Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az azeri elnöki család a máltai Pilatus Bankot használta vag
  2018-04-30 22:29:51, hétfő
 
 
2018-04-29

Írta atlatszo

Az azeri elnöki család a máltai Pilatus Bankot használta vagyona elrejtésére



Afféle családi bankként használta az azeri kormányzó elit a máltai Pilatus Bankot. Az uniós szigetország bankján keresztül bonyolítottak le ugyanis több olyan üzletet is Ilham Alijev azeri elnök lányai, amelynek során offshore cégeken keresztül vásároltak luxusingatlanokat, cégeket, és drága szállodákat Európában és a Közel-Keleten. A cél az volt, hogy az azeri polgárok ne tudják meg, milyen mesés vagyonuk van.


Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

kormanypropaganda_2018_800



Az Alijev-lányok mellett Kamaladdin Hejdarov azeri katasztrófavédelmi miniszter fiai is a Pilatus Bankon keresztül bonyolítottak hasonló üzleteket. A bank ellen jelenleg pénzmosás ügyében nyomoznak, pénzeszközeit zárolták.

Először a tavaly októberben meggyilkolt máltai újságírónő, Daphne Caruana Galizia írta meg, hogy az azerbajdzsáni elnöki családnak a Pilatus Banknál vannak számlái.

Kapcsolódó cikkeink

Autóba rejtett bombával gyilkolták meg Málta legismertebb tényfeltáró újságíróját

A Daphne Projekt: 45 kollégája eredt a felrobbantott máltai újságírónő gyilkosainak nyomába

Ján és Daphne Törvényei: Hogyan lehet elejét venni az újságíró-gyilkosságoknak?

Az újságírónő halála után indult újtára a Daphne-projekt, amely azt a célt tűzte ki, hogy befejezze a meggyilkolt máltai újságíró oknyomozó munkáját. A nemzetközi projektben 17 másik újságírószervezet mellett az OCCRP is részt vesz. Ez a cikk is a Daphne-projekt része.
Pilatus Bank: magas rangú ügyfelek

A Pilatus Bank azerbajdzsáni ügyfeleiről szóló első nyilvános információk Maria Efimovától származtak; az orosz nő korábban a bank alkalmazottja volt.

2017-ben Efimova mondta el Caruana Galiziának, hogy az azerbajdzsáni elnök legidősebb lánya, Lejla Alijeva több mint egymillió eurót (kb. 312 millió forintot) utalt át a dubaji székhelyű Sahra FZCO nevű cég Pilatusnál vezetett számlájáról egy, a máltai miniszterelnök feleségének tulajdonában lévő offshore cég számlájára.

Caruana Galizia cikkének megjelenése Máltán óriási botrányt robbantott ki. Joseph Muscat miniszterelnök hevesen tagadta a cikkben megjelenteket.

Egy helyi tévének sikerült felvennie, amint a botrány kitörésének napján, az éjszaka közepén a bank tulajdonosa, Ali Sadr és kockázatkezelő menedzsere, Antioniella Gauci kilépnek az épületből. Sadr egy több táskányi dokumentumot cipelt.

Néhány órával később, hajnali 4 óra körül egy titokzatos privát gép szállt fel a máltai nemzetközi repülőtérről, megállt Bakuban, majd Dubaj felé repült tovább.

Három nappal később a riporter egy másik cikket is megjelentetett, amely szerint a Pilatus Bank fő ügyfele Kamaladdin Hejdarov azerbajdzsáni katasztrófavédelmi miniszter.

Caruana Galiziát alig hat hónappal később meggyilkolták. Efimova éltetét féltve elmenekült Máltáról.

Nem világos, hogy az Alijeva által Muscat feleségének állítólagosan átutalt összegnek mi volt a célja. Az OCCRP és partnerei nem tudták megerősíteni Caruana Galizia beszámolóját az átutalásról, és Efimova nem tudta átadni az újságíróknak a dokumentumot, amelyet állítólag látott, és ami ezt igazolná.

Azt azonban a Daphne-projekt résztvevőinek sikerült bebizonyítani, hogy a Pilatus Bank valóban az azerbajdzsáni uralkodó elitet szolgálta ki.

