Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mahatma Gandhi
  2020-05-17 09:02:04, vasárnap
 
 




Mahatma Gandhi
indiai jogász, politikus
1869. október 2. - 1948. január 30.







Fájdalmasan tudatában vagyok tökéletlenségeimnek, s ebben a megismerésben rejlik minden erőm.







A szeretet és az igazság olyan szoros egységet alkot, hogy gyakorlatilag nem is lehet őket szétválasztani. Olyanok, mint ugyanannak az éremnek két oldala.







Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.







Használd az igazságot az üllődnek, az erőszakmentességet a kalapácsodnak, és utasíts el mindent, ami nem állja ki az igazság üllőjének és az erőszakmentesség kalapácsának próbáját.







Aki szemtől szemben kívánja látni az Igazság egyetemes és mindent átható Szellemét, annak meg kell tanulnia, hogy a leghitványabb teremtményt is ugyanúgy szeresse, mint önmagát. Aki erre törekszik, annak az élet egyetlen területéről sem szabad kivonulnia. Így sodorhatott engem is az Igazság rajongó szeretete a politika mezejére, és habozás nélkül, noha a legmélyebb alázattal állíthatom, hogy aki szerint a vallásnak semmi köze a politikához, az nem tudja, mi a vallás.







Az emberiséget a szeretet törvénye uralja. Ha az erőszak, azaz a gyűlölet uralkodna már rég kihaltunk volna. És mégis, a tragédiája a dolognak, hogy az úgynevezett civilizált emberek, és nemzetek úgy viselkednek, mintha a társadalom alapja az erőszak lenne.







Nem szeretném előre látni a jövőt. Csupán a jelennel törődök. Isten nem adott hatalmat a következő pillanat felett.







Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti, de a szörnyűség, amit okoz, maradandó.







Nem szabad elfelejtenünk, hogy a történelem során mindig is voltak olyan zsarnokok és gyilkosok, akik egy ideig legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak. Mindig.







Hitünknek valljuk, hogy a megtorlás a lét törvénye.
Holott létünk törvénye: önmagunk legyőzése.







hatalom létezik. Az egyik a büntetéstől való félelemmel éri el a célját, a másik szeretetteljes cselekedetekkel. Az szereteten alapuló hatalom százszorta hatékonyabb és maradandóbb, mint az, amelyik a büntetéstől való félelemből ered.







Az erőszaknélküliség a tökély egyik állapota. Jelenti a célt, amely felé az emberiség természettől fogva, ha talán öntudatlanul is, halad.







Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét.







Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz.







A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.







Minél nagyobb a haladás, annál nagyobb mértékben ismerjük meg fogyatékosságunkat. Az elégtétel a törekvésben rejlik, nem az elérésben.







Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.







 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek 2.  
Címkék: cselekedeteidnek, erőszakmentesség, cselekedetekkel, élőlénytársunk, szeretetteljes, szétválasztani, gyakorlatilag, elfelejtenünk, leghitványabb, kalapácsodnak, megismerésben, megengedheted, kalapácsának, rokonszenvet, öntudatlanul, természettől, politikához, teremtményt, büntetéstől, hatékonyabb, emberiséget, területéről, sodorhatott, viselkednek, maradandóbb, megértettük, fájdalmasan, törekvésben, úgynevezett, létrehozni, mondhatjuk, százszorta, eredményük, cselekszel, szeretetet, szereteten, megismerésben rejlik, igazság olyan, igazság üllőjének, erőszakmentesség kalapácsának, leghitványabb teremtményt, élet egyetlen, politika mezejére, legmélyebb alázattal, vallásnak semmi, szeretet törvénye, gyűlölet uralkodna, úgynevezett civilizált, társadalom alapja, erőszak lenne, jelennel törődök, következő pillanat, Mahatma Gandhi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Szívem  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem tiéd  A Megváltó szolgálatában  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Nem méltó hozzád  Régi emberek, akikre máig büsz...  A kételkedés kezelése  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Őrizkednünk kell...  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nevem  Paul David Tripp Április 21  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Jó éjszakát  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Adakozás  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Nevem  Png rózsa csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png cica  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Akarat  Erdőn  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Akarat 
Bejegyzés Címkék
megismerésben rejlik, igazság olyan, igazság üllőjének, erőszakmentesség kalapácsának, leghitványabb teremtményt, élet egyetlen, politika mezejére, legmélyebb alázattal, vallásnak semmi, szeretet törvénye, gyűlölet uralkodna, úgynevezett civilizált, társadalom alapja, erőszak lenne, jelennel törődök, következő pillanat, haszon csak, történelem során, ideig legyőzhetetlennek, büntetéstől való, másik szeretetteljes, szereteten alapuló, tökély egyik, emberiség természettől, erkölcs törvényét, világtól követelsz, törekvésben rejlik, cselekedeteidnek, erőszakmentesség, cselekedetekkel, élőlénytársunk, szeretetteljes, szétválasztani, gyakorlatilag, elfelejtenünk, leghitványabb, kalapácsodnak, megismerésben, megengedheted, kalapácsának, rokonszenvet, öntudatlanul, természettől, politikához, teremtményt, büntetéstől, hatékonyabb, emberiséget, területéről, sodorhatott, viselkednek, maradandóbb, megértettük, fájdalmasan, törekvésben, úgynevezett, létrehozni, mondhatjuk, százszorta, eredményük, cselekszel, szeretetet, szereteten, történelem, ugyanannak, kivonulnia, tragédiája, állíthatom, társadalom, legmélyebb, civilizált, elveszítsd, engedheted, szörnyűség, félelemmel, félelemből, megteszünk, eredményei, nyugalmad, politikus, legyőzése, vallásnak, alázattal, szeretete, megtorlás, törekszik, gyilkosok, egyetemes, szellemét, üllőjének, zsarnokok, maradandó, emberiség, következő, tudatában, hitünknek, mértékben, igazságot, uralkodna, szeretném, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 13015 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 111
  • e Hét: 5587
  • e Hónap: 22970
  • e Év: 140216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.