Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A világon bárhol jobb magyarnak lenni, mint Magyarországon
  2016-01-24 16:36:04, vasárnap
 
   
  Még mindig Hosszú Katinka ügye, amiből kiderülhet hogy a világon bárhol jobb magyarnaklenni, mint Magyarországon!
*

..A magyarellenességéről hírhedt Amerikai Magyar Népszava online változatában (www.nepszava.com) olvasható BARTUS LÁSZLÓ: KATINKA című írása, melyben többek között ezt írta:

"Ezek tulajdonuknak tekintik az embert. Zseniket akarnak a jobbágyaikká tenni olyan emberek, akik semmihez nem értenek. Azt képzelik, hogy nem elég valakinek jól úszni, engedelmesnek is kell lennie a nímand vezetőknek, akik belefulladnának a vízbe, ha belelöknék őket. Meg kell nyerniük az ő jóindulatukat. Ez nem polgári mentalitás. Nem szabad emberek világa. Hogyan bánnak ezek a többi úszóval, akik nem szólnak? És azok miért hajlandók mindent eltűrni?"
*
*
*
Az egész írás visszarepített engem a 40-50 évvel ezelőtti időkbe. Mert van igazságtartalma mindannak, amit írt Bartus László Katinkával kapcsolatban.
*
Csakhogy, legalább 50-40 évvel ezelőtti állapotokról ír úgy, mitha az most törtnét volna meg és úgy, mint ahogy abban a szocialistának hazudott diktatúrában történt!!!
*
*
Köztudott volt még évekkelévtizedekkel ezelőtt, hogy 1945 után NEM az anyák-apák nevelték gyermekeiket, hanem az ÁLLAMI gyermekintézmények. Bölcsőde, óvoda, iskola, szakmunkásképző, ipari tanuló iskolák... katonaság... úttörő- és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) táborai és tanfolyamok.
*
Most - gondolatban - kövessük figyelemmel egy akkori tizennégy éves falusi fiú életútját! Gondoljunk abba bele, hogy az akkori körülmények között mekkora befolyása lehetett a falun maradt, megözvegyült édesanyának az onnan elszármazó fiára, ha csak három-havonta láthatta, akkor is egy-egy hétvégén?!
*
*
Írtam korábban Domján Editről, hogy őt is már az általános után azonnal beiskoláztak egy gyorstalpaló bentlakásos középiskolába. Ahol is egy-egy szobában tizenkét emeletes vaságy és egy szék volt - az ágy emeletén alvók számára - az össze berendezés... stb. Domján Edit is úgy járt, mint azok általában, akiket ,,kiemeltek"... Úgy kezelték ezeket a ,,szocialista" TEHETSÉGEKET, mint általában mindent, amit un. ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" vettek! Szőröstül-bőrüstül bekebelezte az az intézmény, amelyikben tehetségét kibontakoztathatta. Nem lehetett magánélete, mert igényt tartott még arra is a hatalom kinyújtott karjaként működő intézmény vezetősége.
*
Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.
(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Szörnyű, hogy MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)
*
*
Van erre a problémára egy közismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál.Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
*
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül. Latinovits ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.
*
Még az oly ,,dörzsölt" ember is, mint Gobbi Hilda is azt mondta: ,,nagyon jól lehet élni ebben az országban, csak semmit ne akarjon az ember!"
Ezt akkor mondta, amikor már belefáradt abba küzdelembe, hogy legyen a nemzetnek színháza, meg a színészeknek múzeuma és ,,otthona".
*
*
A népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek a hatalmukkal mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előlük, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.
*
*
Mit jelentett ez azoknak az ifjaknak, akik az 1968-as évekre váltak szakmunkásokká? Akik teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket.
*
Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"
https://www.youtube.com/watch?v=utHVf3MuhY0
*
*
Általában, ugyanilyen körülmények között telt el egy faluról a fővárosba került munkásszállón elhelyezett tizennégy éves gyereknek az ifjúvá serdülés időszaka még évtizedeken keresztül.
*
*
2012-ben jelent meg a közismert színésznek, Szabó Győzőnek a Toxikóma c. könyve, amely szintén erről szól. Pontosabban, arról, hogy a vidékről a nagyvárosba szakadt gyermekek hogyan élik meg a szülői felügyelet alól való kikerülést... Hogyan próbálják meg a szülői ház szeretetteljes hiányát drogokkal, pótszerekkel pótolni.
*
Ezek a gondolatok motoszkáltak bennem, mióta csak felütötték ezt a Hosszú Katinka-ügyet...
*
Egyébként, Hosszú Katinkát fantasztikusan motíválja egy szabadon gondolkodó szerelmetes férfi, aki a partnere mindenben. Nagyon jó inspirátora Katinkának, hogy az az edzője és menedzsere, akit a legjobban szeret!
*
Bizony, még mindig nagyon rossz itthon magyarnak lenni!!! Ez a saját tapasztalatom! Iszonyatos nyomás alól szabadultam mindig föl, amikor átléphettem Magyarország határait! Minden alkalommal azt éreztem: bárhol jobb magyarnak lenni, mint itthon! És ezt tanúsíthatom!
*
Mert, itthon is a Bartushoz hasonló áskálódás, vádaskodás, lekicsinylés megy az élet minden területén!!!
Megértem Katinkát és férjét, amikor elégedetlenek a magyarországi körülményekkel!
*
Bóna Mária Ilona


