Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
KÖVÉR: „NEM HÁTRÁNY, HA A NOTESZBEN FONTOS FIDESZES
  2014-09-27 08:47:12, szombat
 
  A baloldali fellegvárnak számító Pesterzsébeten kampányolt Kövér László házelnök, aki a kormány eredményei mellett arról is beszélt, hogy mi az önkormányzati választások tétje, vagy mik Gyurcsány megbocsáthatatlan bűnei. És még azt is elmagyarázta, hogy működik valójában a demokrácia.
,,Ez az ember a Marsról jött, nem közülünk való. Emberi ésszel felfoghatatlan, amit csinál" - a kemény szavak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek szóltak, aki pedig kimondta őket, a Fidesz kemény embere, Kövér László házelnök volt, aki Budapest XX. kerületében, a pesterzsébeti panelek közt megbúvó Csili művelődési házban kampányolt péntek este. Kövér arra figyelmeztette a pár száz, zömében idős szimpatizánst: egy pillanatra se higgyék el, hogy Gyurcsány veszélytelen, mert ő olyan, mint a terminátor
A házelnök eredetileg azzal kezdte a beszédét, hogy semmi újat és semmi érdekeset nem fog mondani, mivel ,,kedvenc miniszterelnöke" még évekkel ezelőtt megkérte erre (ebben véhetően szerepe volt annak, hogy Kövér 2002-es ,,köteles beszédét" kampánycélokra használta fel az MSZP, és aztán kis különbséggel meg is nyerte a választást), illetve a színházteremben helyet foglalókkal már olyan régóta van egy közösségben, hogy már félszavakból is értik egymást. A fórum végén aztán, a neki intézett kérdések a közönség soraiból egy ősz hajú bedobta Gyurcsány nevét, erre mégis belemelegedett a mondandójába.
,,Ha Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy kettő meg kettő az négy, akkor érdemes leülni, és alaposan utánaszámolni" - mondta Kövér, miután a kérdező annak örült, hogy egy interjúban a volt miniszterelnöktől is azt hallotta: a kormánypártok komoly fölényben vannak. ,,Ha pedig arra jutunk, hogy a tényleg annyi, akkor azon kell gondolkodni, hogy mit akar ezzel mondani!" - fokozta tovább a házelnök, aki szerint Gyurcsánynak három olyan bűne van, amelyek egyenként is megbocsáthatatlanok.
Először is a 2004. december 5-i népszavazás, amelyen a többség nemet mondott a kettős állampolgárságra, meggyalázva ezzel a nemzetet. Aztán a 2006-os választások elcsalása, hiszen az őszödi beszédben maga Gyurcsány is elismerte, hogy hazugsággal nyertek. A harmadik bűn kövér szerint 2006 ősze, amikor azzal akarták ,,diszkreditálni" a jobboldalt, hogy randalírozó csőcseléknek állítják be. ,,Gerő Ernő piszkos reinkarnációja" - mondott még egy keményet a házelnök, aki szerint csak a Jóisten kegyelméből nem halt meg senki a tévészékház ostrománál.

Kövér László és Földesi Gyula választókerületi elnök
AZ EMBEREK A SZOMSZÉDJUKNAK HISZNEK

