Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és renget
  2018-05-18 20:47:42, péntek
 
  Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és rengeteg adósság
Molnár Bálint | Ma | 8:07

Jóreggelt kívánok az olvasóknak meg természetesen a jól képzett, prémium kategóriás trolloknak is! Bocsánatot kérünk a tegnapi nap kellemetlenségeiért, remélhetőleg sikerült elhárítani a szerver utaztatásával járó üzemzavarokat és mindenkinél rendeltetésszerűen működik az oldal. Azt nem tudom megígérni, hogy ez utoljára fordult elő, de a jövőről, a hogyan továbbról elég sokat kell majd beszélnünk hamarosan, az nem pont most lesz. Egyelőre koncentráljunk a közelmúltra és a jelenre, van elég finomság, ami szót érdemel.

Először is: a nagy napok sorában is nagy nap ez a mai. A sokadik Orbán-kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János államelnökként futó környezetvédőtől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában. Ez a ceremónia, ami - az eskü szó jelentéstartalmára való tekintettel és a főszereplők ismeretében - meglehetősen cinikus és szomorú produkció lesz, megvalósíthatatlan a miniszterek elnökének felszólalása nélkül. Az MTI erre vonatkozó hírközléséből kiemelném az alábbi, ránézésre jelentőség nélküli mondatot:

A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangzanak el.

Szerintem se lenne jó ötlet megzavarni az új kormány megalakulását mindenféle hülye felszólalásokkal és kérdésekkel, mert az emelkedettség, meg az ünnepélyesség, ugye. Erről jut eszembe nekem Balog Zoltán leköszönő humánerőforrás, akinek - mint tudjuk - az utódja (és boldog őse) is méltó a kormány legterebélyesebb minisztériumának vezetésére. Amúgy tényleg, nyugodtan tekintsünk el a Kásler professzor fejében honoló zűrzavaros ideáktól, mégiscsak egy sikeres menedzser ő a maga területén, Balognál nagyobb károkat már hátha nem tud okozni ő sem. Naszóval Balog Zoltán könnyekig megható Facebook-posztban búcsúztatta el magát a hat kemény éven át tartó miniszterségétől, ebből idézem a kvintesszenciát:

... búcsúzó miniszterként nagy és sok terhet teszek le. Ez az időszak 2012 és 2018 között eredményeket, sikereket, kudarcokat és mulasztásokat jelent. Köszönöm mindenekelőtt miniszterelnök úrnak, hogy ezt a munkát 6 éven keresztül végezhettem. (...) az elmúlt évek eredményei mérhetők azok életében, akikért dolgozunk. S az is biztos, sokan segítettek abban, hogy a feladat ne ,,mission impossible" legyen. (...) Megkövetek mindenkit, akinek adósa maradtam. Kérem, támogassák utódom munkáját!

Változatlanul fenntartom, hogy Balog Zoltán iszonyatos pusztítást hajtott végre annak a tárcának az élén, amelynek a valóban nemzetstratégiai ágazatokat kellett volna felemelnie. Ha csak a Klik nevű szörnyet, vagy a Hoffman Rózsával lemenedzselt oktatási központosítást, vagy a PISA-eredményekhez való hozzáállást, vagy a szerencsétlennél szerencsétlenebb megszólalásait tartjuk szem előtt, akkor is nyomasztó a hat év mérlege. Ezért aztán nem szívesen dobok egy hátast attól, hogy néhány önkritikus foszlány is belefért a könnyes búcsúba. Igen, kudarcok, mulasztások és rengeteg adósság. Nem baj, Kásler úr fűt és fát megígért, márt csak vagy 8 évet kell kibírni lábujjhegyen, és akkor talán majd nem lehet visszamutogatni a bezzeg szocialistákra, Gyurcsányra és egyéb patás ördögökre.

Közben szivárognak az új EU-büdzsé részletei, és félő, hogy nem csak a jogállamisággal kapcsolatban belengetett forrásvesztés van terítéken, de a szociális támogatások potenciális elosztása okán is lehet majd toporzékolni. Ugyanis ezeket a forrásokat úgynevezett országspecifikus ajánlások alapján osztanák szét, vagyis a pénzt arra kell költeni, amit senki által meg nem választott Európai Bizottság problémaként azonosít. És ha ez nem lenne elég - egyéb feltételek mellett -, a bizottság azt is elvárná, hogy a tagállamok a szociális partnerekkel és a civil társadalommal összefogva küzdjenek, és a támogatás egy részét is ezeknek a szervezeteknek az erősítésére kell szánniuk. Namármost a magyar kormány civil társadalomról alkotott elképzeléseit pontosan ismerjük, a nemzeti szuverenitásra hivatkozó szembeköpését minden uniós törekvésnek szintén pontosan ismert, úgyhogy a magam részéről semmi jóra nem számítok. De a hölgyeknek-uraknak ott a távoli hanyatló Nyugaton azt javaslom, hogy fogyasszák el jó étvággyal, amit főztek, és amit évek óta karba tett kézzel nézegetnek.

