset, kamatoztatnunk kell.
Jézus Jeruzsálemhez közeledett. Sokan azt hitték, hogy hamarosan megvalósul az Isten országa, ezért a következő példabeszédet mondta nekik: ,,Egy előkelő ember messze földre indult, hogy ott királyi méltóságot nyerjen, és úgy térjen vissza. Magához hívta tíz szolgáját. Tíz mínát adott nekik, és így szólt: »Kereskedjetek vele, míg vissza nem térek!« Polgártársai azonban gyűlölték őt, ezért követséget küldtek utána, és tiltakoztak: Nem akarjuk, hogy ez legyen a királyunk! Az előkelő ember mégis elnyerte a királyi méltóságot, és hazatért. Ekkor hívatta szolgáit, akiknek a pénzt adta, hogy megtudja, ki mennyit szerzett vele. Előlépett az első, és így szólt: Uram, mínád tíz mínát hozott. Erre azt mondta neki: Jól van, derék szolgám! Mivel a kevésben hűséges voltál, tíz város kormányzását bízom rád.
Jött a másik szolga, és így szólt: Uram, mínád öt mínát hozott. Ennek azt mondta: Te öt város kormányzója leszel.
Jött a harmadik, és így szólt: Uram, itt a mínád. Kendőbe kötve elrejtettem. Féltem ugyanis tőled, mert szigorú ember vagy: felveszed, amit le nem tettél, és learatod, amit nem is vetettél.
Ezt így büntette meg: A magad szavával ítéllek el, haszontalan szolga. Tudtad, hogy szigorú ember vagyok: felveszem, amit le nem tettem, és learatom, amit nem vetettem. Miért nem adtad pénzemet a pénzváltóknak, hogy hazaérkezve kamatostul kaptam volna vissza? Aztán a körülállókhoz fordult: »Vegyétek el tőle a mínát, és adjátok annak, akinek tíz mínája van! Azok megjegyezték: »Uram, hiszen már van tíz mínája.
De ő így válaszolt: »Mondom nektek: Mindenkinek, akinek van, még adnak, hogy bővelkedjék. Attól azonban, akinek nincs, még azt is elveszik, amije van. Ellenségeimet pedig, akik nem akarták, hogy királyuk legyek, hozzátok ide, és öljétek meg szemem láttára!«"
E szavak után Jézus folytatta útját Jeruzsálem felé.
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,11-28
Jelen evangélium szerint fizető eszköz a Mina
...... ........


- Mina szó értelmezése: A hegyek oldalaiban, ércek, vagy más ásványok kutatása végett beásott likak. 2) Különösen a hadtudományban, föld alatt készített meneteles út, honnan a fönt fekvő földet, a rajta levő teherrel együtt lőpor által föl lehet vettetni. Régi magyar nyelven: . ál lyuk. .
Női keresztnév. Névnap: április 13. Hermina rokon neve


Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te boldognak nevezted azokat, akik hallgatják az Isten szavát, hallgatnak téged. Nem csupán a szavak meghallgatásáról és a tanításnak való engedelmességről beszéltél, hanem arról, hogy ragaszkodjunk hozzád, aki számunkra a leghitelesebben közvetíted a mennyei Atya szavát és akaratát. Követődként akkor válunk Isten tanítványaivá, ha osztozunk életedben, sorsodban, engedelmességedben, szenvedéseidben és feltámadásodban. Vezess minket, Urunk, az üdvösségre!

