Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amikor az ukrán nyugdíjas segge kilóg a magyar nyugdíjas lyu
  2018-06-27 07:12:38, szerda
 
  Amikor az ukrán nyugdíjas segge kilóg a magyar nyugdíjas lyukas gatyájából

Swan Edgar | 2015. December 13, Vasárnap | 14:47

Nincs olyan hét, hogy valamelyik médiában ne foglalkoznának a jövendő nyugdíjasok bizonytalan helyzetével és ne hívnák fel a figyelmet arra, hogy most kell takarékoskodni (miből?), ha nem akarunk éhen halni idős korunkra.

De mi a helyzet azzal a - becslések szerint több tízezer és folyamatosan növekvő számú - ukrán állampolgárral, akik a magyar állam nagyvonalúságának köszönhetően a Magyar Nyugdíjkasszát terhelik, miközben Ukrajnában fizették a járulékokat?

Tudom, nehéz a helyzet Ukrajnában és tudom, segítsünk egymásnak mi, magyarok - bár ez a nyugellátás nem magyar nemzetiséghez kötött és távolról sem csak a magyar származásúaknak jár. Nem is csak ők veszik igénybe. Legyek “idegenszívű", de számomra túlságosan egyoldalúnak tűnik (jelzem, a többi országban élő magyarság esetében is) ez a nagyvonalúság. Mintha mi lennénk a gazdag nagybácsi, ami bárcsak úgy lenne! De nincs úgy. Jelzem, a magyarországi magyarok feneke is kilátszik a lyukas gatyából.

“A jelenleg is hatályos, az 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelettel kihirdetett magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény rendelkezéseit kell alkalmazni Magyarország, Oroszország és Ukrajna vonatkozásában is a nyugellátás megállapításakor.

Az egyezmény értelmében a nyugellátást annak az országnak az illetékes szerve állapítja meg és folyósítja a nála érvényes jogszabályok szerint a mindkét ország területén szerzett szolgálati idők összeszámításával, amelynek területén a nyugdíjigénylőnek a kérelem benyújtása időpontjában állandó lakóhelye van és ahová végleges szándékkal letelepedett.

Azoknak az állampolgároknak a részére, akik az egyik ország területéről a másik ország területére költöztek, azonban az átköltözés után nem dolgoztak tovább, a nyugellátás összegét a nyugdíjigénylő által leghosszabb ideig betöltött, szolgálati időként figyelembevételre kerülő munkakörben, ennek hiányában ahhoz hasonló munkakörben a nyugellátás megállapításának időpontjában elért országos átlagkereset alapján kell meghatározni." (Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság)

Fordítom magyarról magyarra: bármely orosz és ukrán állampolgár jogosult Magyarországon nyugellátásra, amennyiben bejelentett magyar lakcímmel rendelkezik és lemond az orosz, vagy ukrán nyugdíjáról. A nyugdíj összegét az Oroszországban, vagy Ukrajnában elért szolgálati idő és a Magyarországon a nyugdíjkérelmező munkakörének megfelelő átlagkereset alapján állapítja meg a magyar nyugdíjbiztosító és ennek alapján folyósítja a nyugdíjat. Tehát aki 40-45-50 éven át Oroszországban, Ukrajnában élt és dolgozott, ott fizette a járulékokat, ott adózott, az egyszerűen lemond az adott ország javára a neki járó nyugdíjról, bejelentkezik Magyarországra és a magyar adófizetők befizetéseiből köszöni szépen, jól él. Ukrajnából igen sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen az itteni nyugdíj többszöröse az ukrán nyugdíjaknak, viszont Ukrajnában a megélhetés nagyságrendekkel olcsóbb, mint nálunk. Elméletileg persze itt kellene élnie az illetőnek, de nem itt él, nem itt költi el a pénzét, hanem a szülőhazájában. A hatóságoknak kötelessége lenne ellenőrizni az ittlakás tényét, de erre ritkán kerül sor.

Magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán állampolgárnak jár a rokkantellátás, ingyenes egészségügyi ellátás, gyógyszertámogatás. Miközben a magyar államkasszába egy fillért sem fizetett be az illető.

