Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét kedd 01.12
  2021-01-12 08:28:30, kedd
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus, az üdvösség szerzője, a szenvedésben dicsőült meg.
Testvéreim!
Az eljövendő világot, amelyről beszélünk, nem az angyalok uralma alá rendelte Isten. Hiszen egy helyen a Szentírásban ez olvasható:
,,Ugyan mi az ember, hogy törődsz vele, az ember fia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted kisebbé az angyaloknál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad őt, fölébe emelted kezed műveinek."
Ha pedig mindent uralma alá vetett, semmit sem hagyott, ami nem volna neki alávetve. Most ugyan még nem látjuk, hogy uralma alatt lenne minden. De annyit azért már látunk, hogy Jézus, aki (emberi természete szerint) kisebb az angyaloknál, a halál elszenvedéséért elnyerte a dicsőség és a méltóság koronáját, hiszen Isten irántunk való irgalmából mindnyájunkért megízlelte a halált.
Illett ugyanis, hogy Isten - akiért és aki által a mindenség lett, és aki számtalan fiát elvezette az üdvösségre - Jézust, üdvösségük szerzőjét a szenvedésben megdicsőítse. Mert a megszentelő is, és a megszenteltek is ugyanattól az egy Istentől vannak. Ezért (Jézus) nem szégyenli testvéreinek nevezni azokat, akiket megszentelt, amikor azt mondja (Istennek az ő Atyjának):
,,Hirdetlek majd téged testvéreimnek, És a hívek közösségében dicsőítelek téged."
Ez az Isten igéje. Zsid 2,5-12

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Kafarnaum városában Jézus egy szombaton bement a kafarnaumi zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek, így kiáltozott: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre összevissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,21-28
...... ........... ......



elmélkedés
A mai evangélium bevezető része azt rögzíti, hogy Jézus a szombati istentiszteleti napon a zsinagógában tanít, és szavaiban különleges erő, hatalom rejlik. Ezt követően egy gyógyítás példájával mutatja be Márk evangélista, hogy Jézus szavai valóban az ő rendkívüli erejéről, emberfeletti hatalmáról tanúskodnak. A tisztátalan lélek, a gonosz kiűzésekor ugyanis Jézus nem tesz semmit, hanem egészen egyszerűen a szavával parancsol a gonosznak, aki nem tud ellenállni ennek a kimondott szónak.
Ez a gyógyító, szabadító csoda Jézus nyilvános működésének kezdetén történt. Az eset rávilágít Jézus küldetésének lényegére: ő azért jött a világba, hogy megtörje a gonosz emberek feletti hatalmát. A gonosz lélek szándéka évszázadok óta nem változott, hatalmat akar gyakorolni az emberek felett. De Isten hatalma erősebb nála.
A rövid történet lezárása az emberi reakciókat írja le. Jézus szava és cselekedete megdöbbenést, csodálkozást ébreszt a jelenlévőkben. Ugyanakkor semmi jele nincs annak, hogy szeretnék jobban megismerni azt, aki a szemük láttára rendkívüli erővel gyógyít, tehát most még nem tulajdonítanak nagy jelentőséget az esetnek. Később aztán, a hasonló és más jellegű csodák láttán egyre inkább az a kérdés foglalkoztat mindenkit, hogy ki lehet az a Jézus, aki ilyen nagy hatalommal rendelkezik.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Szentlélek, végtelen Szeretet, aki az Atyától és a Fiútól származol, add meg nekem az istengyermekség lelkületét, taníts meg arra, hogyan kell mindig Isten gyermekéhez méltóan cselekednem! Maradj bennem! Add, hogy én is mindig benned maradjak, és úgy szerethesselek, ahogyan te szeretsz engem! Nélküled semmi vagyok, önmagamtól semmire sem jutok. De egyesíts önmagaddal, tölts el szereteteddel, hogy általad az Atyával és a Fiúval mindig egyesüljek!

hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskednek, istengyermekség, elszenvedéséért, istentiszteleti, szerethesselek, mindnyájunkért, tulajdonítanak, testvéreimnek, jelenlévőkben, szereteteddel, megszenteltek, kérdezgették, testvéreinek, foglalkoztat, megdicsőítse, csodálkozást, megdöbbenést, küldetésének, zsinagógában, jelentőséget, szenvedésben, ráparancsolt, csodálkozott, szentírásban, közösségében, emberfeletti, angyaloknál, tisztátalan, dicsőséggel, tanúskodnak, evangélista, megszentelő, összevissza, megszentelt, működésének, méltósággal, üdvösség szerzője, szenvedésben dicsőült, eljövendő világot, angyalok uralma, halál elszenvedéséért, méltóság koronáját, mindenség lett, üdvösségre –, szenvedésben megdicsőítse, hívek közösségében, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Szentje, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A női sziv  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  Tekintsd Őt hűnek  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Reggel van  A tavaszi sugár…  Gebhardt Nóra versei II.  Levél öregségemre  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Az ideges katicabogár  Áldások a terhekből  Áldás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Folytasd tovább a befejezésig  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Egyszerű  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Nagyi süt  Kitaszítva  A haragos ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép estét  Egy valóban nagy örökség  Az ő hű vezetése  Tavaszi este  Hálás vagyok  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nézni  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Mosoly  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Különleges  Négy sor egy csodálatos versbő...  David Mamet gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Tekintsd Őt hűnek  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
üdvösség szerzője, szenvedésben dicsőült, eljövendő világot, angyalok uralma, halál elszenvedéséért, méltóság koronáját, mindenség lett, üdvösségre &#8211, szenvedésben megdicsőítse, hívek közösségében, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, szombati istentiszteleti, zsinagógában tanít, gyógyítás példájával, gonosz kiűzésekor, szavával parancsol, kimondott szónak, eset rávilágít, gonosz emberek, gonosz lélek, emberek felett, rövid történet, emberi reakciókat, szemük láttára, istengyermekség lelkületét, engedelmeskednek, istengyermekség, elszenvedéséért, istentiszteleti, szerethesselek, mindnyájunkért, tulajdonítanak, testvéreimnek, jelenlévőkben, szereteteddel, megszenteltek, kérdezgették, testvéreinek, foglalkoztat, megdicsőítse, csodálkozást, megdöbbenést, küldetésének, zsinagógában, jelentőséget, szenvedésben, ráparancsolt, csodálkozott, szentírásban, közösségében, emberfeletti, angyaloknál, tisztátalan, dicsőséggel, tanúskodnak, evangélista, megszentelő, összevissza, megszentelt, működésének, méltósággal, cselekedete, cselekednem, gyermekéhez, zsinagógába, dicsőítelek, rendelkezik, evangélium, üdvösségük, gyakorolni, megdöbbent, évszázadok, kiáltással, elmélkedés, kiűzésekor, hatalommal, egyszerűen, különleges, ellenállni, önmagamtól, ugyanattól, hatalmáról, szentlecke, önmagaddal, testvéreim, reakciókat, rendkívüli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 15097
  • e Év: 248844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.