Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Trafó-karbantartás, mint figyelmeztetés...
  2016-01-23 17:57:14, szombat
 
   
  TRAFÓ-KARBANTARTÁS, mint figyelmeztetés arra, hogy: nem érdemes a HATALOMMAL szemben kritikus írásokat közzétenni
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/973978215971508
*
*
Kilenc évig voltam első generációs panel-lakó.
Nagyon nehezen szoktam meg azt az életformát, főleg a három gyerekkel. Ezért aztán nem lehet azon csodálkozni, hogy titokban arról ábrándoztam: egyszer lesz egy kicsi- kertes házunk.
1981-ben, anyám agyvérzését követően már annyira mehetnékem volt vissza a közelébe - oda ahol fölnőttem - a kertvárosba, hogy meghirdettük a lakásunkat.
*
Végül is, a harmadik gyerek első születésnapján sikerült anyámék közelébe költözni: egy jó külsejű, egyszobás közműves-kertes házba...
*
*
*
Amiért ezt az egész történetet megírtam egy szociográfiában a TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL címűben, a történetet abból folytatom.
*
(részlet)
*

""A száműzetésből hazatérők boldogságával élték meg ezt a nyarat. Ez a nyár a rendszerváltozáskor gyakran eszébe jutott Katinak...
*
Úgy látszik valahol, valakik nagyon rossznéven vették ezt a boldogságot, mert hamarosan méricskélő, tanakodó emberek jelentek meg a házuk előtt, majd hatalmas markoló- és földgépek. Kiderült: egy nagyméretű transzformátorházat telepítenek a házuk elé, a ház egyetlen szobájának az ablaka alá. Könyörögtek, kérvényeztek az akkori Tanács "Illetékeséhez", de még csak szóra (válaszra) sem méltatták az 500 forintos okmánybélyeggel benyújtott levelet! Amikor Katalin a babakocsival kimenni sem tudott a házból, mert valóságos árokrendszerrel vették körül, sírva kérlelt, hogy ne tegyék tönkre három kisgyereke életét! Az volt a válasz:
- "Ez közérdek, és ha sokat ugrál beteszik a kertjébe! Nézzen csak körül, van máshol is ilyen!"
*
Azóta is ott terpeszkedik a trafó a házuk előtt. Kati mostanában körbeültette bársonykával, ami egész jól tűri a mostoha körülményeket, mert még virágzik is és még a Gaz is kipusztul mellőle.

(Mellesleg: száz méterre lakatlan terület "kínálja magát", mint trafótelepítési lehetőséget.)
*

Arra hivatkoztak akkor, 1981-ben, hogy:
- ,,Megnőtt az áramigény a környéken, mert "szaporodik a lakosság".

Mindezt gúnyos mosollyal kísérve mondta az ügyintéző tanácsi- mindenható hatalmi kompetát, miközben nyomatékosan végignézett Katin és három kicsi gyerekén.

*
Mostanában pedig azért zárnak be minden bölcsődét, óvodát, iskolát, sportpályát, kulturális létesítményt, mert annyira fogy a lakosság! Hogy van ez? Az akkori "szaporulat" fölszívódott, vagy ennyire biztosak benne, hogy ki fog pusztulni?""

(Részlet vége.)

*
*
*

A trafótelepítést nem tudtuk megakadályozni. 1999-ig egy 4x3 méteres monstrum magasodott a házunk előtti járdán, a kicsi ház egyetlen szobájának (gyerekszoba) ablaka alatt. Amiért nem vagyok egy beletörődős fajta, ezért addig kérvényeztem, míg végül kicserélték egy ugyanolyan teljesítményűre, de kisebbre.
http://s3.images.www.tvn.hu/2016/01/23/14/43/www.tvn.hu_
def9b4b17b5108eca258478282d006f4.jpg

*
Azért voltam olyan kitartó, mert ráment az egész életem arra, hogy lakjak valahol. Hogy legyen egy hely, ahova gyerekeket szülhetek és nevelhetek. Éppen ezért, változatlanul sorsközösséget vállaltam és vállalok a textiliparban, teljesítménybérben dolgozó nőtársaimmal, valamint a panelrengetegben lakásra befizető- vagy kényszerű- kölcsönfelvétellel építkezésbe kezdő kortársaimmal.
*
A Tudósítás Magyarországról..." című szociográfiámat is ebben az elkötelezettségben írtam meg 1996-98-ban. Ezzel középdíjat nyertem a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a Magyar Naplóban megjelenő szociográfiai pályázaton. Itt, a blogom képtárában megtekinthető az emléklap és egy palóc írótársam verse http://furaila.xfree.hu/55534

Az történt, hogy 1996-ban meghirdette a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát. Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több, mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
*
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487