Ezzel szemben annak a magyar állampolgárnak, aki ténylegesen itt él, itt dolgozott, adózott 10-20-30 éven keresztül, de akár betegsége, rokkantsága okán (amely rokkantság nem éri el azt a mértéket, hogy rokkantellátást kapjon, de túlságosan beteg/sérült hozzá, hogy munkát tudjon találni/végezni) kiesik a biztosítási rendszerből, mert nincs miből fizetnie a havi TB-t, nem jár sem egészségügyi ellátás, sem valamiféle megélhetés, sem gyógyszertámogatás. Ahogy a későbbiekben nyugdíj sem fog járni, hiszen nem tudja megszerezni a jogosultságot.

Kérdés: miért van még mindig érvényben ez az 1962-ben aláírt, 1963-ban kihirdetett rendelet? Miért kell a magyar adókból eltartani olyan külföldieket, akik másik országban fizették a járulékokat? Miközben Magyarországon egyre nő a szegénység, a nyugdíjasok jókora hányada létminimum alatt él, a jövendő nyugdíjasok nyugdíja egyre bizonytalanabb, nyugdíjkorhatárt még el nem ért rokkantak járadékát csökkenti, vagy vonja meg az állam, akkor miért nem bontottuk még fel ezt a hülye megállapodást a már nem is létező Szovjetúnióval?

Hány ukrajnai nyugdíjasnak fizet a magyar állam ellátást? Évente hány új átjelentkezővel kell számolni?

Nemzetiségekre vonatkozó statisztika utoljára a 2011-es népszámlálási adatokban található. Itt nem egészen 8 ezer ukrán szerepel, de a népszámláláskor önkéntes nyilatkozat alapján vették fel ezt az adatot. Ha én ukránnak vallom magam, akkor az kerül a statisztikába, ha egy ukrán magyarnak vallja magát, akkor az. Tehát nem a valós adatokat tükrözi.

“Az egyezmény újrafogalmazásával legutóbb a Bajnai-kormány próbálkozott, s 2009-ben hosszas tárgyalások után megszületett az új tervezet. Bár a megállapodás kizárólag a pénzbeli ellátásokról szólt, de mivel az átfogalmazott szerződés életbe léptetése egyben a régi hatályon kívül helyezését is jelentette, az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét és elszámolását szintén új alapokra helyezte - volna. A megegyezés azonban - máig nem tudni miért - kútba esett." (Horváth Judit/MedicalOnline)

Ez a tervezet miért nem realizálódott?

Mennyibe kerül havi/éves szinten az ukrán megélhetési-áttelepültek ellátása a magyar adófizetőknek?

Szeretnék idézni a karpatalja.ma című portálból. Ebben egy ukrajnai nyugdíjalap megyei vezetője mondja el, hogyan kell igényelni a magyarországi nyugdíjat.

Fontos megjegyezni, hogy a fennálló szerződések értelmében az Ukrajnából Magyarországra áttelepült nyugdíjasok nyugdíját száz százalékban a magyar nyugdíjbiztosítás állja. Tehát minden kitelepülő csökkenti az ukrán nyugdíjalap terheit. Megjegyezném, hogy az egyszerűsített honosítás semmilyen formában nem befolyásolja a vonatkozó kétoldalú szerződést. Nem kell ahhoz magyar állampolgárság, hogy valakinek állandó lakcíme legyen Magyarországon, és ott nyugdíjat igényeljen.

A teljes cikk itt található.

Miért értékesebb az az ember, aki soha egy fillért a magyar kasszába nem fizetett be, mint az, aki igen?

Mit és mikor óhajt tenni a kormány ennek a tarthatatlan helyzetnek a megszüntetése érdekében?