,,Ebben az esztendőben már kétszer jól megvertük a balosokat, de három a magyar igazság" - buzdította szavazása az egybegyűlteket Kövér. Bár maga is elismerte, hogy erre ebben a körben nincs igazán szükség, arra bíztatta az aktivistákat, hogy ne tévessze meg őket, akármilyen felmérésekről olvassanak is, ,,akármilyen módon tűnik a baloldali ellenfél tétovának vagy megvertnek", mert minden választás azon az egy napon dől el; csak az a szavazat számít, amit bedobtak az urnába, nem pedig az, amit be szerettek volna.
Kövér beszédében többször is visszatért a 2002-es választási vereségre, mikor meg kellett tanulják, hogy nem elég jól kormányozni. ,,Szombaton is mi voltunk többen, hétfőn is mi voltunk többen, csak vasárnap voltunk egy kicsit kevesebben" - mondta a házelnök, aki szerint elfelejtették elmondani az embereknek, mit és miért csinálnak; azt hitték, ,,ők majd ők nézik a tévéhíradót, és rájönnek, milyen jó". Az emberek azonban - sehol a világon - nem hisznek a politikusoknak, annál inkább a szomszédjuknak, ezért azóta felépítették Közép-Európa legerősebb politikai közösségét.
A demokrácia nélkülünk, önök nélkül nem működik - tartott rögtönzött fejtágítót Kövér a szimpatizánsoknak. A módszer lényege: ,,hatodszor, hetedszer is meg kell keresni a rokont, barátot ismerőst, utoljára a választás napján délelőtt, utána meg délután is, hogy ellenőrizzük, elment-e szavazni". Igyekezett megnyugtatni azokat is, akik kevesellték a szocialista fellegvárnak számító Pesterzsébeten a fideszes plakátokat, mondván, nem azok számítanak, hanem az elkötelezett emberek. Úgy fogalmazott, most már ez így is lesz, még október 12. után is; a politika arról fog szólni, hogy minden nap meg kell küzdeni az érdekeinkért.

JÓL JÖN EGY NOTESZ

,,Ha sikert akarunk elérni, akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy együtt tudjunk működni egymással" - mondta Kövér az önkormányzati választások jelentőségéről. Bár hangsúlyozta, hogy esze ágában sincs fenyegetőzni, úgy fogalmazott: az együttműködést megkönnyíti, ha azonos színű helyi és országos vezetés, és ,,semmiképpen nem tekinthető hátránynak", ha a polgármestereknek ,,van egy noteszük, amiben fontos emberek telefonszáma van, és kifejezetten előny, ha valakinek nem kell elmagyarázni a kormány álláspontját.
Az önkormányzati választások összesített eredményének Kövér szerint más szempontból van jelentősége, annak is van jelentősége: a politikai legitimációt mutatja, hiszen sokan pártpolitikai megfontolásból is szavaznak. 1990-ben például a taxisblokáddal Antall József kormánya már el is vesztette az 1994-es választásokat; 2006-ban viszont azt lehetett tudni, hogy az MSZP fog veszíteni 2010-ben, miután a Fidesz tönkreverte őket. ,,Nem az utcai tüntetésekből, néhány ezer provokátor randalírozásából, hanem a választási eredményekből lehetett tudni" - utalt Kövér a zavargásokra illetve az őszi önkormányzati eredményekre..