*
Közben, 2000-ben a Budapesti Történeti Múzeum, ,,A XX. század ujjlenyomata" című pályázatára megküldtem ezen szociográfia ,,Gyermeknevelés színterei: 1972-1989" c. fejezetét. Ez a munkám bekerült a Múzeum levéltárába és ebből egy rövid idézet angol nyelvű változatát ,,feltették" a világhálóra. (Ezt a blogom megnyitása után letiltották.)
*
*
Most, 2016-ban is megtalálják a módját annak, hogy megkeserítsék az életemet, életünket ezzel a TRAFÓVAL, mert mikor is végezzék el az éves karbantartást - az áram kikapcsolaásával? Naná, hogy januárban, a legnagyobb hidegben!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55068&aid=269875

*

Ezzel nem is lenne semmi gond, ha nem maradtak volna villanyáram nélkül fél napra a környék lakói! Mint kiderült, őket legalább előzőleg értesítették!
Csak nekem, nekünk nem szólt senki! Egészen biztos, hogy figyelmeztetésnek szánták írásaim miatt. Ezzel is tudtomra adták, hogy bármikor akár még az utcára is tehetnek és megfagyhatok, mint oly sokan 1990 óta!


http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=55069&aid=269875


Ezért írtam a facebookos oldalamra ezt a kétségbe esett beírást, mert évtizedek óta ilyen- és még sokkal rettenetesebb kellemetlenségekkel keserítik meg az életemet/életünket.


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: panelrengetegben, kikapcsolaásával, szociográfiában, trafótelepítést, okmánybélyeggel, szociográfiámat, magyarországról, trafótelepítési, árokrendszerrel, teljesítményűre, legalattomosabb, megakadályozni, gyermeknevelés, születésnapján, sorsközösséget, figyelmeztetés, változatlanul, rettenetesebb, karbantartást, körülményeket, szociográfiai, ezredfordulón, száműzetésből, megtekinthető, illetékeséhez, kortársaimmal, textiliparban, megkeserítsék, boldogságával, meghirdettük, bársonykával, terpeszkedik, fordulhatott, nyomatékosan, elhallgatása, írószövetség, három gyerekkel, kicsi- kertes, harmadik gyerek, egész történetet, történetet abból, száműzetésből hazatérők, házuk előtt, akkori Tanács, babakocsival kimenni, mostoha körülményeket, ügyintéző tanácsi-, házunk előtti, beletörődős fajta, ugyanolyan teljesítményűre, egész életem, panelrengetegben lakásra, TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL, Amikor Katalin, Tudósítás Magyarországról…, Magyar Írószövetség, Magyar Naplóban, MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG, MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN”, IGAZSÁG ELHALLGATÁSA LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL, Gellért Szálló Tea-Szalonjában, Budapesti Történeti Múzeum, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Gonosz démon-álarc  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sose bánj semmit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Lóhere  Tóth Ágnes - Szervusz pad  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem tudhatod  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép napot kívánok  Akik bántanak téged  A kételkedés kezelése  Zilahy Lajos gondolata  Erdőn  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Nem tudhatod  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Png férfi  Kövesd a cowboyt!  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kaffka_Margit  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem 
Bejegyzés Címkék
három gyerekkel, kicsi- kertes, harmadik gyerek, egész történetet, történetet abból, száműzetésből hazatérők, házuk előtt, akkori Tanács, babakocsival kimenni, mostoha körülményeket, ügyintéző tanácsi-, házunk előtti, beletörődős fajta, ugyanolyan teljesítményűre, egész életem, panelrengetegben lakásra, blogom képtárában, palóc írótársam, munkám bekerült, rövid idézet, blogom megnyitása, módját annak, éves karbantartást, áram kikapcsolaásával, legnagyobb hidegben, környék lakói, facebookos oldalamra, kétségbe esett, panelrengetegben, kikapcsolaásával, szociográfiában, trafótelepítést, okmánybélyeggel, szociográfiámat, magyarországról, trafótelepítési, árokrendszerrel, teljesítményűre, legalattomosabb, megakadályozni, gyermeknevelés, születésnapján, sorsközösséget, figyelmeztetés, változatlanul, rettenetesebb, karbantartást, körülményeket, szociográfiai, ezredfordulón, száműzetésből, megtekinthető, illetékeséhez, kortársaimmal, textiliparban, megkeserítsék, boldogságával, meghirdettük, bársonykával, terpeszkedik, fordulhatott, nyomatékosan, elhallgatása, írószövetség, körbeültette, értesítették, megfagyhatok, ujjlenyomata, babakocsival, szociográfia, kérvényeztek, karbantartás, kérvényeztem, nőtársaimmal, létesítményt, fölszívódott, meghirdetett, boldogságot, letiltották, telepítenek, lehetőséget, kizárásával, világhálóra, villanyáram, bontakozott, pályázatára, védekezésre, fölvállalni, szalonjában, levéltárába, könyörögtek, megtalálják, meghirdette, építkezésbe, végignézett, gyerekszoba, agyvérzését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1464
  • e Hét: 3174
  • e Hónap: 11778
  • e Év: 47719
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.