Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Új nemzet-meghatározás és családi minőség
  2015-07-31 02:23:25, péntek
 
   
  http://egipatrona.hu/mvsz/index.php/2012-08-07-14-36-54/a-magyar-nemzet-uj-meghat arozasa

Megkísérlem a lehetetlent: a VIII. Világkongresszus új nemzet-meghatározásának értelmezését.
(Részlet a Magyarok Világkongresszusai c. írásból)

Mert, úgy érzem, hogy onnan az elefántcsont-toronyból egészen másképpen látszanak a dolgok, mint, ahogy azok a valóság talaján itt alant megtörténnek.


Kezdeném a bevezető szöveggel, amelyikben a következőképpen fogalmaznak a Kongresszus tudósai:

,,Az egyetemes magyar népet képviselni hivatott Magyarok VIII. Világkongresszusaáltal elfogadott új nemzet-meghatározást magukénak vallják, úgy tekintenek rá, hogy a Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében tartott előadásukkal annak alakítóivá váltak, és ezen álláspontjukat a nyilvánosság előtt is fenntartják - többek között - az alábbi személyiségek:..."

,,Az egyetemes magyar népet képviselni hivatott Magyarok VIII. világkongresszusa..." szövegrészből eleve ordít a valótlanság!



Hogy képes egy olyan ,,Világszervezet" az ,,egyetemes magyar nép" nevében megnyilatkozni, illetve KINYILATKOZNI bármit is, amelyiknek SEMMILYEN KAPCSOLATA NINCS A MAGYAR NÉPPEL???? De nem csak vele nincs kapcsolata, hanem masszívan elhatárolódik azoktól is, akik esetleg megkísérlik a KÖZVETÍTÉST...

Folytatva a szöveg értelmezését: ,,Jövő a Szent Korona jegyében című, háromnapos nemzetstratégiai konferenciája a záró-mozzanata volt."

Mióta megismertem Síklaky István, a JÓLÉTI GAZDASÁG A SZENT KORONA ORSZÁGÁBAN című - élettel teli és nép-közeli - programját, mindenre odafigyelek, ami a Szent Koronával kapcsolatos.
Síklaky írta, hogy:
- Senki ,,ne mentse fel magát ilyen olcsón - egy címke felragasztásával - a józan, önálló gondolkodás emberi-polgári kötelezettsége alól.".

Addig is, de azóta, hogy ezt olvastam 2005-ben, valóban nagyon figyelmesen olvasok el mindent és főleg azt, ami a Szent Koronával és eszmeiségével kapcsolatos.


A másik, amiért olyan nagy érdeklődéssel követek minden konferenciát és fórumot, ahol a Szent Korona a téma, az azért van, mert TARTOM MAGAMAT ahhoz a Szent Korona-eszme szerinti Alkotmányhoz, melynek 2. §-ának

(1) ,,... a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez, amely nem szüntethető meg és nem korlátozható.

(2) A Szent Korona tagja:
a./ az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint
b./ az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek."



Ebből merítve a bátorságot, folytatnám azoknak a fogalmaknak az értelmezését, melyeket - úgymond: újra alkottak 2012-ben: pl. mit jelent - szerintük -,,nép"-nek lenni.

Idézem: .
1.1. ,,A nép történelmi sorsközösségben születő és kibontakozó sajátos világ- és létértelmező szellemi és értékközösség. Ezen etnikai alapú közösség létrejöttének legfőbb feltétele és biztosítéka az anyanyelv és a terület kapcsolatteremtő közössége, a bevett szokások otthon(osság)teremtő rendje."
11.2. ,,Nemzet az az 1.1. szerinti nép, amely fejlődése során eljut önrendelkezési igényének megfogalmazásáig és kinyilatkoztatásáig."

*
Sajnos, azt kell, hogy írjam, a ,,nemzet" nem jutott el az önrendelkezési igényének megfogalmazásáig. Hiányzik hozzá a kellő ISMERET.
*
Ez azért van, mert a ,,nép"-hez tartozó - az 1945 után születettek nemzedéke elveszítette az anyanyelvi szókincsét, amivel ennél alapvetőbb igényét sem képes kifejezni. Mint írtam már évekkel ezelőtt, az anyanyelv az a nyelv, amit elsőnek tanul meg az ember és amelyiken a legszívesebben beszél.
Ezt a képességét veszítette el az a nemzedék, amelyiket elszakítottak már 20 hetes korától a szüleitől, akiket betereltek a gyárakba, vagy a TSZ-ekbe. Kiszakítva őket őshonos lakhelyükről, abból a szeretetközösségből, amelyikbe beleszülettek, és amit oly rövid ideig volt lehetőségük élvezni.
Volt matrónák, nagycsaládos édesanyák maradtak ellátatlanul az 1946 utáni években, mert ,,nem dolgoztak", ,,csak" a gazdaságban és a saját földjeiken, vagy a műhelyben, a férjüknek segítettek kéz alá dolgozva, közben gyerekeket szültek, neveltek és gondozták az idős öreg szülőket. A háborúban megözvegyülve, ott maradtak kifosztva és megfosztva mindenükből -től ellátatlanul és az új kommunista hatalom kíméletlenül lesújtott rájuk, mondván: ,,AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!". Mindenki igyekezett ezeken az öreg szüléken segíteni és magához véve valamelyik gyári munkás gyermeke, kiérdemelve a ,,nincstelenségi bizonyítványt", ami alapján jogosulttá válhatott az orvosi ellátásra... A nagyvárosokban felbomlott az, amit nagy-családnak nevezhettek addig és, ami oly jól működött. Ne feledjük, hogy a családi minőség társadalmi minőséget is jelent, mert a család az a társadalmat alkotó legkisebb egység. Ha az felbomlik, szétesnek a társadalmi ,,közösségek" is.
Elég a mai ,,családi minőségre" gondolni, hogy átérezzük az elmúlt hét évtizedes történelmi folyamat tragikusságát!