Időközben a máltai Pénzügyi Hírszerzési Egység vizsgálatot indított a Pilatus Bank ellen. A hivatal jelentése szerint a bank 150 ügyfelének túlnyomó többsége kiemelt közszereplő Azerbajdzsánban, és a bank számos gyanús tranzakciót bonyolított le.

2018. márciusában letartóztatták a Pilatus Bank iráni tulajdonosát, Szajed Ali Szadr Haseminejadot, pénzmosás és szankciók elkerülésének vádjával. A tulajdonos letartóztatását követően a máltai bankhatóság befagyasztotta az intézmény összes vagyonát, beleértve az ügyfelek számláin levő pénzeket is.
Dubaji luxusingatlanok

A máltai korrupciós botrány középpontjában álló cég, a Sahra FZCO tulajdonosa Alijev elnök két lánya, Lejla és Arzu Alijeva. Ez az információ három, a Daphne-projekt munkatársainak nyilatkozó forrásból származik; a forrásokat a megtorlás veszélye miatt nem nevezzük meg.

A Sahra FZCO-t 2004-ben a dubai Jebel Ali szabadkereskedelmi zónában jegyezték be. A cég 2015. augusztusában nyitott számlát a Pilatusnál; a Sahra FZCO volt a máltai bank egyik első ügyfele.

A helyi ingatlan-nyilvántartás szerint a Sahra FZCO több luxusingatlant is birtokol Dubaiban. A Sahra FZCO a tulajdonosa a Sofitel Palm Resort & Spa hotelnek, amely a Palm Jumeirah nevű, pálmafát formázó mesterséges szigeten található.

Szintén a Sahra FZCO a tulajdonosa a dubai Mercure Barsha hotelnek, valamint 16, a Pálma-szigeteken található luxusvillának. (A villák becsült összértéke 30 millió dollár, azaz közel 8 milliárd forint.)

Egy szintén Pálma-szigeti, hatmillió dollár (körülbelül 1,5 milliárd forint) értékű luxusingatlan tulajdonosa pedig egy bizonyos ,,Ilhama Alijeva", aki ugyanazt a dubai postafiókcímet használja, mint Arzu és Lejla Alijeva.

Lejla és Arzu Alijeva illetve öccsük, Hejdar a tulajdonosai 17 további luxusingatlannak a Pálma-szigeteken, amelyek összértéke meghaladja a 100 millió dollárt (körülbelül 26 milliárd forintot).

Nem világos, hogy az Alijev család mikor vette meg a dubaji ingatlanokat, vagy hogy honnan volt rá pénzük. A meg nem nevezett források szerint az Alijev család a Pilatus Banknál vezetett számlákon gyűjtötte a dubai ingatlanokból származó nyereséget.

Alijev lányai nem válaszoltak az újságírók megkeresésére.
Gilan: újabb cég az Alijev-család tulajdonában

A Sahra FZCO, azaz az Alijev-lányok a többségi tulajdonosai egy Gilan nevű cégnek, amely Azerbajdzsán egyik legnagyobb ipari vállalatcsoportja. Ezt az információt, amely eredetileg szintén a meg nem nevezett forrásoktól származott, az újságíróknak egy 2013-as banki ellenőrzés dokumentációja alapján sikerült megerősíteniük. (A tulajdonosi struktúráról szóló dokumentum, amelyet az újságírók a Gilan tulajdonában lévő egyik bank honlapján találtak, már nem elérhető ugyanott.)

Mindeddig nem volt ismeretes, hogy az Alijev-lányok többségi tulajdonosai a Gilannak. A Gilan tulajdonosi struktúrájáról korábban rendelkezésre álló egyetlen dokumentum szerint a holdingot 2005-ben alapították, és a Hejdarov család tulajdonában volt. Kamaladdin Hejdarov régóta magas beosztású azerbajdzsáni köztisztviselő, aki szoros kapcsolatban áll az elnöki családdal.