Amúgy éljen a magyar pálinka, ha már itt tartunk. Megint a brüsszeliták, a senki által meg nem választottak tesznek keresztbe. Tényleg csomó faszság van egyébként a politikai korrekt, az uborka görbületét követő uniós irányelvek sorában, az viszont speciel nem faszság, hogy az Európai Bizottság szóvá teszi: a gyümölcspárlatok, például a pálinka, valamint a növényi eredetű italok tekintetében - amelyek esetében a nemzeti termelés jelentős - Magyarország mentességet biztosít a népegészségügyi termékadó alól, ami nincs rendben. Ez az ügy már két éve tart, jelenleg a kötelezettszegési eljárás második szakaszába lépett. Ha a magyar kormány két hónapon belül nem módosítja a rendelkezéseit, a bizottság az Európai Bíróság elé viheti az ügyet. Ehhez képest a magyar kormány szerint nincs itt semmi látnivaló, a pálinka egészséges, úgyhogy coki. Idézet:

A kormány továbbra is messzemenőkig elkötelezett a magyar emberek egészségének megőrzése, az egészséges táplálkozás elősegítése iránt. Ezért alkotta meg 2011-ben az egészségkockázatot jelentő termékek adóját, a népegészségügyi termékadót, amely azóta nemzetközi elismertségre tett szert. A brüsszeli döntés ellenére a magyar kormány továbbra is megtesz mindent, hogy a fokozott egészségkockázatot jelentő termékek fogyasztásának korlátozásával a magyar emberek egészségét megőrizze.

Egy percig se vagyok én a pálinka ellensége, de azért a sorok és sörök között azt állítani, hogy az egészség megőrzését szolgálja, az elég meredek vadbaromság. Mindegy, gondolom az a lényeg, hogy minél több fronton kössük az ebet a karóhoz, mert akkor harcolni lehet, háborúzni lehet és már megint Brüsszelt kell megállítani, amiért meg akarja sarcolni a mi nemzeti pálinkánkat.

És akkor még mindig maradjunk az Európai Uniónál: a minap az ötös számú Orbánsimogató véresszáj a lopott pénzből működő Magyar Idők hasábjain vezércikknek csúfolt őrjöngő nyílt levélben elmebetegezte Maria Noichl-t, az Európai Parlament képviselőjét, az EP nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának jelentéstevőjét. Amely bizottságnak az volt a feladata, hogy saját véleményével kiegészítse a Judith Sargentini által fémjelzett jelentéstervezetet a magyar jogállamiság helyzetéről. Nos, a képviselőval a hvg.hu készített interjút, aminél fontosabb írással ma nemigen találkoztam, arra kérek mindenkit, akinek belefér az idejébe, olvassa el. Azok a prémium kategóriás trollok különös tekintettel, akik az Echo TV Bayer-show-ja előtt csorgatják a nyálukat és csillogó szemmel hallgatják a mestert. Vannak benne számok is, statisztikai adatok is a hazug, félremagyarázott fröcsögések ellensúlyozására. Idézet következik.

hvg.hu: Beszéljünk végül röviden a Fidesz-alapító Bayer Zsolt vezércikkéről. Nyílt levelében elmebetegnek nevezte önt.

Maria Noichl.: Az meglepett, hogy úgy intézett személyem ellen támadást, hogy nyilvánvalóan tudta: pártja uniós frakciótársainak többsége is megszavazta a nevem alatt futó bizottsági véleményt, és senki sem ellenezte. A megállapítások egy demokratikus testület elsöprő támogatását élvezik. A cikkének lényege ennek a ténynek az elhallgatása. Hogy a végén megpróbál engem megfélemlíteni, az nekem édes mindegy, kétszeres anya és nagymama vagyok, nem tőle fogok megijedni. A jelentésünket most majd megtárgyalja az alapjogi bizottság, amelyben szintén demokratikusan döntenek felőle a publicista pártjának részvételével. Az egészben csak azt tartom tragikusnak, hogy felületet kap ahhoz, hogy ezt a szennyet nagy nyilvánosság előtt terjessze, ahelyett, hogy meghallgatná - bajorosan szólva -, hogy hol szorít a cipő. A cikke ugyanis nem engem bizonytalanít el, hanem a magyar nőket.