(Részlet vége)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfogalmazásáig, nemzetstratégiai, meghatározásának, felragasztásával, világkongresszus, kapcsolatteremtő, következőképpen, sorsközösségben, legszívesebben, megnyilatkozni, világszervezet, önrendelkezési, álláspontjukat, nagyvárosokban, kötelezettsége, nincstelenségi, beleszülettek, érdeklődéssel, eszmeiségével, elszakítottak, meghatározást, létrejöttének, meghatarozasa, megözvegyülve, elhatárolódik, kinyilatkozni, tragikusságát, szövegrészből, bizonyítványt, személyiségek, konferenciája, értékközösség, megtörténnek, korlátozható, konferenciát, értelmezését, valóság talaján, bevezető szöveggel, következőképpen fogalmaznak, egyetemes magyar, nyilvánosság előtt, alábbi személyiségek, olyan „, szöveg értelmezését, záró-mozzanata volt, címke felragasztásával, államalapító magyar, államalkotó nemzetek, terület kapcsolatteremtő, bevett szokások, önrendelkezési igényének, kellő ISMERET, Magyarok Világkongresszusai, Magyarok VIII, SEMMILYEN KAPCSOLATA NINCS MAGYAR NÉPPEL, Szent Korona, Síklaky István, JÓLÉTI GAZDASÁG SZENT KORONA ORSZÁGÁBAN, Szent Koronával, TARTOM MAGAMAT, Szent Korona-eszme, Szent Korona Országának, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  40 felett  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  IGEN így  Töröld le  "Ez egy csoda"  40 felett  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Önmaga ellenére  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  IGEN így  40 felett  képre írva  Facebookon kaptam  Otthon  Alvó kislány  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  képre írva  Önmaga ellenére  Egyszerű  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magyar költészet napja  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Martin Buber, A haszidim meséi  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  képre írva  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Vannak emberek  Vannak emberek  Alvó cicák  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Otthon  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Zilahy Lajos gondolata  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Dóró Sándor: Embernek maradni 
Bejegyzés Címkék
valóság talaján, bevezető szöveggel, következőképpen fogalmaznak, egyetemes magyar, nyilvánosság előtt, alábbi személyiségek, olyan &#8222, szöveg értelmezését, záró-mozzanata volt, címke felragasztásával, államalapító magyar, államalkotó nemzetek, terület kapcsolatteremtő, bevett szokások, önrendelkezési igényének, kellő ISMERET, 1945 után, anyanyelvi szókincsét, legszívesebben beszél, képességét veszítette, 1946 utáni, saját földjeiken, férjüknek segítettek, idős öreg, háborúban megözvegyülve, öreg szüléken, orvosi ellátásra&#8230, nagyvárosokban felbomlott, családi minőség, társadalmi &#8222, megfogalmazásáig, nemzetstratégiai, meghatározásának, felragasztásával, világkongresszus, kapcsolatteremtő, következőképpen, sorsközösségben, legszívesebben, megnyilatkozni, világszervezet, önrendelkezési, álláspontjukat, nagyvárosokban, kötelezettsége, nincstelenségi, beleszülettek, érdeklődéssel, eszmeiségével, elszakítottak, meghatározást, létrejöttének, meghatarozasa, megözvegyülve, elhatárolódik, kinyilatkozni, tragikusságát, szövegrészből, bizonyítványt, személyiségek, konferenciája, értékközösség, megtörténnek, korlátozható, konferenciát, értelmezését, államalapító, alkotmányhoz, elveszítette, létértelmező, ellátatlanul, kíméletlenül, nyilvánosság, elefántcsont, nagycsaládos, előadásukkal, lakhelyükről, megismertem, közvetítést, megkísérlik, államalkotó, odafigyelek, gondolkodás, figyelmesen, szabadságot, kapcsolatos, szüntethető, fenntartják, fogalmaznak, lehetetlent, mindenükből, megkísérlem, nevezhettek, gazdaságban, lehetőségük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 222
  • e Hét: 358
  • e Hónap: 1305
  • e Év: 37246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.