Egy kiszivárgott 2010-es amerikai diplomáciai távirat szerint Hejdarov a ,,még azerbajdzsáni mércével mérve is hírhedten korrupt" állami vámhatóság elnökeként ,,hatalmas vagyonra" tett szert.

A távirat szerint a Hejdarovoknak állítólag ,,több vállalkozása van, mint bármelyik másik azerbajdzsáni családnak."

Az új információ fényében viszont úgy tűnik, hogy a Hejdarovok vagy Alijev strómanjai voltak, vagy időközben átruházták vagy eladták Gilan-részvényeiket az elnök családjának.

Az Alijevek már korábban is használtak strómanokat, hogy óriási birodalmukat az azerbajdzsáni nép elől eltitkolják.

Hejdarov család: fényűzés a Közel-Keleten és Európában

Kamaladdin Hejdarov katasztrófavédelmi miniszter két fia, Nizsat és Tale Hejdarov a tulajdonosa kilenc, 33 millió dollár (körülbelül nyolcmillárd forint) összértékű luxusingatlannak a Pálma-szigeteken - derült ki az OCCRP által megszerzett, 2014-2016-os dubai ingatlan-nyilvántartásból.

Újságírók az is kiderítették, hogy a Hejdarov fivérek a végső tulajdonosai a Heritage Collection nevű, több offshore céget is a tulajdonosi struktúrájában tudó francia cégnek.

A Hejdarovok a Pilatus Bankon keresztül vásároltak ingatlanokat Európában, állítják a tranzakciókra rálátással bíró források.

A Hejdarovok többek között 3,9 millió eurót (1,2 milliárd forintot) fektettek egy tengerparti üdülőközpontba a népszerű dél-spanyolországi üdülőhelyen, Marbellán. További 2,5 millió eurót (körülbelül 780 millió forintot) fektettek be a nyugat-grúziai Tskaltubo fürdővárosban, ahol egy négycsillagos szállodát terveznek építeni.

A források azt is állították, hogy a Hejdarov családnak strómanokon keresztül további cégei is vannak.

Az állítólag a Hejdarovok tulajdonában lévő cégek birtokában van közel 40 millió euró (13 milliárd forint) összértékű ingatlan az Egyesült Királyságban és Spanyolországban - jóllehet ezeknek a cégeknek a végső tulajdonosait nem sikerült dokumentumokkal igazolni.

Az újságírók megkeresésére a Hejdarov fivérek ügyvédjei azt nyilatkozták: ,,Ügyfeleink végső tulajdonosai olyan cégeknek, amelyek számlát vezettek a máltai Pilatus Banknál, és amelyek teljesen legitim és törvényes üzleti tevékenységet folytatnak."

A tulajdonosi struktúrákat ,,európai vagyontárgyak és ingatlanok kezelésére" hozták létre, és a cégek tulajdonosi struktúrája sok esetben nyilvános volt.

Az ügyvédek elutasították a 2010-es diplomáciai távirat jellemzését a Hejdarov családról, és a táviratot ,,nem megbízható forrásnak" nevezték.

Szerzők: Miranda Patrucic, Juliette Garside, Hadízsa Iszmajilova és Jean-Baptiste Chastand