Az önkormányzati rendszer Kövér szerint a legmaradandóbb, legsikeresebb alkotása a rendszerváltozás ,,felemásra sikeredett 25 évének", hiszen felszabadultak a települések a felülről irányított tanácsrendszer alól. 2010-re viszont ez is a csőd szélére jutott, hiszen a szocialista kormányok alatt a feladatok egyre csak nőttek, a források pedig egyre csökkentek, ami nem volt más, mint szándékos károkozás.Ne adjuk az önkormányzatainkat se ezeknek a kezébe! - figyelmeztetett a házelnök.
A kérdések közt többen is arról érdeklődtek, hogyan lehetne nagyobb ellenőrzés alatt tartani az önkormányzati képviselőket, mire Kövér úgy reagált: az önkormányzati képviselők beszámoltatása nem a kormány feladata, nem is a Fideszé, hanem a választóké. Vannak fórumok - fogadóóra, közmeghallgatás - ezekkel élni kell, ami talán macerás, de a demokráciával az a baj, hogy nem háríthatjuk a felelősséget másra a döntésért. ,,A magyar emberek választották meg Horn Gyulát, sőt, Gyurcsány Ferencet is. Nem az oroszok ültették őket a nyakunkra, ahogy Orbán Viktort sem, és nem is az amerikaiak fogják megmondani, meddig lesz miniszterelnök" - fogalmazott Kövér.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: állampolgárságra, választókerületi, randalírozásából, rendszerváltozás, figyelmeztetett, elengedhetetlen, színházteremben, miniszterelnöke, közmeghallgatás, felszabadultak, reinkarnációja, szomszédjuknak, kampánycélokra, diszkreditálni, pesterzsébeten, felfoghatatlan, politikusoknak, együttműködést, jelentőségéről, figyelmeztette, egybegyűlteket, belemelegedett, tanácsrendszer, legmaradandóbb, megfontolásból, beszámoltatása, miniszterelnök, taxisblokáddal, demokráciával, utánaszámolni, kormánypártok, önkormányzati, legsikeresebb, elfelejtették, felmérésekről, pesterzsébeti, baloldali fellegvárnak, kormány eredményei, önkormányzati választások, kemény szavak, pesterzsébeti panelek, házelnök eredetileg, színházteremben helyet, fórum végén, neki intézett, közönség soraiból, kérdező annak, volt miniszterelnöktől, kormánypártok komoly, tényleg annyi, többség nemet, kettős állampolgárságra, NOTESZBEN FONTOS FIDESZES, Kövér László, Gyurcsány Ferenc, Budapest XX, Gerő Ernő, Földesi Gyula, EMBEREK SZOMSZÉDJUKNAK HISZNEK, Antall József, Horn Gyulát, Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  A kételkedés kezelése  Png lepke  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akik bántanak téged  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Minden harmadik...  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem méltó hozzád  Zilahy Lajos gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Png fotel  Kellemes délutánt kívánok  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 20  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Alázat  Fekete-erdő desszert  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Kaffka_Margit  Png cica  Png telefon  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Popper Péter szavai  A másik dolog,  Png virág  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Hogy lehet megtartani  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
baloldali fellegvárnak, kormány eredményei, önkormányzati választások, kemény szavak, pesterzsébeti panelek, házelnök eredetileg, színházteremben helyet, fórum végén, neki intézett, közönség soraiból, kérdező annak, volt miniszterelnöktől, kormánypártok komoly, tényleg annyi, többség nemet, kettős állampolgárságra, 2006-os választások, őszödi beszédben, tévészékház ostrománál, magyar igazság&#8221, egybegyűlteket Kövér, körben nincs, baloldali ellenfél, 2002-es választási, kicsit kevesebben&#8221, emberek azonban, világon &#8211, demokrácia nélkülünk, módszer lényege, választás napján, szocialista fellegvárnak, fideszes plakátokat, elkötelezett emberek, politika arról, együttműködést megkönnyíti, polgármestereknek &#8222, kormány álláspontját, politikai legitimációt, taxisblokáddal Antall, 1994-es választásokat, utcai tüntetésekből, választási eredményekből, zavargásokra illetve, őszi önkormányzati, önkormányzati rendszer, rendszerváltozás &#8222, felülről irányított, csőd szélére, szocialista kormányok, feladatok egyre, források pedig, kérdések közt, önkormányzati képviselőket, önkormányzati képviselők, kormány feladata, felelősséget másra, magyar emberek, oroszok ültették, amerikaiak fogják, állampolgárságra, választókerületi, randalírozásából, rendszerváltozás, figyelmeztetett, elengedhetetlen, színházteremben, miniszterelnöke, közmeghallgatás, felszabadultak, reinkarnációja, szomszédjuknak, kampánycélokra, diszkreditálni, pesterzsébeten, felfoghatatlan, politikusoknak, együttműködést, jelentőségéről, figyelmeztette, egybegyűlteket, belemelegedett, tanácsrendszer, legmaradandóbb, megfontolásból, beszámoltatása, miniszterelnök, taxisblokáddal, demokráciával, utánaszámolni, kormánypártok, önkormányzati, legsikeresebb, elfelejtették, felmérésekről, pesterzsébeti, tüntetésekből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 585 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1154
  • e Hét: 5115
  • e Hónap: 14137
  • e Év: 81902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.