Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezek a legjobb vírusölő növények
  2020-11-07 11:01:49, szombat
 
  Ezek a legjobb vírusölő növények


Nyakunkon a hideg idő és az influenzaszezon, egyre jobban ki vagyunk téve a fertőző betegségeknek. A természet gyógyító tárházához most is bátran fordulhatunk, cikkünkben összegyűjtöttük a leghasznosabb vírusölő növényeket, amelyekkel megakadályozhatjuk, hogy a betegségek ledöntsenek a lábunkról, és még az immunrendszerünket is erősíthetjük velük.
A vírusok nagyban különböznek a baktériumoktól, sokkal kisebbek náluk, és a túléléshez mindig egy gazdatestre van szükségük. Sajnos nincs olyan antibiotikum, amely megölné a vírust, azok csak a bakteriális fertőzéseket iktatják ki. A jó hír az, hogy a saját immunrendszerünk is sok vírus ellen védelmet nyújt, a vírusölő gyógynövények segítségével azonban sokkal hatékonyabbá tehetjük a szervezetünk védekező mechanizmusait.


Fokhagyma

A történelem során a fokhagymát számos betegség kezelésére használták. A vizsgálatok kimutatták, hogy a fokhagymakivonat hatékony lehet a megfázás és az influenza ellen, valamint csökkenti a betegség hosszát és súlyosságát. A fokhagymaolajat a fülfertőzések kezelésére és a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére is használják. A fokhagymakivonat nyers szeletelt fokhagymából készül, amelyet 1,5 évig etanolban tároltak.





Gyömbér


A gyömbér több száz éve használatos a keleti gyógyászatban. A friss gyömbér antibakteriális és vírusölő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyömbérről sokan azt gondolják, hogy a vírusfertőzést a test hőmérsékletének növelésével akadályozza meg. Többféle módon is használhatjuk: mindennap rágjunk el egy kis darab friss gyömbért, vagy keverjünk össze gyömbérlevet mézzel, és ezt fogyasszuk el. Gyömbérteaként ugyancsak kitűnő orvosság lehet.





Oregánó


Az oregánó önmagában nem vírusölő, de olyan anyagokat tartalmaz, amelyek antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes betegség esetén oregánóolajat használnunk, amely akár főzéshez is jó lehet, ugyanis levesekhez és szószokhoz is adható.





Bodza

A bodza gyógyszerként történő használata egészen régre nyúlik vissza. Vizsgálatok kimutatták, hogy természetes módon javítja a megfázás és az influenza tüneteit. Használatával csökkenthető az influenza időtartama, és az orrot is tisztítja. A bodza még az áfonyánál is több flavonoidt (a flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoportok, sok gyógynövény nekik köszönheti előnyös tulajdonságait) tartalmaz. Emellett kitűnően csökkenti a vércukorszintet is.





Kasvirág


Az egyik legnépszerűbb gyógyír az influenza és a megfázás megelőzésére, emellett a fájdalom enyhítésére és a székrekedés csökkentésére is alkalmazható. Az kasvirág, másnéven echinacea természetes gyulladásgátló. A kasvirágot sokféle módon vihetjük be a szervezetünkbe, de a leggyakoribb a kivonat formájában történő alkalmazás.





Körömvirág


A körömvirág nagy koncentrációban tartalmaz flavonoidokat és antioxidánsokat. A virágából készült kenőcsöt gyakran használják vágások, zúzódások és égések kezelésére, valamint a fertőzések csökkentésére. A körömvirág kitűnően alkalmazható még a fülfertőzések és bőrgyulladás kezelésére is.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Címkék: immunrendszerünk, fokhagymakivonat, tulajdonságokkal, vércukorszintet, fokhagymaolajat, antioxidánsokat, koncentrációban, összegyűjtöttük, hőmérsékletének, antibakteriális, influenzaszezon, szervezetünkbe, gyulladásgátló, megbetegedések, gyömbérteaként, vírusfertőzést, mechanizmusait, tulajdonságait, baktériumoktól, növényvilágban, oregánóolajat, gyógyszerként, gyógynövények, fülfertőzések, betegségeknek, csökkentésére, használatával, flavonoidokat, használhatjuk, gyógyászatban, leghasznosabb, legnépszerűbb, szervezetünk, alkalmazható, megelőzésére, fertőzéseket, legjobb vírusölő, fertőző betegségeknek, természet gyógyító, leghasznosabb vírusölő, betegségek ledöntsenek, vírusok nagyban, túléléshez mindig, bakteriális fertőzéseket, saját immunrendszerünk, vírusölő gyógynövények, szervezetünk védekező, történelem során, fokhagymát számos, vizsgálatok kimutatták, fokhagymakivonat hatékony, influenza ellen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  A pitypang legendája  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztina b...  40 felett  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Szép álmokat!  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egy párkányon  Müller Péter tollából  Walter Chrysler mondta  Alvó cicák  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Jó éjszakát  Zilahy Lajos mondta  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jánosházy György: Fogd a kezem  Robin Wight pitypang szobra  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Különleges  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 15  Tavaszi este  Azért kaptad  Andrássy Réka - A bolond Böske  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Anyák napjára  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kertem  Zilahy Lajos gondolata  Bársony székben  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Egy barátság története  Martin Buber, A haszidim meséi  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Szívek  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Anyámról való emlékek  Zilahy Lajos gondolata  Töröld le  Szívek  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jázmin  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
legjobb vírusölő, fertőző betegségeknek, természet gyógyító, leghasznosabb vírusölő, betegségek ledöntsenek, vírusok nagyban, túléléshez mindig, bakteriális fertőzéseket, saját immunrendszerünk, vírusölő gyógynövények, szervezetünk védekező, történelem során, fokhagymát számos, vizsgálatok kimutatták, fokhagymakivonat hatékony, influenza ellen, betegség hosszát, fülfertőzések kezelésére, fokhagymakivonat nyers, gyömbér több, keleti gyógyászatban, friss gyömbér, gyömbérről sokan, test hőmérsékletének, oregánó önmagában, bodza gyógyszerként, influenza tüneteit, influenza időtartama, növényvilágban elterjedt, egyik legnépszerűbb, megfázás megelőzésére, fájdalom enyhítésére, székrekedés csökkentésére, kasvirágot sokféle, kivonat formájában, körömvirág nagy, virágából készült, fertőzések csökkentésére, körömvirág kitűnően, immunrendszerünk, fokhagymakivonat, tulajdonságokkal, vércukorszintet, fokhagymaolajat, antioxidánsokat, koncentrációban, összegyűjtöttük, hőmérsékletének, antibakteriális, influenzaszezon, szervezetünkbe, gyulladásgátló, megbetegedések, gyömbérteaként, vírusfertőzést, mechanizmusait, tulajdonságait, baktériumoktól, növényvilágban, oregánóolajat, gyógyszerként, gyógynövények, fülfertőzések, betegségeknek, csökkentésére, használatával, flavonoidokat, használhatjuk, gyógyászatban, leghasznosabb, legnépszerűbb, szervezetünk, alkalmazható, megelőzésére, fertőzéseket, csökkenthető, segítségével, hatékonyabbá, erősíthetjük, antibiotikum, fokhagymából, bőrgyulladás, leggyakoribb, fordulhatunk, gyömbérlevet, rendelkeznek, gyógynövény, gyógyhatású, használatos, flavonoidok, bakteriális, érrendszeri, használnunk, vizsgálatok, akadályozza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 1403
  • e Hónap: 8876
  • e Év: 126122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.