https://occrp.atlatszo.hu/2018/04/29/az-azeri-elnoki-csalad-a-maltai-pilatus-bank ot-hasznalta-vagyona-elrejtesere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyilvántartásból, luxusingatlannak, spanyolországban, dokumentumokkal, azerbajdzsánban, luxusingatlanok, gyilkosságoknak, letartóztatását, dokumentációja, spanyolországi, miniszterelnök, struktúrájáról, üdülőközpontba, struktúrájában, köztisztviselő, postafiókcímet, megerősíteniük, letartóztatták, munkatársainak, luxusingatlant, középpontjában, megjelentetett, kockázatkezelő, befagyasztotta, azerbajdzsáni, bebizonyítani, elkerülésének, tranzakciókra, állítólagosan, fürdővárosban, résztvevőinek, bonyolítottak, felrobbantott, haseminejadot, pénzeszközeit, négycsillagos, azeri elnöki, máltai Pilatus, azeri kormányzó, uniós szigetország, azeri polgárok, bank ellen, tavaly októberben, azerbajdzsáni elnöki, felrobbantott máltai, újságírónő halála, célt tűzte, meggyilkolt máltai, nemzetközi projektben, bank alkalmazottja, azerbajdzsáni elnök, dubaji székhelyű, Pilatus Bankot, Ilham Alijev, Kamaladdin Hejdarov, Pilatus Bankon, Daphne Caruana Galizia, Pilatus Banknál, Daphne Projekt, Daphne Törvényei, Pilatus Bank, Maria Efimovától, Caruana Galiziának, Lejla Alijeva, Sahra FZCO, Caruana Galizia, Joseph Muscat, Antioniella Gauci, Caruana Galiziát, Pénzügyi Hírszerzési Egység, Szajed Ali Szadr Haseminejadot, Arzu Alijeva, Sahra FZCO-t, Jebel Ali, Sofitel Palm Resort, Palm Jumeirah, Mercure Barsha, Ilhama Alijeva”, Tale Hejdarov, Heritage Collection, Egyesült Királyságban, Miranda Patrucic, Juliette Garside, Hadízsa Iszmajilova, Jean-Baptiste Chastand,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Neked tudnod kell  Németh László tollából  Minden harmadik...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Még csak most kezdődik a nap  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Reggel van  Bounty krémes  Ágai Ágnes – Csendélet  A boldog családok mind hasonló...  Irgalom és ítélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Egy bizonyos határt  képre írva  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Jó éjszakát  Png nő  képre írva  Albert Einstein gondolata  Fekete István - Akác  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Hogy lehet megtartani  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png virág  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szép estét  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Tavaszi kép  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png rózsa csokor  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hazára minden embernek szükség...  Szép napot kívánok  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
azeri elnöki, máltai Pilatus, azeri kormányzó, uniós szigetország, azeri polgárok, bank ellen, tavaly októberben, azerbajdzsáni elnöki, felrobbantott máltai, újságírónő halála, célt tűzte, meggyilkolt máltai, nemzetközi projektben, bank alkalmazottja, azerbajdzsáni elnök, dubaji székhelyű, máltai miniszterelnök, cikkben megjelenteket, helyi tévének, botrány kitörésének, éjszaka közepén, bank tulajdonosa, több táskányi, titokzatos privát, máltai nemzetközi, másik cikket, azerbajdzsáni uralkodó, máltai Pénzügyi, hivatal jelentése, bank számos, tulajdonos letartóztatását, máltai bankhatóság, intézmény összes, ügyfelek számláin, máltai korrupciós, információ három, megtorlás veszélye, dubai Jebel, máltai bank, dubai Mercure, villák becsült, szintén Pálma-szigeti, bizonyos &#8222, dubai postafiókcímet, dubaji ingatlanokat, dubai ingatlanokból, újságírók megkeresésére, többségi tulajdonosai, 2013-as banki, tulajdonosi struktúráról, holdingot 2005-ben, elnöki családdal, kiszivárgott 2010-es, távirat szerint, elnök családjának, tulajdonosa kilenc, végső tulajdonosai, tulajdonosi struktúrájában, tranzakciókra rálátással, tengerparti üdülőközpontba, nyugat-grúziai Tskaltubo, négycsillagos szállodát, végső tulajdonosait, tulajdonosi struktúrákat, cégek tulajdonosi, ügyvédek elutasították, 2010-es diplomáciai, táviratot &#8222, nyilvántartásból, luxusingatlannak, spanyolországban, dokumentumokkal, azerbajdzsánban, luxusingatlanok, gyilkosságoknak, letartóztatását, dokumentációja, spanyolországi, miniszterelnök, struktúrájáról, üdülőközpontba, struktúrájában, köztisztviselő, postafiókcímet, megerősíteniük, letartóztatták, munkatársainak, luxusingatlant, középpontjában, megjelentetett, kockázatkezelő, befagyasztotta, azerbajdzsáni, bebizonyítani, elkerülésének, tranzakciókra, állítólagosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 3257
  • e Hónap: 14368
  • e Év: 167864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.