http://24.hu/sport/palyan-kivul/2016/01/06/hosszu-katinka-nem-irja-ala-a-szovetse gtol-kapott-szerzodest/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ideggyógyászatra, rendszerváltozás, szakmunkásképző, igazságtartalma, pszichológusnak, belefulladnának, elviselhetetlen, megszakadhatok, szakmunkásokká, szocialistának, visszarepített, alkoholizmusba, belebetegedett, fantasztikusan, körülményekkel, magyarnaklenni, szeretetteljes, magyarországon, elégedetlenek, tapasztalatom, tulajdonuknak, szerencsétlen, magyarországi, agonizálással, engedelmesnek, munkásszállón, jóindulatukat, középiskolába, lekicsinylés, gyorstalpaló, beiskoláztak, tanúsíthatom, tehetségeket, magyarország, problémákról, haragítottad, világon bárhol, jobbágyaikká tenni, nímand vezetőknek, többi úszóval, egész írás, 40-50 évvel, most törtnét, szocialistának hazudott, anyák-apák nevelték, akkori tizennégy, akkori körülmények, falun maradt, onnan elszármazó, általános után, gyorstalpaló bentlakásos, szék volt, Hosszú Katinka, Amerikai Magyar Népszava, BARTUS LÁSZLÓ, Bartus László Katinkával, Kommunista Ifjúsági Szövetség, Domján Editről, Domján Edit, TÁRSADALMI TULAJDONBA”, Szécsi Pál, Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán, Gobbi Hilda, Bikini Lojzija, Szabó Győzőnek, Hosszú Katinka-ügyet, Hosszú Katinkát, Megértem Katinkát, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem tudhatod  Mai harmónia kártyám  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png virág  Kövesd a cowboyt!  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Mai harmónia kártyám  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Régi emberek, akikre máig büsz...  A sors  Egy hatékony szolga  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kellemes délutánt kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Png ház  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem méltó hozzád  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Éretlen vers  A jó emberek mindig szépek mar...  Png fotel  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nevem  Png cica  Png telefon  Alázat  Akik bántanak téged  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Png virág  Szívem tiéd  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Fehér virág 
Bejegyzés Címkék
világon bárhol, jobbágyaikká tenni, nímand vezetőknek, többi úszóval, egész írás, 40-50 évvel, most törtnét, szocialistának hazudott, anyák-apák nevelték, akkori tizennégy, akkori körülmények, falun maradt, onnan elszármazó, általános után, gyorstalpaló bentlakásos, szék volt, össze berendezés&#8230, hatalom kinyújtott, problémákról beszélni, rendszerváltozás elején, lelkileg összeroppanó, közismert szerelmespár, halálba menekültek, elviselhetetlen életérzés, nemzetnek színháza, színészeknek múzeuma, népi káderekből, hatalmukkal mindenre, elhúzódó agonizálással, 1968-as évekre, napi kötelező, másik nyooocat, kocsmában emelgessék, fővárosba került, ifjúvá serdülés, közismert színésznek, nagyvárosba szakadt, szülői felügyelet, gondolatok motoszkáltak, szabadon gondolkodó, partnere mindenben, legjobban szeret, saját tapasztalatom, élet minden, magyarországi körülményekkel, ideggyógyászatra, rendszerváltozás, szakmunkásképző, igazságtartalma, pszichológusnak, belefulladnának, elviselhetetlen, megszakadhatok, szakmunkásokká, szocialistának, visszarepített, alkoholizmusba, belebetegedett, fantasztikusan, körülményekkel, magyarnaklenni, szeretetteljes, magyarországon, elégedetlenek, tapasztalatom, tulajdonuknak, szerencsétlen, magyarországi, agonizálással, engedelmesnek, munkásszállón, jóindulatukat, középiskolába, lekicsinylés, gyorstalpaló, beiskoláztak, tanúsíthatom, tehetségeket, magyarország, problémákról, haragítottad, gyermekeiket, diktatúrában, jobbágyaikká, állapotokról, kapcsolatban, szovetsegtol, változatában, pótszerekkel, rátelepedtek, motoszkáltak, megözvegyült, színészeknek, összeroppanó, szerelmespár, tanfolyamok, gondolatban, figyelemmel, körülmények, átléphettem, pontosabban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 1200
  • e Hónap: 9804
  • e Év: 45745
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.