Elmélkedés
Jézus korában sokan gondolták azt, hogy hamarosan eljön a Messiás, a Megváltó, aki létrehozza a béke, az igazságosság és a szeretet országát. A mai evangéliumi jelenet előzménye az lehetett, hogy erről a témáról beszélgethettek tanítványai, amit Mesterük hallott. Ez adott neki alkalmat arra, hogy Isten országának természetéről tanítsa őket.
Elmond egy példabeszédet a szolgákról, akik különböző mennyiségű pénzt kapnak uruktól, hogy távollétében gazdálkodjanak vele. A szolgák pontosan tudják, hogy miért kapták az összeget, mit kell vele tenniük. A többség ennek megfelelően cselekszik, de van, aki nem. A haszontalan szolgát urától való félelme megbénítja a cselekvésben. Mulasztásáért büntetést kap, amikor az úr hazatér és számadást tart. A többiek viszont tudják feladatukat és meg is teszik azt, ezért az elszámoláskor jutalomban részesülnek.
A példabeszéd értelme a következő: senki sem maradhat tétlen, aki Isten országához tartozik. Krisztus követőjének lenni feladatot és küldetést jelent. Kamatoztatnunk kell a jó képességeket, melyeket Isten bízott ránk. Ezek megőrzése ugyanis nem elegendő az üdvösséghez. Végzetes lehet, ha nem törekszünk a lelki fejlődésre vagy hitünk nem ösztönöz bennünket cselekvésre. Hűségünk jele éppen az, hogy a magunk és mások lelki hasznára fordítjuk az Isten által nekünk juttatott lelki javakat. Növekednünk kell a hitben és az Isten iránti szeretetben.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességről, meghallgatásáról, szenvedéseidben, leghitelesebben, beszélgethettek, feltámadásodban, tehetségeinket, kamatoztatnunk, evangélistákat, hadtudományban, elragadtatásba, gazdálkodjanak, ragaszkodjunk, pénzváltóknak, jeruzsálemhez, tanítványaivá, ellenségeimet, kereskedjetek, természetéről, példabeszédet, mulasztásáért, elszámoláskor, körülállókhoz, cselekvésben, megjegyezték, igazságosság, képességeket, távollétében, megtörténnie, polgártársai, kormányzását, pátriárkákat, ragyogásához, magasztalják, hasonlított, megfelelően, apostolokat jelképezi, négy élőlény, örökkévaló Istent, harsona hangja, trón állt, karneol drágakő, trón felett, trón körül, székeken huszonnégy, trónból villám, trón előtt, első élőlény, második tulokhoz, harmadiknak emberhez, negyedik szárnyaló, négy élőlénynek, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Jeruzsálemhez, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Nagyon különös  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Reggel van  Sokan azt tartják  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy hatékony szolga  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  Próbálj meg ...  Png fotel  Facebookon kaptam  Hiányzik  Szép estét  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Alázat  Julian Brass gondolata  Png kutya  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem méltó hozzád  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Akik bántanak téged  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Örülök, hogy látlak!  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szép estét  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kislány  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Irgalom és ítélet  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
apostolokat jelképezi, négy élőlény, örökkévaló Istent, harsona hangja, trón állt, karneol drágakő, trón felett, trón körül, székeken huszonnégy, trónból villám, trón előtt, első élőlény, második tulokhoz, harmadiknak emberhez, negyedik szárnyaló, négy élőlénynek, mindenható Isten, élőlények dicsőséget, trónon ülőnek, örökkön-örökké élőnek, örökkön-örökké élőt, következő példabeszédet, előkelő ember, királyi méltóságot, pénzt adta, kevésben hűséges, másik szolga, magad szavával, körülállókhoz fordult, evangélium igéi, hegyek oldalaiban, fönt fekvő, rajta levő, szavak meghallgatásáról, tanításnak való, leghitelesebben közvetíted, mennyei Atya, szeretet országát, témáról beszélgethettek, szolgák pontosan, többség ennek, haszontalan szolgát, többiek viszont, elszámoláskor jutalomban, példabeszéd értelme, lelki fejlődésre, engedelmességről, meghallgatásáról, szenvedéseidben, leghitelesebben, beszélgethettek, feltámadásodban, tehetségeinket, kamatoztatnunk, evangélistákat, hadtudományban, elragadtatásba, gazdálkodjanak, ragaszkodjunk, pénzváltóknak, jeruzsálemhez, tanítványaivá, ellenségeimet, kereskedjetek, természetéről, példabeszédet, mulasztásáért, elszámoláskor, körülállókhoz, cselekvésben, megjegyezték, igazságosság, képességeket, távollétében, megtörténnie, polgártársai, kormányzását, pátriárkákat, ragyogásához, magasztalják, hasonlított, megfelelően, követődként, bővelkedjék, kormányzója, tiszteletet, oroszlánhoz, üdvösséghez, haszontalan, hazaérkezve, tanítványai, elrejtettem, példabeszéd, feladatukat, részesülnek, szeretetben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2742
  • e Hét: 4923
  • e Hónap: 38077
  • e Év: 271824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.