Várom a választ.

https://kolozsvaros.com/2015/12/13/amikor-az-ukran-nyugdijas-segge-kilog-a-magyar -nyugdijas-lyukas-gatyajabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megállapításakor, állampolgároknak, nyugdíjkorhatárt, szociálpolitikai, nyugdíjbiztosító, megállapításának, nyugdíjkérelmező, nagyságrendekkel, népszámláláskor, rokkantellátást, származásúaknak, átjelentkezővel, befizetéseiből, állampolgárság, vonatkozásában, állampolgárnak, magyarországon, magyarországra, szolgáltatások, igénybevételét, nyugdíjkasszát, állampolgárral, szülőhazájában, rendelkezéseit, egyszerűsített, oroszországban, takarékoskodni, foglalkoznának, nyugdíjigénylő, rokkantellátás, nemzetiségekre, bizonytalanabb, szovjetúnióval, medicalonline, magyarországi, átfogalmazott, ukrán nyugdíjas, magyar nyugdíjas, jövendő nyugdíjasok, figyelmet arra, helyzet azzal, magyar állam, helyzet Ukrajnában, magyar származásúaknak, többi országban, gazdag nagybácsi, magyarországi magyarok, lyukas gatyából, nyugellátás megállapításakor, egyezmény értelmében, nyugellátást annak, illetékes szerve, Swan Edgar, Magyar Nyugdíjkasszát, Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, Miközben Magyarországon, Horváth Judit, Ukrajnából Magyarországra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  A máj egészségének javítása te...  Aki belekortyol  Nagyhétfő:  Soli Deo gloria  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hibáztam már  Paul David Tripp Március 26  Játékos kis cicák  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Alvó cica  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Alvó baby  Esti képek  Szép estét  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Egy hét kihagyás  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Óraállítás  virágvasárnap  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Alvó baby  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Benedek Elek - Virágvasárnap  Játékos kis cicák  Magyarországon 1978 óta ünnepe... 
Bejegyzés Címkék
ukrán nyugdíjas, magyar nyugdíjas, jövendő nyugdíjasok, figyelmet arra, helyzet azzal, magyar állam, helyzet Ukrajnában, magyar származásúaknak, többi országban, gazdag nagybácsi, magyarországi magyarok, lyukas gatyából, nyugellátás megállapításakor, egyezmény értelmében, nyugellátást annak, illetékes szerve, nála érvényes, mindkét ország, kérelem benyújtása, egyik ország, másik ország, átköltözés után, nyugellátás összegét, nyugdíjigénylő által, nyugellátás megállapításának, nyugdíj összegét, nyugdíjkérelmező munkakörének, magyar nyugdíjbiztosító, egyszerűen lemond, adott ország, neki járó, magyar adófizetők, itteni nyugdíj, ukrán nyugdíjaknak, megélhetés nagyságrendekkel, hatóságoknak kötelessége, ittlakás tényét, magyar államkasszába, magyar állampolgárnak, biztosítási rendszerből, havi TB-t, későbbiekben nyugdíj, 1962-ben aláírt, magyar adókból, nyugdíjasok jókora, hülye megállapodást, 2011-es népszámlálási, népszámláláskor önkéntes, ukrán magyarnak, valós adatokat, megállapodás kizárólag, pénzbeli ellátásokról, átfogalmazott szerződés, régi hatályon, egészségügyi szolgáltatások, megegyezés azonban, tervezet miért, magyar adófizetőknek, ukrajnai nyugdíjalap, magyarországi nyugdíjat, fennálló szerződések, magyar nyugdíjbiztosítás, ukrán nyugdíjalap, egyszerűsített honosítás, vonatkozó kétoldalú, teljes cikk, magyar kasszába, kormány ennek, tarthatatlan helyzetnek, megszüntetése érdekében, megállapításakor, állampolgároknak, nyugdíjkorhatárt, szociálpolitikai, nyugdíjbiztosító, megállapításának, nyugdíjkérelmező, nagyságrendekkel, népszámláláskor, rokkantellátást, származásúaknak, átjelentkezővel, befizetéseiből, állampolgárság, vonatkozásában, állampolgárnak, magyarországon, magyarországra, szolgáltatások, igénybevételét, nyugdíjkasszát, állampolgárral, szülőhazájában, rendelkezéseit, egyszerűsített, oroszországban, takarékoskodni, foglalkoznának, nyugdíjigénylő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 2439
  • e Hónap: 19232
  • e Év: 152149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.