Akkor hát további szép napot, pálinkát, szalonnát, és sok-sok gondolkodást, mielőtt ütnénk!


https://kolozsvaros.com/rovidek/jol-beszel-ex-miniszter-ur-kudarcok-mulasztasok-e s-rengeteg-adossag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: frakciótársainak, ellensúlyozására, félremagyarázott, környezetvédőtől, minisztériumának, szerencsétlennél, szerencsétlenebb, országspecifikus, nemzetstratégiai, gyümölcspárlatok, felszólalásokkal, miniszterségétől, esélyegyenlőségi, legterebélyesebb, jelentéstevőjét, népegészségügyi, visszamutogatni, kvintesszenciát, országgyűlésben, jogállamisággal, koncentráljunk, humánerőforrás, demokratikusan, fogyasztásának, megalakulásáig, megállapítások, államelnökként, megfélemlíteni, szocialistákra, interpellációk, korlátozásával, szervezeteknek, miniszterelnök, szuverenitásra, rendelkezéseit, központosítást, szerver utaztatásával, hogyan továbbról, nagy napok, sokadik Orbán-kormány, főszereplők ismeretében, miniszterek elnökének, kormány megalakulásáig, kormány legterebélyesebb, sikeres menedzser, maga területén, időszak 2012, elmúlt évek, valóban nemzetstratégiai, szerencsétlennél szerencsétlenebb, hátast attól, könnyes búcsúba, Molnár Bálint, Áder János, Balog Zoltán, Naszóval Balog Zoltán, Hoffman Rózsával, Európai Bizottság, Európai Bíróság, Európai Uniónál, Magyar Idők, Maria Noichl-t, Európai Parlament, Judith Sargentini, Echo TV Bayer-show-ja, Fidesz-alapító Bayer Zsolt, Maria Noichl,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Png rózsa csokor  Radikális szeretet  Próbálj meg ...  Radikális szeretet  Albert Einstein gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Akarat  képre írva  Hogy lehet megtartani  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép estét  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Minden harmadik...  A Megváltó szolgálatában  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Bounty krémes  Reggel van  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  Png fotel  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Jó éjszakát  Régi emberek, akikre máig büsz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Lóhere  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png kislány  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép estét  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Akarat  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Soha ne kedvezz...  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Nem méltó hozzád  Mindig jusson idő nevetni  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Őrizkednünk kell...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
szerver utaztatásával, hogyan továbbról, nagy napok, sokadik Orbán-kormány, főszereplők ismeretében, miniszterek elnökének, kormány megalakulásáig, kormány legterebélyesebb, sikeres menedzser, maga területén, időszak 2012, elmúlt évek, valóban nemzetstratégiai, szerencsétlennél szerencsétlenebb, hátast attól, könnyes búcsúba, bezzeg szocialistákra, jogállamisággal kapcsolatban, szociális támogatások, forrásokat úgynevezett, pénzt arra, szociális partnerekkel, civil társadalommal, erősítésére kell, magyar kormány, nemzeti szuverenitásra, magam részéről, távoli hanyatló, magyar pálinka, senki által, politikai korrekt, uborka görbületét, viszont speciel, növényi eredetű, nemzeti termelés, népegészségügyi termékadó, kötelezettszegési eljárás, pálinka egészséges, kormány továbbra, magyar emberek, egészséges táplálkozás, népegészségügyi termékadót, brüsszeli döntés, pálinka ellensége, egészség megőrzését, elég meredek, ötös számú, lopott pénzből, magyar jogállamiság, prémium kategóriás, nevem alatt, demokratikus testület, cikkének lényege, végén megpróbál, nekem édes, jelentésünket most, alapjogi bizottság, publicista pártjának, egészben csak, szennyet nagy, cikke ugyanis, magyar nőket, frakciótársainak, ellensúlyozására, félremagyarázott, környezetvédőtől, minisztériumának, szerencsétlennél, szerencsétlenebb, országspecifikus, nemzetstratégiai, gyümölcspárlatok, felszólalásokkal, miniszterségétől, esélyegyenlőségi, legterebélyesebb, jelentéstevőjét, népegészségügyi, visszamutogatni, kvintesszenciát, országgyűlésben, jogállamisággal, koncentráljunk, humánerőforrás, demokratikusan, fogyasztásának, megalakulásáig, megállapítások, államelnökként, megfélemlíteni, szocialistákra, interpellációk, korlátozásával, szervezeteknek, miniszterelnök, szuverenitásra, rendelkezéseit, központosítást, megszólalásait, változatlanul, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.