Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét szombat 01.23
  2021-01-23 10:08:55, szombat
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a mennyei szentélybe, hogy megtisztítsa lelkünket.
Testvéreim!
A szent sátor első részében állt a gyertyatartó és az asztal a felajánlott kenyerekkel. Ezt a részt nevezték szentélynek. A második függöny mögött volt a legszentebb sátorrész, a Szentek szentje.
Krisztus a ránk váró javak főpapjaként jelent meg, és belépett abba a nagyobb és tökéletesebb sátorba, amelyet nem emberkéz alkotott, vagyis nem ebből a világból való.
Nem a bakok és bikák vérével, hanem a saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök megváltást szerzett. Ha ugyanis a bakok és bikák vére és az üsző hamva a tisztátalanokra hintve külsőleg megszenteli őket, mennyivel inkább megtisztítja lelkünket a holt cselekedetektől Krisztus vére, aki a Szentlélek által saját magát adta tiszta áldozatul, hogy az élő Istennek szolgáljunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 9,2-3.11-14

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus igazi küldetését még rokonai sem értik meg.
Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük.
Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,20-21
...... .............



Elmélkedés
Márk evangéliumának ezen a pontján észrevehetően megváltozik mindenkinek a hozzáállása Jézus személyéhez. Az eddig hozzá csatlakozó tanítványok nagyobb köréből Jézus kiválaszt tizenkettőt, akik ettől fogva még szorosabb kapcsolatban vannak vele. A tömegek viselkedésében megjelenik a lelkesedés, az igyekezet, a buzgóság. Nem ismernek határokat és távolságokat, mindenütt keresik őt, gyorsan terjed körükben, hogy merre jár, egymást bátorítják, hogy keressék fel a betegekkel. A vallási vezetők már nem csak maguk között beszélgetnek az új tanító ügyéről, hanem nyíltan fellépnek vele szemben.
Jézus családtagjai is megjelennek a mai evangéliumban, akiknek szintén változik a hozzáállása. Hallották a híreket Jézus cselekedeteiről és tanításáról, értesülnek a vallási vezetők ellenségesre forduló értékeléséről. Most szükségesnek tartják, hogy közbeavatkozzanak és megszüntessék a nagy felfordulást, ami családtagjuk körül kialakult. Nincs bennük semmiféle rossz szándék, csak nem értik egészen a helyzetet és hitelt adnak annak a híresztelésnek, miszerint Jézus az ,,eszét vesztette." Nem akarják, hogy családjukra rossz fényt vessenek a szokatlan események, amelyek Jézus körül történnek.
Az én életemben is vannak olyan határpontok, amikor érdemes megújítanom az Úrral való kapcsolatomat.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteiről, tisztátalanokra, cselekedetektől, viselkedésében, híresztelésnek, tanítványaival, evangéliumának, észrevehetően, megszüntessék, értékeléséről, cselekedeteit, kapcsolatomat, evangéliumban, távolságokat, megtisztítja, beszélgetnek, gyertyatartó, ellenségesre, megtisztítsa, kapcsolatban, meghallották, kiválasztása, családtagjuk, felfordulást, családtagjai, szükségesnek, tökéletesebb, tanítványok, megszenteli, határpontok, szentélynek, családjukra, legszentebb, főpapjaként, tizenkettőt, örömhíredet, mennyei szentélybe, szent sátor, felajánlott kenyerekkel, részt nevezték, második függöny, legszentebb sátorrész, ránk váró, világból való, saját vérével, üsző hamva, tisztátalanokra hintve, holt cselekedetektől, apostolok kiválasztása, volt róla, evangélium igéi, pontján észrevehetően, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem számIt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Irgalom és ítélet  Png cica  Próbálj meg ...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png nő  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Akarat  Reggel van  Png csokor  Nem méltó hozzád  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem számIt  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Csak a fogyatkozás látható  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  képre írva  Facebookon kaptam  A sors  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Facebookon kaptam  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Szívem tiéd  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  A televizió nem a kultúrát kép...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Nevem  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Hiányzik  Kellemes délutánt kívánok  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kislány  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
mennyei szentélybe, szent sátor, felajánlott kenyerekkel, részt nevezték, második függöny, legszentebb sátorrész, ránk váró, világból való, saját vérével, üsző hamva, tisztátalanokra hintve, holt cselekedetektől, apostolok kiválasztása, volt róla, evangélium igéi, pontján észrevehetően, hozzáállása Jézus, eddig hozzá, tömegek viselkedésében, vallási vezetők, híreket Jézus, nagy felfordulást, szokatlan események, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, cselekedeteiről, tisztátalanokra, cselekedetektől, viselkedésében, híresztelésnek, tanítványaival, evangéliumának, észrevehetően, megszüntessék, értékeléséről, cselekedeteit, kapcsolatomat, evangéliumban, távolságokat, megtisztítja, beszélgetnek, gyertyatartó, ellenségesre, megtisztítsa, kapcsolatban, meghallották, kiválasztása, családtagjuk, felfordulást, családtagjai, szükségesnek, tökéletesebb, tanítványok, megszenteli, határpontok, szentélynek, családjukra, legszentebb, főpapjaként, tizenkettőt, örömhíredet, megjelennek, megújítanom, küldetésben, tanításáról, szentlelked, hozzáállása, mindenkorra, kafarnaumba, megváltozik, kenyerekkel, szolgáljunk, felajánlott, személyéhez, mindenkinek, megváltást, bátorítják, betegekkel, értesülnek, szentélybe, szentlecke, elmélkedés, testvéreim, evangélium, továbbadni, elindultak, küldetését, gyakorolva, csatlakozó, szereteted, lelkesedés, szentlélek, megjelenik, vesztette, fellépnek, szóbeszéd, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.